Pufuleti ianuarie - februarie 2010 (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Citat:
citat din mesajul lui mariucasara

Cristies de ce nu ai curaj sa folosesti wrapul?
javascript:insertsmilie('')
Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010)

Principalul motiv e psihologic. Mi-e teama desi mi-e foarte clar ca e sigur. A doilea motiv e ca Alexis nu tine mortis sa-l tina cineva in brate. Daca ma joc cu el e multumit si in balansoar si in locul de joaca. Si cand vrea sa stea cu mine "adoarme" pe perna de alaptat si cand il pun jos se trezeste si maraie ca un catel ca vrea inapoi.

_
Cristina, de gargaritz Alexis.

Povestea zilei de 6.01.2010

Subscriu, nici mie nu mi s epare o chestie safe cearseaful si Yannis cat timp e satul, a facut caca si e curat e f linistit oriunde l-ai pune. Numai dup ce vine ta-su de la serviciu si ne aude vorbind intre noi nu mai e chip sa il pui undeva unde nu e in aceeasi camera cu noi asa ca seara el sta pe o canapea si noi pe ailanta si toata lumea e fericita si noi putem manca, vedea TV etc. Si tot dupa ce vine tati e mai activ si treb sa ma joc cu el sa ii consum cumva energia ptr ca ziua doarme in majoritatea timpului, e activ de pe la 6-7 chiar 8 incolo.

de Yannis

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui SorinaF

Bine v-am regasit mamici si pufuleti!!!
Tot am tendinta sa ma duc la Odiseea sarcinii...cand deschid net-ul.. parca nu-mi vine sa cred ca a trecut perioada de sarcina....o fi si de la burta care mi-a ramas....de ma cred in continuare gravida,,,,

Vad ca se lupta bebeii cu colicii...noi avem noroc..inca...doar maraie si se screme..dar nu a plans niciodata. Sper sa nu vb cu pacat si sa inceapa acum...ca am vazut ca al Xelei a inceput de curand (ei fiind nascuti in aceeasi zi, si noi colege la reanimare fara sa stim ca suntem si de odisee).

Am facut aseara o vizita la ortoped si se pare ca bebe are metatarsus
varus...adica labutele piciorelor sunt strambe de la pozitia din burta. Trebuie sa facem masaj special timp de 6 sapt si apoi sa poarte niste ghetute speciale pana la 6 luni.

Bine ca e doar atat si se poate corecta.

Va pup...ca s-a trezit teroristu"mic

de Luca Stefan

si Yannis mi-a zis la nastere ca are picioarele strambe de la pozitia din burtica si era acolo recomandara sa merg la ortoped dar nu am mers ca ba ninsoare ba adaptare ba lala la si era recomandare nu obligatoriu, la mine recomandare inseamna chestie de moft, sper sa nu aibe nimic ca ne-a zis sa ii facem masaj special si ii fac , bine dr a zis de cat mai multe ori pe zi cik o data sau d 2 ori nu e suficient dar eu nu apuc sa ii fac decat asa(1-2 ori pe zi) sper sa fie ok... m-am panicat, l-am programat, gata pe 22 mergem la ortoped!

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanuelle spune:

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

Citat:
citat din mesajul lui emanuelle

Legat de facut kki...noi astazi am facut singurele dupa 3 zile.
Medicul pediatru ne-a spus inca de la inceput ca daca nu face in 48 de ore sa ii punem supozitor...si i-am pus in prima saptamana o data...apoi dupa mai multe investigatii (m-a ajutat si cartea dr.Spock) am aflat ca un copil alaptat exclusiv la san poate face si la 4-5 zile fara sa fie constipat. Si asa am capatat curaj sa o las mai mult....plus ca si mami face la cateva zile... Inca nu face regulat, face si o data pe zi sau la 2 zile sau la 3 zile. Si cum kki e normal ca aspect, nu imi fac probleme.
Eu o ajut cu masajul pe burtica si cu bicicleta, dar prefer sa faca singurica, sa-si regleze ea tranzitul.

pai de vreo 2 sapt jiji facea 1 max 2 ori de la 5-7 ori in 24 ore. iar acu...pauza, problema e ca se perpeleste si e nervos se chinuie, se screme. de obicei il apuca pe la 4 dimi si pe la 9facea.acu il apuca la 2...si-l tine toata zioua degeaba...nici bese nu trage cum trgea..abia le aud dupa agitatie multa....maini , picioare invartit capul...

da...mi-am luat marsupiu de care sunt super incantata...mai Ales..coloana mea...mi-am luat si-o pompa elerctrica..

