Ziua femeii - intrebari cheie

Ziua femeii - intrebari cheie | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

La multi ani tuturor doamnelor cu suflet tanar de pe desprecopii.com !

Intrebari ganditoare de ziua noastra si la peste 100 de ani de lupta pentru emancipare a femeii:
- sunt femeile tratate egal ca si barbatii?
- au femeile aceasi grila de salarii ca barbatii?
- pot accede femeile in politica la fel ca si barbatii?
- s-a risipit mitul ca femeile sunt bune la cratita si barbatii trebuie serviti?
- participa barbatii la curatenie?
- sunt taticii implicati egal ca si mamicile in cresterea copilului?

Haideti sa dezbatem.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

- sunt femeile tratate egal ca si barbatii? NU
- au femeile aceasi grila de salarii ca barbatii? in general NU
- pot accede femeile in politica la fel ca si barbatii? NU
- s-a risipit mitul ca femeile sunt bune la cratita si barbatii trebuie serviti? Depinde de mediul din care provin
- participa barbatii la curatenie? NU spre DA
- sunt taticii implicati egal ca si mamicile in cresterea copilului? depinde de mediul din care provin si de gradul de ocupatie.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Intrebari ganditoare de ziua noastra si la peste 100 de ani de lupta pentru emancipare a femeii:
- s-a risipit mitul ca femeile sunt bune la cratita si barbatii trebuie serviti?

Haideti sa dezbatem.

Nu suntem tratate egal. Cat despre grila de salarizare, la noi sunt doar secretare femei aici la servici, deci nu pot raspunde. Putem sa participam in viata politica si noi femeile... dar nu avem timp de prostii.
Mitul nu s-a risipit, degeaba lucram si noi cot la cot la servici, dupa masa muncile casei tot ale noastre sunt- in general. Exista exceptii, dar mai rar.
Barbatii doar participa la curatenie... dar tot noi o facem
Taticii nu sunt si nu pot fi implicati niciodata la egalitate in cresterea copilului. Puteti sa ma contraziceti aici, dar daca va uitati de ex, la o sedinta cu parintii in ce procent vin tatici, deja aveti raspunsul.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

La prima intrebare, anume daca femeile sunt tratate egal ca si barbatii, as inteba la randul meu: in ce situatii, la ce ne referim?

Mie nu mi-ar placea sa ´´fiu tratata egal´´ in orice situatie. Cand sunt in trafic nu mi-ar placea sa sara unul din masina sa ne batem parte-n parte , de exemplu.
Nici nu mi-ar placea sa car mobila umar la umar cu barbatu.

Sa va povestesc o scena, care a avut loc intr-un birou la o firma. Prezenta eu si doi barbati- unul partener altul potential client. Potentialul client vrea sa plece, si intinde mana...secunda in care partenerul intinde si el mana. Clientul da mana cu el dar spune ´´intentia mea era de a saluta doamna intai´´
Partenerul, zambind spune ´´ei, traim emanciparea femeii, sunt sigur ca partenera mea nu a luat gestul ca pe o lipsa de politete´´

N-am zis nimic. Am zambit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Pai daca vrem sa fim egale trebuie sa fim egale in absolut toate situatiile, nu? Si la caratul mobilei si la "bataile" in trafic iar barbatii trebuie sa puna umarul tot in mod egal la treburile gospodariei, ca aici trag ei chiulul mai tare.

Cit despre cariera, eu m-am resemnat ca barbatii sint platiti mai bine (la aceeasi pregatire si vechime ca femeile)si in multe situatii sint preferati femeilor.

Pe de alta parte sint meserii care le pot face cu predilectie barbatii pentru simplu motiv ca sint mai puternici si mai rezistenti fizic. Asa ca eu nu vreau sa fiu egala cu barbatul, vreau doar la treburile casnice barbatul sa puna ochiul din cind in cind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Raspunsul este "Nu" peste tot.

