Dr pneumolog pediartu Sosa Ioana , Cluj

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanabogdan spune:

va multumesc tuturor de raspuns.da , a facut radiografie si de pe acest film s-a dat diagnosticul.eu aram curioasa daca cineva chiar a fost la ea cu copilul si cat este de multumita de munca ei.XIO nu am zis ca imi nenoroceste copilul,am zis ca daca nu ar fi ok si ar da tratament gresit,doar in acest caz,ar distruge sanatatea copilului.ca sa intelegi iti dau un exemplu ca sa vezi cum un doctor poate face mari MAGARII.sunt din baia mare si in urma constipatiilor pe care le are Matei ,intr-o zi a facut kk cu sange.Disperati am apelat la un chirurg,si aici vreau sa dau nume ,pentru ca mamicile din baia mare sa se fereasca de el,Demian .Am explicat situatia,i-a facut un consult cu degetul (tuseu rectal) si a si dat diagnosticul de polip rectal.Sfatul lui era operatia,cat mai repede pentru ca este posibil sa faca hemoragie.Am cerut explicatii despre operatie iar el a spus doar atat"va dati seama cum este ,cand cineva isi face treaba pe lucrul nostru"(ti se pare logica explicatia acestui doctor,XIO?)am incercat sa ii spunem ca am vrea sa mai amanam operatia si daca ar putea sa ne dea ceva ca sa nu mai faca asa tare si sa faca hemoragie.ne-a dat un praf preparat la farmacie(doua pungute ca ar ajunge la un pluton)si trebuia sa ii dau 2 lingurite pe zi.am dat o lingurita si deja facea apa si de multe ori ,apoi am dat jumate de lingurita si tot asa apa facea,m-am speriat sa nu se deshidrateze si am decis sa mergem la Cluj.am ajuns la domnisoara conferentiar SERBAN DANIELA,pentru care tot respectul si stima.a consultat copilul din varful capului si pana la degetul mic.apoi am facut o colonoscopie din care a rezultat ca diagnosticul pus de Demian era gresit.in afara de hemoroizi externi,pe acre i-a vazut din primul consult,copilul nu avea nimic.EI......ce ziceti de asta...operam copilul fara sa aiba nimic,doar doctorul mai multi bani in buzunar si trauma copilului meu dupa o operatie si o anestezie generala.
v-am povestit aceasta intamplare pentru a va da seama de ce sunt asa succeptibila si retinuta in ceea ce fac doctorii si in competenta lor.
daca mai sunt mamici cu astfel de cazuri ,haideti sa ii dam in vileag si sa se poata ferii si altii de ei.Jos incompetentiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!
multa sanatate tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Eu ma intreb in cate situatii chiar se respecta ce scrie in legea nr. 46 din 21.01.2003 privind drepturile pacientului:
[..]
Art. 6.
Pacientul are dreptul de a fi informat asupra starii sale de sanatate, a interventiilor medicale propuse, a riscurilor potentiale ale fiecarei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuarii tratamentului si nerespectarii recomandarilor medicale, precum si cu privire la date despre diagnostic si prognostic.
[..]
Art. 8.
Informatiile se aduc la cunostinta pacientului intr-un limbaj respectuos, clar, cu minimalizarea terminologiei de specialitate; [..]

Intr-adevar, de cele mai multe ori medicul e foarte expeditiv (sunt si exceptii, desigur, pacat ca nu e invers) cand vine vorba de explicatii, n-are timp, n-are chef ce conteaza? Rezultatul e tot ala: tu ca parinte sau pacient poti doar sa SPERI ca medicul stie ce face, eventual sa-ti notezi un termen sau doi si sa fugi sa cauti pe Internet sa te documentezi din surse, de multe ori indoielnice.

