Crestinismul si evolutia spirituala 2
Haideti dragelor ca am deschis capitol nou.
Va astept cu cafeaua calda.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Raspunsuri
mamabear spune:
Crinuta, multumim de invitatie.
Am vazut pozele. Ai un baiat foaaarte frumos, ca si mama lui de altfel. Eu nu cred ca e rocker, mai degraba clasic, cu cinci-tlei-tlei...
Eu trebuie sa pregatesc gasca de , asa ca mai vorbim maine.
Va imbratisez si va pup pe toate.
Ica 1975 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
ei, eu cred ca ai inteles gresit sau ai rastalmacit. cand ii dai un vaccin copilului, aia nu se cheama pedeapsa si nici nu se cheama ispita. l-a ispitit Dumnezeu pe copil cu boala, ca sa aiba de ce ii oferi vaccinul dupa?? ilogic. eu nu cunosc ortodocsi-protestanti, nici nu cred ca exista. nu cunosc un singur ortodox care vrea sa pacatuiasca in continuare, asa cum zici tu. discutia era ca unii dintre noi am obosit sa suferim atata. nu-si doreste nimeni pacatul, nu-si doreste nimeni sa fie iubit neconditionat de Dumnezeu in timp ce el poate face rau in continuare, asta ai inteles tu din cuvintele mele?! de-aia mi-o arunci pe-aia cu ortodocsii-protestanti? imi pare rau ca exagerezi. as vrea sa inteleg de ce exagerezi si rastalmacesti ce se vorbeste - te face sa te simti si mai ortodoxa-ortodoxa, spre deosebire de altii? la biserica...trebuie sa imi adun toate puterile ca sa merg. se vor gasi multimi de ortodocsi-ortodocsi, ca de fiecare data, sa-mi masoare lungimea fustei, culoarea lumanarii, baticul ca nu-l am, oja de pe unghii, faptul ca unghiul dintre aratator si degetul mare cand ma inchin nu e perfect la 25 de grade - prin urmare, pacate capitale care ma califica la ortodocsii-protestanti. si sa mai vina si preotul roman dupa aia sa-mi raspunda ca el vrea cruce si lant de aur la intrebarea mea cum as putea sa voluntariez pentru biserica - nu, merci, mai bine dau cu aspiratoul duminica dimineata. beren, n-am inteles nimic nici de la tine, sorry. nimic |
Conchita, intr-un fel ma regasesc in postarea ta, asa gandeam si eu candva. Fiecare merge la biserica ptr ca vrea sa pre-guste din Imparatia Cerurilor si merge acolo cu neputintele lui. Nici eu nu-mi acopar capul decat f rar, fusta f rar, unghiile nu le mai dau cu oja. Dumnezeu care este cunoscatorul inimilor stie neputintele fiecaruia dintre noi. Important este sa fim sinceri in ceea ce facem.
Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunile tale, pentru ca atunci cand Il vei uita, Domnul sa-si aduca aminte de tine. (Sfantul Marcu Ascetul)
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Iasmin08 spune:
Neatza fetelor
Eu acasa nu am net, a uitat iubitu' sotz sa plateasca si sper sa se rezolve problema azi-maine.
Ica- eu cred ca atunci cand ai credinta incepi sa te schimbi din interior spre afara, ultimele detalii care merita schimbate e culoarea parului sau oja de pe unghii. Eu nu cred ca asta sunt un real impediment sa intre cineva in rai, mai degraba cred ca ajunge un moment in care aceste lucruri sunt fara importanta, chiar nu mai merita sa te ocupi de ele. (Si da, bey, ma simt femeie si fara ele )
Crinuta... din pacate cultura mea muzicala este inexistenta. Daca ati sti ce ascult eu- preferintele mele- ati da cu aghiazma si cu tamaie in urma mea. Ca eu mai mult alternative si indie rock ascult (plec de la Kings of Convenience, Portishead, Radiohead, Massive Attack si ajung la The Killers, White Lies, Arctic Monkeys). Da' nu imi explic de ce imi place genu, nu pricep si pace de ce simt ca reprezinta partea rebela din mine. Partea visatoare e insa pe trance, cu ASOT-urile lui Armin Van Buuren sau cu Above and Beyond. Cu alte cuvinte: muzica ascult, da eu nu merg pentru asta la Biserica. Acolo merg sa ma rog (atunci cand nu masor lungimea fustelor, culoarea lumanarilor ) Glumesc, desigur.
Vreau sa spun ca fiecare are demonii sai cu care se lupta (by the way- ati citit ''Demonii" lui Dostoievski?) iar io nu sunt deloc scutita
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Iasmin scumpo, nici nu trebuie sa mergi pt muzica la biserica, nu asta e scopul, insa muzica e f importanta, se spune ca e limbajul ingerilor, iar acolo sus se canta mult :)
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
mamabear spune:
Neata fetelor!
Iasmin,e bine ca nu te tulburi asa ca mine. Eu am net , dar vad ca dimineata asta, merge cu biscuiti.
Am inceput sa ma satur, ca in ultima vreme cam asa face, cand mi-e lumea mai draga n-am net! Sotul se amuza pe seama mea cand vede ca ma apuc iar de bombanit, de parca netul ar fi ceva absolut necesar, dar eu nu ma las si-l tot pisez cu : Sigur, normal sa nu mearga, cand vreau sa vad si eu ceva , nu merge, parca isi bat joc astia de mine, ii sun si le zic vreo doua! de sunat nu-i sun niciodata, dar cat ma mai supar din nimic si-mi pierd si bruma de liniste...
Cand ma gandesc ca unul din prietenii nostri, calugar, sta la un schit, singur, in padure,(de trece iarna, haita de lupi prin fata usii, de asmenea ursi, mistreti), fara curent electric, fara apa curenta, fara facilitatile de care ma bucur si eu sunt aia care se plange cand se mai ia curentul sau nu merge netul.
Cu siguranta tebuie sa mai lucrez la capitolul rabdare. Nu degeaba zicea parintele Cleopa: "rabdare, rabdare, rabdare, rabdare, rabdare, rabdare, rabdare, iar cand ti se pare ca ai terminat, o iei de la capat, rabdare, rabdare, rabdare, rabdare..."
De cand tot incerc sa trimit mesajul asta m-am cam plictisit, si am si pierdut o gramada de timp!
Va pup pe toate si sper sa mearga cat de cat netul sa pot macar sa va citesc.
Iasmin08 spune:
, mamabear pai cu binele repede se invata omul... Si eu citesc adesea despre sfinti parinti care traiesc in cine stie ce pesteri sau chilii ca vai de ele. Si chiar vorbeam cu sotzul ca nu stiu cum rezista in frigul asta. Si im spunea de un calugar care atata se ruga si facea metanii si inchinaciuni de se topea zapada sub el. De altfel atunci cand e rugaciunea ''fierbinte'' catre Dumnezeu, acest ''fierbinte'' nu ar fi doar un cuvant spus asa.. Mai citesc despre sfinti carora le aducea ingerul mancare (paine) sau pasarile cerului.
Parintele Paisie Aghioratul zicea ca atat timp cat a trait intr-o obste mare, avea apa non stop, se spala cand vroia, nu ii trecuse nicicand prin cap sa ii multumeasca lui Dumnezeu pentru asta. S-a retras cateva sute de metri mai inspre padure, si acolo avea doar un izvoras care picura si strangea apa intr-un bidonas. Veneau si se mai adapau si ceva animale. Si fiecare picatura de apa era asa un dar de la Dumnezeu ca nu stia cum sa Ii mai multumeasca.
Tot asa, povestea despre chilie- unde avea un butoi in care strangea apa. Si veneau oameni de pretutindeni, (pana la 300 pe zi) care beau, se spalau si parintele se intreba cum de apa din butoi nu scadea maimult de o palma in butoi. A doua zi butoiul era iar plin!!!
Asa ca si eu ma gandesc ca tine- mor cand n-am apa calda, baie in casa etc. Si zic ''vai n-as putea" Ei ba nu!!! Uite cum traiesc bietii oameni in razboaie- cu copiii dupa ei, fara casa, masa...si io ma plang de un nenorocit de internet
crinuta spune:
Am o somnolenta de nu-mi explic ce am. Si vremea asta ma
Mamabear, si eu stau prost la capitolul rabdare, si lupt cu asta. Vreau totul pe loc, nu vreau sa astept, nu stiu sa astept, sunt de groaza, dar incet, incet, invatam noi si rabdarea, ca fara rabdare e nasol.
Acum ma chinui sa il scot pe sot din depresie, ma rog, nu e chiar depresie, dar are si el sirul lui de necazuri, insa el nu vede si partea buna din asta.
Oricum, nu se compara la rabdare cu mine. Eu ma plang de orice lucru, il incarc cu toate problemele mele oricat de minore ar fi, el nu, el tine in el pt a ma menaja pe mine.
E grea viata, tot mai grea, cel putin pt unii, si cand inconjurat de nedreptati, e si mai grea, dar ce putem face?
Crinuta si minunea ei
mamabear spune:
Mi-am adus aminte de o pilda despre rugaciunea curata, din inima.
Se spune ca un preot misionar a ajuns cu o corabie pe o insula unde traiau trei naufragiati, ce imbatranisera, uitati de lume, acolo.
Vazandu-i iubitori de Dumnezeu, i-a intrebat cum se roaga, iar ei i-au raspuns ca rugaciunea, pe care o spun impreuna de ani de zile, e: "Voi trei, noi trei, miluieste-ne pe noi". Misionarul le-a zis ca mai corect ar fi sa spuna "Tatal nostru". Smeriti, cei trei au invatat rugaciunea.
Seara, misionarul s-a retras pe corabia lui sa-nnopteze, cand a vazut dintr-o data intr-o lumina alburie cum cei trei naufragiati veneau spre el, calcand pe ape.
I-au spus: "Parinte, mai spune-ne o data rugaciunea, ca am uitat-o". Iar el le-a raspuns: "Rugati-va la fel cum ati facut-o pana acum, e de ajuns", caci asa de mult ii inaltasera acele cateva cuvinte, spuse din toata inima (Voi trei, noi trei, miluieste-ne pe noi!), incat ii facusera sa mearga pe ape.
Iasmin08 spune:
mamabear si eu stiam pilda aceasta doar ca ''Trei noi, Trei voi, miluieste-ne pre noi"
Si mai era ceva de genul- un ateu care ajunge intr-o insula de fosti canibali, acum credinciosi. Si se ia ateul de parintele si de ex-canibali. Nu tin minte exact ce si cum, tin minte raspunsul canibalului ca ''Daca nu ar fi fost el (adica parintele) si sa credem in Dumnezeu, acuma capul tau s-ar fi zdrobit de piatra aceea si pe urma ajungea in cazanul acela pentru supa''
crinuta spune:
Ce faceti dragelor?
Am primit ceva cu Vatican azi pe mail, va dau sa vedeti ce frumusete, dar in special ce muzica :)
http://www.vatican.va/various/basiliche/san_giovanni/vr_tour/Media/VR/Lateran_Apse/index.html
http://www.vatican.va/various/basiliche/san_giovanni/vr_tour/index-en.html
Crinuta si minunea ei