Cresa sau bunici?
Raspunsuri - Pagina 2
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui redai Allinta sunt convinsa ca acolo era o problema cu educatoarele. Intotdeauana copilul era cuminte, papa tot, a dormit, dar cand il luam era mort de foame. |
Sa stii ca si fetitei mele i-a luat cateva luni pana s-a obisnuit cu mancarea de acolo. Partea cea mai proasta, e ca se anemiaza copilul din cauza infometarii.
Singura solutie, este ca atunci cand ajunge acasa, sa-i dai sa manance mancare gatita cu carne. Invata-l sa manance fructele, explicandu-i ca au multe vitamine si sunt foarte bune pt el. Indeamna-l in permanenta sa pape mancarea de la gradinita, spunandu-i ca este gatita zilnic, special pt ei.
Neaparat, sa incepi curele de imunizare. Vorbeste cu un pediatru.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
anya spune:
Este singura cresa din oras? Vorbeste cu alte mamici din zona, poate iti pot recomanda o cresa buna. Asa ai rezolvata si perioada verii. Intre timp, inscrie copilul si la o gradinita de stat. Daca il inscrii pentru la toamna, pana atunci ai timp sa-l inveti fara pampers. La tine in zona (bloc, scara) nu mai sunt mame cu copii de aceeasi varsta? Sau poate bunici? In primul rand sfatuiestete cu ei referitor la ce optiuni ai in cartier iar mai tarziu, daca va intelegeti, poate va ajutati reciproc. Ei il iau de la gradi si stau afara 1 ora pana ajungi si tu de la job, sambata/duminica il iei tu pe al lor si faceti activitati impreuna...Copiii se bucura sa aiba "fratiori" in vecini.
roxy spune:
redai poate totusi pana la terminarea procesului si declararea oficiala a copilului incredintat tie, ar trebui (ar fi de preferat) sa il aduci la tine.Spun asta ca sa nu poata fostul sot sa se lege in instanta ca nu te ocupi de copil, ca l-ai dat spre crestere bunicilor, iar tu iti vezi de ale tale.Chiar da real nu e asa si stim cu toatele care e si cum e situatia, atunci cand e in prces, nu e totul curat si el daca vrea sa-ti faca rau te poate lovi cu ce stie ca te doare mai tare.
El spui ca are bani, are casa unde copilul a crescut si pe care acesta o considera acasa, poate argumenta(asta in situatia cand nu ti-a spus clar ca pe el nu-l intereseaza copilul) ca tu nu poti sa te ocupi de el, ca uite il tii departe de tine, si sa incerce sa primeasca el custodia.Stiu ca teoretic copilul este incredintat mamei , dar mai bine nu risti nimic.Iar in ceea ce priveste inbolnavirile la intrarea in colectivitate sunt frecvente la copii, asa isi formeaza ei imunitatea, dar daca il tii acasa in primul an de gradinita, se va imbolnavi in cel de al doilea, deci de scapat tot nu scapi, asa ca mai bine sa mai incerci cu gradinita, poate totusi in alta parte va fi mai bine, dar de raceli tot nu scapi.Acum nu stiu cum si ce solutie ai pentru aceste imbolnaviri sa nu-ti afecteze tie serviciul, de care am inteles ca depinde si bunastarea voastra, fiind singura sursa de venit.
Iti doresc numai bine si sa faci in asa fel incat sa fii cu puiul tau langa tine ca e asa greu cu el departe.
redai spune:
Roxy in cerea de divort, depusa de el, a cerut incredintarea minorului catre mine. Anchetele sociale sunt facute la amandoi si sunt facute tot spre incredintare catre mine.Nu imi fac probleme de genul asta, ca as pierde copilul. Asistentului social i-am spus ca momentan cel mic e la printi si tot unde locuiesc eu a facut ancheta sociala.
Vechea cresa am aleso pentru ca era in fata blocului la "fosta" soacra. Il scotea ea pe micut la ora 4, dupa ce se trezea.Daca era in regula l_as fi dus acolo in continuare, dar ceva imi spune ca nu era bine pentru puiut, nu pot spune ce, doar ca nu ii era bine. Si alte mamici de pe acest forum au acolo copii si spun ca este in regula, dar eu nu am simtit asta, poate sunt eu prea pretentioasa pentru puiul meu.
In seara asta am vorbit cu mama, pana reusesc sa gasesc ceva in oras am rugato sa se intereseze daca il poate duce la gradinita acolo la ei cate 2 ore pe zi.
Anya,locuiesc inafara orasului,iar aici locuiesc doar de 3 luni, plec dimineata la 8 si ajung seara la 8-9 poate 10.Desi am program pana la 6 la serviciu niciodata nu plec mai repede de ora 19.
Allinta ca sa fac imunizare trebuie sa fie perfect sanatos, iar noi am fost mai mult bolnaviori, tot la 3-4 saptamani a fost cu febra mare, inainte de Craciun am fost in spital. Uneori am scapat fara antibiotice, dar am si luat.
Multumesc mult de sfaturi tuturor.
Deus spune:
ce situatie grea ai...imi pare tare rau.
O cresa / gradinita tare buna este fosta gradinita CFR - langa str Horea. Tu pe unde stai?
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
alba_ca_zapada spune:
Draga redai,
am sa iti spun fara menajamente care este opinia mea:
Nu inteleg de ce trebuie sa plateasca micutul pentru "furtuna" din viata ta. Esti mama lui si in concluzie singura care ii poate oferi siguranta de care are nevoie. Inteleg ca iti este foarte greu, dar iti este greu pentru ca nu esti alaturi de micut... nu pentru ca divortezi.
Cred ca ar trebui sa suporti cu stoicism ouale si rosiile pe care ti le arunca ai tai in cap cu privire la situatia ta matrimoniala si ar trebui sa gasesti resursele de a te aduna langa puiul tau.
Nu este o solutie ca sa iti plangi de mila si sa ceri solutii cu plasarea lui pe la unul si la altul... Chiar daca faci naveta si iti este greu, vei fi mult mai motivata si mai puternica avandu-l alaturi pe copilas decat plangand cu nasu-n perna si jelind cat esti de nefericita fara el... La copil te gandesti ca nu poate sa plece singur sa-si ia o camera cu chirie in care sa planga ca l-a parasit mama si tata???
Astept ...
Burtocika spune:
Draga mea, am citit povestea ta si imi pare foarte rau de situatia prin care treci ... Imi dau seama ca nu e usor ! Desi eu n-am avut nici jumatate din problemele tale, stiu ce greu mi-a fost cand am inceput serviciul si a trebuit sa-mi las fetita de 2 ani cu soacra-mea, care a reusit in 2-3 luni de stat cu ea sa strice tot ce cladisem eu in 2 ani de zile ! Am incercat s-o duc la gradinita (particulara, ca altfel nu mi-o primeau la 2 ani) si s-a imbolnavit imediat, pana la urma am ajuns sa angajez si bona, dar n-am gasit decat 6 ore etc.
Ce solutie as vedea eu pentru siutatia ta: sa muncesti si sa fii si aproape de copilul tau. De exemplu, ai putea incerca sa-ti cauti un job de bona la care sa teprimeasca si cu copilul tau. Poate iti gasesti un job de "bona interna", adica sa stai in casa familiei la care lucrezi. Am inteles ca ai un salariu de circa 10 milioane, iar ca bona cred ca ai putea castiga si mai mult, ai fi si aproape de copil si ai rezolva si problema locuintei.
Am vazut ca stai in Cluj, e un oras mare, cred ca sunt destui oameni mai instariti care si-ar permite o bona interna.
Nu stiu ce pregatire ai, dar poate iti gasesti ceva de lucru la o gradinita particulara, unde sa-l primeasca si pe piticul tau.
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...
anca_a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alba_ca_zapada Draga redai, am sa iti spun fara menajamente care este opinia mea: Nu inteleg de ce trebuie sa plateasca micutul pentru "furtuna" din viata ta. Esti mama lui si in concluzie singura care ii poate oferi siguranta de care are nevoie. Inteleg ca iti este foarte greu, dar iti este greu pentru ca nu esti alaturi de micut... nu pentru ca divortezi. Cred ca ar trebui sa suporti cu stoicism ouale si rosiile pe care ti le arunca ai tai in cap cu privire la situatia ta matrimoniala si ar trebui sa gasesti resursele de a te aduna langa puiul tau. Nu este o solutie ca sa iti plangi de mila si sa ceri solutii cu plasarea lui pe la unul si la altul... Chiar daca faci naveta si iti este greu, vei fi mult mai motivata si mai puternica avandu-l alaturi pe copilas decat plangand cu nasu-n perna si jelind cat esti de nefericita fara el... La copil te gandesti ca nu poate sa plece singur sa-si ia o camera cu chirie in care sa planga ca l-a parasit mama si tata??? Astept ... cineva acolo sus, ne iubeste! |
redai, citeste fara patima mesajul de mai sus, sunt convinsa ca vei gasi cea mai buna solutie pentru copilul tau.
alba_ca_zapada,
redai spune:
Deus , in Floresti locuiesc.
Alba ca Zapada nu iti inteleg atutudinea, nu imi plang de mila cu capul in perna, eu doar incedrcam sa aflu parerea altor mamici referitor la situatia celui mic. Divortul a fost alegerea mea, ma saturasem de certuri alcool si violenta. L=am scos de la cresa pentru a nu crede ca este parasit,pentru ca plangea mult, pentru ca a inceput sa aiba o atitudine ciudata dim punctul meu de vedere.Nu cred ca este normal ca un copil de cand se trezeste , pana ajung la gradi sa p[langa incontinuu.In nici un caz nu am venit sa imi plang de mila. Am spus de bani pentru ca unele din fete mi-au sugerat ceva, iar din cauza lor nu as putea sa imi permit. In nici un caz nu imi plamg de mila.Am fost constienta ce fac cand am plecat de acasa , din lux si o viata fara griji dpdv financiar. Daca ai fi citit cu atentie tot subiectul ti-ai fi dat seama.
Iar referitor la ce imi arunca ai mei, nu cred ca trebuie sa mai am una pe cap si sa suport reprosuri zilnic,dar asta e alta discutie, nu are sens sa vorbesc despre relatia cu mama mea.Daca mama ta dupa ce ar afla ca ai fost cu toporul desupra capului, ca ai fost lovita nu o data , ca ai fost tratata ca un gunoi, daca ea ti-ar spune sa ramai casatorita cu acel om ai suporta toate jignirile?nu cred. Femeia care ti-a dat viata sa iti spuna casatoria este pentru toata viata, tu l-ai ales.
redai spune:
bogdanai nu vreau sa renunt la acest loc de munca.
1 am o carte de munca
2. la tribunal trebuie sa dovedesc ca muncesc
3. in cazul in care se imbolaveste cel mic de aici pot pleca la orice ora, am fost internata cu el in spital si de la munca am avut sprijin.