Care este scopul vietii ?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Grace, ursului polar nu ii place la frig ci acolo s-a adaptat perfect.Fiecare specie e adaptata perfect la mediul in care traieste, cand nu se mai poate adapta moare si specia dispare.

La fel si omul, cand se va topi tot permafrostul si metanul ce se gaseste in interior se va imprastia in atmosfera, omul va trebui sa se adapteze.
Daca ne vom adapta bine, daca nu vom dispare ca specie.Speciile care vor reusi asta vor merge mai departe si vor evolua in functie de mediul de atunci.
Tine totusi cont ca vorbim de milioane de ani si nu azi sunt om, maine ma trezesc planta.

Adriana 15w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Bunavointa ta de a-mi spune lucruri atit de banale, aproape ca ma jigneste, dar las probabil pe seama ca nu ma cunosti. Asadar iti multumesc pt. bunavointa. Nu ar fi prima data.

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

Multam de avertizare!Normal ca nu te cunosc, daca esti un geniu nu mai vorbi ca si cum ai fi in clasa a doua si probabil nu imi voi mai rupe din timp sa scriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure

aniela tu confunzi evolutionismul (sau evolutia) cu instinctele primare de adaptare si supravietuire ale animalelor...mai sint si alte animale/ pasari care manifesta comportament asemanator, asta nu inseamna ca au vreo legatura cu fiinta umana evoluata

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Asta am vrut sa zic, cand am zis ''viata'' si ''instincte''m-am referit la toate vietuitoarele, inclusiv om

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

beren, argumentul meu nu e deloc literar. ca sa sustii ca o specie are vointa de supravietuire, atunci vointa asta fie este intrinseca si atunci vorbim de o proto-vointa care a creat-o, asa cum vorbim despre o preexistenta care creaza existenta, ori e exterioara, deci frunza nu s-a creat ca vrea si nici nu exista pentru ca vrea, ci pentru ca e supusa vointei, ca entitate exterioara. tine de logica rationamentului si mi se pare atat de evidenta, ca nu vad unde vezi tu literatura in asta. e o dezbatere veche de cand lumea. iar pe-aici se vorbea despre scopul vietii, deci de creatie, nu strict de episodul adaptarii, nu inteleg aluzia sa raman on topic. sunt on topic.

apoi, chestia cu supravietuirea ca scop al creaturilor, iarasi depinde din ce unghi privesti chestiunea. pentru ca, avand in vedere lantul trofic si ca nu e nimeni pe ultima veriga care sa nu manance deloc si totusi sa existe, concluzia logica e ca scopul creaturilor este...supravietuirea altora. cu alte cuvinte, maimuta e Celalalt, ca sa parafrazez.

daca ar fi avut vointa intrinseca si s-ar fi creat singur din nimic, ursul polar ar fi ales sa se adapteze la ecuator. sau pe Luna. dar a fost creat precis pentru mediul arctic. ca s-a adaptat pe parcurs si mai bine, e altceva, vezi inteligenta - un dat si asta.

edit, incercand sa explic mai bine: daca toate creaturile au fost create (teoria in care cred eu), faptul ca au incercat, de-a lungul timpului, sa se rupa din specie si sa "evolueze" in functie de mediu, de gene, de vointa, de liber arbitru nu face decat sa confirme creationismul, nu sa-l infirme. imediat cum folosesti matrita evolutionista, incep sa curga prin sita asumarile ilogice si fantasmagorice care nu au nici o acoperire in realitate sau stiinta. e nevoie de prea multe supozitii si presupuneri prin absurd ca sa functioneze teoria asta, de-aia mi se pare absolut inepta.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Scopul nu il vom afla niciodata.

ce putem sa facem, e sa fim buni. Restul vine de la sine.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure

Citat:
citat din mesajul lui aniela23

Noi ne tragem dintr-o specie de primate f asemanatoare cu maimutele (gorile, urangutani, etc), dar asta nu inseamna ca am fost vreodata gorile, sau urangutani. Si da, evolutionismul inca se desfasoare.