XIO, ideea e ca roxana ar fi vrut sa fie informata inainte de tratament si apoi in timpul spitalizarii si a tratamentului sa i se explice evolutia copilului si nu doar sa poata constata dupa ca hiuh! ce bine ca a fost bun tratamentul, noroc ca am nimerit bine la dr. respectiva. De fapt, chiar si dupa tratament, din cauza ca a fost tinuta in ceata, nu i s-a explicat de ce e nevoie de anumite medicamente, de ce nu are voie copilul la salina, uite ca are dubii cu privire tratamentul ce ii va fi propus la controlul urmator.
E normal sa vrea sa fie informata pe limba ei, in detaliu si mai mult, e dreptul ei!

Mergi la inceput

asa este CAMELIAM,era normal sa fiu informata nu sa imi vorbeasca doar trasa de limba si plictisita ,si doar sa astepte sa ii bagi bani in traista,.mi se par absurde unele chestii si de aceea am deschis acest subiect.
in concluzie ,a amai fost careva la aceasta dr sosa?
poate copilul meu nu are astm si eu il tratez pentru aceasta boala degeaba.oare chiar nu este nimeni care sa ma lamureasca cu aceasta dr?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui cameliam

Eu ma intreb in cate situatii chiar se respecta ce scrie in legea nr. 46 din 21.01.2003 privind drepturile pacientului:
[..]
Art. 6.
Pacientul are dreptul de a fi informat asupra starii sale de sanatate, a interventiilor medicale propuse, a riscurilor potentiale ale fiecarei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuarii tratamentului si nerespectarii recomandarilor medicale, precum si cu privire la date despre diagnostic si prognostic.
[..]
Art. 8.
Informatiile se aduc la cunostinta pacientului intr-un limbaj respectuos, clar, cu minimalizarea terminologiei de specialitate; [..]

Intr-adevar, de cele mai multe ori medicul e foarte expeditiv (sunt si exceptii, desigur, pacat ca nu e invers) cand vine vorba de explicatii, n-are timp, n-are chef ce conteaza? Rezultatul e tot ala: tu ca parinte sau pacient poti doar sa SPERI ca medicul stie ce face, eventual sa-ti notezi un termen sau doi si sa fugi sa cauti pe Internet sa te documentezi din surse, de multe ori indoielnice.

XIO, ideea e ca roxana ar fi vrut sa fie informata inainte de tratament si apoi in timpul spitalizarii si a tratamentului sa i se explice evolutia copilului si nu doar sa poata constata dupa ca hiuh! ce bine ca a fost bun tratamentul, noroc ca am nimerit bine la dr. respectiva. De fapt, chiar si dupa tratament, din cauza ca a fost tinuta in ceata, nu i s-a explicat de ce e nevoie de anumite medicamente, de ce nu are voie copilul la salina, uite ca are dubii cu privire tratamentul ce ii va fi propus la controlul urmator.
E normal sa vrea sa fie informata pe limba ei, in detaliu si mai mult, e dreptul ei!

Propun sa faceti un drum pana in Canada spre exemplu ca sa vedeti cum sta acolo dr sa va explice de ce a ales el medicamentul X , ce efecte are, care e timpul de injumatatire, ce tratament va aborda in continuare samd.

Daca tu , Roxana , crezi ca tratamentul dat de ea nu e unul bun ai 2 lucruri de facut :
-faci medicina si inveti sa evaluezi bazandu-te pe informatii si nu pe "impresii"
-te duci la alt dr.

Asta cu speratul ca medicul stie ce face e chiar draguta. Oricum tu poti doar sa speri pt. ca tu de fapt nu esti medic si n-ai habar ce face nici macar daca sta si iti explica.
Dar ma hazardez sa spun ca din moment ce copilul a scapat tocmai de bronhopneumonie e ok dr si stie ce face.

P.S: e normal sa te informeze doctorul, dar argumentele de aici mi se pare alea amuzante , nu motivul lor.

