Mamici din Grecia
Raspunsuri - Pagina 16
MoRo_K spune:
haha Ertina....pai na...eu incerc....vedem cand e sa fie...mai e si faptul ca pe insule asistenta medicala e naspa spre inexistenta...asta cam e impedimentul...ca ar trebui sa urc in Salonic dc raman gravi...dar sa dea Domnul pt ca uite trec anii...eu in octombrie fac 30...brrrr nici nu vreau sa ma gandesc ma babesc :))))
Dar dc aveam bb care sa fi avut acolo vreo 3 anishori ar fi fost super aici e asa o pace un aer curat si o mare verde-albastra....e super pt copilasi...nu masini multe nu poluare nu blocuri...doar niste vacute de le vad de pe geam...verdeata,cer senin azi am stare zambareata le vad pe toate spre roz
carmaw spune:
HA HA miha eu vad capre,oi iepuri si pe chouy
pupic
eu am terminat de preparat iepurila(l-am dat prin faina l-am prajit cu putina ceapa si usturoi apoi un pic de apa ,sunculita impanata,ceva ciupercute si cind era aproape gata un facut un pic de sos cu smintina si mustar cu boabe mari
Sare,piper, ierburi de provence ,un pic vegeta
Normal se consuma cu moderatie cu de salata verde,cartofi prajiti si alaturi de cine vreti voi....
karmen24 spune:
ertina !!!!!!!astept reteta de melci.ceva simplu.nu am mancat niciodata si as incerca.am mancat scoici crude care se gasesc lipite pe pietre<petalides>.cred ca asa se numesc.nu stiu greaca avansata.probabil o voi cunoaste cand va termina fata mea liceul.acum are 5 ani deci.....mai am timp.cu ea vorbesc greceste din pacate.nu faceti greseala mea.vorbiti cu copilul in romaneste.va invata greaca de la tatic,de la prieteni sau de la gradinitsa.acum ma lupt sa o invat romaneste.rad cu lacrimi.pronuntsa tse in loc de :ce.pup mare si ma bucur sa va cunosc.
karmen24 spune:
fetele ce stau pe insule sunt norocoase.departe de poluare.problema cu doctorul nu e asa de grava...cred.oamenii de pe insule au imunitatea mult mai buna.copiii nu trec prin virozele prin care trec cei din orasele mai mare.si ce sa faci cu doctorii de la oras?!te duci pentru un lucru si ita tratament pt altele..cum va simtiti in grecia?va e dor de casa?v-ati obisnuit cu ideea de a ramane o viata intreaga aici?eu...nu
ertina spune:
karmen, nici eu nu m-am obisnuit..deja ma cert cu al meu ca vreau acasa .
Cat despre melci eu n-am zis nimic ...eu sunt la dieta
carma ( ma scuzi ca-ti zic asa, nu ? dar mi-e mai usor ), pai ce dieta ti-am dat eu si cu ce combinatii vii aici pe forum ???????? . Cred ca ai bagat direct delete la dieta mea, asa e ?
Cat despre copiii care traiesc aici si limba romana...eu vorbesc si VREAU sa vorbesc cu ea numai romaneste ( oricum nu stiu limba greaca, deocamdata ), insa Larisa vorbeste cu dimitra ei numai romaneste si fetitza vorbeste cu mama ei greaca, insa intelege tot.
Eu am citit undeva ca de mici copiii sunt mai comozi, ma refer ca daca te aud si pe tine ca mama ca stii limba ( in cazul nostru greaca ), nu se mai sinchisesc prea mult.
Eu vreau sa insist ca (,) copilul meu sa stie romana si-mi dau seama ca n-o va invatza la fel de bine ca limba greaca, insa eu n-o sa invatz limba elena pana cand n-o sa am o sigurantza ca fetitza mea stie romana. ...am sanse, nu ?
DIMITRA_R spune:
bunaaaaaa!ce ma bucur,au venit si alte fete
BUN VENIT!!!!!noilor fete
astept cu drag sa ne vedem,dar poate la sf lu iunie,ca plec in ro
despre limba dragelor,eu numai romana am vorbit si vorbesc cu dimitra,intelege tot,dar imi raspunde pe greceste(imi vine sa mor),dar cand zice romaneste,spune clar si pronunta ca noi ,
MARO,draga mea iti doresc sa devi mamica cat mai curand,sunt sigura ca o sa ne dai vestea curand
va pup si noapte buna,!!gagici,
LARISAdeDIMITRA(2.02.2007)
12+
karmen24 spune:
ertina,vei putea lenevi pana va fi fata ta la scoala...dupa aceea te voi vedea cu manualele de lb greaca in mana.in toamna efmorfia<fetitsa mea> si eu vom merge la scoala,in clasa intai.sper sa luam amandoua premiul intai si coronitsa.
