Parinti adoptivi in asteptare * 3 *

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

mamicutelor astazi la 20.00 pe ant 3 este emisiunea lui carmen moise speram sa ajute pe cineva .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Bine, bine dar restul de emisiune? unde este? sau atat a fost? am ramas in plop si plopul in aer.

Mergi la inceput

nu va spera-ti emisiunea cred ca va reveni dupa ce dl boc va da vesti importante.doresc sanctiune dl moderator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

HRISTOS A INVIAT!
SA NE ADUCA MULTA FERICIRE,SANANATE SI INDEPLINIREA DORINTELOR!!
SA SPERAM CA IN CURAND RUBRICA ASTA NU VA MAI EXISTA !!

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura_Alex

Si eu astept de aproape un an de zile sa pot vizita un copil mic.
Considerati ca este bine sa stai sa astepti poate si ani de zile si intr-un final sa ti se arate un biet copil? Si dupa lungi asteptari sa nu mai stai pe ginduri si sa il accepti pe primul venit. Consider ca este dreptul fiecaruia ca cetatean sa aleaga. Dar noi nu suntem puse in situatia de a alege! Aici este problema!

Si cam ce ar insemna "un copil amarat". Ceea ce tu nu intelegi este ca pe tine nu te obliga nimeni sa iei un copil pe care nu il vrei. AI tot dreptul sa iti doresti sa fie/sa nu fie intr-un fel. Dar asta nu inseamna ca ai dreptul sa clasezi copiii pe categorii de calitate, prin remarci de genul "un biet copil". Nu suntem intr-un discount shop unde avem placute cu "Atentie! Mici defecte de fabricatie!"
Si "bietii" copii merita o familie, si exista familii pentru care acel "biet copil' ar fi cel mai frumos, bun, iubit, etc copil.
Ok, nici eu nu as adopta un copil despre care sa stiu de la inceput ca are de ex. HIV. Dar asta nu inseamna ca e "marfa de caliattea II"!

Putem alege copilul, dar intre anumite limite omenesti si de bun simt. Te-ai gandit vreodata ca el nu are dreptul sa te aleaga pe tine? Poate (mai ales daca e un copil mai marisor) si el asteapta o familie milionara in dolari si o mamica regina, dar poate te accepta si vrea la tine pentru ca esti singura lui varianta.
Chiar daca sunt mici, sunt oameni si au aceleasi drepturi ca si noi.
na, ca am reusit sa ma enervez si in zI de sarbatoare, scuze pentru aciditate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Buna seara,
am scris un post cat un roman si l-am sters din greseala, imi vine sa ...
pe scurt, scriam ca dupa ce am scris postul de mai sus am aflat o veste trista despre sotul asistentei maternale care a crescut-o pe Violeta, si asta m-a facut sa ma mai potolesc. Mi-am dat seama ca uneori sunt prea razboinica atunci cand e vorba de lucruri la care tin.

Va rog pe cele de la "parinti in asteptare" sa credeti, ca multe lucruri care par intr-un fel inainte de adoptie, capata alte sensuri DUPA adoptie.
Mi-aduc aminte cat de drept mi se parea sa aleg copilul pe care il voi adopta, cat de sigura eram ca va fi baiat pentru ca asta ne doream, toate astea mi se par acum o gluma buna.
Mi-aduc aminte cand am vazut-o pe Violeta prima data, tunsa zero, tacuta, ochi tristi, picioruse cat doua betisoare, nu avea nimic in comun cu copilul MEU PERFECT. Nici cand ne-am hotarat dupa vreo luna jumate sa "o luam" pe ea nu-mi venea sa cred ca facem asta. Insa cand am inceput sa luptam pentru ea, mi se parea ca toti sunt impotriva noastra, toti se misca in reluare, nimeni nu intelege disperarea noastra si nu da doi bani pe zilele, saptamanile si lunile care treceau fara sa o putem lua.
Acum imi e foarte clar ca s-au urmat strict pasii legii, ca toata lumea a fost mai prompta decat credeam, si ca Violeta era o floare ascunsa ...intr=un ciulin.
Iar noi niste chiori idioti, tampiti si egoisti.

Vreau sa zic ca: 1.nu toti cei care nu fac ce-am vrea noi sunt impotriva noastra, 2. Cand ti se prezinta un copil acesta e cu totul altul decat cel care ar putea fi daca tu i-ai da sansa de a-l iubi 3. Ca faptul ca alegem e o iluzie. Nu stiu daca ii zice Dumnezeu, destin, intamplare, etc acestui proces misterios prin care niste fiinte total straine ne devin cu adevarat bucati rupte din sufletul nostru, dar mi-e foarte clar ca nu noi alegem.
4.Indiferent ce copil "alegem" dupa ce il adoptam devine cel mai frumos, inteligent, iubitor, talentat, etc din lume, si chiar daca totusi el nu este asa, nu conteaza pentru ca noi nu-l vedem decat ca fiind perfect.
5. Partea cu adevarat plina de temeri si lupte este DUPA ce adopti cand devii constient ca viata unei fiinte depinde de tine si esti disperat sa faci totul cat mai bine si iti este teama din orice tampenie sa nu pateasca copilul ceva, si cand totul e parca prea frumos ca sa fie adevarat si sa tina o vesnicie.
noapte buna

Mergi la inceput

astazi la 20 05 se reia emisiunea lui c ,moise mamicutelor optimiste le-o recomand cu speranta unui viitor mai bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nico_ro spune:

Emisiunea inregistrata:
http://inregistrari.antena3.ro/view-11_Apr-2010-Reporter_Special-6.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_99 spune:

va pup dragii mei ...pitici, mamici, viitoare mamici..... ascultatzi la ce spune manuelita....eu acum nu am nici vreme, nci kemare....sa scriu, dar, cind va veni vremea...shi voi avea rabdarea , timpul.....shi deskiderea sa va spun povestea noastra.....o sa va convingetzi o data in plus ca , asha spus suna kiar a balada Miorita, dar intr-un fel sau altul, totul e destin! asha incit , fruntea sus, pieptu' nainte!!! va tzuc...poate ca nu se pricepe prea mult din mesajul meu, va iubesc pe totzi din aceasta gashca minunatata!!!!

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi75 spune:

Nu am avut timp sa scriu dar am intrat sa citesc mereu , insa nu imi vine sa cred ca se scrie asa putin.Sa fie astenia??? sper sa reveniti in forta si cu vesti bune.Va pup pe toate

Mergi la inceput