Crestinismul si evolutia spirituala 3
Raspunsuri - Pagina 15
patou spune:
fetelor, am avut mici incidente, nu stiu daca sa rad sau sa plang Saptamana trecuta m-a durut non stop capul am fost nervoasa si nu intelegeam de ce. pana la urma m-am dumirit, imi gresisem cafeaua, adica in loc sa beau decofeinizata am baut din aia normala (au schimbat ambalajul si n-am bagat de seama decat dupa o saptamana) Azi s-a jucat copilul cu computerul si a intors imaginea la 270 de grade, stateam eu cu capul stramb ca sa pot citi dar mouse-ul mergea aiurea rau de tot. Acum am mai invatat ceva despre computer
Iasmin, tare rau imi pare sa aud prin ce treci. Chiar daca totul lucreaza in favoarea celor ce iubesc pe Domnul...stiu din proprie experienta cat de greu poate sa fie uneori
acum ii musai sa plec dar mai revin sa va spun parerea mea despre ce ati scris despre pacate.
Eu as propune, daca nu a propus deja cineva sa ne rugam pentru Iasmin
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikole Iasminel, mi-a recomandat casatoria, ne-a spus chiar , cum suntem pregatiti(dupa nasterea copilului, el ne casatoreste la orice ora). Doar ca...nu a dramatizat, eu de ex(ca sa se inteleaga) ma simt...nu stiu, probabil din cauza educatiei, nu ma simt ok traind cu sotul meu fara acordul Domnului, si i-am spus asta... accentuand chiar ca stiu, ca Domnul cunoaste sufletul meu, al fiecarui muritor, dar ptr mine este importanta ceremonia aia, si nu ptr faima, cadouri, petrecere(cum e in cazul sotului) ci pentru binecuvantarea Domnului, atat. Ei...el cand m-a vazut ca luasem foc, ii explicam, ma explicam cu patima...a zis ceva de genul...calmeaza-te, nu e chiar asa! si a luat-o putin pe partea asta mai spirituala... insa a spus clar ca taina casatoriei este importanta, si cu rabdare si voia Domnului o vom face, dar pana atunci, sa nu traiesc in regret, disper, ca nu sunt cu "acte" in regula in ochii Domnului, ptr ca D-zeu stie, cunoaste gandul, efortul, fiecaruia, EL nu are nevoie de autopedepsirea noastra(aici am facut legatura cu anumite iesiri ale mele in cadrul relatiei, e complicat de explicat, va spusei ca eu am niste hachite la mansarda), asadar am inteles punctul lui de vedere...sper sa si fie asa! La fel, a adaugat...daca de ex. ma port urat cu sotul, sau sunt ursuza, nervoasa, si din pricina faptului ca ma simt vinovata ca traiesc cu el fara a fi casatoriti religios, atunci ce fac eu, este sa-i aduc si lui in suflet tristete, suparare, ispita....si atunci mai mare pacat fac, mai mare decat acela ca nu suntem casatoriti...deocamdata! Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 38+cu...Albastrica/Luana "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
nikole, iertare ptr ce am sa spun, eu stiu ca inainte de casatoria religioasa ambii soti trebuie sa fie botezati ortodocsi
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
patou spune:
Pacatele de moarte in viziunea ortodoxa: "Sfantul Ioan Evanghelistul imparte pacatele in doua : pacate de moarte si pacate care nu sunt de moarte ( 1 Ioan 5, 16-17 ) . Tot el imparte pacatele de moarte in trei mari grupe : pofta trupului, pofta ochiului si trufia viietii ( 1 Ioan 2, 16 ) . Sfintii Parinti impart pacatele de moarte in trei mari grupe : a. pacatele capitale, in numar de sapte; b. pacate strigatoare la cer, care sunt mult mai grave precum : uciderea, pruncuciderea, asuprirea saracilor, rapirea avutului altora, uciderea aproapelui, etc; c. pacate impotriva Duhului Sfant. |
parerea mea este ca pacatele sunt doar de 2 feluri: cele care se iarta si cele de moarte, care nu se iarta (impotriva Duhului Sfant) Ca nu exista nici o ierarhie intre pacate si ca problema noastra nu sunt atat pacatele pe care le savarsim cat natura noastra adamica, decazuta. Toate sunt pacate si toate pun un zid de despartire intre noi si Dumnezeu.
De aceea Isus spune ca "oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui" Matei 5:28 Cu alte cuvinte in ochii lui Dumnezeu nu exista nici o diferenta intre a trece la fapte sau doar a le gandi.
mihaela
nikole spune:
Ica, eu chiar nu cunosc granitele astea stabilite de ...biserica, stiu sigur ca la biserica catolica nu ne casatoreste nimeni, decat daca eu imi schimb religia(ce fel suna!), insa eu intrebasem un preot rus din Tokyo, acelasi ce l-a botezat pe Kevin, si ne-a spus ca ne casatoreste religios daca vrem.
Doar ca as fi vrut sa inteleg ceva din ce spune(nu vb rusa), al meu vroia familia si mare petrecere, asadar nu am facut pasul...
Una dintre bisericile ortodoxe la care am fost a refuzat sa-mi boteze copilul pe motiv ca tatal era catolic, ca nu aveam nas(l-a botezat cumnata-mea singura)si ca noi nu eram casatoriti religios...
nu ai idee cat de amar mi-a fost sufletul...mi se pare o nedreptate si nu cred ca astfel de reguli au de-a face cu Cel de Sus, sincer!
