Albinutze de Mai-Iunie 2009(67)
Raspunsuri - Pagina 7
ganesha spune:
alexsimatei...stai linistita, si Amir face la fel, cand l-am vazut prima data mi-a trecut prin minte ca seamana cu copii de la orfelinat care se leagana singuri. Dar apoi mi-am dat seama ca a invatat miscarea de la scaunul de birou. E f incantat cand se leagana in scaunul de birou si mai nou incearca si cu alte scaune sau cand sta singurel in fundulet.
Philip...ce rost ar avea sa ma mulg,pt ca nu doarme fara mine, am incercat toate metodele posibile(inclusiv cu plansete grele) sa-l fac sa doarma singur dar fara succes
http://picasaweb.google.com/ginaconstantinescu/AmirLa9Luni#
ana_micu83 spune:
...acum sa ma laud si sa va dau ponturi...
1) Razvan doarmea in patut- pentru ca in patul mare nu i-am asigurat acest confort..l-am ingesuit, l-am invelit ff tare, am pus cate o mana pe el..si uite asa, fara tipetem plasete sau proteste s-a mutat in patutul lui unde avea/are tot ce nu-i mai ofeream in pat.
2) Nu-mi mai refuza papa-- am ajuns la concluzia ca nu-i place mancarea blenderuita...si ca sa nu va spun un paradox,,,cand simtea cate o bucatica de ceea ce manca mai mare...isi facea greata si gata..se termina masa... Intr-o zi i-am gatit 3 feluri de mancare si mi le-a refuzat pe toate(imi venea sa plang) si tati a venit cu ideea sa-i pisez totul cu furculita sa simta ce papa..initial am zis ca nu sunt de acord ca-i stiam naravul..dar, am incercat si surpriza ..a mancat cantitate tripla de papa si de atunci ne mentinem obiceiul.
3) suntem mari fani "autodiversificare" (BLW)...ori de cate ori am apelat la aceasta tehnica am avut succes garantat, dar dupa papa la cum arata el si casa...iti venea sa fugi. Am ramas pe loc, n-am fugit cand am vazut cata satisfactie ii da mancatul singur..zilele trecute i-am dat si lui o lingurita in timp ce-l hraneam si...ii zic asa de "sa nu tac"...Razvi, da-mi si mie papa..si, ia lingurita in cel mai natural mod si o indreapta constient catre gura mea (m-am topit, m-am inmuiat si inima mea...era varza de emotie)
Va las, striga tati din dormitor ca ma asteapta la nani..
Milioane de pupici tuturor!
Copilul meu vesel...Andrei~Ravan(poze) /Blogul meu cu hainute
ganesha spune:
Ana... felicitari pt succese, din pacate la noi faza cu ingramaditul nu tine, de obicei se urca el pe mine, ma apuca disperat cu manutzele de pijama, sa nu ma piarda, iar daca ma bag peste el e f. fericit.
Ma duc si eu langa ghemotocul meu, parca vad ca iar o sa fie jale in noaptea asta pt ca nu a vrut sa se atinga de cerealele cu lapte.
Noapte buna
http://picasaweb.google.com/ginaconstantinescu/AmirLa9Luni#
CarlaV spune:
'Neata, eu am avut 2 nopti bune, fetele au dormit continuu de la 20:00 la 6 si respectiv 7. Tot cu noaptea in cap m-am trezit, dar cel putin a fost prima trezire.
Felicitari tuturor pentru progrese! Este o perioada superba, in fiecare zi copiii invata lucruri noi.
Sa va spun de a mea: de vreo luna intreaba "asta?", "ata?", "asta tze e?" si arata cu degetelul sa-i spunem obiectele, daca o intreb unde e un anumit lucru mi-l arata si ea. Ii place sa o gadile pe Saby cu gurita, asa cum fac eu cand ma infig in ea sa o smotocesc, ma pupa, daca aude muzica incepe si bate din palme, face zgomot din buzite cu mana. De cateva ori ne-a raspuns la intrebari (de fiecare data pozitiv ). De exemplu am intrebat-o "asta vrei, tzatza?" si ea a zis un "daaa" apasat si s-a apucat de treaba.
Ganesha, Philip, Andata,
Ana, as vrea si eu detalii despre PFA daca se poate, te rog.
-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
-----------------------------------
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
andata spune:
Poftiti la , ca eu sigur am nevoie. Ma laudam ca am dormit in ziua aia, dar cred ca fii-mea doar m-a lasat sa ma bucur inainte sa aflu ce imi pregateste, cu maraieli si urlete
Prind iar cateva minutele cand sta si se joaca singurica (de obicei o tine doar vreo 15 min) si ma bag la recuperari.
Pup tot stupul si urez si din urma si pt azi si pt zilele urmatoare lunite fericite sarbatoritilor.
