Din nou..decalotare
Raspunsuri - Pagina 3
danielatt spune:
Doxinu, tocmai asta si fac: am o problema, in sensul ca se vad foarte clar acele aglomerari de smagma si vreau doar sa aud din experientele tuturor cum si daca ies singure.
Daca voiam cu orice chip sa decalotez, mergeam la medic pana la varsta de 1 an. Tocmai, ca nu sunt pro-decalotare, am lasat natura umana sa-si faca treaba.
Si tocmai, ca am citit absolut si repet absolut tot ce este pe internet legat de aceasta nesuferita decalotare, sunt un pic speriata pentru ca uite, alte mamici au avut neplaceri, chiar tu ai spus.
Normal ca ma simt atatacata pe nedrept atunci cand eu incerc sa obtin cateva informatii suplimentare tocmai pentru a putea preveni si tocmai pentruc a nu vreau sa ajung la experienta prietenei tale.
Mai scurt, daca pot sa faca ceva sa ajut ok, daca nu...asta este.
Datoria mea de mama insa imi impune sa fac si imposibilul pentruc a baiatul meu sa nu sufere.
dau cu crema Welleda sunt la al 2-lea tub, cu Roxy am mai vorbit despre acest subiect deci sunt supra incarcata de informatie.
Doar ca uite, experientele traumatizante ale altora ma fac sa-mi pun intrebari. Tu nu ai face la fel ca si mine? La baietelul tau nu ai intampinat aceasta problema? Asta vreau sa aud, pentru ca sigur, fiecare organism reactioneaza altfel, nu la toti baieteii se acumuleaza smegama..la altii iese singura, la altii nu..sunt o gramada de posibilitati. Nu cred ca gresesc daca intreb...adica nu vreau sa deranjez pe nimeni pentru ca eu sunt pe acest site din 2005, cu ajutorul fetelor am ramas insarcinata si cand am o nelamurire intru pe site si intreb pentru ca vreau sa-mi cresc copilul in cunostinta de cauza.
Ca sa inchei, la mine a aparut o problema, repet : acele acumulari de smegma care sunt mari si vad ca nu au pe unde sa iasa.
roxy spune:
buna din nou , incearca atunci cand dai cu crema sa insisti putin pe acele aglomerari ca si cum ai vrea sa le duci spre varf, dar bine nu se vor deplasa, dar directia , intelegi tu.Incearca nu are ce rau sa-i faca, ma gandesc ca tot facand se vor mai disocia.La mine se ridica putin pielea si cand le vedeam la iesire, incercam sa le scot cu varfu unghiei fara sa il fac sa il doara .Si rivanolul e foarte bine, pentru ca e dezinfectant,eu bagam cu seringa fara ac, sub iele, adica trageam putin pielea peste seringa , fara sa fortez si bagam incet continutul seringii, si culmea ramane aacolo , ca aveam pampersul dedesubt si nu vedeam sa curga.ASi apoi infasuram puta cu un tifon imbibat in rivanol si asa puneam pampersu deasupra.Incearca si tu .
danielatt spune:
Multumesc mult Roxy, uite, asta vreau sa aud..
Am sa incerc si varianta asta,sper sa functioneze.
doxinu spune:
danielatt, sunt sigura ca fiecare mama face ce crede ca este mai bine pentru puiul sau si vrea sa-l scape de orice "durere" daca este posibil,nu neg asta.
Pentru ca m-ai intrebat am sa-ti spun ca si noi aveam punctele acelea de smegma si inca foarte mari.Nu am umblat deloc la ele si s-au eliminat singure.Acele piuncte nu reprezinta infectie/mizerie.Sunt ceva normal.Depinde de dr.-ul pe care il consulti si cat esti de informata.Faptul ca unele mame au intampinat probleme asta nu te face si pe tine sa patesti la fel.Smegma este perfect normala,asa cum a explicat roxy.
Poate nu esti convinsa de acest lucru pentru ca la noi nici doctorii nu sunt toti informati si de cat sa iti dea explicatii mai bine decalotare,ca in conceptia multora trebuie facuta oricum.
