Crestinismul si evolutia spirituala 2
Raspunsuri - Pagina 20
Iasmin08 spune:
Ica, uff, ce sa-ti fac, ca ma starnesti Da sa stii ca mi-esti draga.
Rugaciunea inimii este mai intai rugaciunea mintii. Trebuie spusa neincetat, pana cand se coboara mintea in inima dar,ia uite ce zice parintele Cleopa:
Dar la aceasta rugaciune a inimii, rugaciunea cea curata, ajunge unul din 10.000, din cei care se silesc! zic Sfintii Parinti. Din cei care se silesc, unul la 10.000.
Acuma io nu zic, acel unu din 10.000 poate fi oricine in jurul meu (dintre cei care practica si se silesc. Eu stiu ca n-am sanse din start sa ajung la o asemenea masura. Asa ca raman la ceea ce pot deocamdata
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
nikole spune:
pentru voi toate, sa aveti o saptamana minunata
Crinuta multumesc, cele doua carti din coletcia mesajelor catre JNSR le vroiam,am sa merg saptamana asta sa le caut.
Sunt pe fuga, ma pregatesc sa merg la medic la control...fug sa fac o baie, va cu drag, ma gandesc la voi, si va multumesc
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 37+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikole Ica multumesc frumos...nu ma is[pitesti, foarte bine ca spui ce stii, voi intreba preotul...sper din suflet sa gasesc un preot calm si cu ceva timp liber sa poata sta de vb cu mine Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 36+cu...Albastrica/Luana "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
Nikole, roaga-te la Dumnezeu sa-l gasesti. Stiu ca este si rugaciune ptr gasirea unui duhovnic.
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Ica 1975 spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Ica am sa zic aici (ca aici ma simt mai acasa) ce cred eu despre ziua mamei. Da, stiam ca nu e recunoscuta de BOR (pana la urma nici ziua mea de nastere nu e, daca se serbeaza ceva, la sfinti, mai rar ziua de nastere, de obicei se cinsteste ziua muceniciei sau a trecerii la Domnul). Am citit fel de fel de chestii legate de subiect (unele cum ca ar fi o sarbatoare evreiasca mascata- Purimul) sau asa ceva. Ma rog.. lume multa, idei si mai multe, ca deh, cate nu trec la om prin cap.., intr-o viata intreaga. Eu privesc problema intr-un mod diferit. Nu stiu ca e sarbatoare sau nu la altcineva (in fond si Sanzienele au cu totul alt fundament, dar noi sarbatorim atunci Nasterea Sf. Ioan Botezatorul, nu?). Mereu am zis, continui sa zic: e o alegere personala si un punct de vedere a unuia sau altuia. Daca cineva vrea sa isi sarbatoreasca mama zilnic printr-un buchet de flori, ce rau e in asta? Sa ii dea florile si sa zica " Mama, iti multumesc ca m-ai adus pe lume si te-ai chinuit sa ma faci OM" .. Care mama ar zice ''Nu" la asta??? Mi se pare ca se bate prea mult moneda pe asta (a nu serba ziua mamei). Mi se pare o extrema putin periculoasa. Daca mergem pe extremism, nu ne mai serbam niciodata, nu avem voie sa laudam pe nimeni (ii facem rau, ca i se urca la cap, si nu se mai smereste). Adica, nu pot impune nimanui sa priveasca asa cum privesc eu, nu? Avem optiunea: serbez sau nu. Pana la urma daca o familie nu vrea sa-si serbeze mama (care din punctul meu de vedere este centrul familiei, cheagul ei)nu o va face nicicand: nici de 8 martie, nici de sabatoarea mironositelor, nici de ziua ei, nici..ever. Iar daca o sarbatoresc din dragoste pura, cine sunt eu sa vin si sa zic ''Ce-i aici? bar? vedeti ca sunteti in afara legii" Ma rog, as putea, dar nu-mi foloseste la nimic. Stii cum a zis Hristos: "Dati Cezarului ce este al Cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu” (Matei, 22, 17-22) Iar sarabtoarea asta de 8 martie e a Cezarului in viziunea mea Pace si Doamne ajuta Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
e punctul tau de vedere si-l respect, e alegerea ta. Intr-o oarecare masura sunt de acord, asa cum spunea si parintele de la biserica noastra - numai o zi pe an e ziua mamei? de ce sa n-o sarbatorim in ficare zi. Sau, numai o zi pe an e ziua indrogostitilor, restul sunt zile ptr divort? de ce sa nu sarbatorim in fiecare zi. Uite ce am gasit pe un alt site, explica oarecum mai bine decat as putea eu s-o fac
http://logos.md/2009/03/07/trebuie-sa-sarbatorim-ziua-de-8-martie/
de ce sa nu sarbatorim ziua mamei de Bunavestire? Sau de ce sa nu sarbatorim ziua femeiii in Duminica femeilor mironosite? De ce sa nu avem curajul sa spunem, eu sunt ortodox si astazi sarbatoresc ziua femeii sau ziua mamei, dupa caz. Iarta-ma, vreau decat sa zic ca, daca noi nu ne vom vorbi despre ortdoxie si frumusetea ei, nimeni n-o va face.
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Ica 1975 spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Ica, uff, ce sa-ti fac, ca ma starnesti Da sa stii ca mi-esti draga. Rugaciunea inimii este mai intai rugaciunea mintii. Trebuie spusa neincetat, pana cand se coboara mintea in inima dar,ia uite ce zice parintele Cleopa: Dar la aceasta rugaciune a inimii, rugaciunea cea curata, ajunge unul din 10.000, din cei care se silesc! zic Sfintii Parinti. Din cei care se silesc, unul la 10.000. Acuma io nu zic, acel unu din 10.000 poate fi oricine in jurul meu (dintre cei care practica si se silesc. Eu stiu ca n-am sanse din start sa ajung la o asemenea masura. Asa ca raman la ceea ce pot deocamdata Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Iarta-ma daca te starnesc Iarta-ma si ca te intreb, acel 1 din 10.000 care ajunge la rugaciunea curata crezi ca ajunge doar ptr ca se sileste? Eu zic multi dintre noi putem ajunge cu mila lui Dumnezeu si nu pentru vre-o calitate a noastra, ca toti suntem pacatosi. Daca Dumnezeu vede ravna noastra, si vede ca alergam precum femeia care striga in urma apostolilor ne da, ne intareste sa putem face.
Ica 1975 spune:
Crinuta, bine ca totul s-a terminat cu bine. Masina e doar un fier si atat.
Katya spune:
Buna seara fetelor,la noi e primavara!Iar m-am gindit la voi!
Ieri la slujba, care a fost tema predicii?Despre ce am vorbit noi in cursul saptaminii:"Cine vrea sa-Mi urmeze,sa-si ia crucea si sa se lepede de sine"-ati vazut?Alta coincidenta..
Rugaciunea inimii.M-am tot gindit cu binecuvintarea de la duhovnic:sigur ca aveti dreptate si voi,dar in acelasi timp exista carti de rugaciuni fel de fel,de-aia s-au tiparit,sa le citeasca crestinul,sa se foloseasca de ele,pai cum luam noi binecuvinare pt tot?Ca doar sint in aceste carti tot felul de rugaciuni "pt diverse trebuinte",ati vazut,de ex daca vreau sa zic rugaciune pt un binefacator,o zic,nu?Acuma,ca mi-ati spus,o sa cer si eu binecuvintare pt Rug inimii,dar va zic ca am zis-o ani de zile inainte sa ma apropii de vreun duhovnic,la fel atitea acatiste,paraclise,ziceam mergind pe strada o gramada,astfel ca stiam ca la coltul cutare zic rugaciunea cutare,pe strada cutare versetul cutare,Ps 50 il ziceam in troleu,si le-am zis fara binecuvintare,ba chiar am indrumat si pe altii...Rugaciunea inimii mi se pare asa de benefica,tb sa ne bucuram toti de ea,ar tb sa fie "la liber",cum sa zic..Si sa zicem ca,daca citesc intr-o carte ca un parinte zice sa o spunem neincetat,ma consider sub ascultarea acelui parinte,nu?Sau tb neaparat de la duhovnicul meu?
Ce bine era daca aveam si un preot pe forum...sau macar o preoteasa...sau un/o prof de religie...
