Stresul nu e boala profesionala?!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Felicitari,Caro,ai foarte mare dreptate.Si eu am luat aceeasi decizie dupa ce aproape 2 ani,aflandu-ma intr-o functie de conducere a unei micro-firme,ajungeam mai mereu acasa dupa miezul noptii,iar a 2a zi la 8 dimineata eram iar la birou.Ajunsesem sa ma intretin doar cu cafea,ciocolata si rareori cate un sandwich,pe care niciodata nu reuseam sa-l termin.In aproape 2ani a trebuit sa-mi schimb toata garderoba,pentru ca de la marimea 48 cat purtam,scazusem la 44.Binenteles ca-n final am avut taria sa curm cauza acestor probleme,mai ales ca intre timp m-am ales si cu noduli la sani,medicii confirmand faptul ca mi-au aparut din cauza stresului.

Felicia,nu stii cum se lucreaza in vest? Nu stii care e raportul dintre angajati si angajatori? Nu stii ca acolo se respecta programul de munca,concediile de odihna si cele medicale? Ba,eu cred ca stii.

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Mireluta,te inseli!Si in vest stai ore suplimentare,si in vest trebuie sa-ti iei de lucru acasa,si acolo ai stres la maxim!Si orele peste program,sa sti ca nu sunt platite intotdeauna!Poate e mai bine la unele firme,care au sidicate puternice si cred ca e mai bine,din punct de vedere al respectului pentru angajat.Hai sa nu mai idealizam una alta!
Eu una am ales calea usoara,bani mai putini,dar la 4.30 mi-am pus geanta pe umar,indiferent de ce se intampla!Dar asta e alegerea mea,nu toata lumea se multumeste cu mai putin.Nu ca nu am de lucru,mai ales acum ca ne-au plecat oameni,dar nu ma omor,aoleu ce ma fac,fact cat pot,ce ramane,maine!Ca nu m-am maritat cu institutia!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TweetyGeo spune:

Geniest, ai dreptate. De ce nu vin cei de la ITM in control sa vada daca se fac ore suplimentare?
La noi la servici colegele fara copii stau peste program chiar daca au/nu au de lucru, ca sa le vada sefii ca stau. Si din cauza asta au inceput sa ne impuna si noua, celelalte sa stam peste program. Ne dau din ce in ce mai mult de munca si chiar daca ne-am marit ritmul de lucru si terminam pana la 4, tot nu sunt multumiti si ne fac reprosuri ca de ce nu stam si noi si altele stau mereu.
Am din ce in ce mai mult de munca, pauze scurte sau inexistente, daca plec din birou 5 min deja e o problema. Incerc sa-mi caut alt servici, dar pe criza asta nu gasesc nimic. Problema e ca am si o problema cu inima si daca continui asa nu stiu unde o sa ajung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Valentina eu nu pot spune ca am o functie foarte importanta deci nu voi vorbi despre jobul meu extrem de boring de la 8 la 4 pm/ . Voi vorbi despre jobul sotului meu, destul de important zic eu, o functie plina de responsabilitati, cu salariu pe masura. Sotul meu nu face ore suplimentare decat extrem de rar. Programul lui de lucru este 10-18 si la ora 18,20 intra pe usa. Este on call de doua ori pe luna, este platit pt asta, si cand este contactat pt o urgenta trebuie sa fie promt la datorie, insa este platit pentru orele de on call indiferent ca este contactat sau nu, asta din cauza ca nu poate pleca din oras, nu poate sa consume alcool, deci el in weekendul acela trebuie sa fie disponibil la orice ora din zi si din noapte si cu mintea limpede.

Firma sotului meu (o multinationala care exista si in Romania si care binenteles ca in Romania "biciuieste" romani la greu ca...se poate) are angajati in functie de nevoi, adica decat sa aiba angajati doar de la 8-16 de ex si acestia sa faca ore suplimentare are ture, unii intra la 8 si termina la 16 altii termina la 18 si altii sunt de noapte. Deci nu prea ai motiv sa faci ore suplimentare, decat in cazuri de criza majora si astea sunt rare.

Mai am o rpietena care are functie destul de imp, face ore suplimentare insa mai mult de 3-4 pe sapt niciodata. Si nici asta mereu ci doar cand are deadlinuri.

Aici exista legal Flexible Work Hours, adica chiar azi ne-a venit un angajat cu legea in mana care zice ca firma e obligata sa iti asigure ore de lucru flexibile in cazul in care ai copii. Iar colegu' are copiii care trebuiesc luati de la scoala la ora 4 si a trebuit sa ii ajustam programul accordingly. Nu suntem obligati insa suntem obligati sa luam in considerare posibilitatea ajustarii programului, iar firma asta a facut si fiindca s-a putut omul lucreaza un program diferit sa isi poatal ua copiii de la scoala.

Nici9 aici nu e totul roz dar cu mana pe inima spun ca eu n-am auzit de program de lucru sa incepi la 8 dimineata si sa termini la 8 seara (cu exceptia lucratului in ture binenteles cand sunt alte libere, alte aranjamente) sau chiar la 10 seara si a doua zi sa o ieie de la capat.

