Economisti, de ce ne faceti tristi?
Raspunsuri - Pagina 6
Andrada spune:
In recesie pierd in general tarile care au capitalul de munca (salariatii) mai mic decit "intretinutii" (pensionarii, somerii, servicii sociale) adica tarile batrine (cum e Romania, Grecia, America-baby-boom-erii) si tarile care se bazeaza pe import (90% din economia Romaniei e import).
Hilde spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Buflea, exact asa s-a intimplat cum zici. Concluzia mea a fost ca pestele de la cap se impute si am dat vina pe Greenspan, ca nu stiu cine ar fi trebuit sa traga un semnal de alarma. Nu pot sa cred ca n-au fost capete luminate care sa inteleaga fenomenul, iar din ce a spus chiar el in interviu eu am inteles ca a vazut si a inteles, dar daca ar fi stopat toate astea n-ar fi fost prea bine dupa parerea lui. So... Lume multa, oameni putini |
Ramona, am fost la o conferinta unui economist si asta spunea ca multi stiau ce se intampla. Greenspan in special stia, dar nu au facut nimic pt ca erau prea multe interese la mijloc. Politicienii gaseau situatia convenabila. Daca oamenii cumparau case, erau fericiti. Investitorii erau fericiti...de ce sa te pui tu contra fericirii oamenilor?
Hilde spune:
Crizele economice sunt normale pana la urma.
Toata lumea era fericita cu situatia economica de dinainte de criza, se intampla pur si simplu ca lumea sa "get too excited".Daca se fac bani dintr-o chestie, se investeste si mai mult...si mai mult...pana face boom. Un fel de caritas.: )
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Hilde
Ramona, am fost la o conferinta unui economist si asta spunea ca multi stiau ce se intampla. Greenspan in special stia, dar nu au facut nimic pt ca erau prea multe interese la mijloc. Politicienii gaseau situatia convenabila. Daca oamenii cumparau case, erau fericiti. Investitorii erau fericiti...de ce sa te pui tu contra fericirii oamenilor? |
Da, asa este ...categoric se stia. Aproape ca intuiam si eu de la nivelul meu de om simplu ca o casa nu poate creste ca pret la infinit. Si mai ales in ritmul acela. Cred ca toti stiau dar sse gandeau sa castige cat mai mult pana face bum.
xenocid spune:
Ca tot veni vorba de conservativi si libertarieni ati vazut ultimul tour de force al lui www.thedailyshow.com/watch/thu-march-18-2010/conservative-libertarian" target="_blank">Jon Stewart?
beren spune:
citat din mesajul lui xenocid Ca tot veni vorba de conservativi si libertarieni ati vazut ultimul tour de force al lui www.thedailyshow.com/watch/thu-march-18-2010/conservative-libertarian" target="_blank">Jon Stewart? |
Genial. I-a spart ... becul lui Glen.
Llaura spune:
Eu nu pot sa ma uit, la linkul ala primesc mesajul Canucks go away you suck trebuie sa-l iau de pe sitele canadian dar nu stiu de unde :-(
However. Ceva nu merge aici, Beck, Stewart si apelativul genial
Xeno, daca te-ai uita la 6 minutes in loc sa te uiti la glenn beck and the likes ai sti cum de s-a intamplat criza:p
beren spune:
Xeno, daca te-ai uita la 6 minutes in loc sa te uiti la glenn beck and the likes ai sti cum de s-a intamplat criza:p |
60?
beren spune:
"The original and the best" :))
Dar asta nu-i ia nimic din geniul lui Jon Stewart, he's da man, bro! respect!