Viatza in Germania (59)
Raspunsuri - Pagina 12
blackpanterro spune:
Ok, deci mai am timp de cercetarea amanuntita. O sa ii spun doctorului cand ma duc pe 4 mai.Asigurarea noastra acopera orice legat de teste, verificari, mai putin 3D-ul.
Adriana 19+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
aschiutza spune:
Panseluta, la noi in Sachsen e la fel. 3 ecografii la bebe. Mie mi-au dat feindiagnostik fara sa platesc pt ca sunt chimista si lucrez intr-o firma de chimie. Si atita l-am impuns pe nenea doctorul cu intrebari despre efectul substantelor chimice, incit mi-a dat programare.... Mie mi-a mai facut egografii cind am avut dureri, dar fara sa se uite la bebe in afara ca misca ci doar ca sa vada daca exista alte probleme. In general eco in plus sunt platit de KK daca sunt probleme. Unele analize le-am platit si eu, dar nu m-am agitat prea tare sa ma uit pe care le-am platit: eu i-am spus din start ca platesc tot ce crede el ca e necesar pt sanatatea lui bebe si doctorul nu a abuzat de asta ...Numai la screening a trebuit sa imi dau acceptul - asa e norma, cica din motive etice.
------------------
Still looking for pieces of heaven...
Alina spune:
Celesta,felicitari din suflet!Iti doresc o sarcina usoara,frumoasa si un bebe sanatos!
A,eu nu stiam ca Nackentransparenz se cheama si first semester screening.
Da,e cum zice Panseluta,cu cei 2 hormoni si ecografia aceea.
Rezultatul final e corelat si cu virsta mamei,eu am avut 36 ani si riscul de SD e cu 4 % mai mare.In final mi-a iesit risc de SD 1 la 7000(aprox)si dr a considerat ca nu e necesar sa fac amniocenteza numai daca tineam neparat dar ea m-a asigurat ca riscul sa pierd sarcina dupa amnio e mai mare decit riscul de SD asa ca am ascultat-o.
Ce de gravidute!Si cred ca toate aveti termin in vara-toamna .
aschiutza spune:
Hehe, Alina, daca stii cit am tras sa iasa bebe de vara . Eu sunt nascuta in noiembrie, numa ploaie!
Fetelor, am ajuns la problmea spinoasa "carucior". Puteti sa imi povestiti de experientele voastre un pic, ce firma si ce a fost important pt voi si daca ati fost multumite? Am incercat un Hartan la un coleg, dar mi-i s-a parut foarte incomod de manevrat si foarte greu.
------------------
DidiAlex spune:
Salutare,
Celesta, Sarcina usoara si bb sanatos, la termen
mai mai..nu mai speriati fata cu baiatu'. Sanatos sa fie..asta e cel mai important.
E o lege noua, criza?! ca cele 3 eco obligatorii care se scriu in in carnetzelul de gravi erau gratis. cate una pt fiecare trimiestru, asa cum ati scris voi.
Aschiuta, nu exista model perfect de carutz, tre sa faci un compromis intr-o directie. Depinde si de copil, daca ai zapacitit ca ai mei si e vara nascut landoul nu e o investitie decat pt 4, max 5 luni.
Hauck e cam slabutz, Teutonia e bun, mi-e imi plac cele de la Stokke. Depinde daca il folosesti mult in masina, daca ai calatorii. mergi si probeaza multe, uitate si la teste. cred ca mi-ar fi placut in primele luni un carutz cu roti mari, dar sa imi intre bine in portbagaj, sa te uiti si la greutate, plus bb sa nu o depaseasca pe a mamei
fa o lista si scriem noi bilele negre la fiecare, oricum, tre sa il vezi, sa nu cumperi dupa net pe neve. Si, uneori comanda dupa net dureaza si 8 sapt.
Carutzul si patutzul pt mine au fost vitale: chiar daca am dat mai mult se merita.
albertje spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aschiutza Hehe, Alina, daca stii cit am tras sa iasa bebe de vara . Eu sunt nascuta in noiembrie, numa ploaie! Fetelor, am ajuns la problmea spinoasa "carucior". Puteti sa imi povestiti de experientele voastre un pic, ce firma si ce a fost important pt voi si daca ati fost multumite? Am incercat un Hartan la un coleg, dar mi-i s-a parut foarte incomod de manevrat si foarte greu. ------------------ Still looking for pieces of heaven... |
noi avem un quinny free style xl (3 roti).sant foarte multumita de el.primele 6 luni am folosit cuva si alternativ mai puneam si cosuletul maxi cosi pe suportul carutului .era ideal asa cand plecam cu masina .usor de strans ,depinde de ce masina ai ,ca e cam marisor ,sa vezi daca incape in portbagaj.
apoi am pus scaunul sport ,iar bun .se lasa pe spate ,spatarul in 3 pasi .centura in 5 ,pernita ,suport pt picioare .ne-a costat 470 euro,dar a meritat pe deplin.pt vacanta am luat tot un quinny ,cel mai mic carucior la ora actuala ,are 6 kg si are propria lui geanta ideal pt calatoriile cu avionul ,trece la bagaj de mana si super de ajutor pe aeroport.(costa cam 170 euro ) si merge pus si cosuletul maxi cosi pe suport.bun si cand mergi la shopping ,trece cu usuinta peste tot.
sper sa te ajute cu ceva informatiile.
