Ce este un forum?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Nu-mi place e prea comunist pentru o lume virtuala.Cel putin asta e internetul din punctul meu de vedere. suntem toti niste umbre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Pe forumul roamnesc se discuta numai si numai despre ce a fost acu 1-2-3-20 ani......zici ca pamintul este intors invers si traieste numai in trecut. Si de aici incep toate comentariile idioate.
Yo nu vad nici macar o singura discutie depre ce va fi si cum sa fie. ..asta e marea comedie. Atunci cind o sa inceapa populatia sa mai gindeasca ...ca viitorul poate sa fie facut chiar de ea atunci se mai schimba datele problemei.


Viitorul si trecutul
Sunt a filei doua fete,
Vede-n capat începutul
Cine stie sa le-nvete;




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Denizel, l-o fi descoperit. Cine stie? Imi amintesc cat am combatut pe marginea lui.
Articolul este din Adevarul.

Grace, este inevitabil sa nu te murdaresti. Indiferent ce asanezi.

Iileana - ai gandit cu parti pris. Nu am avut intentia de a compara ceva cu ceva.
Bunaoara, dupa cum ai spus si tu, multe dintre frazele scrise de Plesu se aplica oricarui forum. Si asta mi-a placut.
El a pornit de la dejectiile verbale prin care se comenteaza, la umbra anonimatului si a urii personale, orice articol din presa, a trecut apoi la analiza pertinenta (zic eu) a oricarui forum pentru a se reintoare, la final, la comentariile insidioase pe marginea articolelor aparute in presa.

A fost, o perioada, anul trecut in care am citit cu precadere numai comentariile la articole. In perioada aceea ma axasem pe Ion Cristoiu, problema extremismului si problema tiganilor.
Comentariile la adresa lui Cristoiu au fost incredibil de scarboase, trecand prin toata gama de jigniri duse la extrem. Nu le-a scapat nimic incepand cu aspectul exterior, trecand prin aspectul interior, ajungand la aspecte de ordin sexual.

Deseori m-am intrebat cum poate face cineva fata. Nu e usor. Daca nu treci prin asa ceva nu-ti poti masura sau imagina traile si reactiile.

O persoana draga mie a fost supusa unui astfel de "chin". Nu pot spune decat ca m-a durut. Nu s-a inventat inca un aparat de masura deci nu va pot vorbi de intensitatea ei sau timpul sau viteza de propagare.
Nu pot spune decat atat: cuvintele dor (ceeace se stie deja).
Si ele nu au fost inventate pentru asta.


Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Si un "altfel": de Ion Cristoiu

Ca jurnalist, am fost si sunt una dintre tintele celor care injura pe internet.
Distinsul carturar Andrei Plesu mediteaza, intr-o tableta din „Adevarul", asupra textelor postate pe internet sub porecla de interventii pe forum. E vorba de acele bine-cunoscute mesaje plasate dupa un text online - articol, editorial, chiar si stire. Sub semnul unei ironii duios intelegatoare, Andrei Plesu da curs uimirii fata de continutul unor astfel de comentarii anonime si productii asumate de autori sub iscalitura.

Andrei Plesu nu e singurul intelectual care ia pozitie - ca sa ma exprim printr-un cliseu al limbajului de lemn publicistic - fata de ceea ce scriu anonimii pe internet. Greseala domniei sale, ca si a altor distinsi carturari, e luarea in serios a acestor mesaje, prin situarea lor in registrul prestatiei intelectuale. Ca jurnalist, autor de productii zilnice, am fost si sunt una dintre tintele celor care injura pe internet. A fost o vreme cand, inselat de aparente, credeam ca autorii acestor mesaje chiar tin neaparat sa-si spuna opinia despre textul tiparit de subsemnatul.

Mi-am dat seama insa ca rare erau cazurile cand autorul mesajului aruncase o privire textului pe care-l comenta. Cu putine exceptii, anonimii ma injurau indiferent de ceea ce scriam. E ceea ce se intampla cu toti cei care au nenorocul de a le fi reproduse pe internet textele publicate in ziare si reviste.

M-am convins astfel ca asa-zisele mesaje de pe internet tin de deraierile personalitatii umane. Mai precis, fenomenului mai larg, intalnit si pe vremea cand nu aparuse internetul, al scrisorilor anonime. De fenomen s-a preocupat, printre altii, si I.L. Caragiale.
In schita „Antologie", publicata in „Universul" din 10 aprilie 1909, Caragiale ii face cadou unui colectionar de scrisori anonime o epistola primita de el „zilele trecute", „in care o veche prietina (indiscutabil e dumneaei), iscalind «cativa admiratori de odinioara», ma picneste, vorba de pe vremuri, la coada islicului..."

Pentru scriitorul Caragiale, schita e un prilej de a produce mai multe bucati de asa-zise anonime, sub semnul exercitiului de metaliteratura. E insa si un prilej nimerit de a-si expune propria-i explicatie la fenomenul anonimilor. O face, prin intermediul amicului posesor de anonime, in cadrul dialogului urmator:„- Domnul meu, il intreb, dupa ce-i multumesc de atata amabilitate, cum iti explici d-ta obiceiul asta de a scrie scrisori anonime?
- E foarte usor de explicat... Pe de o parte, lipsa de ocupatie serioasa si de griji proprii; pe de alta, ceva mai adanc...

Exigentele sociale paralizeaza adesea francheta onesta; un individ nu le poate usor infrange in orice moment; in fata lor devine las; poate insa avea curaj sa fie franc pe ascuns. E greu sa arunci cu noroi in obrazul cuiva cand il intalnesti ziua-n amiaza mare fata in fata-n lume; noaptea insa, dupa spartul luminatiilor, pan imbulzeala, poti sa-l murdaresti pe la spate de sus pan jos".
„Nu i-am inteles bine explicatia" - spune Caragiale intr-un efort de falsa modestie.

Noi insa o intelegem foarte bine acum, cand fenomenul anonimelor de pe internet a luat amploare.
Intr-adevar, ca si in cazul anonimelor clasice, mesajele postate pe internet se explica si prin „lipsa de ocupatie serioasa si griji proprii". Exceptand mesajele postate de unitatile mobile ale partidelor, mesajele de pe internet tradeaza o lipsa de ocupatie serioasa. Trebuie sa ai timp berechet la dispozitie ca sa te asezi in fata calculatorului si sa dactilografiezi un text injurios despre un om care, intre noi fie vorba, nu ti-a facut nimic rau in viata. Ca si in cazul anonimelor clasice, mesajele de pe internet isi au izvorul in lasitate.

Incapabil sa te injure in fata „ziua-n amiaza mare", anonimul te murdareste noaptea, „dupa spartul luminatiilor". Profitand de intunericul internetului, anonimul te injura, stiind ca nu i se poate intampla nimic.



Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

articolul lui plesu l-ai preluat din catavencu???? eu acolo l-am citit acu cateva luni.

dar asa e cum zic si fetele. Plesu se refera la alt tip de forum, nu unul ca DC

----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Cand am citit paragraful rosu mi-am dat seama ca ... mi-e dor de Guestus Unde e ?!?!!!??!?!?!?!?!?

In rest da, de acord, ideea este sa contrezi idei, nu persoane.
Dar de la vorba la fapta e drum lung si anevoios rau.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Foarte frumos si adevarat scris!

Mergi la inceput