Crestinismul si evolutia spirituala 4
Raspunsuri - Pagina 7
mamabear spune:
Iasmin, somn usor si ingeras la capusor!
Doamne ajuta maine!
Va pup si eu pe toate si ma duc sa strang masa si sa fac focul (iau si toporul cu mine, prietenii stiu de ce).
Editez sa o salut si eu pe Conchita.
Conchita te pup si te mai asteptam, vorba fetelor!
Dorothee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamabear Va pup si eu pe toate si ma duc sa strang masa si sa fac focul (iau si toporul cu mine, prietenii stiu de ce). |
m-ai facut sa rad in gura mare, era sa trezesc copila
Dorothee spune:
citat din mesajul lui Katya Dorothee si Conchita,si eu ma bucur ca ati mai venit pe la noi si,la fel ca Iasminsi Crinuta,va spun si eu ca nu sintem doar flori,ci chiar actionam,atit aici(ca ne invatam una pe alta)cit si in plan real(de aceea unii prieteni incep sa ma evite,ca prea ii plictisesc cu credinta,altii imi cer sa le mai spun,depinde)...Si Dorothee,aici vorbim si teorie(care, ce si de pe unde citeste,ca ce sa facem,eu n-am apucat ore de religie la scoala,nici ai meu nu stiu mare lucru,citesc si eu de-acuma-ncolo cit pot de mult)dar si practica,ca doar povestim si cum aplicam in plan concret ceea ce discutam,chiar ma intereseaza sa ne povestesti si tu,te-am tot strigat si eu,la fel si pe Maria... |
Katya draga, Iasminutza si toate fetele, eu sincer va admir pt prezentza voastra aici pe forum si invat de la voi. Eu sunt mai incepatoare in ale credintei si momentan trec prin niste schimbari care nu-mi prea lasa timp sa scriu. Ahhh, despre cum am ajuns eu sa-l redescopar pe Dumnezeu e mult de spus. Nu sunt pregatita desi sunt muuulte invataminte de extras...
numai bine tuturor!
Iasmin08 spune:
Rugaciunea care se zice numai in timpul acestui post:
Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie (1 metanie) [argia - periergia - philarchia- argologia]. Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-mi-l mie, slugii tale (1 metanie) [sophrosyne- tapeino-phrosyne- hypomone- agape].
Asa, Doamne si imparate, da-mi mie sa-mi vad caderile mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin (1 metanie)".
Dupa care se fac rapid 12 metanii mici repetand mereu in tacere la fiecare dintre ele rugaciunea vamesului: "Dumnezeule, milostiv fii mie pacatosului si ma miluieste!".
In fine, se face din nou o metanie mare recitand numai ultima parte a rugaciunii: "Asa, Doamne si imparate...".
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Dorothee, nici eu nu ma simt altfel. Tu te simti incepatoare intr-ale credintei? Si eu ma simt la fel. Altcineva simte ca nu e pe deplin credincioasa? Si eu la fel. Alta ca nu face destul dupa tipic? Si eu la fel. Sa stii ca daca era vreuna din noi sfanta nu ne gaseam aici, scumpa. Nu aveam ce cauta pe pc, am fi preferat sa ne rugam lui Dumnezeu, sa lucram binele in numele Lui, sau cu totul altceva. Noi suntem oameni neputinciosi. Doar oameni, cu nimic mai bune sau mai breze. Nu e cazul pentru nimeni sa se simta ca si cum ar fi departe de noi. Tot ce trebuie- un fir de credinta (cateodata nici atat) si sa privesti cu bunatate si dragoste la ceilalti.
