Carti pentru 9 ani?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RODY77 spune:

Eu am mers pe povestirile hazlii pentru a o atrage pe fetita in minumata lume a cititorilor.
Ex. -D-l Goe de I. L.Caragiale
-Prostia omeneasca de Ion Creanga
-Povestea unui om lenes, Soacra cu trei nurori
- La bunici de I.TEODOREANU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

filofteia, multumesc pentru sugestia cu Angie Sage, m-am uitat pe internet si am vazut inca o serie scrisa de ea, Septimus Heap. Trebuie sa le caut, par foarte frumoase!

Iasmin, ma bucur ca ai scris de revista Winnie, o s-o cer si eu din Ro pentru fetita mea. Ea in engleza e foarte avnasata la citit, insa in romana merge mai greu. Am mai vazut si o revista Barbie si ma gandesc ca amandoua ar fi foarte bune pentru copiii mei. Imi poti spune te rog de unde se cumpara Winnie?


Wow, tocmai am mai dat peste o revista de benzi desenata, numita W.I.T.C.H. oare cum o gasesc?



Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Sarah citeste acum cu mare placere "Percy Jackson and the Olympians" si i-am promis ca mergem sa vedem si filmul cum termina cartea.
Este un fel de Legendele Olimpului de pe vremea noastra, dar in stil modern. Imi aduc aminte ca si mine imi placeau Legendele Olimpului cind aveam vreo 10 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Natasa, vrem mai multe detalii - ce carti anume?

**************
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |


Uite aici cartile aparute in romana. Preferatele lor pina acum au fost "James si piersica cea uriasa", Matilda, Charlie si fabrica de ciocolata. http://www.librarie.net/autor/10605/roald-dahl

Oricum, nu a fost carte a lui Dahl care sa nu le placa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Alexandru citeste acum "Harry Potter". I-a placut si seria "Lemony Snicket", sau mai recent "Warriors".
A citit si Jules Verne, cred ca-i perfect la virsta asta.
Citeva titluri mai cunoscute de la Roald Dahl:
Fantastic Mr. Fox
Charlie and the Chocolate Factory
The Twits
Matilda
Saptamina trecuta Alexandru a citit Boy, o autobiografie a lui scrisa pentru copii si i-a placut.
Alt autor bun este Louis Sachar. Lui Alexandru i-a placut mult Holes, chiar a recitit-o recent, ceea ce el nu prea face. Wayside School e iarasi foarte populara.
S-au mentionat citeva carti clasice, as adauga Gulliver's Travels, Moby Dick, The Time Machine, Robinson Crusoe, Treasure Island, The Swiss Family Robinson, White Fang, The Last of the Mohicans, Peter Pan, The Call of the Wild, The Jungle Book, The Secret Garden, The Wind in the Willows, Heidi, Charlotte's Web, Stewart Little, Mary Poppins.
Nu le-am organizat intr-o ordine anume, unele sint mai usoare decit altele, dar cam astea mi-au venit in minte acum.
Cartile lui CS Lewis ar putea fi iarasi potrivite.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Am si eu o intrebare...
Voi cumparati cartile pe care le citesc copiii sau le imprumutati de la biblioteca???

Super subiect...am notat si eu cateva titluri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ambele variante Sinzi. Noi mergem la greu la biblioteca si in fiecare saptamina isi ia carti si de la biblioteca scolii. David nu are la fel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia

Iasmin, ma bucur ca ai scris de revista Winnie, o s-o cer si eu din Ro pentru fetita mea. Ea in engleza e foarte avnasata la citit, insa in romana merge mai greu. Am mai vazut si o revista Barbie si ma gandesc ca amandoua ar fi foarte bune pentru copiii mei. Imi poti spune te rog de unde se cumpara Winnie?


Wow, tocmai am mai dat peste o revista de benzi desenata, numita W.I.T.C.H. oare cum o gasesc?



Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.