aniela, "evolutionismul" e un curent filozofic
el nu se desfasoara, el exista (in mintea unora nelamuriti inca de realitatea inconjuratoare)

ai vrut sa spui "evolutia inca se desfasoara"...
serios? atunci de ce s-a oprit taman la noi? cum de omul nu evolueaza intr-o specie diferita? eu nu vad ca omul sa devina un super om in viitor, vad ca dimpotriva ne atrofiem, ne schimonosim, ne prostim pe zi ce trece

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Da, scuze, m-am exprimat gresit pt ca era tarziu cand am postat mesajul iar dupa o zi luuunga de vorbit numai in engleza mi-a fost greu sa-mi gasesc cuvintele, dar sunt convinsa ca ai inteles ce vroiam sa zic...

In leg cu evolutia - omul evolueaza. Tu ''nu vezi'' cum evolueaza pt ca evolutia e un proces f f f incet, care se desfasoare a lungul sutelor de mii de ani, iar tu traiesti doar, sa zicem,o suta de ani. Cand am vizitat un sat f f vechi din nordul Angliei toate casele aveau usi scunde, pt ca eram foarte vechi, facute pe timpul cand omul era mai scund. (sunt convinsa ca unele fete din Anglia pot sa confirme faza cu usile).

Sunt, in schimb, de acord ca doar raspunsul la intrebarea ''cum s-a transformat celula moarta in celula vie'' poate aduce lumina in dilema umana. Dupa cum spuneam, sunt adepta a teoriei evolutiei despre cum a evoluat VIATA, doar ca nu inteleg de unde vine ''viata''. Si totusi...nu pot sa cred in D-zeu, cel putin nu in acel D-zeu despre care am citit in Bilbie si in biserica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:

citat din mesajul lui blackpanterro
Multam de avertizare!Normal ca nu te cunosc, daca esti un geniu nu mai vorbi ca si cum ai fi in clasa a doua si probabil nu imi voi mai rupe din timp sa scriu.

N-am nici o intentie sa arunc la cos subiectul asta, iti apreciez sincer bunavointa, ma amuza chiar spre rusinea mea, dar spune-mi te rog, chiar nu iti pui problema ca ceea ce citesti ar putea avea alte intelesuri decit prima perceptie care te trazneste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

beren, argumentul meu nu e deloc literar. ca sa sustii ca o specie are vointa de supravietuire, atunci vointa asta fie este intrinseca si atunci vorbim de o proto-vointa care a creat-o, asa cum vorbim despre o preexistenta care creaza existenta, ori e exterioara, deci frunza nu s-a creat ca vrea si nici nu exista pentru ca vrea, ci pentru ca e supusa vointei, ca entitate exterioara. tine de logica rationamentului si mi se pare atat de evidenta, ca nu vad unde vezi tu literatura in asta. e o dezbatere veche de cand lumea. iar pe-aici se vorbea despre scopul vietii, deci de creatie, nu strict de episodul adaptarii, nu inteleg aluzia sa raman on topic. sunt on topic.

apoi, chestia cu supravietuirea ca scop al creaturilor, iarasi depinde din ce unghi privesti chestiunea. pentru ca, avand in vedere lantul trofic si ca nu e nimeni pe ultima veriga care sa nu manance deloc si totusi sa existe, concluzia logica e ca scopul creaturilor este...supravietuirea altora. cu alte cuvinte, maimuta e Celalalt, ca sa parafrazez.

daca ar fi avut vointa intrinseca si s-ar fi creat singur din nimic, ursul polar ar fi ales sa se adapteze la ecuator. sau pe Luna. dar a fost creat precis pentru mediul arctic. ca s-a adaptat pe parcurs si mai bine, e altceva, vezi inteligenta - un dat si asta.