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
ana_micu83 spune:
Carla, am sa dau raspunsul aici ca poate ajuta mai multe mamici (sper ca nu citeste postarea mea cine nu trebuie)
Actele necesare sunt:
a) Rezervarea disponibilitatii deumirii – Aceasta se obtine personal de catre solicitant de la Registrul Comertului;
b) Cazierul fiscal - Se obtine personal de catre solicitant de la Primaria de care apartineti / sau direct de la Reg Comertului achitand o taxa huge(20 ron fata de 5)
c) Declaratii pe propria raspundere (inclusiv declaratia pe propria raspundere ca solicitantul nu a suferit condamnari penale cu privire la legile fiscale) – Declaratie pentru sectorul fiscal;
d) Copie BI/CI solicitant;
e) Copie contract locuinta (sediul social al PFA trebuie sa coincida cu domiciliul acestuia);
f) Certificat medical pentru persoana fizica - solicitant, (sau pentru fiecare membru al Asociatiei familiale);
g) Copii de pe documentele care dovedesc pregatirea profesionala a solicitantului in vederea desfasurarii activitatii (diploma, certificate de absolvire a unei forme de pregatire profesionala, carte de munca, autorizatie pe Decret-Lege 54/1990 sau Legea 507/2002);(eu am ca si ob de activ principal consultanta si management in sectorul financiar-bancar...Eu nu am pregatire specializata..am dus doar diploma de la drept si ceva diplome obtinute pe la cursuri de vanzari)
Pentru activitatile care se desfasoara la punct fix, se depune actul de detinere al spatiului;
h) Pentru activitatile care se desfasoara in apartament de bloc se depune acordul Asociatiei de Locatari (pe anul in curs) insotit de Tabelul nominal cu locatarii direct afectati care sa cuprinda seria si numarul BI/CI si semnaturile acestora. (pe anul in curs);
i) Dovada de achitare a taxelor;(toate aceste taxe se achita la registrul comertului in suma unica 161,00 ron)
-disponibilitate nume;
-taxa autorizare;
-taxa pentru emiterea certificatului de inregistrare (de la Registrul Comertului);
-comision servicii pentru obtinerea codului unic (de la Registrul Comertului);
-taxa postala pentru transmiterea actelor de la Registrul Comertului.
* la Sibiu cer un extras CF recent (maxim 30 zile)
In afara documentelor care se obtin personal de catre solicitant (enumerate mai sus la punctul 1 si 2) Primaria este obligata sa va puna la dispozitie toate celelalte formulare si declaratii in vederea autorizarii PFA., conform legii.
Timpul de obtinere a autorizatiei este de aproximativ 15-20 zile.
Nici nu stiu cum sa incep ca sa explic foarte bine cum sta treaba. Pentru cine nu stie, PF/II este acea persoana fizica autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca. (poti avea ca si Ob de activitate.. aproape orice cod caen)
Ca si exepmlu: x lucreaza ca si agent de vanzari..incaseaza comisioane din vanzari cu caracter variabil..daca aceste venituri ar fi inregistrare pe stat de plata/carnet de munca si intreaga tevatura.. atat el cat si angajatorul trebuie sa platesca un procet f mare din acea suma ca si impozit statului. Varianta de mijloc si cea mai convenabila ca si costuri este Persoana fizica Autorizara (PFA).
-costuri de infiintare de aprox 160 ron
-impozit la stat de 16% (daca esti angajat cu forme legale in alta parte nu trebuie sa platesti CAS-ul si celelalte tiganii)
-procedura simplificata de contabilitate (nu ai nevoie de contabil..ai chitantier, facturier, si doua registre)
-nu este nevoie de bilant/balanta etc
Ce puteti face acum:
-pentru cele care detineti un Pf-daca inca nu ati depus declaratia definitiva pe 2009(termen limita 15 mai 2010), puteti baga venituri "din burta"..adica, tai o factura de prestari servicii pentru un var/prieten /cunostinta etc cu sumele pe care le vrei...NU TAIATI FACTURI PRNTRU FIRME PENTRU ANUL ANTERIOR SAU PUNTRU ANUL IN CURS DACA ACEA FACTURA NU SE AFLLA PE BUNE SI IN CONTABILITATEA ACELEI FIRME...in cazul unui control incrucisat (adica contol la tine + control la firma) se poate depista ca firma nu are acea factura inregistrata in contabilitate si nu-i a buna. (rar se fac astfel de controale, dar mie imi place sa fac totul de la A la Z). Dupa ce ai rezolvat treaba cu veniturile, pregateste-ti buzunarele sa platesti impozit statului in cuantum de 16 % din sumele declarate. Dupa ce ai platit impozitul, mergi la Registratura administratiei financiare de care apartii si siliciti o adeverita din partea lor din care trebuie sa reiasa ce venituri ai inregistrat in 2009. Cu adeverinta aceea mergi la Directia Muncii si soliciti recalcuralea indemnizatiei. Nu stiu in cat timp recalculeaza ei, dar operatiunea asta am sa o fac eu in saptamanile urmatoare si am sa va dau detalii la cald.