P.S. scuze pt greseli dar merge forumul greu si desi le vad imi ia o vesnicie sa le corectez.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Stresul ca stai dupa program sa termini ceva yo spun ca este ok..macar stii ce ai de facut.
Mai al dracului este cind pleci devreme acasa si nu stii ce trebuie sa faci....ala e stres adevarat.

ideea este ca sint multiple versiuni de stres.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui carolinah

Mie mi-a spus cineva ceva ce m-a ajutat fantastic: nu exista nimic care te streseaza, stresul tau e exact acela pe care il accepti!

Perfect adevarat ... Stiu ca ma pun contra curnetului, dar am sa-mi spun parerea fara sa am in intentie sa jignesc pe cineva - eu nu sunt de acord ca stresul este o boala profesionala pentru ca nu exista un sistem de referinta. Fiecare se streseaza mai mult sau mai putin de chestii mai mult sau mai putin importante. Eu cred ca totul tine de autocontrol si de prioritizare a lucrurilor. NOI trebuie sa le si ne controlam si nu legea ... nu moare nimeni daca casa e murdara, daca copilul mamanca paine cu unt, daca bea formula in loc de san (pentru mamele cu serviciu), daca mai faci o greseala la serviciu, daca tipa seful la tine ... Greseala noastra este ca ne lasam condusi de presiunile societatii si cine cedeaza acestei presiuni ajunge sa "isi taie venele".

Nu este vina nimanui ca angajatul X se streseaza la un job, caci iata exista angajatul Y care pe aceeasi pozitie functioneaza in limite normale. Si X si Y au dreptate ...poate X mai are si alti factori de stres in viata lui (pe langa serviciu) si poate are si o fire mai prapastioasa si de aici orice adunare gresita ii creste tensiunea. Y poate nu are nici o alta responsabilitate si este si mai "mi-se-rupist" si functioneaza foarte bine.

Stresul doar FAVORIZEAZA anumite conditii medicale dar nu le produce. Cine stie ca are risc mare la anumite boli, sa se protejeze si sa se autocontroleze.

Fata care a murit acum avea o conditie cardiaca nedescoperita. Nu a murit de stres. A mai fost una acum cativa ani, Raluca "nu mai stiu cum" care lucra la E&Y si care tot asa, au gasit-o moarta in casa si s-a spus ca a omorat-o compania - gresit, fata aia avea diabet si nu s-a dus la doctor ..ambitia si lipsa de interes pentru ea au dus-o acolo.

Mergi la inceput

Ah ! Si inca ceva - stresul nu este legiferat pe nicaieri ca fiind boala profesionala, nicaieri in lume. Si nici in "vest" nu curge chiar miere la robinetele companiilor. Exista, ca si in Romania, unele locuri de munca mai buna si altele mai putin bune.

Aici in America, in capitalismul salbatic, nici nu mai vorbesc. Interesant este insa ca, in general, daca oamenii sunt platiti pentru orele peste program, brusc le trece stresul ... deci nu munca in sine streseaza ci lipsa recompensei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Fata Raluca din pacate era anorexica. Cu tot ce decurge de acolo.

Sunt de acord ca stressul nu e doar profesional, ci e chestiune de management personal.

probelma e ca legile ar trebui sa protejeze si pe acei mai sensibili, care pun totul la inima, si care considera ca asteptarile societatii sunt mai importante decat propriile lor asteptari.

Eu sunt extrem de agitata si stresata si cand nu ma preseaza ceva profesional. E firea mea. Am tot ajutorul sotului, am fost wonder womane cu alaptat si etc in aparenta, dar in fapt nu neaparat, pt ca am avut suport moral nonstop. Nu m-am luptat singura. Nu a trebuit sa gatesc la 11 noaptea, ci a gatit el pt mine (un mic exemplu)

Si cu toate astea sunt bolnava . Din neimpacarea cu situatiile vietii cred. cand e inactivitate...ca de ce asa. cand am prea mult...ca daca nu gestionez bine.

Omul trebuie sa isi ajunga lui insusi, din moment ce stie ca isi face datoria. Sa inteleaga ca ce tine de el e un lucru, si rezultatele evaluate de scocietate sunt altele.

Din pacate, la hipersensibili, cum sunt eu, granita asta e tare firava.

Cred ca aici trebuie sa luptam.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Ah ! Si inca ceva - stresul nu este legiferat pe nicaieri ca fiind boala profesionala, nicaieri in lume. Si nici in "vest" nu curge chiar miere la robinetele companiilor. Exista, ca si in Romania, unele locuri de munca mai buna si altele mai putin bune.

Aici in America, in capitalismul salbatic, nici nu mai vorbesc. Interesant este insa ca, in general, daca oamenii sunt platiti pentru orele peste program, brusc le trece stresul ... deci nu munca in sine streseaza ci lipsa recompensei.

ce spui tu buflea este ca o firma privata nu este o agentie de spa si relaxare...corect?

Mergi la inceput

balba ...

Mergi la inceput