Viatza in Germania (59)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Aschiuza, ai mare dreptate. Ez de multe ori am zis ca mama, bunica si strabunica nu au adunat in toata viata lor atitea hartii cite am adunat eu in 9 ani de Germania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Fetele, ca sa primesti kindergeld trebuie sa platesti taxe in Germania nu-i asa? Vecina mea imi tot spune ca am dreptul numai pt ca sunt cetatean european, la fel ca si ea.Ea e italianca si mi-a spus ca si o prietena de-a ei a primit desi era casatorita cu militar american veniti aici numai pt 3 ani si cu copil nascut in Germania.Eu sunt foarte confuza ca nu cred ca avem dreptul dar ea insista ca da. O sa merg la noi la departamentul de finante sa intreb dar pana atunci poate sa ma lamureasca cineva...

Adriana 16w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

adriana eu stiu ca daca ai anmeldung pe germania primesti kindergeld, tre sa copletezi mai multe formulare catre kinderkasse de unde apartineti, eu am luat formularele de la agentur fur arbeit dar n-a vrut sa ma ajute sa le completez nici macar putin asa ca a durat ceva pana m-am lamurit ce sa scriu acolo, mie mi s-a parut mai greu si din cauza limbii dar si faptul ca trebuie sa dai referiri despre unde si cat a luat copilul banii inainte sa ceri de la ei
intreaba ca nu ai ce pierde

poza cu noi
poze diverse
www.facebook.com/album.php?aid=858&id=1727991987&l=2395a72935" target="_blank">aprilie 2009
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Simona, nu stiu ce sa zic, eu am fost convinsa ca nu se poate, acum am dubii...Pt Baden Wurtemberg trebuie sa ma duc la Stuttgart sa intreb sau este in orasul meu asa ceva? Nu stiu nimic despre toate astea...ma intreb daca si merita umblatura.De aia nu am aplicat nici in Ro pt alocatie, cand am vazut ce greu e sa obtin cetatenia copilului m-am lasat pagubasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Adriana, macar potzi intreba. Daca reusesti, primesti lunar 184 Euro pt fiecare copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

Citat:
citat din mesajul lui helbi

Adriana, macar potzi intreba. Daca reusesti, primesti lunar 184 Euro pt fiecare copil.

Andreia

de cand e 184?s-a marit de curand?
eu i-au 164 si 158 pentru baiat,ca cica ei nu au de unde sa stie daca baiatul primeste pensie alimentara de la tatal natural

blackpanterro ,Aidan,merge la gradinita???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

desigur ca ai dreptul la kindergeld!orice copil ,ce are domiciliul pe teritoriul germaniei ,beneficiaza lunar de 184 euro(de la 1 .01.2010,s-a marit).
mergi frumos la bundesagentur für arbeit (da-i un serch pe google si vezi adresa necesara landului unde locuiesti tu),complectezi formularul ,copie dupa anmeldung si certif.nastere copil ,datele de cont bancar si astepti sa iti vina decizia si banii in cont.in Nrw formularul e atat de simplu...si un copil il face!cauta pe cineva sa te ajute daca nu vb germana sau scaneaza formularul aici si te ajutam noi!

mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

uite aici un link cu adresele de la familienkasse pe land-ul tau.
http://www.familienkasse-info.de/baden-wuerttemberg.php

tu stii in ce oras sa mergi...succes!

Mergi la inceput

Multumesc mult! Da merge la gradinita germana. Dar noi nu avem acte germane si nu platim taxe in DE. Cum e posibil sa primim banii astia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Fetele, ca sa primesti kindergeld trebuie sa platesti taxe in Germania nu-i asa? Vecina mea imi tot spune ca am dreptul numai pt ca sunt cetatean european, la fel ca si ea.Ea e italianca si mi-a spus ca si o prietena de-a ei a primit desi era casatorita cu militar american veniti aici numai pt 3 ani si cu copil nascut in Germania.Eu sunt foarte confuza ca nu cred ca avem dreptul dar ea insista ca da. O sa merg la noi la departamentul de finante sa intreb dar pana atunci poate sa ma lamureasca cineva...

Ai dreptul la Kindergeld, si anume din momentul in care s-a nascut copilul, daca e nascut in Germania, eu asa stiu.
De exemplu dupa ce l-am nascut pe Andreas nu i-am luat certificat de nastere decit pe la 10 luni, din niste motive juridice, si in momentul in care i-am scos certificatul de nastere, am primit din urma, din luna in care s-a nascut tot Kindergeld. Tre sa faci cerere la Familienkasse de pa langa Arbeitsamtul din orasul tau.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia

Mergi la inceput