*** Pentru mamicile care nu au un PFA/II***
Delegati taticul sa mearga la Reg Comertului , sa se inregistreze ca si Pfa/Intreprindere Individuala, apoi sa mearga la Administratia financiara sa declare venitul estimat pe 2010 (poate declara cat doreste..eu am estimat ca am sa castig in 2009 un venit net de 12.000 ron pentru care a trebuit sa platesc 16% impozit in 4 transe) , dupa aceasta operatiune se mai sta cateva luni..cam 5-6 dupa care urmeaza procedurile de intrare in CIC . Pentru definitivarea dosarului cei 16% din intreaga suma trebuie achitati la zi...apoi se repta figura cu intocmirea dosarului, adeverinta de la finante etc...
Nu stiu daca am fost ff explicita in ceea ce am detaliat mai sus..am vrut sa arat pas cu pas ceea ce este de facut..
alynta27 spune:
Salutare!
Eu m-am apucat de spalat! Am o programare la tara cu finii, la casa lor! Sa vedem cand apar! Asa ca azi ne vom distra in aer liber! Sper sa nu intervina nimic! Am iesit ieri de doua ori, a doua oara de la 19 la 21.30! Foarte placut!
Carla ce fata vorbareata ai! Si eu am obs ieri ca Matei merge singurel de o mana tinut, e adevarat ca incetisor!
Philip ce casa "generoasa" aveti! Zici ca de la zapada ati trecut la tricou?! Nu ma mira! Si pe la noi au fost rasturnari de situatie....
Lauraa ce conturate sunt gingiile Mayei... E o scumpica! Mie mi se pare ca ai mai slabit, de fapt mult, de la ultimile poze vazute cu tine!
Eritina drum bun!
Noi avem tricileta din asta primita de David la un an:
http://www.bebe-strumf.ro/watermarked_thumbnail.aspx?img=tricicleta_7026.JPG
Dupa cum se vede are loc unde sa stea cu picioarele cand nu poate ajunge la pedale, umbreluta, un sistem ca sa sustina copilul de la mijloc! Cand creste se poate scoate "talpa" unde stau picioarele, "cercul" de mijloc si umbrelutta! La noi locul de stat cu picioarele se poate da in sus fara a trebui sa-l scot!
Sa aveti o saptamana buna si sa fiti sanatosi!
Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si MATEI (15.05.2009)
POZE
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
alynta27 spune:
Andata multumim de cafea!
POZE
Cum a aparut Printul!
ana_micu83 spune:
caz concret eu...
La doua saptamani dupa ce am anuntat la firma ca sunt gravi, firma si-a inchis portile...aveam doua variante..sa ma angajez pe firma noastra sau sa merg in somaj. Cum era proaspata legea cu 85% am zis ca prima varianta ar fi cea mai buna..mi-am bagat un salariu de salariu pentru care am cotizat corespuzator..la un moment dat am facut eu un calcul cam cat ar putea fi indemnizatia si nu mi-a placut ce mi-a dat.
In luna februarie 2009 m-am inregistrat ca si Intreprindere Individuala (difenta dintre Intreprindere indiv si Pf consta in faptul ca la Intreprinderea individuala poti avea max 10 ob de activitate, poti face si angajari). Dupa ce am avut actele de la Reg Com a trebuit sa ma inregistrez si la finante (termen de 15 zile)..la finante iti dau "tantele" de completat niste declaratii, printre care si "221-declaratia pentru venituri estimate" www.copsi.ro/COLEGIU/ATESTARE/DECLARATIA%20221.pdf" target="_blank">info aici + model.. eu am estimat ca am sa castig in 2009 , 12.000 ron ...pentru care a trebuit sa platesc 16% impozit (vreo 1900 ron)ei au impartit suma asta la 4 trimestre. Din februarie pana in iunie am tot bagat venituri unele reale , altele din burta...in august am depus dosarul -la dosar am depus actele necesare care trebuia depuse ca la orice angajat + adeverinta de la finante unde aia au scris ca eu am realizat in 2009 12.000 ron (chiar daca era un venit estimat). Cand mi s-a calculat indemnizatia ei au impartit suma aia la lunile in care eu am avut activitate si nu la intreg anul (cum citisem ca se face)...Dupa toata povestea asta..indemnizatia mea a ajuns sa fie cu 500 de ron mai mare, fata de situatia in care ramaneam doar cu veniturile din dr salariale.
Acum...ca eu trebuie sa depun pana on 15 mai declaratia definitiva..am sa merg si am sa spun ca in 2009 am castigat cu mult peste cei 12,000 ron estimati de mine,,,am sa platesc impozitul aferent , obtin o noua adeverinta care atesta veniturile ..si cu ea ma infiintez la directia muncii si cer recalcularea indemnizatiei. Dupa recalculare, o sa fie obligati sa-mi dea banii retroactiv.
Daca nu am fost explicita, daca mai doriti info..PM sau pe mail ana_micu83@yahoo.com
alynta27 spune:
Ana Micu ce batatie de cap cu actele astea... Bine ca nu ai disperat... Eu una la asa "sentimente" ajungeam!
POZE
Cum a aparut Printul!