Cit esti de Pacatos?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

http://dexonline.ro/definitie/sect%C4%83

Dex online: secta= Comunitate religioasa desprinsa de biserica oficiala respectiva; p. ext. grup (închis) alcatuit din adeptii unei doctrine (filozofice sau politice).

Pentru cei nedumeriti: "secta" este deci comunitatea religioasa aparte de biserica oficiala, care coexista cu ea, dar nu ii imparte in totalitate ideile si crezurile.

Cat despre ''sectar'' a se vedea acelasi dictionar.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Pentru cei nedumeriti: "secta" este deci comunitatea religioasa aparte de biserica oficiala, care coexista cu ea, dar nu ii imparte in totalitate ideile si crezurile.

Aha, vezi acum am inteles, Laura: e asa, precum Biserica Ortodoxa Rusa fata de Vatican. E limpede acuma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui zepellina

Parerea mea personala este ca acestea sunt exagerari scrise de OAMENI.
Conteaza sa traiesti aproape de D-zeu, rugaciune, bunatate si echilibru. Orice exagerare, nu duce la ceva bun....

sa fim seriosi "180. N-am platit contributia la Sfanta Biserica."..ne bate D-zeu sau
"53. Am inselat statul, depunand declaratii de venit false."

Cine o fi scris astea?? Angajatii din sistemul public???

nu e lege data de stat, iar respectarea poruncilor astora este voluntara. nu inteleg ce ofenseaza faptul ca altii vor sa le respecte? va incalca voua libertatile?

aia cu declaratia falsa de venituri este de bun simt si mai e si lege laica. zeciuiala e contributia la biserica, nici aici nu vad unde e problema.

Pe mine nu ma ofenseaza nimic, insa se observa clar ,ca sunt multe persoane "ofensate" , mai ales la aceasta rubrica de credinta.
Este parerea mea personala , asa cum am scris, ca trebuie sa fie un echilibru, nu exagerare. Bineinteles ca daca merita platesti, dar sa nu uitam ca biserica este o institutie si exista ft multi preori care aproape iti baga mana in buzunar.
Fiecare cu parerera lui. Eu platesc de ex la o biserica unde imi place, nu la cea de care apartin.
Sa nu mai vorbim de institutia stat...

Daca sunteti tari in credinta, acceptati ca exista si alte pareri.Omul e liber si fiecare interpreteaza cu mintea lui. Nu exageram, si e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

zeppelina, zeciuiala e o cutuma atat de veche...cred ca e iudaica si precis o au si musulmanii. biserica era centrul comunitatii inainte, nu primaria. cu banii dati la biserica se construiau ziduri imprejuratoare cetatii, se pavau strazile din targ, se ajutau oamenii saraci, se tineau scoli. ce face preotul acum cu banii e alta discutie. pentru ca preotul asta e un individ, iar biserica are enoriasi care dau ca vor. dpdvd religios, e pacat sa nu dai, avand in vedere ca biserica e autoritatea in viata unui crestin, nu primaria, cu mentiunea aia legata de cezar.

eu nu ma cred tare in credinta si nici nu-ti tai dreptul la opinie. ma miram ca te deranjeaza ideea de a plati darile la stat (obligat de lege) si la biserica (astea-s voluntare, dar daca esti credincios tare, vrei sa dai ceva la cutia milei). eu nu dau, ca nu mai calc demult pe la biserica.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu sunt pacatoasa rrrau, m-a scapat efectiv rasul citind cele scrise.
Imi pare rau
Cred ca exista si o lista cu pacate grave Altfel Raiul este ul loc destul de nepopulat

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Aha, vezi acum am inteles, Laura: e asa, precum Biserica Ortodoxa Rusa fata de Vatican. E limpede acuma...

absolut eronat. bisericile ortodoxa si catolica sunt biserici surori ecumenice. restul se impart in culte si secte - biserica catolica ii considera sectanti pe baptisti si penticostali. cea ortodoxa le zice culte, alaturi de adventisti si evanghelisti, in timp ce sectele ar fi adventistii reformisti, iehovistii, nazarinenii, bahai, mormonii, etc.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Buna ziua crestini,si eu zic la fel:pace!

Caci nu e vorba de neexprimarea opiniilor,ci doar de un pic de respect sau de tact daca vreti.Cum ar fi fost daca eu as fi luat un Indreptar Catolic(ca inca nu mi-a raspuns Amina daca exista si protestant),as fi zis:ia uitati ce zice Biserica Catolica,nu ne mai mintuim in veci,si-apoi sa-ncep sa rid si sa ma amuz impreuna cu alti crestini.Ar fi fost frumos?Ce fel de crestina empatica as fi fost?

Altfel,sigur,printre ai mei,si eu ma amuz,nu puteam dormi de ex de "am cintat cintece lumesti",rideam de se zguduia patul,dar una e risul sanatos al unuia care priveste cu ingaduinta si umor un produs al religiei sale,alta e sa vad cum se arata cu degetul si se ride fara bunavointa de ceva ce ti-e scump.

Hai sa ne-mpacam cu totii,gata,a trecut,pace!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Hei, Doina... :) Nu te-am mai vazut de-o mie de secole

am fost pe fata intunecata a lunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

Citat:
citat din mesajul lui denizel