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

poze

AMR....din cate-au fost, 25, ...mai ramasesera 15....se mai suparara 6....si ne luptam cu 9 ( si-apoi inca vreo -4 ar fi ideal)

Da, situtia voastra e putin diferita, noi nu am facut niciodata mai mult de 2 pe zi. Noi folosim Infacol inainte de mese, nu avem colici, dar ajuta la eliminarea gazelor, sub forma de bese.

Si eu cat sa-mi iau acelasi gen de marsupiu. Ma bucur ca esti incantata. Il folosesti si prin casa,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Decenuela, stii ca povestea Xela la un moment dat ca si ea ii dadea fetitei din toate, fara efect si apoi le-a oprit pe toate? Poate ar merita incercat si asa... Eu nu-i mai dau acum nimic. Pana acum i-am dat Sab simplex (la inceput) si Infacol dar necombinate. Si cu ele si fara ele tot acolo suntem. Si am observat o chestie la infacol, daca curge pe langa (ca la noi curgea pe langa ca nu-i placea neam si ne luptam) a doua zi arata ca un lipici intarit.

Si sa nu va mire daca al meu o sa faca integrale inainte sa citeasca pentru ca bunicul e profesor de mate, unchiul a facut doi ani de facultate de matematica, tati e fost olimpic si mami a facut matematica de i-a iesit pe nas. Dar banuiesc ca avand acest background va deveni artist sau ceva asemanator.

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui al3csa

Cum v-a venit menstruatia la 5 sapt dupa ce ati nascut??? Mi-e abia la 6 sapt mi s-au dus lohiile ... Cum e normal? Ca eu numai inteleg nimic .. Chiar nu am nici o simptoma de ciclu

de Yannis Andrei ( UN ADEVARAT LUPTATOR)23.01.2010 / ora 17:55

DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!!

Poze
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=149388
(povestea nasterii pisoiului)

O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine"
-Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay"

Si eu la fel 5 sapt si ceva am avut lohii si ciclu nu o sa vina ptr ca iau pastile.

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleysa spune:

Citat:

Fetele, Gargaritzul s-a intors singur de pe spate pe burtica. Acum gandaceste cu fundul in sus.

_

felicitar, gargaritz!!!

Elena, fericita de Maria Isabela (28.01.2010)
"Alaptatul care starneste furtuni" - o poveste reala de AngeliquedeS, mamica de clopotel de ian- feb 2008
Burtica la 24 sapt, Burtica la 26 sapt, Burtica la 35s, Vot democratic, Primele poze, Pozici Februarie, Prima baitza, Prima plimbare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nik0le spune:

Bogdan, Sara, maria11maria si sot de xela!

ioana_fota, recuperare rapida sotului, imi pare rau ca treceti printr-o perioada asa grea, sper din suflet sa se indrepte lucrurile si sa va puteti bucura de cea mica. Poate mai sta la caldurica pana saptamana viitoare, cand o sa se mai indrepte nitel vremea. Multumim pentru vestile despre Rebiana!

SorinaF, recuperare rapida lui Luca, a luat foarte bine in greutate, felicitari!

ana_g, bine ai revenit, mai scrie-ne! N-ai de ce sa te scuzi, n-a fost deloc o logoree fara noima, sper ca i-a trecut de tot raceala celui mic.

elefantica, multumim pentru dedicatie! Wrapul are dimensiuni standard de 5 m pe 60 cm, dar pe al meu l-am adaptat nitel, l-am facut de 4,5 m pe 50 cm. Materialul este bumbac cu elastan (5% parca), subtire si rezistent.

onitza, inca te dor sanii?! Esti o mama eroina, nu stiu cum rezisti. Nici la mine n-au mers cremele, cand simteam ca nu mai pot eu mai puneam aparatorile si era cat de cat mai bine. Felicitari pentru casuta! Sanatate multa lui Daniel!

larisel, esti in verva azi, sunt cuminti fetele tale! Si noua ne-a zis pediatra ca ar mai avea un pic piciorusele strambe, ne-a aratat ce sa facem si acum pare ok.

alecsa, sunt sigura ca o sa te descurci foarte bine cu bebe!

micki, ma bucur ca sunteti bine! Nu stiu ce sa zic de anticonceptionale si menstruatie, data trecuta n-am luat si nu mi-a venit un an jumate, acum vreau sa iau, dar inca n-am inceput...

decenuela, sanatate multa lui Luca!

mamidepuiuti, onitza, si eu am vrut sa-mi lege trompele, dar cu doua nasteri naturale, n-am avut unde s-o strecor si p-asta. Poate-mi fac curaj si ma duc sa-mi faca interventia separat, de preferinta laparoscopic.

haircut, Irina mea n-a mai facut kk de alaltaieri si nu-i fac nimic, o las sa rezolve singura. Nu-mi fac griji pentru ca o alaptez exclusiv si stiu ca nu se constipa. E posibil sa fie la fel si in cazul vostru, daca spui ca scaunele Maiei sunt moi.

cristies, felicitari gargaritului pentru intoarcere!

lorex, bine ai revenit, ti-am simtit lipsa!

myky, insanatosire grabnica! Imi pare rau ca va chinuie colicile...

cris.d, ma bucur ca Ema e spre bine!

alexuzza, bine ai revenit (as putea spune "bine ne-ai dibuit" ), ce bine ca ai reusit sa depui dosarul pt cic, ai scapat de-o grija!

Nico de Isabela (2007) si Irina (01.02.2010)

O alela recesiva nu influenteaza fenotipul decat daca genotipul e homozigot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nik0le spune:

Va dati seama ca am crosetat la mesaj de dimineata... Acum a adormit Irina si o sa incerc sa o imit.

Nico de Isabela (2007) si Irina (01.02.2010)

O alela recesiva nu influenteaza fenotipul decat daca genotipul e homozigot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SorinaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Citat:
citat din mesajul lui SorinaF

Daca pediatra nu v-a trimis la control nu te alarma....treaba asta are 4 grade: de la 0 la 3...bebe al meu e la gradul 3 adica cel mai grav....0 si 1 se trateaza de la sine...poate voi va incadrati in unul din ele.

Dar cine ti-a stabilit ca e gradul 3 pediatrul sau ortopedul? Sper sa rezolvati cu masajul cat mai repede.

din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena
amr tot 7 kile (din 23.5) + 1 ...Target: 7+1+11(dinainte de II)=19 kg + nshpe mii de vergeturi

Ortopedul a stabilit ca e de gradul 3. Suntem optimisti...se poate rezolva si intr-o luna cu masaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleysa spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Citat:

Larisel, ai fost schimbul trei? Eu sper sa nu fie DA. Tu vrei cantecele d-alea gen in padurea cu alune sau muzica clasica antrenanta? O sa incerc sa trimit cateva pe mailul comun.

_

Din alea cu cuvinte... eu nu mai tin minte nimic de la gradinitza ...
Mersi .

din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena
amr tot 7 kile (din 23.5) + 1 ...Target: 7+1+11(dinainte de II)=19 kg + nshpe mii de vergeturi

da da...si eu vreau ...ma tot chinuiam zilele trecute (ca o "elefantica" ce sunt) sa-i cant cantecelul cu elefanteii si panza de painjen ......a iesit o improvizatie totala

Elena, fericita de Maria Isabela (28.01.2010)
"Alaptatul care starneste furtuni" - o poveste reala de AngeliquedeS, mamica de clopotel de ian- feb 2008
Burtica la 24 sapt, Burtica la 26 sapt, Burtica la 35s, Vot democratic, Primele poze, Pozici Februarie, Prima baitza, Prima plimbare

Mergi la inceput