Vaccin "anticapuse"
Raspunsuri - Pagina 2
mihaela_s spune:
Nicoleta, asa intelesesem eu, ca nu stii exact despre ce vaccin e vorba. Eu stiu doar la modul general, ce am scris, ma bucur ca alte fete stiu mai multe. Noi suntem in zona de risc dar nu pentru meningita, asa ca acest vaccin nu e inclus in schema, dar se face la cerere(noi nu l-am facut desi ma bate gandul). La noi e mai pericuoasa borelia, si asta e ca o sabie deasupra capului...eu, sotul si fata cea mica am fost muscati de cateva ori de capuse, ca norocul pana acum nu a fost nimic. Dar e ca o loterie...
Sanatate multa!
adriana, recunosc ca m-a deranjat putin tonul, dar accept .
Nu sunt suparacioasa de felul meu. Doar ca nu imi place sa mi se dea peste nas cand nu am decat bune intentii.
ps. Scuze de off topic.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Nicoleta spune:
Mihaela, noi stam momentan in Austria. Nu prea stiu care risc este mai mare, cert este ca am auzit ca stau capusele astea ciorchine .
---------------------------------------------
Un prieten bun nu se gaseste la capat de drum.
adinag spune:
Schema este asa cum a zis Dana, oricum nu cunosc decat un vaccin. Impotriva borreliosei nu ajuta, cum s-a zis deja, infectia cu ea fiind mult mai des intalnita decat meningoencefalita. Daca se scot insa capusele in mod corect, pericolul de infectie este insa redus considerabil. Pe pagina oficiala este si un video cum se procedeaza corect (nu mituri din popor gen: rotit, pus ulei si mai stiu eu ce alte substante).
Nici copiii mei nu au avut reactii la vaccin, cunosc insa persoane care au avut. Un caz foarte grav, profesorul Jasminei de pian, are o alergie impotriva unei substante din vaccin, alergie de care desigur nu stia, acum nu mai vede deloc cu un ochi :( (nu stiu sa explic pe romaneste ce s-a intamplat exact, cum ziceam, din cauza unei alergii pana atunci necunoscute).
Nicoleta spune:
Adina, iti multumesc si tie pentru informatii. Despre care pagina oficiala vorbesti? Mi-ar fi foarte de ajutor filmuletul, mai ales ca eu am o experienta in adolescenta cu o capusa, pe care am scos-o cu o penseta... fara sa am vreo informatie despre asta. Sper sa nu fi fost o capusa darnica...
adinag spune:
Pagina este: www. zecken.at
Aici despre cum scoti capusa: http://zecken.at/ueber-zecken/entfernung-einer-zecke/
Aici sunt FAQ's: http://zecken.at/fsme/faq/
Video nu-l mai gasesc :( insa este explicat in primul link foarte bine cum sa o indepartezi. Daca nu te descurci, zi-mi si iti traduc.
Nicoleta spune:
Adina, m-a ajutat Google sa traduc, eu nu stiu germana nici pana la genunchiul broastei. M-am distrat :). Am inteles doar ca nu trebuie apasata capusa si ca, decat sa o scoti gresit, mai bine mergi la medic. Locul trebuie dezinfectat cu o substanta speciala.
Sa inteleg ca exista pensete speciale? Trebuie sa ma inarmez cu toate necesare, sa invat cum se scot corect capusele, sa iau un unguent cu antihistaminic pentru intepaturile de viespi, ca mi-am amintit ca sunt muuulte tare in Viena...