DidiAlex spune:
am o intrebare: copii vostri au Croscs?
am fost prin magazine dar nu am gasit modelele noi afisate pe net si parca nu m-as avanta fara proba. Cel mare e lat in picior cel mic e polul opus, subtirel rau.
Deci?!
Alina spune:
Aschiutza,ai mei copii is nascuti in primvara si vara si tare ma bucur pt asta,e fain ca poti sa-i scoti imediat afara(pe bebe l-am scos la o zi afara,pe terasa,la maternitate)si mai tirziu,isi pot sarbatori aniversarile in mai multe locuri,etc.Chiar vineri i-am tinut ziua fetei la un Bauernhof si ce fain a fost ca au petrecut afara,s-au plimbat cu poneii si cu tractorul,au calarit capitele cu fan .
Cu carucioarele si eu am experiente diferite.
Am avut Gesslein cu roti mari,fain,mergea usor dar cam mare,greu(14 kg),ocupa portobagajul,ma miscam greu in magazine insa nu zgiltia copilul,avantaje si dezavantaje.
Apoi am luat un Hauck,slab si prost,nu as recomanda la nimeni firma asta,am auzit de la multi ca au avut probleme cu carucioarele lor.
Am avut si buggy de la ABC design,simpatic si suferitor,l-am carat pina spre 4 ani in concediile noastre cu mult plimbat.
Acum am cumparat un Safety 1,is facute de Chicco,e model cu landou(pe care l-am folosit aproape 5 luni)si sunt multumita de el,e un model mai "aerodinamic"dar asa mi-am dorit ,e greu si asta,are vreo 11 kg,cu bebe peste 11 kg si cind se strica liftul la metrou,e aiurea tare .Asta are numai 2 roti mari,umflate si 2 mici si iarna,pe nametii de zapada mi-a fost greu cu el,sotul meu mi-a zis ca nu am ascultat de el sa fii luat altul cu 4 roti mari .
Acum pt concediile pe care le planuiesc in vara asta,am de gind sa cumpar un Mc Laren buggy,am vazut multe modele faine,faine,abia astept sa aleg unul,am citit lucruri bune despre ele.
Didi,eu i-am luat fetei Crocs inca de vreo 2 ani insa i-am gasit greu,erau largi si ii scapa din picioare.Acum are o pereche noua,lila.Am citit anul trecut pe la öko teste ca nu era plasticul de prea buna calitate si recomandau ca cei mici sa-i poarte cu sosete.
aschiutza spune:
Oooo, ce dea mai raspunsuri
Ieri am ajuns in Höffner, din pacate sunt in renovare si aveau putine carucioare expuse. Am incercat si eu niste carucioare cu rotile din fata mici, mi-a placut ca pot sa le manevrez usor, fata de cele cu patru roti mari, dar cind am probat pe parcursul cu pietre si caldarim s-au cam zgiltiit din toate radacinile . In schimb cel cu patru roti de abia reuseam sa dau curba cu el, ca asa sunt eu mica si picata in nas (si cu un copil in carucior imi inhcipui ca va fii si mai greu, mai ales la urcat in autobuz). Asa ca amu sunt in ceata de tot (se vede ca sunt nascuta si crescuta pe vremea comunismului, cu cit sunt mai multe variante cu atit ma doare capul mai tare ). Vrem sa mergem in weekendul viitor la un magazin specializat pe carucioare dar vreau deja sa ma informez un pic sa nu ma fraiereasca aia.
Inca o intrebare: ce fel de Tragetasche ati luat: Soft sau cu Gestell?
------------------
blackpanterro spune:
Noi avem Hartan, din ala mare cu 4 roti mari.E greu tare dar stam la casa si nu am problema scarilor si oricum si blocurile au lift. E extrem de usor de manevrat si imi place ca e robust.Nu incapea in masina asa ca am schimbat masina :))
Avem si Crocs de pe la 3 ani, dar nu aia fake ci cei adevarati ca sunt tratati cu ceva antibacterian ce nu lasa papucii sa miroasa daca traspira piciorul in ei.
Adriana 19+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier