9 Martie , ziua barbatului
Daca in ziua de 8 martie, femeile au o zi a lor, ziua de 9 Martie, ziua Mucenicilor, poate fi considerata in traditia romaneasca ca ziua barbatilor.
O traditie din aceasta zi este ca barbatii sa bea 40 de pahare de vin pentru ca sa fie sanatosi si sa nu se lipeasca bolile
de ei tot anul. Aceste pahare se spune ca reprezinta sangele varsat de cei 40 de sfinti mucenici din cetatea Sevastei. Cei care nu pot sa bea cele 40 de pahare cu vin, e bine ca macar sa guste vin in aceasta zi de 9 Martie, sau sa fie stropit cu vin, acesta insemnand sange si putere de munca peste an.
Daca in ziua de 8 martie, femeile au o zi a lor, ziua de 9 Martie, ziua Mucenicilor, poate fi considerata in traditia romaneasca ca ziua barbatilor.
Deci barbati...la drojdeala, ca tot va vaitati ca voi nu aveti o zi a voastra !!!
Dana
Raspunsuri
iahim spune:
Eu am citit ca 5 sau 11 mai (nu mai retin exact...) ar fi ziua internationala a barbatului.Ma insel?
anangel_lexi spune:
Eu stiu ca azi e ziua mamelor de ingeri! Ziua barbatului stiam ca e pe 5 mai...
de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
desprecopii spune:
ei na, inca o zi? de parca nu e in fiecare zi ziua lor.
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
Nicoleta spune:
40 de pahare cu vin?? Hm... asta invita la alcoolism .
Nicoleta
------------------------------
Sa aveti o primavara minunata!
muffin spune:
... ma mir ca traditia nu spune ca alaturi de cele 40 de pahare de vin, sa faca si dragoste cu 40 de femei ca sa isi curete trupul si sangele
halal de traditii ortodoxo-musulmane.
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii ei na, inca o zi? de parca nu e in fiecare zi ziua lor. ************** Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu | |
Good point
Ia sa vedem acum barbatii ce au de zis despre asta. Am o vaga banuiala ca nu sunt de acord cu noi
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Iasmin08
Good point Ia sa vedem acum barbatii ce au de zis despre asta. Am o vaga banuiala ca nu sunt de acord cu noi Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Guestus si-a luat liber astazi, cred ca pe motivul asta!
vreau si eu mucenici!!!!
ALEX, operatie pe cord!
BAZAR UNIC!!!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
Laura25 spune:
Aha, deci azi se 'reintra in normal': barabatii la baut, femeile la cratita!
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
desprecopii spune:
da Laura .... si deci incepe cu recuperarea :))
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |