Parinti adoptivi in asteptare * 3 *

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simo_75

dragele mele,
Astazi citeam intr-un ziar ca la spitalul Gr Alexandrescu in fiecare zi sunt abandonati cate 2 copii....unde sunt ??Ce fac cu ei nu pot sa-mi explic!!!

Mami de Alexandru....minunea mea!!!

simo_75 am spus undeva ca suntem Tara lui Papura Voda si asa este din punctul meu de vedere.
Acum sa-ti raspund la intrebarea ta:- se obliga ca asist. maternali sa aiba in grija 3 copii, daca pana acum obligatoriu erau 2, acum sunt trei(in lege nu este specificat asa ceva dar , se practica). Noi nascuti merg foarte putini la adoptii din prima(trebuie sa ai cunostinte mari) ce ramane se introduc in sistem, copii intrati la as. maternali greu ii mai scoti .
Nu contest ca nu sunt as. maternali care i-si dau interesul ptr. copii respectivi dar, statul sa gandit ca dandu-i unui as. maternal 3 copii in grija, persoana respectiva ii zboara penele, ce sa faca mai intai, sa-le dea de mancare, sa-i spele, sa-i trimita la scoala, la gradinita, sa faca teme cu ce-i doi sau sa aiba grija asa cum trebuie de un nou nascut . Si atunci cand ma duc (ca familie adoptiva)si vad un copil la 2-3 ani ca nu sta in fundulet , nu mearge in picioare ca, nu vb. macar sa spuna mama , tata si ceva acolo si i-mi mai pune un dosar in mana si i-mi spune ca este perfect sanatos. Eu ce sa fac? Corect sa merg la un alt medic decat cel al care a intocmit dosarul.Tot ei foarte ofensati de ce in romania se adopta numai copii sanatosi? fiindca in afara ce-ti da, aia adoptii dar, cand am venit la voi mi-ati cerut dosar cu toate analizele medicale, in afara cand ai un copil cu probleme se mai intereseaza statul putin de el , la noi l-ai luat spalate pe cap cu el.Ce se intampla cu acel copil cu probleme daca eu am sa mor peste cativa ani, va cersi la colt de strada dar, daca este sanatos se va descurca .Cum se explica faptul ca la protectia copiilului(vb.de un judet) sa fie cca 2000 de copii in sistem , 650 de as. maternali si 850 functionari iar ca familii adoptive in jur de 35-40 si sa-ti spuna " nu sunt copii" cand tu stii ca sunt copii.Ce face armata aceea de as. sociali(poate nu sunt 850 de as. sociali, fiindca mai au nevoie si de sefi mai mari si sefi mai mici+pers.auxiliar) de ce nu se intereseaza de famiilii lor, sa vada ce se intampla cu ea, da o lege in favoare si viitorul copilului. Dar, intresul este sa se tina de scaune cu cat avem copii mai multi in sistem cu atat avem de treaba si bani mai multi de primit de la bugetul statului.
Nu doresc sa se inteleaga ca am ceva cu tine personal sau cu altcineva ,poate cand esti dincolo de "hop" se vede altfel problema, sper sa traiesc si sa vad cum este dincolo de baricada dar,este foarte greu cand cineva iti spune ai rabdare si tu vezi ca de 8 luni de zile nu te suna nimeni, macar sa-ti dea buna ziua , sa vada daca mai existi ca familie, sa vezi un copil si tu stii toate dedesubturile ,cum o familie neatesta ia un copil de 1 luna, nu am avut preferinte la sex, ani,etnie, gata ca ma apucat logorea verbala si fac riduri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Simooo io acu' picai din cocotier si ti-am vazut semnatura Felicitari mamicooooooo! Nici nu-mi gasesc cuvintele de emotie. Nici nu-ti imaginezi cit de mult ma bucur pentru tine! Sa fiti fericiti o vesnicie!

Misha mami fericita de Alexandru (14.03.2008)

excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

denisa- eu doar incerc sa va incurajez...crede-ma ca si eu am trecut prin stariile voastre!Si eu stiam ca sunt copii desi mie mi se spunea altceva si eu aveam impresia ca atunci cand esti dincolo de hop si ca sa ma citez singura chiar spuneam fetelor" cand te vezi cu sacii-n caruta vezi altfel lucrurile" asa ca stiu ca sufletul vostru este distrus.
noi ne-am gasit copilasul cu nici o luna inainte sa ne expire atestatul deci stiu ce inseamna asteptarea...si nu imi este usor sa uit de aceea sunt alaturi de voi.
Dovada ca eu am deschis acest subiect cu 'parinti in asteptare' tocmai ca mi se parea ca nimeni nu vorbeste despre partea asta.....ca aveam senzatia ca toata lumea nu vrea sa-mi raspunda la intrebari etc etc...Vedeam negru,viata mea era data peste cap,imi innebunisem familia cu adoptia.nu mi-a fost usor asa ca de aceea am raspuns la postarile voastre si nu m-am dat la o parte chiar daca sunt dincolo de hop.Incerc sa va sustin cat pot moral si sa va spun ca o sa vi se intample si voua minunea desi stiu ca in momentul de fata e greu sa credeti asta.Nici eu nu credeam si ce era la gura mea cand imi spuneau alte fete ca nu gandesc bine...mama mama!!
misha71-multumesc pentru gandurile tale bune si da! sunt mamica de 3 luni si deja avem incredintarea.

Mergi la inceput

simo_75 multumesc ptr. intelegere.
Sa fiti fericiti toti trei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andas spune:

Subscriu la tot ce a spus si scris Denisa220972. Statului nu ii pasa de copiii din sistem, ba chiar cred ca nu vrea sa reduca numarul lor. Principiul resposabilizarii nu exista in cazul asistentilor sociali , a juristilor care se ocupa ca acei copii sa devina adoptabili , cat si tuturor celor implicati . Ce spune Bogdan Panait de la ORA la tv si prin ziare sunt povesti, in limbaj mai putin academic " ne aburesc la propriu".
Cand ti se prezinta un copil spune ca este sanatos tun si abia apoi constati ca el a avut nenumarate probleme de sanatate.
Toate ziarele scriu si televiziunile arata ca se abandoneaza nenumarati copii, unde sunt toti acesti copii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Denisa, suna la Suceava si la Dambovita, fii deschisa si amabila, spune ca nu ai asteptari deosebite. Daca vreti un copil sanatos si atat, nu pot crede ca nu e nici unul. Vb in oarece cunoastinta de cauza.

Mergi la inceput

Manuelita am sa sun, multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

denisa-poti aborda si Clujul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adenuti spune:

buna
sunt cea mai fericita mamica ,am adus copilul acasa este ceva de nedescris in cuvinte .
sunt sentimente pe care nu credeam ca am sa le mai traiesc vreodata .
dar minunea asta mica mi-a umplut sufletul de bucurie sint un om fericit .
rares s-a acomodat foarte bine ,mincam bine dormim toata noapte , este un copil adorabil .

pup toate fetele si nu va pierdeti speranta
ce este al nostru este pus deoparte ....

nimic nu este greu ,trebuie doar sa vrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Adenuti felicitari, Sa fiti fericiti si sa va bucurati de copilas.
Intradevar copilasii se adapteaza foarte repede. Cel putin in cazul nostru noua ne-a fost mai greu sa ne adaptam la noua situatie decat lor.

Mergi la inceput