Atentionare la slinguri

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

An Oregon mother has recently filed a lawsuit against Infantino, the manufacturer of a baby sling known as the SlingRider. Lisa Cochran was carrying her 6-day-old baby in the sling when he died of compression asphyxia. The lawsuit has brought to light what is being reported as the third infant death attributed to the SlingRider. However, the company has not made any moves to recall the product from the market.

Parents and baby-wearing experts have been warning of the dangers of so-called "bag slings" for years. The triangular shape of the slings pushes the fabric close to the baby’s face, limiting exposure to fresh oxygen. The cocoon-like shape also prevents the parent from being able to see the baby clearly, so asphyxiation might not be caught in time. The most dangerous feature of these slings, though, is the curved position they force the child into. An infant’s windpipe is a fragile, flexible structure that can be easily broken. When a baby is put in a position that forces the chin into the chest, it can cause the airway to become blocked and possibly collapse. It takes very little time for the infant to suffocate and a limited view of the baby due to the design can lead to disaster.

Not all slings are dangerous when worn properly. Some safer options include ring-slings or shallow fabric pouches (pictured above right). The baby should be snug against the carrier’s body, unable to turn his/her head into the fabric, and not forced to put the chin to the chest. Parents should have full visibility of the infant at all times.

(http://maternityandstyle.com/chat/blogs/the_scene/archive/2010/02/12/3566.aspx)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

hai ca daca tot n-am somn sa explic care e diferenta filosofica intre premergatoare si esarfe, independent de atentionari and stuff.

premergatoarele si patuturile si carucioarele sunt instrumente care pot da usor nastere nesupravegherii, oricate etichete pune producatorul.

De ce?

In esarfa mama isi tine copilul pe ea, deci simte fizic daca ceva e in neregula. Bineinteles ca trebuie folosita corect, asta nu discutam. S-au dat linkuri super tari destule.
(esarfa, NU poseta din aia)

Esarfele traditionale te aduc langa copil, restul uneltelor te indeparteaza de el, te fac sa scapi de el.

De aia se produc din pacate mii de morti prin SIdS (copii care dorm in patut!!!) fata de cele cateva tragice morti din posete.

Sa nu credeti ca minimalizez tragedia copiilor din articol, sa nu care cumva sa ma acuzati de asa ceva.

Inca odata, sfatuiesc pe toata lumea sa fie cu ochii in 14 la orice cumpara si sa sa foloseasca corect obiectele.

insa ceva care iti pune copilul aproape , ca sa il SIMTI permanent e evident dpdv ideatic mai bun decat instrument de aruncat copilul ca nu stii ce sa mai faci cu el(premergator)

Cum mi-am alaptat copiii

eee....vezi Sabina, cum o strici....ai aruncat-o repede p-aia cu "aruncatul copilului in premergator ca nu mai stii ce sa faci cu el" si in plus vii si sfatuiesti indirect mamele sa doarma cu copii lor in pat, ca altfel in patutul lor pot muri...

Si uite-asa, o dam in multe off topicuri: daca TU consideri ca e mai bine sa dormi impreuna cu copii tai, nu inseamna ca e valabil pt toata lumea.
Ok, eu respect decizia ta de a nu-ti lasa copii sa doarma in patutul lor, dar nu veni nici tu cu idei de genul :"De aia se produc din pacate mii de morti prin SIdS (copii care dorm in patut!!!)"...ca aici tu induci lumea in eroare.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Asta mi se pare chiar culmea...sa sfatuiesti chiar si indirect mamele sa nu-si lase copii sa doarma in patul lor...

Si mi se pare o jignire cat casa sa zici sa arunc copilul in premergator , ca nu mai stiu ce sa fac cu el....

Dar asa e, cum spuneam si mai devreme, accepti doar ideile tale, restul sunt orice critica.

Acestea fiind spuse, va urez polemica placuta pe mai departe, ma duc la somn, ca maine la 7 plec la servici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Sabina, nu participi la o dezbatere/discutie, participi la un linsaj. Aici nu e nimeni dispus sa discute corect si civilizat despre idei, argumentele nu sunt luate in discutie ci doar sofisme care hranesc egoul celor care le fac si atacuri la persoana.
Cred ca cine a avut urechi de auzit a facut-o deja si ca e inutil si contraproductiv sa hranesti setea de conflict a altora, carora le pasa prea putin de subiectul discutiei si mult de modul conflictual perpetuu in care se desfasoara. Please, don't feed the trolls.

Mergi la inceput

Ioana asa e.
eu o tot astept pe Llaura sa recapituleze frumos cu liniuta de cate ori am spus ca oamenii trebuie sa fie atenti ce cumpara si mai ales cum isi folosesc obiectele, inainte sa ma acuze de paranoia

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Nu sunt adepta extremitatilor.

Auch! Se vede . Off with Sabina's head .

Sabinel, ca de obicei, ti se platesc polite.
Sper ca nu pui la suflet, ci esti mandra de faptul ca esti scurtata de extremitati ori de cate ori indraznesti sa amintesti mamicilor ca locul copiilor e langa ele, strans lipiti de ele .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Denizel, fac 80 mg dexa pe vena si avem probleme cat mai am de trait;)))

Nimic nu ma poate atinge.

Sunt fericita sa scriu pe forum, in loc sa tip la ai mei din casa:)))))))

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Sabinel, ti-am citit ultimul post pe blog si mi-am gasit multe raspunsuri, sau mai bine zis multe raspunsuri la intrebarile altora. Nu stiu sa comentez acolo, sa ma scuzati pt off topic.

Te imbratisez tare de tor si sper sin suflet sa te faci bine. Cat mai repede.

iti trimit mail acum, mi-a venit o idee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Poate ma lamureste si pe mine cineva intr-o zi ce nu este periculos sa faci cand ai un nou nascut/bebelus pe mana:

Sa doarma singur in patut ESTE periculos
Sa doarma cu mama ESTE periculos
Sa folosim caruciorul ESTE periculos
Sa folosim premergatorul, ce sa mai dicutam... ESTE periculos...
Acuma nati-o... si sa folosim esarfele alea... ESTE periculos...

Uite de-aia nu mai fac eu inca unul... ca sa nu risc sa il omor cu mana mea... sau sa-l omoare drobul de sare... hmmm grea dilema...

Mergi la inceput

psiho, tot ce face omu e periculos.

si sa faci bebeul

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput