Parinti adoptivi in asteptare * 3 *
Raspunsuri - Pagina 2
Laura_Alex spune:
Si eu astept de aproape un an de zile sa pot vizita un copil mic.
Asi, de ce sa nu spunem adevarul? Simo75 are dreptate.
Sistemul actual este foarte greoi. Daca nu avem curajul sa o spunem , atunci degeaba mai palavragim pe acest forum. Nu este normal sa stai sa astepti luni intregi. Nu este normal sa stai la coada la copii atita timp cit in fiecare an mii de copii sunt parasiti. Este in interesul copilului sa fie luat cit mai repede in ingrijirea unei familii.
Considerati ca este bine sa stai sa astepti poate si ani de zile si intr-un final sa ti se arate un biet copil? Si dupa lungi asteptari sa nu mai stai pe ginduri si sa il accepti pe primul venit. Consider ca este dreptul fiecaruia ca cetatean sa aleaga. Dar noi nu suntem puse in situatia de a alege! Aici este problema!
Mirga spune:
Buna fetelor.
Eu nu prea scriu dar citesc cu regularitate.
Eu stau in Israel si am depus actele de adoptie in mai 2003 pt un bebelus. Prin 2005 ni s-au propus 2 frati - unul de 4 ani si unul de 2.5 ani- pe care i-am refuzat dn start (la o zi dupa ce ne-a spus despre ei) . Apoi in mai 2007 ne-au spus de Aliza, fetita noastra care atunci avea 3.5 ani si pe care mama nu vroia sa o dea spre adoptie dar nici nu avea grija de ea . Asa ca noi am luat-o in plasament si am terminat adoptia in martie 2009 dupa multe multe probleme .
Acum avem in plasament un baietel, Mihael, de 8.5 luni pe care mama nu il vrea si speram ca pina la sfirsitul anului sa terminam si cu actele lui.
Ce vreau sa spun e ca in Romania adoptia merge destul de repede, dupa parerea mea (nu dati cu rosii ) si toate vaicarelile nu-si au rostul. Fiecare primeste ce-i e scris si cind ii e scris. Iar daca mai ai si cunostinte si noroc poti ajuta putin destinul. Asa e peste tot in lumea asta, nu doar in Romania.
Am editat ca sa scriu virsta Alizei.
simi75 spune:
Mariaa , noi nu ne-am propus sa ii facem analize , doar ca de la DPC ni s-a spus ca trebuie sa mergem la clinica unde i se vor face investigatii , ca la dosarul pt incredintare trebuie certificat medical.Ori eu asta nu stiu ,care o fi procedura ca nu as vrea sa il traumatizez, mai ales ca am inteles de la o mamica ca nu sunt prea amabile doamnele de acolo.Dar sper sa nu fie prea rau.O zi minunata sa aveti
Laura_Alex spune:
Mirga , eu tot ramin la parerea mea, aceea ca adoptiile in Romania merg foarte greu. Poate ca in Israel nu sunt asa de multi copii abandonati, dar in Romania sunt cu miile. Cu cit copilul creste cu atit sansele de a fi infiat ii scad. Iar cind ajung la virsta de 18 ani sunt aruncati in strada. Este corect?
Nu arunca nimeni cu rosii, dar se poate mult mai bine.
Este mai bine ca statul roman sa aloce mii de lei lunar pentru cresterea copiilor abandonati, in loc sa ii dea la familii? Acesti bani , statul ar putea sa ii investeasca in altceva. (intruniri in care psihologii sa invete pe parintii adoptivi ce sa faca, documentatii de specialitate scrise de psihologi, etc). Sunt multe lucruri care se pot face.
Mariaa spune:
Simi, din postarea anterioara se intelegea cu totul altceva.
Certificatul medical pentru incredintare il primiti de la policlinica de copii la care veti fi trimisi de DPC, si il primiti pe baza fisei medicale a copilului. Cel putin la noi nu s-au facut alte analize atunci.
Termen cat mai rapid va doresc!
mamica de Alexandra Ioana nascuta din inima, crescuta in suflet
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor
puffy10 spune:
Simi75 felicitari!
Abia astept sa putem povesti si noi la fel..... emotiile primei intalniri cu copilasul nostru. Dar noua momentan, ni s-a spus sa nu ne mai gandim pana prin toamna... caci abia atunci o sa ne vina randul... mai avem ~35 dosare in fata noastra. Asa ca... optimism si rabdare, asta e devizul nostru, in lipsa de relatii acolo unde trebuie.
Si cine spunea ca daca gasesti un copilas te duci si spui...si bla, bla, bla....ei va spun eu, fara relatii te duci si spui si... ramai cu spusul , asta e mersul... sunt alte dosare mai vechi....
6IA, 2FIV-nereusite
prin adoptie vom aduce bucuria in casa...