Donia, eu cumpar de la chioscul de ziare (nu se aduce la toate si vanzatoarea stie, mi-o aduce lunar si mi-o pastreaza) Am sa ma uit acasa pe revista modalitatea in care te poti abona.Am sa iti trimit prin PM informatiile cu privire la abonamentul la revista. In plus aici au fost ceva carti pentru copii (ex: Ursuletul WInnie si ziua furtunoasa) care aveau/au un CD audio cu vocea regretatului Florian Pittis care ''citeste'' povestea. Ar fi ideal pentru fetita ta sa si auda in timp ce citeste in romaneste, ar edifica-o asupra unor accente sau modalitatii de a citi (grupuri de litere ghe/ghi/ce/ci).

Sinzi ana eu am o parte din cartile din copilarie (mama a avut nevoie de ele si le-a pastrat cu sfintenie), dar si cumpar cat pot de mult. Investitia in carti e cea mai buna (de la Codul bunelor maniere pentru copii, pana la Egiptenii etc). Tot ce pot cumpara, inclusiv dictionare, cumpar. Ar mai fi si anticariatele, dar trebuie sa le achizitionezi in stare buna. Unele sunt la preturi destul de mari (de exemplu pe Okazii am vazut ca s-a licitat pentru Orasul piticotilor mincinosi a lui Dumitru Toma suma de 70 ron. Probabil pentru ca nu se mai editeaza, sau cine stie)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Am citit in una dintre postari Diamantul lui Habacuc si mi-am amintit ca am citit cartea asta cand eram copil....In weekend merg la ai mei si pana nu o gasesc printre vechiturile din camera mea de copil nu ma las:) Copilul meu e un pic mai mic...adica inca nu ar 9 ani, abia implineste 8 acus, dar o carte care i-a placut mult a fost Talismanul de safir - Elvira Bogdan (o carte tot veche...„de pe vremea mea”). Acu citeste Colt Alb de London, dar din cate imi dau seama nu e chiar asa de incantata... Stau si ma gandesc ca pentru copiii nostri cartile nu mai reprezinta intr-adevar ceea ce reprezentau pentru noi. Ai dreptate, Mirela... Si intr-un fel, e normal sa nu mai fie asa. Dar parca satisfactia de a-i vedea cititnd si bucurandu-se de o carte e cu atat mai mare cu cat exista in jur atatea alte lucruri care ii tenteaza...

Natasa, cartile acelea de Dahl se mai gasesc in librarii? Vad ca sunt aparute cu 2- 3 ani in urma majoritatea...

MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mariuca mea are 10 ani si jumatate acum si citeste cu placere, dar numai carti pe gustul ei Ce am observat eu e ca s-au schimbat mult gusturile generatiei lor fata de a noastra. Multe carti pe care eu le-am gasit minunate in copilarie ei i se par plictisitoare, nu o prind deloc. Scriitura e de vina. Alt stil, alte vremuri.
Citeste cu placere literatura fantastica. A fost fan Harry Potter inca de la 5 ani - ii citeam noi. Ultimele volume le-a citit deja singura. Alta serie care i-a placut mult a fost "Vraciul" de Joseph Delaney, inca mai asteapta noi volume. A citit cu placere si Coraline de Neil Gaiman (a aparut intre timp si filmul de animatie).
Dintre cartile clasice i-au placut "Micul Print" si cartile cu Marry Poppins.
Jules Verne i se pare greu de citit, prea multe cuvinte pe care nu le cunoaste, detalii stiintifice.
I-a mai placut mult "George si cheia secreta a universului" de Stephen Hawking (celebrul fizician).
I-a placut si cartea lui Salman Rushdie "Harun si marea de povesti".
Acum citeste cu placere seria cu Alex Rider de Antony Horowitz.
pe la 7-8 ani era pasionata si de carti despre Egiptul antic si diverse religii. Pe vremea aia visa sa devina arheolog.
Si multe altele, pe care nu le mai retin. Ideea de baza e ca si le alege ea. Imprumuta si de la biblioteca, dar si cumparam multe carti.
Dar mi se pare important sa aleaga si sa decida ce ii place. Asta e strategia de succes daca vrem sa citeasca. Cel putin la noi a dat rezultate. Si exemplul parental. Ma vede citind zilnic. Si ea chiar e pasionata de computere si jocuri, acum s-a apucat sa invete html si javascript

Spor la citit juniorilor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput