Crestinismul si evolutia spirituala 4

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Nikole, bine ai venit. Cum te simti?
Eu, fetelor, ma duc peste vreo doua ore la doctor sa discut cu el rezultatele (and stuff). Cand vin va anunt ce si cum. Dar mai e pana plec, mai e rost de vreo doua ''contrari".

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Conchita, asta e cu dedicatie pentru tine de data asta:

Rugaciune pentru vrajmasi

Doamne, invata-ma sa-Ti cunosc marirea si bunatatea. Da-mi inima curata si lesne iertatoare si cainta pentru supararile ce-am facut altora. Fa sa am dragoste crestineasca si sa pot rabda cu pace toate necazurile ce-mi vin din partea lor, facand porunca Ta. Ma fagaduiesc sa nu mai fac rau celor ce-mi fac rau,- pe cel ce ma blesteama, il voi binecuvanta. De va flamanzi vrajmasul, ii voi da paine,- iar de va inseta, il voi adapa. De va cadea, il voi ridica si de se va rataci, il voi povatui.
Doamne, eu nu sunt decat om neputincios. De aceea, ajuta-ma cu darul Tau sa fiu statornic in poruncile Tale. Trimite binecuvantarile Tale peste vrajmasii mei si intoarce inima lor cu dragoste asupra mea. Alunga suferintele si neodihna ce-mi vin de la ei si ne impaca pe noi. Da-mi pacea Ta, Doamne, ca sa putem sa vietuim pe pamant cu pace, cu bucurie, si sa-i zicem in unire, cu fata senina si cu inima curata: "Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri". Ca Tie se cuvine slava, cinstea si inchinarea in veci. Amin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Buna dimineata tuturor!

Iasmin, iubita, da' tu tot imi iei...tastele de la degete!?, ca nu stiu cum sa ma exprim, imi iei vorba din gura nu merge. La celalalt subiect, tocmai cand voiam sa pun definitia ai pus-o tu.
Si rugaciunea asta, stii de cat timp voiam s-a scriu, dar tot nu reuseam, bebe e vinovat, din prima saptamana de post.
Om fi telepatice ceva?

Conchita, si eu te inteleg la faza cu lasatu-n balta a anumitor persoane, dar ai vazut chiar tu ca rugaciunea-i solutia. Efectul nu tine mult nici la mine, dar cand se duce, reiau "tratamentul".

Dorothee, noi aici invatam una de la alta, ca vorba Iasminei, daca eram asa de induhovnicite nu mai pierdeam noi timpul la pc, ne rugam mai mult, citeam mai mult etc...

Va pup pe toate-toate (mi-e greu sa va enumar) si fug la treaba, ca nu-i de gluma!
Off, s-a trezit cel mic, am incurcat-o!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Nikole, bine ai venit. Cum te simti?
Eu, fetelor, ma duc peste vreo doua ore la doctor sa discut cu el rezultatele (and stuff). Cand vin va anunt ce si cum. Dar mai e pana plec, mai e rost de vreo doua ''contrari".

Iasminsunt bine...ma las in voia unor dureri de spate,si fac fata unor arsuri teribile, ca nu am cum le dovedi, in rest...sunt ok.

Multa bafta la medic, Doamne ajuta, va fi totul bine, ai incredere...

frumoasa rugaciunea ptr vrajmasi....eu ma rog cu propriile cuvinte ptr ei,nu reusesc deloc sa memorez rugaciuni, nu stiu de ce... si nu as incrimina varsta, ca de mic copil am problema asta, nu pot invata rugaciunile...mai mereu m-am rugat cu cuvintele mele...

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 38+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Nikole, as vrea sa reusesc sa gasesc exact o povestioara legata de asta. Dar se pare ca nu pot.
Era deci un batran intr-o manastire. Si el, ca si tine, nu putea memora rugaciuni. Nu putea si gata. Una singura, scurta a reusit dupa mult chin, o rugaciune la Maica Domnului (avea mare evlavie la ea). Mi se pare ca ''Bucura-te Marie". Nu mai stiu, in fine. Si toata viata lui atata s-a rugat cu evlavie. Si cand a murit (cu rugaciunea pe buze, caci o zicea non stop), l-au ingropat. La un timp- nu mai tin minte cat, au vazut un crin ca a crescut pe mormant. Iarasi am un lapsus si nu imi mai amintesc de ce, cred ca au vrut sa mute crinul si au sapat sa dea de radacina. Si au constatat ca radacina era exact in gura acelui batran. Povestirea se incheia cu ''Iata cum rasplateste Maica Domnului pe cei care au atata evlavie la ea"...
Deci chiar daca nu stii, nu poti memora rugaciuni. Daca zici ceva, tot are importanta
Un parinte zicea ca nici o rugaciune nu se pierde. Chiar daca la momentul respectiv pare ca nu ajuta pe cel pentru care se face rugaciunea, Dumnezeu se va milostivi pentru el mai tarziu, cand acela va fi intr-un moment greu. Nici o rugaciune nu se pierde, pana si lacrimile ne sunt numarate, si pasii. Ne sunt numarate pana si lacrimile care vin si ne umezesc ochii dar nu parasesc ochiul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Conchi, exista persoane rele rele. Dar hai sa-ti spun din experienta mea: nu am gasit persoana cu adevarat rea pana nu am trait la univ.

