ALERGICA

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Fiecare copil este altfel. Fiul meu a avut alergie la lapte care s-a manifestat NUMAI respirator, nu a avut deloc manifestari digestive.
Daca noaptea e mai bine eu nu cred ca-i vreo problema cu salteaua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ramona, deci se poate si asa? Chair ma pui pe ganduri. Daca stau bine sa ma gandesc problemele lui Aidan au aparut si de cand a inceput sa bea lapte de vaca. Dar inainte bause lapte praf si mancase branzeturi/iaurturi fara probleme.

Ce analize ar trebui sa cer pt depistarea acestui lucru?

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codi spune:

Citat:
citat din mesajul lui mina

Gandeste-te la sursele de praf din camera si elimina-le. Scoate tot din patutz, bate bine salteaua, aspir-o, sterge patutul cu ceva dezinfenctant, lasa-l mult la aerisit pana il instalezi din nou. Pilota si perna sa nu fie din fulgi, si spalate des.
Animalele de plus-eliminate. Covorasele din camera unde doarme, draperiile - la fel.

Daca te ajuta cineva la treburile casei, verifica ce substante foloseste pentru: spalat - limpezit haine si lenjerii, calcat (sa nu dea cu spray de apret), sters praful, aspirat, spalat pe jos. (eu am patit-o cu Matei ca i-a spalat cumnata mea hainutele si i le-a limpezit cu alt balsam decat cel folosit de obicei. S-a umplut de bubitze si nu stia nimeni de la ce).
Aveti in casa odorizante de camera?

Eventual cheama-ti medicul de familie in vizita (daca ai incredere in el) pentru ca are ochiul format si mai vede una alta.

Ii dai cumva si ceaiuri?

Incearca sa nu o mai aspiri asa des pentru ca aspiratul nu face decat sa stimuleze nasul sa mai produca.

Sanatate multa!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Da dar medicii de la spital mi-au spus ca daca nu o aspir, coboara secretiile pe laringe si se infecteaza.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Ramona, deci se poate si asa? Chair ma pui pe ganduri. Daca stau bine sa ma gandesc problemele lui Aidan au aparut si de cand a inceput sa bea lapte de vaca. Dar inainte bause lapte praf si mancase branzeturi/iaurturi fara probleme.

Ce analize ar trebui sa cer pt depistarea acestui lucru?

Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

Cel mai simplu este sa scoti complet laptele de vaca din alimentatie. Trebuie sa ai rabdare, ca dureaza mult timp pina dispar simptomele, dar merita incercat. Cam jumatate dintre copiii alergici la dairy reactioneaza si la soia, asa ca atentie si la aia.

Mergi la inceput

Dar Aidan a mancat fara probleme formula milk based si brazeturi/iaurt. Cazeina asta se gaseste si in produsele respective, deci ma gandesc eu ca ar fi trebuit sa aiba o reactie la ele, desi am citit ca la un procent infim de persoane alergia respectiva se poate declansa mai tarziu.

Dar o sa incerc sa ii scot laptele pt o perioada, uff si de abia incepuse sa accepte gustul, acum bea 2 biberoane de formula si restul lapte de vaca.

Mergi la inceput

Alexandru tot asa a inceput, dupa ce am renuntat la formula. Cit a fost mic-mic era mai colicky si i-am dat formula speciala, nu-mi mai amintesc care brand. Apoi l-am trecut pe Enfamil si a fost OK. Nici macar n-a reactionat imediat dupa ce l-am trecut pe lapte de vaca, din cauza asta a si ramas nediagnosticat multa vreme. Plus ca n-a avut niciodata probleme digestive, cred ca prima diaree a avut-o pe la patru ani.
Sigur ca poate fi si altceva, dar dintre alergiile alimentare la copii cea mai frecventa este asta la dairy.
Dar tu de ce il suspectezi de alergie?

Mergi la inceput

Tuseste si are secretii nazale transparente.
Initial am zis ca e o ramasita de la pneumonia pe care am avut-io, apoi am mers la doctor si a spus ca e alergie la ceva, pt ca are si ceva bubite pe spate, f f mici.

Citind ce spui tu, pare din ce in ce mai clar, a aparut o data cu mersul la gradinita unde au inceput sa ii dea lapte de vaca. O sa fac un appointment la pediatru.

Multumesc!

Mergi la inceput