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 38+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
patou spune:
Nikole, nici eu nu sunt casatorita la biserica. din punctul meu de vedere nu-i nici o problema, cum spuneam eu cred ca autoritatile civile au fost instituite de Dumnezeu. In momentul in care m-am casatorit eram atee convinsa si n-am simtit nevoia sa fiu ipocrita. Oricum nu vreau sa spun ca sunt impotriva casatoriei religioase ci doar ca nu ritualul e ceea ce conteaza ci inima noastra (ca am vazut casatorii facute la biserica si care s-au sfarsit printr-un divort)
mihaela
Ica 1975 spune:
Nikole, te cred. Eu stiu asa, ca ambii soti trebuie sa fie ortodocsi (dupa cum vezi si la catolici e la fel) nasii trebuie sa fie ortodocsi si ei, atat la cununie cat si la botez. La botez poate fi doar un nas, nu neaparat sot-sotie. Cere-i sfatul si parintelui la care ai fost acum, eu zic ca in eventualitatea in care nu gasesti nas sa-i propui, sigur nu te refuza.
Patou, eu despre casatoria religioasa la ortodocsi nu pot spune ca e un ritual ci o taina.
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Iasmin08 spune:
Neata fetelor, frumoasele mele de pretutindeni
Dorothee, ideea ta este absolut super. Doar ca vorba ta: sa ne tina picioarele Mi-ai amintit de tabara in care am fost cu ASCOR-ul si am facut turul manastirilor din Neamt, cand am intalnit fata n fata pe parintele Cleopa!!! Ah, ce vremuri...Acu insa nu stiu ce facem cu puii, unele si cu sotzii. Ca uite mamabear spre exemplu are 4 pui- de la cei mai mici la mai marisori. Si bat la pareu ca n-are pleca veci undeva fara ei. Pe langa asta, ar mai fi un mic impediment: jumatate din grup e peste hotare, hat departe. Dar ideea e minunata, o pastram la cufarul cu idei de exceptie si imediat ce vom gasi o cale, o vom indeplini
Ica, io ca de obicei trebuie sa fiu gica-contra. Botezul este si ramane botez chiar daca e catolic. Atata timp cat formularea este aceeasi, nu se mai face botez, nu se mai boteaza. Ceea ce se face- este o completare, si fireste mirungerea, pe care nu o poate infaptui oricine. Uite: sunt asistente care au fost sfatuite sa boteze copiii in maternitate- mai ales cei care nu mai au mult de trait, sa moara botezati. Deci daca o asistenta poate boteza, e ok ca a facut-o un preot catolic spre exemplu.
Acuma imi amintesc iarasi de o pilda, un grup de oameni traversand un desert. Unul neffind crestin, dorea sa moara botrezat. Dar fix in mijlocul desertului se imbolnaveste si e gata sa moara. Atunci unul din grup il boteaza cu...''nisip''!!! Si imediat cel bolnav isi revine. Cand au ajuns la liman, au povestit unui preot asta. Preotul nu a mai botezat cu apa, ca vezi fusese botezat cu nisip... Ceea ce a facut, a completat, a desavarsit botezul. Da', ia sa avem rabdare sa apara mamabear ca ea mai stie ce scrie la molitfelnic.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Patou, am ras de era sa vars cafeaua pe mine. Imi si imaginam cum stai scu capul intors sa citesti. Sper sa nu patesti vreo ceva. Lasa ca problemele vin si se duc. Hristos este cu noi, daca si noi intram la deznadejde, apoi... M-am dus odata la spovedanie si am inceput sa ma tangui ca o netoata: "parinte, asta e greu, asta nu pot, mi-e frica sa nu cad, daca nu ma mantuiesc" etc. Pe parintele deja il apucasera niste furnicaturi, si cu tot calmul lui desavarsit, cand a inceput sa ma intrebe:" Da, doamna Iasmin, cei care erau in razboaie ce ar fi trebuit sa mai zica atunci, da cei care sunt in mijlocul Africii si n-au ce manca? Da' cei bolnavi, da' copilasii bolnavi, da'....?" Stiti cum? Imi venea sa intru in pamant de rusine. Pai eu sa ma plang ca traiesc si am papa bun sub nas(numa post nu se mai cheama asta la mine), ca stau lata in pat si am tot ce-mi trebuie, ca ma lafai in 4 camere, ca am un sotz bun...?? las' ca vor trece toate. Eu doar de sanatate mai chibitez, ca ni rest asta e. Eu gandesc asa: daca pana la varsta asta nu am fost in stare sa ma pregatesc de moarte, oare voi mai reusi eu in ceea ce mi-a mai ramas? Numai mila lui Dumnezeu, drept va zic, numai la mila Lui nadajduiesc. Multumesc din suflet pentru rugaciuni, minunata noastra Patou. Sa va rasplateasca Bunul Dumnezeu la toate pentru gandurile voastre bune
nikole spune:
Iasmin, cand ai rezultatele la analize?
Cum te mai simti?
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 38+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Iasmin08 spune:
citat din mesajul lui nikole Iasmin, cand ai rezultatele la analize? Cum te mai simti? Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 38+cu...Albastrica/Luana "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
Nikole, teoretic in dimineata asta. Dar cred ca voi sta in pat mai mult. Ca la mine e fantana arteziana.. Cred ca le iau maine si vineri ma duc cu ele la medic. Oricum mi le pot citi singurica, am diploma care zice ca ar trebui sa pot . Dar o sa le dezbat pe fiecare in parte cu medicul -vineri. deci mai sunt exact vreo doua zile. Cand probabil o sa aflu cam ce ar investigatii ar mai trebui facute.