carmaw spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ertina karmen, nici eu nu m-am obisnuit..deja ma cert cu al meu ca vreau acasa . Cat despre melci eu n-am zis nimic ...eu sunt la dieta carma ( ma scuzi ca-ti zic asa, nu ? dar mi-e mai usor ), pai ce dieta ti-am dat eu si cu ce combinatii vii aici pe forum ???????? . Cred ca ai bagat direct delete la dieta mea, asa e ? Cat despre copiii care traiesc aici si limba romana...eu vorbesc si VREAU sa vorbesc cu ea numai romaneste ( oricum nu stiu limba greaca, deocamdata ), insa Larisa vorbeste cu dimitra ei numai romaneste si fetitza vorbeste cu mama ei greaca, insa intelege tot. Eu am citit undeva ca de mici copiii sunt mai comozi, ma refer ca daca te aud si pe tine ca mama ca stii limba ( in cazul nostru greaca ), nu se mai sinchisesc prea mult. Eu vreau sa insist ca copilul meu sa stie romana si-mi dau seama ca n-o va invatza la fel de bine ca limba greaca, insa eu n-o sa invatz limba elena pana cand n-o sa am o sigurantza ca fetitza mea stie romana. ...am sanse, nu ? mamica fericita de fetitza cuminte www.flickr.com/photos/42333902@N04/sets/" target="_blank">Athina - Eugenia din 08/june/2009 |
IUBITA AM FACUT PT GEORGES EL MANINCA SI NU SE INGRASA
Eu am mincat iepurila cu salata verde.....numai
si retetele tale sunt bine ok daca vrei i le trimit si lui mihaela parca ti le-a cerut....
DAR AI PUNCT OCHIT!!! lasa ca ma duc la operatie.....si nu mai maninc nimic
in rest aici a plouat toata ziua , toata lumea a fost la melcuti
miine treb sa plec in chania am treaba la ika,la primarie-am de semnat o atestatie ca exist,dentist,avocat etc
cind mai am liber ma bag la sporavaiala
da pe bune am gasit pe culi montignacele dar nu am rabdare(sa nu rizi MIHA) sa citesc miliardele de pagini eu vroiam regimuri pe faze dar parca n-am vazut
is si delasatoare.....Ma asez pe coji de nuci! da de miine....
PUPICI
carmaw spune:
EU am zis cu melci
bun
ii cumperi ii mai lasi 2 zile in plasa apoi ii speli cu apa rece ii filtrezi si pui 3 linguri de otet si niste sare gronjoasa peste ei ii amesteci ca sa-si verse ei balele(scuza-mi cuvintul dar asa e)Otetul dizolva inchizatoarea aceeea din calciu
ii speli din nou pina se duc toate cele si ramin curati
Intre timp bierbi apa cu sare piper ierburi de province rozmarin si un pic de vegeta
Ii versi in apa clocotota lasi focul tare cam 5 min-stai linga cratita! si apoi cam 10_15 min foc mic
II scurgi si e gata cu aceasta faza
------------------------------------------
eu ii scot cu scobitoarea din gaoace si ii pun in niste tavite cu gauri(in fiecare gaura un melc si peste el pun unt(frecat cu usturoipiper sare si patrunjel) sau ulei
Pun un aluminiu peste tavite si la cuptor (incalzit deja)cam 10_15 MIN
Se mainca cu niste grisine(sau piine prajita taiata in lamele) ca sa zic asa pe care le inmoi in fiecare ...gaurica
Vin alb
ps tavitele au 12 gauri deci fiecare comesean va minca 12 melci.numai!
Reteta e frantuzeasca si grecii nu o vor aprecia pt ca ei devora MULLLLLLTI MELCI si nu se multumesc cu 12......
_
SCUZA_Ma DACA AM FOST AIUREA CU EXPLICATIA TOCMAI MA SUNAT MAMA CARE E FF BOLNAVA SI SINGURA ...A POCNIT O TEAVA LA MINE
SATULA_S DE PROBLEMELE ROMANESTI!!!
_
NU mai minca TE ROG scoici crude !nu aici in grecia ! daca faci o porcarie cine stie sa te ingrijeasca?
E caldura mare si uneori poluare....fi atenta nu esti in nordul EUROPEI cunosc pe cineva care a facut o indigestie si o alergie grozava....de indigestie a scapat nu de alergie....
ertina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui karmen24 ertina,vei putea lenevi pana va fi fata ta la scoala...dupa aceea te voi vedea cu manualele de lb greaca in mana.in toamna efmorfia<fetitsa mea> si eu vom merge la scoala,in clasa intai.sper sa luam amandoua premiul intai si coronitsa. |
asa m-a " amenintzat " si Larisa ..deci trebuie sa invatz fara stirea athinei ( fetitza mea )