Briantis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simi75 Multumim fetelor. Vali si noua tot asa ne-au tot spus ca pana la sf anului nu avem sanse sa vedem vreun copil.Insa eu tot am sunat-o pe AS si o intrebam ce mai stie, si uite ca pana la urma am avut noroc. Am fost in vizita , e un baietel tare dulce , are 1 an si 2 luni, si nu sta un minut intr-un loc. Acum ne pregatim sa refacem acte pt a putea depune dosarul de incredintare.Trebuie sa mergem sa ii facem analize la puiut si mi-i un pic groaza(daca ii ia sange o sa plânga....)Chiar cine imi spune ce analize i se fac? La prima intalnire nu ne-am putut desprinde ochii de la el, dar a fost tare dragut ca a venit la noi , l-am luat in brate si ne-am jucat.Am ajuns acum la a treia intalnire la care am fost ieri , si care pe sotul meu l-a marcat definitiv :piticul il striga tata !speram sa fie totul ok, sa facem fata schimbarilor rapide si valului de emotii. Va doresc tot binele din lume, si o sa mai revin cu povesti si intrebari. |
Simona , noua ne-au cerut pt Andrei (in 2004) analize de sifilis , hiv si hepatita B.Cel putin asa imi amintesc .Noi i-am mai facut si pt hepatita C si o hemograma ca ni se paruse un pic palid .In fine , numai primele de care ti-am zis erau obligatorii ca sa se poata elibera certificatul medical pe care sa scrie apt pt adoptie(si bineinteles trebuie sa il vada pe bebe pediatrul care-ti semneaza certificatul medical ) .
Noi i-am facut analizele la medicover-ul de la grozovici unde au asistente specializate pt recoltarea la copii.
KoraPop spune:
Buna fetelor!
Noi trebuie sa primim zilele acestea atestatul si voiam sa va intreb ce acte avem nevoie pentru a le trimite toturor judetelor? In afara de copie dupa atestat mai trebuie ceva? Stie cineva de unde pot lua adresele de mail si numerele de tel/fax ale directiilor de protectie copii din toate judetele?
Va multumesc anticipat!
Multa bafta tuturor!!!!
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
gabriela42 spune:
buna ziua mamicute noi si viitoare!simi 75 mi-ai bucurat sufletul cu vestea intilnirii.pentru analize in vederea incredintarii este o anumita clinica in localitate am vazut ca esti din cluj .dpc te va informa care este aceea,trebuie sa vorbesti cu un asistent care se ocupa numai de aceste fise iar acesta te va indruma.analizele constau in orl,oftalmologie psiholog,singe si mai trebuie sa obtii de la medicul de familie un certificat cu starea micutului actuala,vaccinari si daca in trecut au existat probleme grave de sanatate.daca te inarmezi cu informatii si-ti faci programari le treci pe toate intr-o zi.la noi doamnele au fost ff dragute iar de la singe am plecat si cu o girafa cadou.exista si o taxa ceva in jur de 100ron.daca depui dosarul intr-o saptamina in max 2 luni il ai acasa.vei sta 3 luni ca perioada de acomodare apoi vor depune dosarul pt incredintare.roagale pe doamne dac sunt de acord pina depui ce acte trebuiesc..poate vor sa-ti dea micutul in sfirsit de saptamina ar fi mult mai usoara acomodarea tuturor.trebuie sa stringi toate pericolele din casa pui doape la prize...ai multe schimbari minunate .multa fericire va urez iar mamicutelor in asteptare le urez putere si credinta o micuta fiinta cu sufletul dornic de deragoste si mingiiere va sateapta!pastrativa nervii sanatosi iese el soarele!
adenuti spune:
buna
nu stiu daca va mai amintiti ,noi am avut termen pe 10 martie (adica naturala ) acum asteptam sa primeasca hotarirea si cele 15 zile de recurs . poate sa-mi spuna cineva cit a durat de la termenul de decadere din drepturi pina a ajuns hotarirea la directie si naturala ?
si cu cele 15 zile de recurs ?
dupa cele 15 zile de recurs ati depus imediat actele pt incredintare ?
am multe intrebari fara raspuns
nu stiu nimic despre analize ...noi i-am facut lui rares control la ochi neuro ,si pediatric .
intre timp am botezat puiutul (simbata pe 13 ) a fost super ,bebe cuminte ,si petrecere minunata .
dar a fost groasnic cind a trebuit sa plece cu maternala ....s-a rupt ceva in mine
dupa ce depunem dosarul pt incredintare vrem sa mergem la director sa luam copilul cu invoire pina la termen ... pt ca cred ca asta este in "interesul suprem al copilului " ..nu ce ne spun ei ca este in interesul suprem al copilului .
va spun ca este foarte greu dar merita
pup toate fetele si va multumesc anticipat pt raspunsuri .
imi pare rau ca nu stiu sa pun poze ... dar am sa invat
nimic nu este greu ,trebuie doar sa vrei