stai asa, ca m-a lovit revelatia! are legatura cu varsta, aka senilitatea, stimati telespectatori. pai cand eram asa tinerea ca tine, maica, aveam si io un sef care tipa la absolut toata lumea. cand "vorbea" cu mine strica telefoane celulare in permanenta, ca dadea cu ele de pereti de nervi ca nu ma indoi ca salcia, nu ma rup ca sorcova, doar il las sa spumege, ranjesc, si tot ca mine fac. atunci ma amuza, imi pastram calmul, in cinci minute radeam si uitam deja. acum? ada tona de jurnale intime, ca am de comentat 3 zile dupa eveniment! vorba vine. macar de-as scrie in jurnal intim, n-as mai scrie atata pe dc. :-)) rugaciunea pentru vrajmasi e impropriu spus vrajmasi. cine e rau, e rau cu sine in primul rand, deci el isi este za vrajmasu', za CEO of vrajmasia s.r.l.
multumesc pentru rugaciune, o tiparesc si-o dau mai departe. glumesc. succes la analize!! o sa fie bine.

Nikole, pai cum zice mamabear sa facem. sa ne rugam. (in gand se aude ecoul carcotelii: dar pana caaaaand? vreau o data si gata.)

abdominabila

Mergi la inceput

Citat:
Nici o rugaciune nu se pierde, pana si lacrimile ne sunt numarate, si pasii. Ne sunt numarate pana si lacrimile care vin si ne umezesc ochii dar nu parasesc ochiul.

aolio, cu asta m-ai terminat, deja lacramez. cat de frumos...

dar de ce ni se numara?

abdominabila

Mergi la inceput

Nu Conchi, nu are legatura cu senilitatea. erau 80% persoane tinere. Veneau si te intrebau ranjind ce ti-a mai zis/facut sefu'. Si pe urma se duceau direct la el si iti puneau in gura vorbe pe care nu le-ai zis. Si ohoho cate altele, ca acolo am albit.
Ce-a mai tare faza cu sefu pe care il numesti senil, a fost : Dupa 2 luni de suferinta si nedormit la mine (timp in care veneam zilnic la serv.)a hotarat sa fiu data afara, ca aveam puiu bolnav (tocmai un doctor imi zisese ca se pare ca are leucemie, si chiar nevasta sefului medic de laborator ii spusese acasa asta). Deci daca faptul ca al meu copil fusese diagnosticat (gresit, Slava Domnului) cu leucemie, era motiv sa fiu data afara. Primul lucru dupa Anul Nou, prima sedinta pe univ, a ridicat el problema asta. Ca toate problemele din univ se terminasera, ramasesem eu. Motivul? Nu ma pot concentra suficient la experimentele mele si la orele cu studentii ca am copilu bolnav...
Cum ai cataloga asta conchi? Doar senilitate???

Mergi la inceput

Iasmin, ma refeream la mine cu senilitatea, varsta mea, nu a aluia - in sensul ca probabil cu varsta mi se diminueaza limita de toleranta. io zic sa uiti de musiu acela si daca-mi zici pe PM prenumele lui, ma rog si eu pentru el, dar si pentru tine sa ti se ia amintirea asta dureroasa de pe suflet.

abdominabila

Mergi la inceput

Conchi, chiar daca ai lua cumva amintirea asta din sufletul si mintea mea, mai raman celelalte pe care mi le-a facut in 4 ani de zile.. Si am zis parintelui duhovnic, mi-e atat de greu sa trec peste. Si m-am rugat ptr acest om - cum am zis, il trec la pomelnic. Sa-l ierte Dumnezeu si pe el si pe ceilalti de acolo. Ca ce am povestit a fost doar mizilic...
In fine, iertati-ma, iaca m-am tulburat iar. Chiar daca incerc sa uit, mi-l aduce cel rau in vis, am cosmare, visez ca sunt iar la univ. Iar cand vad pe strada cate o persoana din cele de acolo, tot sufletul din mine se incranceneaza.
Asta ca sa vedeti ca nu sunt cu absolut nimic mai buna ca voi.
Si ca sa intelegeti de ce nu dau doi bani pe anumite persoane care se plimba pe aici inchipuindu-si ca fara ele nu rasare soarele.

Mergi la inceput