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Tot ce trebuie- (...)si sa privesti cu bunatate si dragoste la ceilalti. |
aaaahaa, stiam eu ca ceva mi-e imposibil. exista cateva persoane pe care daca le-as vedea impiedicate si cu nasu'ntr-o baltoaca (de-aia stradala, nu va ganditi la lacul balaton), tocu rupt si firu de la ciorap dus, m-as face ca ploua chiar daca ar incepe sa bazaie, as fluiera la pasarelele cerului chiar daca mi-ar cere ajutorul si n-as intinde mana altfel decat dupa fluturi. na ca m-am racorit.
voi reusiti sa aveti dragoste pentru toata lumea, indiferent ca merita sau v-a facut rau?
abdominabila
Iasmin08 spune:
Conchita, eu strang din dinti cat pot - sa inghit unele persoane care imi sunt total antipatice. Si ca sa indulcesc starea, ma rog pentru ele, aprind lumanare, le pomenesc al pomelnic.. Daca ai sti cate a fost in stare sa imi faca fostul sef de la univ te-ai cruci. Iaca ma rugam mereu pentru sufletul lui, chiar si acum il trec la pomelnic desi e o fiinta in genul unora de pe aici care au senzatia ca un doc in buzunar te face mare vedeta... Nu pot sa imi dau cu parerea strict ca prof (adica pot, dar ma abtin). Insa ca om era ed doua parale (si pp ca nu s-a schmbat in ultimii doi ani).
Asa ca, da. Trebuie sa-ti calci pe suflet si sa-i faci binele. Am sa mai poestez o data rugaciunea ptr dusmani. Da' acu' duc copilu la scoala. Revin.
conchita spune:
Iasmin, nu cu dusmanii se intampla, ca nu-i am. sper ca nu am dusmani, sper pentru binele lor ca sunt intregi la cap si nu isi otravesc viata si mai mult cu ura pentru altii. dar asa, persoane nu antipatice ca au un neg pe nas, ci rele. rele-rele. cu unele pot sa fiu buna si pot sa simt mila si pot sa intind mana. cu altele, nu stiu de ce, nu pot. in ciuda rugaciunilor, culmea - dupa ce ma rog, am mila si intelegere. dar la a doua ocazie cand mi se starnesc aceleasi sentimente de sila, mila dispare, e inlocuita cu indiferenta. cum e posibil si de ce? nu vreau sa fiu indiferenta, asta e mai rau ca orice sentiment, nu?
azi e ziua de rezultate la analizele tale?
abdominabila
nikole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
aaaahaa, stiam eu ca ceva mi-e imposibil. exista cateva persoane pe care daca le-as vedea impiedicate si cu nasu'ntr-o baltoaca (de-aia stradala, nu va ganditi la lacul balaton), tocu rupt si firu de la ciorap dus, m-as face ca ploua chiar daca ar incepe sa bazaie, as fluiera la pasarelele cerului chiar daca mi-ar cere ajutorul si n-as intinde mana altfel decat dupa fluturi. na ca m-am racorit. voi reusiti sa aveti dragoste pentru toata lumea, indiferent ca merita sau v-a facut rau? abdominabila nimic |
zici tu acum, dar nu cred ca nu i-ai intinde mana
Ai un suflet bun Conchi, si asta nu se impaca cu indiferenta...
eu sunt un om destul de impulsiv si chiar violent as spune, mi-e f greu sa iert, uit, si totusi oricat rau mi s-a facut cand am vazut omuletul responsabil in necaz/boala, stii cum am uitat???
Mi-as fi dat si haina de pe mine sa-l ajut, sa-l scot din necaz...
faza e ca odata ce si-a revenit, si nu mi-a mai starnit mila, ingrijorare...am revenit la sentimente placute alui rau
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 38+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Iasmin08 spune:
Conchi, exista persoane rele rele. Dar hai sa-ti spun din experienta mea: nu am gasit persoana cu adevarat rea pana nu am trait la univ. Acolo am gasit nu una. Din cate stiu eu, doar una a ramas buna (si e ''fresh meat"). Restu' sunt de o rautate ceva ce n-am vazut la oamenii ceilalti mai fara carte. In varful muntilor daca ma duc, un cioban nespalat are mai multa inima decat cele de care ti-am vorbit. Am trait printre ele, stiu ce zic. Din cauza traumei mele (a fost o trauma reala) nu sufar pe docti si semidocti. Nu-i sufar cand se dau in stamba si se arata ei cat de grozavi sunt. Nu sufar ca au senzatia ca ''cu cuvinte mestesugite" te dau pe spate si au ei dreptate. Nu sufar ca ele fac doar comparatii. Nu sufar ca dupa ce te-au etichetat prost nu sunt capabile sa invete de la altu'. Asta nu sufar si..grandomania.