Tocinei fara ou, nu parjoale...
Raspunsuri - Pagina 2
mamabear spune:
Eu sun de loc din Bucovina si la noi tocineii de post se fac asa:
- cativa cartofi dati prin razatoarea mica si scursi bine de zeama
- cateva linguri de faina, cat sa-i lege
- un praf de sare
- o lingura , doua de zahar
(cantitatile le pun din ochi, nu am reteta fixa).
Se prajesc in ulei incis si sunt deliciosi pudrati cu zahar sau cu dulceata deasupra.
Pofta buna!
ML spune:
Da chiar ca mi-ai facut pofta, ursuleato . Ai vecinei erau mai mult ca sigur cu ou (dupa cele descrise aici), dar, daca depui marturie ca ies buni si astfel, mai ca as experimenta, nu stiu ce sa le mai fac copiilor ca desert.
Cartofii sunt cruzi, da? Nu se sfarama la prajit?
Take joy! (poze)
alintaroma spune:
ML exact asa fac si eu tocinei ca Mamabear doar ca nu pun zahar DAR pun ou. Dar daca tu vrei sa fie de post poti incerca si fara. Eu in ultimii ani ca sa evit prajirea i-am facut in forma de waffles si ies o minunatie! Ia de priveste si pofteste adica te invit la tocieni
http://good-times.webshots.com/photo/2006508970100242644VQUJuy
De turtele care zici in prima postare mi le amintesc si eu ca facea mama ... dar din pacate nu mai am pe cine intreba si asa pofta mi-ai facut ... poate ma risc si le fac dupa ureche cit imi amintesc eu asa ... Dar sigur erau cu cartofii fierti si cu ou.
ML spune:
Alintaroma, frumoase ti-au iesit!! Ce idee buna, nici eu nu mai prajesc, cu exceptia clatitelor (am sa ma razbun totusi cu tocineii , din cand in cand parca imi dau ghes prajelile dulci).
Revin, am gasit o reteta cu ou (vad ca au si lapte, etc.), in engleza. Asa aratau cele din copilarie, desi nu cred ca le punea vecina lapte:
http://www.thedailyspud.com/2009/03/01/spud-sunday-pancake-sunday/
Take joy! (poze)
ML spune:
In fine, si alta, cum spune Mamabear fara ou, dar cu ceapa - vad ca-mi da si cantitatile (scot ceapa, parca as pune si un pic de zahar si vanilie in aluat). Sper sa le fac in weekend, sa vedem cum ies:
http://eggandsoldier.com/?p=222
Take joy! (poze)
gabi25 spune:
Si eu de mica am mancat tocini dupa reteta lui MAMABEAR, doar ca aveau ou. Dupa prajire puneam zahar deasupra.
Mama mai facea o varianta, putin sarati si piper in compozitie (eu si pe astia puneam zahar si ii papam), iar dupa ce ii scotea din tigaie punea peste ei niste usturoi frecat cu ulei (pasta de usturoi).
Si daca tot mi-am amintit de minunatiile astea am sa fac ambele variante, doar ca pe cei sarati am sa ii servesc cu usturoi si iaurt
Bazar DC - pentru copii
Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)
alintaroma spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Alintaroma, frumoase ti-au iesit!! Ce idee buna, nici eu nu mai prajesc, cu exceptia clatitelor (am sa ma razbun totusi cu tocineii , din cand in cand parca imi dau ghes prajelile dulci). Revin, am gasit o reteta cu ou (vad ca au si lapte, etc.), in engleza. Asa aratau cele din copilarie, desi nu cred ca le punea vecina lapte: http://www.thedailyspud.com/2009/03/01/spud-sunday-pancake-sunday/ Take joy! (poze) |
ML eu nici clatitele nu le mai prajesc de 9 ani . Pun unt topit (1-2tbs depinde cit de multe fac )in compozitie si le coc in tava de teflon asa uscata. Si nu se lipesc niciodata. In forma de waffles mai fac si clatite cu mere ... stii tu aluat de clatite in care adaugi mere rase . Ce am uitat sa specific, asta daca ai de gind sa faci, ca la tocineii copti in waffles shape adaug 1 tsp baking soda si 1 tsp baking powder, cam la compozitie facuta din 7-8 cartofi mari-mari. Dar nu mai mult ca apoi au gust de hirtie. Cantitatea se reduce corespunzator la nr de cartofi.
Noi ii papam cu smintina si zahar.
Cu prajeala e nasol ca mincind asa de 3 ani ne-am dezobisnuit si acum mi-e greata efectiv si numai de la miros . Am facut acum vreo 3 luni niste snitele din piept de pui, ca nu mai facusem de juma de an si mi-a pierit pofta doar de cum le-am prajit. Si am facut-o afara pe arzatorul de la grill ... Asa simt ca nu mai toelreaza organsimul prajeala asta ... Si chiftelele le coc in tava la cuptor doar pe hirtie ... pitici pe creier cu duiumul cred
Sa ne zici cum au iesit turtele !