Dar ideea de egalitate cu barbatii nu ar trebui absolutizata. Vrem egalitate dar vrem si sa se inteleaga ca nu suntem lafel. In lume venim - femeile si barbatii - pentru a ne cmpleta reciproc. Ceea ce au femeile de adus in societate este diferit de ceea ce au de adus barbatii. Societatea pe care o dorim noi, femeile, nu este societatea barbatior in care sa acceada la conducere si dame de fier in costum si cravata. Noi vrem o lume in care sa putem sa fim femei, cu tot ceea ce inseamna acest lucru, in ciuda faptului ca suntem politicieni, directori de corporatii, etc. Imaginati-va un parlament in care femeile sa poata veni cu copiii in carucior si cu palarii cu fluturi (sau nu, depinde de personalitatea fiecareia), sa vorbeasca despre lucruri de care la pasa, sa propuna legi, sa aiba opinii si nimeni sa nu considere deplasat sau ridicol acest lucru. Si daca nu puteti sa va imaginati acest tip de normalitate este o dovada ca suntem departe de drepturi egale. Intr-o astfel de societate n-am mai cere concedii de maternitate de 3 ani pentru ca noi, in calite de mame de copii mici am putea participa la viata cetatii si parerea noastra ar conta!

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

[quote]citat din mesajul lui desprecopii

-Acum depinde la ce ne referim, la ce fel de egalitate?
-In privinta salariilor NU, este o problema la noi.
-Aici mai sunt cativa care mai gandesc asa, dar cred ca in mare parte chestia cu femeia la cratita s-a cam perimat.
-Sotul meu participa la curatenie, ma ajuta intotdeauna in gospodarie.
-In privinta cresterii copiilor ma ajuta in limita timpului liber pe care il are, el are un program de lucru muuult mai lung ca al meu.

Si acum discutand sincer , eu nu vreau sa fiu egala cu sotul meu .Vreau sa fiu femeie, cu slabiciunile pe care le are orice femeie, sa sufar de SPM, sa ma apuce plansul cand mi-e(sau ii este lui) lumea mai draga , sa ma duc la el barbatul meu, cel care este puternic prin definitie si sa-mi pun capul pe umarul lui, sa ma stranga in brate si sa-mi spuna ca o sa trecem prin toate impreuna.Sa simt ca intotdeauna este EL langa mine,sa-mi ofere umarul pe care sa-mi recapat siguranta si increderea intr-un maine mai bun.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

La multi ani tuturor doamnelor cu suflet tanar de pe desprecopii.com ! La multi ani si tie, desprecopii!

- sunt femeile tratate egal ca si barbatii? Nu. Dar asta nu e neaparat ceva negativ. Uite, de exemplu: barbatii nu au o zi a lor

- au femeile aceasi grila de salarii ca barbatii? Depinde de firma, de oras... Eu nu am avut problema asta pana acum.

- pot accede femeile in politica la fel ca si barbatii? Nu. Pot accede altfel si nu pot urca la fel de sus.

- s-a risipit mitul ca femeile sunt bune la cratita si barbatii trebuie serviti? Eu cred ca da. La noi acasa, cu siguranta da

- participa barbatii la curatenie? Hmmm... la noi nu numai ca participa, dar o face aproape pe toata

- sunt taticii implicati egal ca si mamicile in cresterea copilului? Nu. Nici nu cred ca ar putea fi implicati la fel. Dar da, sunt implicati, ca niste tatici.

Haideti sa dezbatem.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

LA MULTI ANI TUTUROR DOAMNELEOR DE PE DC!!!
Din pacate cam la toate intrebarile raspunsul este: NU!!!
Rar exceptii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

- sunt femeile tratate egal ca si barbatii? NU

- au femeile aceasi grila de salarii ca barbatii? NU

- pot accede femeile in politica la fel ca si barbatii? NU

- s-a risipit mitul ca femeile sunt bune la cratita si barbatii trebuie serviti? Partial

- participa barbatii la curatenie? DA

- sunt taticii implicati egal ca si mamicile in cresterea copilului? DA

Mentionez ca la toate raspunsurile, mai putin cel legat de politica, am raspuns in functie de situatiile in care ma aflu personal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

La multi ani, doamnelor!
Stiu sigur ca sunt multe alte intrebari (despre egalitate) cu raspuns pozitiv, destule ca sa nu va intristeze ziua...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput