Matei- Campanie antiabuz *3*
Raspunsuri - Pagina 21
nrl spune:
am facut casuta de mail faraviolenta@yahoo.com,e ok?
Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://formular.stirileprotv.ro/
alinuk spune:
NRL multumim mult pt efort, o sa vreau si eu aprx 100 (sper sa pot distribui la kidex)
sotul meu lucreaza in pipera si o sa le ridice el de unde vei spune tu
apreciez initiativa ta si te felicit pt voluntariatul tau
de fapt vreau sa va felicit pe toate ..pt entuziasm si pt faptul ca ati ales sa nu stati cu mainile in san si sa luati pozitie...in fata unei realitati triste
In alta ordine de idei, consider ca orice demers care se doreste a fi o campanie serioasa...are nevoie de organizare, de un lider si de cel putin doi trei oameni care sa ia decizii.
Din pacate 'campania' de fata a avut ceva deficiente in ceea ce priveste aceste aspecte. Nu e un repros, va rog sa ma iertati..e doar o constatare
Eu personal, la mom la care am citit aici..adica direct la acest cap3, nu am priceput la ce s-au gandit fetele cand au demarat aceasta campanie? cam ce au vrut prin finalizarea acesteia?
ce asteptari au? adica ce vor sa infaptuiasca prin asta?
-sa schimbe mentalitatea parintelui roman?
-sa il ajute doar sa constientizeze ca nu e bine ce face?
-sa adopte modificari ale legislatiei actuale?
Fiindca de exemplu stiu doua organizatii foarte mari "Salvati copiii" si "Unicef" (dar mai sunt multe altele care au tot facut cate ceva in acest sens) care au demarat campanii la scara mare, cu foarte multi bani investiti in materiale informative: ghiduri, legislatie, cursuri, simpozioane, conferinte..etc. Ba chiar ofera asistenta gratuita cu psihologi platiti pentru cazurile de incalcare a drepturilor copilului.
De fapt au reusit in ultimii ani sa si schimbe legislatia...de aceea la acest capitol nu cred ca se mai poate schimba ceva momentan. Exista numeroase reglementari legislative, care ofera sustinere si sprijin copilului aflat in dificultate. (legea 272/2004, privind protectia si promovarea drepturilor copilului, mai este codul familiei, codul civil si, nu in ultimul rand, codul penal).
Este implementat si acel "telefon al copilului" 11 61 11 unde copiii pot suna si raporta diverse abuzuri...
Telefonul a fost promovat cu ceva timp in urma asa cum s-a discutat si aic si la tv si la radio, prin clipuri facute special, destul de dure tocmai pentru a atrage atentia...
Problema cea mai grava, zic eu...este ca multi parinti nu stiu de exemplu ca daca isi pedepsesc copiii prin acte de violenta fizica, ar putea fi decazuti din drepturile parintesti, sau chiar ca sunt pasibili de inchisoare, in cazul relelor tratamente aplicate minorului.
De aceea m-am gandit ca am putea prin aceasta campanie sa intervenim doar pe partea de constientizare, informare...de educare propriu zisa a parintelui, care sincer este la fel de necesara ca si a copilului.
Si am punctat aici cu propunerea de pe spatele fluturashului.
pt mine o campanie cu sanse de succes inseamna:
*** Ar trebui tiparite zeci de mii de ghiduri cu diverse tehnici de disciplinare fara violenta...
*** Ar trebui facute ceva colaborari cu diverse centre de resurse umane din tara, unde sa fie inchiriate sali si unde sa fie sustinutem diverse cursuri, simpozioane, conferinte, unde psihologi (voluntari sau platiti din sponsorizri) sa predea gratis bune practici de educare pozitiva...non violenta...etc
Dar, pentru asta sunt necesari bani multi / colaborari cu asociatii/instituii care au experienta si au mai batut drumul asta /sponsori etc, Pentru a reusi sa facem cunoscuta "educatia non violenta" , este nevoie de timp indelungat...practic prin aceasta campanie...asa vad eu, am putea sa schimbam mentalitatea parintelui roman care inca crede ca prin bataie schimba in bine comportamentul copilului...
concluzie:
cu o floare nu se face primavara...
iar cand e vorba de mentalitati si de memoria colectiva...lucrurile sunt si mai greu de urnit
multumesc tuturor de aici pt implicare si colaborare
Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
un vis pentru ei, pentru micutzii mai putin norocosi
www.asociatiamame.com/ro/implica-te/persoana-fizica.htm" target="_blank">invitatie F230
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
Sabina spune:
pe mine nu va suparati, da eu nu pot sa ma duc nici in pipera nici sa impart fluturasi, din cauza sanatatii.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
kay spune:
We asta nici eu nu pot sa impart :( tot din cauza sanatatii... Dar in aprilie impart peste tot !
Nicoleta, multumim pt adresa. De fapt multumim pt
tot !
denizel spune:
Alinuk, uite cum a inceput si s-a desfasurat campania noastra:
Kay a vazut cum un tata si-a batut copilul.
A deschis topic pe DC si a povestit.
Au urmat "si ce i-ai spus?", " de ce nu i=ai spus ceva?", "eu spun de obicei asa", "eu spun asa + asa" etc.
A venit Anca_a cu ideea conceperii si impartirii unor fluturasi pe strada, in parc etc.
Toata lumea a fost de acord.
Au fost propuse variante de texte anti-violenta.
Au fost propuse imagini anti-violenta.
Pana la urma s-a ajuns la varianta finala a fluturasului.
Nicoleta (nrl) e deosebit de draguta si se ofera sa tipareasca un nr. mare de fluturasi pt. campanie.
Avand in vedere ca au colaborat persoane care nu se cunosc (nu ne-am vazut vreodata - cu foarte mici exceptii -, suntem din localitati diferite) consider ca lucrul in echipa a fost eficient si s-a atins scopul propus initial.
Scopul a fost: impartim fluturasi anti-violenta.
Ii vom imparti.
Probabil ca vor imparti fluturasi nu numai parintii care au scris si au confirmat aceasta aici, pe topic.
Nu cred ca o "echipa" adunata ad-hoc pe un forum de discutii poate realiza mai mult de atat :).
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
andruskandu spune:
Salut!
Si mie imi place cum a iesit, si oricum doresc sa impart fluturasi. Duminica lucrez, asa ca oricum nu puteam nici eu... dar merge in alta zi.
Chuny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Avand in vedere ca au colaborat persoane care nu se cunosc (nu ne-am vazut vreodata - cu foarte mici exceptii -, suntem din localitati diferite) consider ca lucrul in echipa a fost eficient si s-a atins scopul propus initial. Scopul a fost: impartim fluturasi anti-violenta.Ii vom imparti. "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Ahaaa, deci scopul era sa impartiti, nu sa transmiteti un mesaj in mod eficient ... am inteles acum.
kay spune:
Sibylle, te rog nu mai interveni cu intentie vadita de scandal. Nu faci decat sa indepartezi un om care ne poate ajuta concret. Daca ai ceva de spus in legatura cu subiectul, te rog. Daca nu, hai sa pastram un ton constructiv. Ok?
Nrl, si eu vreau fluturasi, dar nu sunt deplasabila