***Fur is for petting**

[url=http:/www.4animals.ro/ajuta.html/]Ajutati animalutele[/url]

[url=http:/http://www.adoptiicaini.ro]Adoptii catei[/url]
[url=http:/http://www.adoptiipisici.ro]adoptii pisici[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Roxana, Xio are o dreptate intr-o privinta, medicii in spitale sunt foarte ocupati. Da, din pacate, pe noi mamele asta nu ne ajuta in nici un fel.
Nu stiu daca XIO este mama, dar probabil este medic si asta ii da mai multa siguranta si incredere. Pentru noi restul, care nu avem idee ce se intampla cu puiutii nostrii si nici nu ni se explica e greu de acceptat.
Noi am avut o singura experienta cu medicii din sistemul sanitar de stat. O experienta care a durat o luna, timp in care fetitei i s-au administrat de la antibiotic, prednison, hemosuccinat, siropuri de tuse, aerosoli, etc.
Din fericire a fost doar o singura experienta. De atunci frecventam doar clinicele/spitalele private. Medicii au rabdare, explica frumos si cu calm iar tratamentul este unul foarte eficient.
Nu stam stralucit cu banii, dar preferam sa cheltuim tot ce avem si sa ne stim fetita pe maini bune.
Astazi tocmai am oprit ventolinul, dupa o viroza de o saptamana. Fara antibiotic, fara siropuri de tuse, fara prednison, fara hemosuccinat ... doar aerosoli( ventolin+flixotide). O luam din timp si nu mai ajungem la complicatii. Ce am constat eu, indiferent cat de repede incep tratamentul nu pot evita criza de astm. Plamanii ei huruie de se aud in toata camera chiar din faza de debut a virozei. Dar cu toate astea, medicii stiu ca e doar o criza de astm declansata de viroza si nu o pneumonie care necesita antibiotic.
Tratamentul luat acum a fost: singulair, ketof, aerosoli/pufuri (ventolin+ flixotide). Deci, in mare parte acelasi.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si 22+

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxanabogdan

poi tratamentul a fost in augmentin de 2 ori pe zi si aerius dimineata ,ketof si singuler seara si aerosoli sa ii fac eu din ora in ora.deci cam asta a fost,asa tratament puteam sa il fac si acasa nu sa stau acolo atatea zile.faza este ca mi-a dat sa continui cu singuler,aerius si ketof si pufuri de flixotide dimineata si seara.2 luni ,dupa care sa mergem din nou la ea.
am deschis acest subiect pt ca sunt dezorientata deoarece nu stiu daca la urmatoarea vizita la ea imi va da sau nu o schema homeopata.sau ma mai pune sa fac acest tratament pe care nu stiu daca nu este periculos asa multa vreme.
as mai avea o nedumerire ,cand am intrebat-o dac pot sa il duc in salina mi-a spus categoric ca nu,anul trecut in primavara am fost cu el si am fost destul de bine o lunga perioada de vreme,oare de ce sa excludem salina?
mai astept pareri si impresii.multumesc

Nu pot sa-ti dau date despre doctorita dar pot sa-ti spun ca:
Si noi facem tratament de intretinere (singulair+flixotide). Fetita mea il face de 5 luni, zi de zi.
Salina, nici fetitei mele nu-i face bine, ultima data cand am fost desi am stat doar 45 minute .. s-a declansat o usoara criza de astm.

Sanatate si daca nu te simti confortabil cu medicul respectiv, cere si o a doua parere.
Nu ai spus ce varsta are copilul, testele de alergie le-ati facut ? Deobicei astmul merge mana in mana cu alergiile.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si 22+