Despre cum tb ea spusa,cred ca fiecare dupa puteri,am citit undeva care sint etapele,dar mi s-a parut complicat,eu o spun si nu ma gindesc daca-i in minte sau in inima sau in amindoua,daca mi-e necesara,inseamna ca o zic cu folos
Uite,Ica,in materialul tau,autorul zice ca "se cuvine" a cere binecuvintare,dar nu reiese ca-i obligatorie...ca uite cum se-ncheie:"Pana atunci insa sa rostim cu smerenie, cu staruinta si cu dragoste, cu timp si fara timp, cu incredere in Dumnezeu si cu dor, aceasta sfanta rugaciune : " Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul !". Amin."
Asa ca poate nici nu-l intreb pe duhovnic nimic...daca mi-o restrictioneaza?Cum sa fac?
Katya spune:
Despre 8 martie,ce sa zic?Nici eu nu i-am dat multa importanta cind eram in Ro,in sensul ca nu ma simteam atunci speciala fata de restul zilelor(asa cum nu ma simt aici mai mama de Ziua mamei care nici nu stiu cind e),plus ca nu stiam si nici pina la linkul Icai n-am stiut care ar fi originea sarbatorii,dar ea e asa parca de cind lumea in Ro si oamenii se bucura de ea,e ca un simbol al primaverii,o iesire din cotidian,asa ca eu una n-o privesc cu repros,probabil ca se va stinge de la sine cu timpul,sau poate nu,cine stie?
In schimb,mi se pare ingrijorator cind primesc poze din Ro de la prietene ai caror copii sint costumati de...Halloween...
Crinuta,nu ne-ai zis de noul duhovnic,Nikole,nici tu de biserica,Mamabear,ce mai faci?Iasmin,ai fost bolnava?Conchita,nu mai dai pe la noi?Ica,te pup!Ce mai faci,Patou?
Ia sa mai plec si eu,noapte buna,somn usor,buna dimineata!
Iasmin08 spune:
Katya, iubita, aceasta rugaciune nu e doar o simpla rugaciune. Este mai mult decat atat, e o practica. Ai vazut ce spune acolo- ca trebuie sa-ti cobori mintea in inima. Doar atunci se numeste rugaciunea inimii. Pana cand ajungi acolo, se numeste rugaciunea mintii- ca o zici cu mintea doar, nu si cu inima. Ma rog, e o chestie complicata.
Ica Ceea ce spunea parintele Cleopa nu exclude nicidecum mila lui Dumnezeu, dimpotriva. Aceasta vine la cine se sileste. Ma bucur ca avem pareri diferite. Asta creaza dialog. Altfel era un monolog plicticos. Mie tocmai aici mi se pare mai inaltator- suntem atat de diferite, dar fiecare in felul ei nazuieste spre acelasi tel. Mi se pare extraordinar si ma imbarbateaza.
Iasmin08 spune:
citat din mesajul lui Ica 1975 de ce sa nu sarbatorim ziua mamei de Bunavestire? Sau de ce sa nu sarbatorim ziua femeiii in Duminica femeilor mironosite? De ce sa nu avem curajul sa spunem, eu sunt ortodox si astazi sarbatoresc ziua femeii sau ziua mamei, dupa caz. Iarta-ma, vreau decat sa zic ca, daca noi nu ne vom vorbi despre ortdoxie si frumusetea ei, nimeni n-o va face. |
Pai eu vad lucrurile cu totul altfel Ica, de aceea eu personal nu mi-as permite veci sa ma ''serbez'' in ziua cand Arhanghelul a vestit Maicii Domnului ''Bucura-te". Din punctul meu de vedere aceasta e tupeu. Ca sa nu mai zic de duminica mironositelor. Da' de cand am devenit eu mironosita? Pai eu nu ma joc cu cuvintele, nu pun egal intre mine si mironosite sau intre mine si Maica Domnului, nici macar din punct de vedere al ''gender-ului''. Nu sunt sfanta, nu am asemenea pretentii sa ma serbez impreuna cu ele. asta e punctul meu de vedere Nu l-am discutat cu nimeni pana acum, dar eu spre exemplu desi recunosc ca multe femei sunt mult mai bune decat mine, n-as putea sa le serbez impreuna cu Maica Domnului sau cu alte sfinte... Trebuie ca am eu o imagine distorsionata pe undeva.
Iarta-ma,, asa is io- rebela fara cauza, vad lucrurile in felul meu. Nu te superi pe mine, da?