Primul dr. pediatru pe care l-am avut mi-a spus ca "un parinte informat este un parinte periculos",ca io deficaredata il intrebam cand stiam ca ceva nu merge cu varsta lui.DAca vrei putem vb la telefon si-ti spun exact cum este.Numai sa-ti activezi Pm.-ul
danielatt spune:
Incerc acum sa activez PM.
daca poti, lasa-mi tel pentru ca as vrea chiar sa ma lamuresc.
fllupsi spune:
Buna fetelor! Am citit cu mare interes cele scriese de voi pentru ca am cerut si eu unele pareri intr un astfel de subiect dar nu s a scris la fel de mult ca aici. As dori sa stiu ce fel de crema este Welleda, la ce ajuta crema de galbenele si daca acestea le ati folosit la indrumarea medicului sau asa, dupa unele informatii. Putica copilului meu nu se decaloteaza deloc pentru ca are un preput mai lung si un inel de fimoza care nu permite tragerea. Evident dr.chirurg de la Gr. Alexandrescu mi a indicat circumcizia si nu as avea nici o problema dar la 2,5 luni l am operat de hernie inghinala cu anestezie generala, iar acum are 1,5 ani si nu mi mai vin\e sa l operez iar asa repede. Putica nu a dat semne de vreo infectie sau altceva. Spuneti mi va rog cand se decaloteaza putica de la natura, in sensul daca nu faci alte interventii asupra ei? sper sa nu fie o intrebare prosteasca, dar....
Flori mami de Stefan (11.09.2008) si 26+ tot de
danielatt spune:
Fetelor, s-a rezolvat !
punctele de smegma au ajuns in capat si se elimina singure, totul este ok.
Vreau sa multumesc in mod particular lui Doxinu (Ioana) pentru ca m-a inteles.
Uneori se pare ca prea multa informatie strica, in sensul ca eu nu precepeam de ce ajung copilasii la chirurgie, desi stiam ca smegma nu este o infectie ci ceva natural cu rol de curatare.
Scriu insa aceste lucruri pentru ca as dori sa nu mai pateasca si alta mamica ceea ce am [patit eu, adica sa fiu confuza.
La chirurgie se ajunge din alte motiver dar sigur nu din cauza smegmei.
Acum, Fllupsi, parerea mea este mai intai sa citesti tot despre circumcizie si apoi daca esti sigura caasta vrei sa faci copilasului tau..va fi decizia ta.
Desi eu nu pot pricepe cum ai asa putere sa te "scapi" de un preput atat de folositor, dar ma rog....
Crema Welleda este un produs homeopat care in cazul meu, nu a avut nici un rezultat.Poti insa sa incerci decat sa apelezi asa de usor la circumcizie.
madutza_bra spune:
Buna, si eu am aproape aceeasi problema cu baietelul meu, in sensul sa nu se decaloteaza decat f putin. Nu este rosu, face f bine pipi. Dr-ita ne-a spus sa incercam sa decalotam cat de mult putem la baita si se va desprinde, dar intr-un an nu s-a desprins decat ffff putin. La controlul de un an m-a trimis sa-i fac decalotare fortata cu anestezie. Nu m-am dus. Nu am avut inima sa-l pun sa treaca prin asa ceva.
Si eu intreb: daca nu voi face nimic pentru decalotare, in ce fel il va afecta pe viitor? Ii va produce neplaceri acest lucru?
Multumesc,
Povestea nasterii
Mada, mami fericita de Cristian - 29.12.2008
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
roli25 spune:
Maduta, si ai mei la 1 an nu era decalotati decat foarte putin. Pediatrul mi-a spus sa nu umblu deloc atat timp cat nu e rosu si fac pipi ok.
La un moment dat s-a acumulat smegma, atunci pediatrul mi-a spus sa decalotez seara dupa baie, cate putin, fara sa fortez si sa ung cu crema. Eu am uns cu crema de galbenele.
Dupa cateva saptamani smegma a iesit.
Nici eu nu sunt de acord cu decalotarea daca nu este nevoie.
E un proces natural, care se realizeaza in ani de zile.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)