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

salutare
fiul meu ,matei are 3 ani si 3 luni si a facut ceva teste de alergie tot l;a cluj la dr bologa la cabinetul ei particular.eu fiind habarnista si nezicand nimic a facut ea la ce alergeni a crezut de cuviint,la ceea ce a iesie a fost la polenul din cerealele de pe camp,mucegai,acarieni,praf de casa si acm atat.dar nu stiu la cate o mai facut.problema este ca nu a facut test si al par de animale,aaaa da si cica si la pene,dar el nu o avut deloc in preajma pene ,deci de asta este ferit.dar chiar nu stiu daca chiar sunt reale rezultatele si daca copilul meu are astm sau nu.eu tot tind sa cred ac nu are sau poate ma incapatanez eu sa imi fac ideea asta,ca sa nu am un copil cu probleme pe viata.
am observat ca atunci cand da de aer rece sau daca trece de la rece la cald il apuca un concert de tuse seaca.oare este ceva asta.?cum pot evita crizele de astm,sau cum pot sa verific daca are sau nu.am citit de ceva spirala(spirometrie parca) dar cred ca este prea mic pentru asta.de la ce varsta se poate face.
multumesc si scuze daca am scris cam aiurea dar sunt tare obosita si nu am chef sa mai verific greselile.va pup

Mergi la inceput

Citat:

salutare
fiul meu ,matei are 3 ani si 3 luni si a facut ceva teste de alergie tot l;a cluj la dr bologa la cabinetul ei particular.eu fiind habarnista si nezicand nimic a facut ea la ce alergeni a crezut de cuviint,la ceea ce a iesie a fost la polenul din cerealele de pe camp,mucegai,acarieni,praf de casa si acm atat.dar nu stiu la cate o mai facut.problema este ca nu a facut test si al par de animale,aaaa da si cica si la pene,dar el nu o avut deloc in preajma pene ,deci de asta este ferit.dar chiar nu stiu daca chiar sunt reale rezultatele si daca copilul meu are astm sau nu.eu tot tind sa cred ac nu are sau poate ma incapatanez eu sa imi fac ideea asta,ca sa nu am un copil cu probleme pe viata.
am observat ca atunci cand da de aer rece sau daca trece de la rece la cald il apuca un concert de tuse seaca.oare este ceva asta.?cum pot evita crizele de astm,sau cum pot sa verific daca are sau nu.am citit de ceva spirala(spirometrie parca) dar cred ca este prea mic pentru asta.de la ce varsta se poate face.
multumesc si scuze daca am scris cam aiurea dar sunt tare obosita si nu am chef sa mai verific greselile.va pup

Roxana, din pacate astmul in forma incipienta este greu de diagnosticat. In schimb, fara tratament de intretinere evolueaza foarte rapid.
Eu, acum un an, in martie 2009 nici nu banuiam ca fetita mea are astm.
Primul indiciu a fost imediat dupa Pasti, cand am urcat in masina dupa o vizita la rude, la tzara. S-a declansat o tuse seaca care m-a dus cu gandul la o viroza. Dar s-a linistit si urmatoarele zile nu a mai avut nimic. Au mai urmat niste episoade pasagere, in parc.
Se pare ca trigger-ul era polenul. Si la tzara si in parc, polenul era cauza pentru tusea ei astmatica.
In concluzie, orice episod de tuse care apare inafara unei raceli ... poate fi astm.
Daca ai facut testele de alergii si a iesit alergic la cel putin una, cu atat mai mult.
Noi am repetat testele de alergie de 3 ori si nu a iesit alergica la nimic.
Eu, una m-am lamurit singura de diagnostic, chiar inainte sa ajung la medic. In ziua in care a facut prima criza mai serioasa, am pierdut sarcina. Deci, te inteleg ca e greu de acceptat, dar ar fi mai greu daca nu l-ai fi diagnosticat si s-ar fi agravat.
O sa fie bine, eu zic sa te linistesti.
Asmtul tratat se vindeca iar mie una mi se pare ca mai mult te-ai chinuit pana acum decat va fi de acum inainte.

Sanatate!

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:

salutare

Roxana, da-mi PM sau email pe yahoo, vezi butoanele de la casuta mea de mesaj.

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

oanarusu,unde esti
am trimis pm si nimic
raspunde ,te rog

Mergi la inceput