Nu vreau sa merg la gradi,mi-e frica sa nu gresesc

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

Foatre frumos!! La gradinita nu e nimic batut in cuie,programa este foarte flexibila iar alegerea temelor se face in functie de necesitatile copiilor.Cu cat sunt mai variate temele,cu atat e mai bine,mai ales daca este grupa cu continuitate. De ceva vreme se practica metoda proiectelor,foarte interesanta si eficienta,dupa parerea mea.Eu ,cel putin,am observat ca le-a placut foate mult atat copiilor,cat si parintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RODY77 spune:

karli ai fost o norocoasa ca ai fost apreciata de scoala care a organizat o festivitate pentru olimpici in schimb la fata la scoala nu se organizeaza nimic,cel putin a fost felicitata de profesorul de matematica . Anul trecut in clasa a Iv-a a luat acelasi premiu iar invatatoarea nu a vrut sa ii dea diploma la sfarsit de an scolar iar copilul a fost tare dezamagit.

Adina, pot fi suprebi si valorosi sentimental si nu neaparat scumpi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Exagerati prea mult importanta bulinelor. Nu mi-as fi imaginat sa il recompensez pe Vladut inca o data daca ia bulina buna sau sa ii fac ceva daca nu ia bulina buna.

Eu as zice ca e separat, ce primeste la gradinita si ce primeste acasa. Daca a primit deja bulina neagra la gradinita inseamna ca a fost pedepsita, la ce sa mai insisti si acasa? Daca ia bulina rosie un simplu bravo ajunge dar numai cind se lauda ea, altfel as zice ca nu are sens.

Subscriu la ideile ca la 4-5 ani se pune prea multa presiune pe copil sa primeasca buline si note bune. Si ca nu e fericita ca si copil precoce, ci ca si copil care se joaca si se bucura. Tot ce nu e joaca la virsta asta e gresit.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

eu credeam ca secolul vitezei s-a incheiat, dar vad ca incepe cel al supervitezei

acuma de la nasterea copilului, esti bombardat cu : programe sa-l inveti pe bebelusul de 6 luni sa citeasca, premergatoare care cica il ajuta sa mearga MAI REPEDE, jucarii care ii dezvolta diferite functii MAI REPEDE, il duci la gradi unde ti se pun in fata tot felul de programe obligatorii sau optinale care-l invata limbi straine/sporturi/muzica/matematica MAI REPEDE... pana acuma exista an pregatitor ca sa-l invete ce faceam noi in clasa 1 la inceputca sa invete betigasele MAI REPEDE, acuma exista se pare an pregatitor pentru anul pregatitor ca sa invete SI MAI REPEDE. in jur auzi parinti care pe langa gradi mai duc copilul si la pian+desen+engleza+karate+ mai stiu io ce ca sa fie in fata celorlalti, sa faca MAI REPEDE...

eu zic ca in ritmul asta ne grabim de fapt sa atingem viteza luminii ca apoi sa putem calatorii in timp... sau in viitor?!!

proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

derya, lasand gluma la o parte sa revin putin la subiect.
Feciorasul meu, la vreo 4 ani cam asa... a venit de la fosta gradinita necajit ca doamna nu-l lasa sa deseneze
Am rascolit cu grija subiectul ca sa aflu mai tarziu ca el la fisele respective vroia sa faca ceva, in plus, ceva a lui...si doamna ii atragea atentia ca nu e voie. In plus, fisele lui toate erau necolorate pus doar un mare X de culoarea care trebuie in locul unde trebuie. Nici azi nu coloreaza decat fff rar insa ma bucur ca am schimbat gradinita, aici la waldorf unde merge nu-l pune nimeni nici la fise nici la colorat.
A avut fix asa o perioada in care nu a vrut la gradinita, ca mai apoi sa imi spuna ca : "mami, eu stiu care este mic si care este mare! stiu numerele, stiu care este galben si care este rosu...dar NU VREAU sa le colorez!!NU IMI PLACE si NU le colorez! DA??? sa-ti fie clar!!" Bine...mie imi era clar de mult...insa a durat ceva pana a fost clar si pentru doamna....

Nu stiu ce sfat sa-ti dau...tu singura vei gasi raspunsul.

proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Ana, si noi suntem in aceeasi situatie. Lui Dudu nu ii place sa coloreze. Cand fac asta la gradi, vine suparat de faptul ca ceilalti colegi rad de el pt ca mazgaleste.

Eu am fost intotdeauna adepta ideii ca trebuie incurajat, fara insa a insista atunci cand chiar este evident ca nu ii face placere sa faca o anumita activitate. Sincer, nu sunt foarte sigura ca la gradi procedeazai in directia mentionata de mine, de vreme ce au avut puse la "expozitie" desenele facute intr-o zi, cu calificative pe ele, semn clar ca cei care nu au o afinitate pt aceasta activitate nu sunt incurajati. Multumesc, prin exemplul tau mi-ai amintit de acest lucru care merita mentionat in discutia pe care o voi avea la gradi.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

Adriana mica,dar doamna educatoare chiar exagereaza. Nici macar NU are voie sa puna calificative unor copii la gradinita. Calificativele sunt pt scolari. Insa "expozitiile "se fac pt parinti,pt a vedea ce au facut la gradinita. Evaluarea se face cu incurajari si aprecieri pt toti copiii,asta la sfarsitul fiecarei activitati,indiferent de genul ei.Daca doamna face altceva,e numai vina dansei. Programa si metodicile spun ca trebuie sa faca altfel. Imi pare rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns derya spune:

Derya merge zilnic la gradinita,ieri a facut chiar si fisa fara sa plinga,fara ajutor asta dupa ce am insistat sa-i explic doamnei ca nu vreau sa o mai supuna stresului cu fisa o perioada.D-na a inteles si cind a venit vremea fisei i-a spus fetitei ca poate sa deseneze sau sa faca altceva daca nu vrea sa participe.S-a apucat de desen si dupa 5 minute i-a comunicat doamnei ca vrea si ea o fisa.D-na i-a dat fisa,Dery a facut totul corect si cind am luat-o de la gradi mi-a strigat in gura mare......Am stiut sa fac fisa mami,era foarte grea dar am facut-o singura.Am laudat-o bineinteles si sper sa nu mai am probleme.Cred ca am depasit momentul.Va multumesc tuturor celor care mi-au raspuns,si va doresc sa nu treceti nicioadata printr-o experienta asemanatoare,credeti-ma nu e deloc placut.

Mergi la inceput