Nu tu, conchita, ci xenocid. El a prezentat argumentul (fara indoiala cu intentia de a-l face cat mai accesibil) folosind un limbaj mai literar decat cel sec stiintific. Si ma tem ca asta duce la discutii paralele, dupa cum spuneam. Dupa cum vezi, eu prezint opinia mea exclusiv in termeni de statistica, care e plictisitoare dar precisa.

Asa ca nu vorbesc despre "vointa" nimanui, nici a lui Schopenhauer, nici a ursului polar. Te nimeresti de partea castigatoare la urmatoarea runda de selectie - bine, nu te nimeresti - eventual caracteristicile tale nu vor fi transmise la generatiile care urmeaza. Fara nici un "drept/nedrept" sau vointa versus Nirvana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Grace, LOL, mi-ai scris de 3 ori, e chiar grava situatia bag sama! Eu nu am avut intentia sa te piss off dar daca intr-un dialog virtual e greu sa percepi sarcasmul, gluma, ironia lumea scrie asa cum le percepe.
Eu ti-am raspuns cinstit ce am gandit si te-ai gandit tu sa imi dai peste nas ofensata ca ce ai scris putea sa gandeasca si fiu-miu de 4 ani, na ce sa zic...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beren
Nu e vorba de "o vointa" abstracta: fiecare individ incearca sa-si faca viata comoda: e frig, te acoperi. Ti-e foame, mananci. Pentru asta avem nervi care transmit semnale "de urgenta" la creier. Calitatile unora fata de ale altora sunt insa privilegiate de un mediu sau altul. Prin asta se petrece selectia naturala, un proces complet impersonal si cumva pur statistic.

acum cine face literatura? ce perspectiva simplificatoare si nedreapta, plus paralela cu realitatea, pentru ca generalizeaza. asta este dovada a ce spuneam mai devreme. evolutionistii au modelul, iar apoi se chinuie sa indese tot ce se potriveste si ce nu se potriveste in sacosa. iar ce nu se pupa, e indoit si mistificat sa incapa.

nu, beren, nu e asa. bulimia si anorexia iti spun ceva? obezitatea? mancatul de pofta si de hobby? nu, nu toata lumea mananca strict de foame (aia chiar sunt foarte putini) si nici macar nu ne imbracam cand e frig si ar fi sanatos la cap s-o facem, vezi femeile cu fuste scurte pe gerul iernii.

nervii or transmite ei semnale de urgenta, dar omul e liber (e arbitru) sa le ia in considerare sau nu. din ce vad eu, creaturile sunt mai degraba sinucigase decat concentrate sa dea ce-i mai bun ca sa evolueze si sa supravietuiasca. pare ca e o forta obscura care le impinge in coltii primului predator. pana si cel mai de succes specimen uman are inscriptionat in succesul asta condamnarea sigura la moarte si esec, la cadere. o fi stilul meu mai literar, dar asta nu inseamna ca insir fantezii. tu mai mult ca oricine ar trebui sa recunosti trimiterile pe care le fac.

abdominabila

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beren
Asa ca nu vorbesc despre "vointa" nimanui, nici a lui Schopenhauer, nici a ursului polar. Te nimeresti de partea castigatoare la urmatoarea runda de selectie - bine, nu te nimeresti - eventual caracteristicile tale nu vor fi transmise la generatiile care urmeaza. Fara nici un "drept/nedrept" sau vointa versus Nirvana.

statisticile tale nu-s plictisitoare, dar nu-s dovezi stiintifice, asta cred ca stie toata lumea despre statistici. poti sa le prezinti linistit, le citesc cu interes. le-as citi si cu placere daca n-ai strecura printre randuri eternul indemn de "du-te femeie inapoi la cratita", in varianta moderna fiind asta "du-te femeie inapoi la schopenhaueru' tau, ca noi aici avem de discutat chestiuni serioase, ca intre barbati, despre detalii." o perspectiva integratoare, prin definitie luand in considerare hermeneutic detalii din toate ariile de cunoastere, nu numai din astrofizica si fizica, n-a ranit pe nimeni pana acum.

abdominabila

Mergi la inceput