ALERGICA
Fiica mea de 2 luni este "alergica" spun doctorii.De la varsta de 4 saptamani are secretii foarte multe si de cate ori are mucisori in nas i administrez o picatura de ser, aspirata cu batista bebelusului si tot asa din 5 IN 5 minute.Ii dau Zyrtec 5 ml seara la recomandarea medicului.Este posibil sa fie alergica in conditiile in care pulmonar este bine, nu are rosu in gat.Nu mai stiu ce sa fac am consultat 3 medici si toti ne-au zis acelasi lucru : fata este sanatoasa, analizele sunt bune dar copilul meu are secretii de care nu scapam mai bine de o luna.Degeaba o aspir ca in decurs de 5 min reapar din nou.Ati mai patit asa ceva ?Puteti sa-mi dati un sfat?
Multumesc
Raspunsuri
redai spune:
Alergica la ce? Daca spun asta trebuie sa aibe un motiv sa o spuna. I sau facut ceva analize de sange?
diana_jors spune:
Eu sunt alergica la mucegaiurile din aer, si exact asa se manifesta - aveam permanent secretii nazale. Spun aveam, pentru ca am facut in vara un tratament homeopat si acum sunt mult mai bine. Alergia mea a fost dovedita prin analize...
Sanatate!
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
roli25 spune:
Sa dai asa un diagnostic, la varsta asta si fara analize mi se pare complet aiurea.
Ce fel de secretii are? Sunt mucisori albi, verzi, transparenti? Lichizi, vascosi?
E foarte posibil sa fi racit si singura manifestare sa fie mucisorii care dureaza mai mult. Sa aiba chiar asa multi sa o aspiri din 5 in 5 minute? Mi se pare exagerat de des.
Ser e ok sa-i pui, dar aspira mai rar.
In al doilea rand Zyrtecul nu-i ok pentru varsta asta si nu pentru niste muci.
Toti cei 3 medici au dat verdict "alergica si Zyrtec"?
E posibil sa fie de vina umiditatea din aer, e posibil sa fie si alergica, dar cred ca e prea devreme sa isi dea seama de asta acum. Preventiv, elimina praful, verifica daca nu ai mucegai prin vreun colt si mai intreaba de Zyrtecul ala ca e tare pacatos la o varsta asa frageda.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
roli25 spune:
Si inca ceva. Cauta Colargol, se prepara in anumite farmacii care au laborator ( noi am gasit la Dona). E f. bun pt copii asa mici la mucisori. Pui cate o pic. in fiecare nara de 2 - 3 ori/zi.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Lali spune:
Da, este posibil sa fie alergie. Daca trei medici au spus ca este alergica ia in serios problema. Baietelul meu a fost "declarat" alergic la 2 luni, dupa ce facea niste scaune moi, cu dureri de burtica si multe vanturi. Dupa care au inceput si rinitele. Am luat in serios spusele medicului, am trecut pe lapte hipoalergic si i-am urmat intocmai sfaturile. Nu am luat, la varsta asa frageda tratament medicamentos asa ca nu stiu ce sa spun despre Zyrtec. Oricum, daca ii dai se vede vreo imbunatatire ?
Eu am cautat si am eliminat la modul cel mai serios tot ce s-a putut in materie de alergeni: praf, mucegai etc. Mie doctorul mi-a spus sa tratez acest copil ca si cum ar fi alergic, pana la 3 ani, sa ii dau in acest fel posibilitatea sistemului imunitar sa se formeze fara stres. Alergia este o reactie gresita a sistemului imunitar. Am facut cum mi s-a spus, am mai trecut apoi printr-o singura reactie digestiva (alergie la rosie) si multe laringite, o bronsita. Acum, la 5 ani am scapat aproape de tot si ma felicit ca am fost atat de preventiva.
Ideea este ca, daca e alergica, alergenul inca este acolo. Poate fi praf, mucegai, puf, cauta bine. Incearca sa vezi daca o tii in alta parte nu se potoleste. Eu am constatat dupa ce am stat si la parinti si in alt oras ca alergiile respiratorii le facea doar cand era foarte umed in camera.
szivarvany spune:
Medicul nu v-a trimis la analize de sange ?
Este un copil alaptat sau bea formula ???
Desi se spune ca testele nu sunt relevante la varsta de sub 3 ani, poate gasiti o cauza.
Se pot face: hemograma cu formula leucocitara cu Hb, coprocultura (3 probe neaparat repetate la 7 zile), IGE, IGA, IGG, IGM, toxocara canis, phadiatop infant.
Pana atunci trebuie sa elimini alergeni ca praful, mucegaiul, parul de animale.
Sa aerisesti camera cat mai des, sa dispara ghivecele cu flori (mucegai) si animalutele de plus care de asemenea stocheaza praful.
Si fetita mea a avut 3 luni de zile rinita, in primul an de viata, insa i-a trecut.
Edit: vad ca sunteti din Oradea, la ce medici ati fost ? doar aici la noi in oras ?
Eu recomand daca puteti sa mergeti la Cluj, la dna.doc.Gherman, noi spre ea am fost indrumate de catre pediatra si alte mamici DC
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
miereamara spune:
Si baietelul meu este alergic la "ceva", desi pana la varsta de un an nu a avut nimic. Noi avem o pisica, dar pisica este in casa din momentul in care s-a nascut si nu a avut niciodata probleme (copilul) din cauza acesteia. Este posibil sa se fi declansat alergia la par asa, dintr-o data? Locuim si intr-o zona cu f f multi alergeni, o zona unde se intalnesc doua flore, sud si nord.
Se manifesta la fel, secretii nazale incolore si tuse. Initial am crezut ca sunt ramasite a unei pneumonii pe care a facut-o la varsta de un an, apoi ceva virusi culesi de la gradinita, totul a inceput cu mersul la cresa (la varsta de 11 luni, acum el are 13 luni).
Se trezeste noaptea tusind si tuseste uneori pana vomita. Cand ii dau Zyrtec, toate manifestarile se diminueaza sau dispar.
Ni s-a spus ca pana la varsta de 2 ani copiii isi construiesc sistemul imunitar si e bine sa ii lasam sa lupte impotriva alergiilor, inca nu i-am facut analize de sange (in mare parte si din cauza faptului ca a fost f f bolnav si l-am tot chinuit cu alte analize si medicatii, aerosoli.
Am incercat sa elimin posibilii alergeni, dar casa noastra este langa o padure si este imposibil sa nu intre pe geam polen, etc.
nici eu nu stiu ce sa fac, pt cat timp sa ii dau Zyrtec, care in mod vizibil il ajuta.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
codi spune:
Pai tocmai ca nu i s-a facut nici un test de alergie.
Miereamara, copilul este alaptat dar ii dau si complectare.Dar culmea daca o iau in brate se calmeaza nasul si respira foarte bine, cum o pun in patut incepe calvarul.Asta nu inteleg, cand o sa scapam de mucisori?Apropo, sunt incolori, serosi.
La medici am fost la spitalul de copii,(DR DUBAU), apoi la dr Matei Mircea la spit TBC,SI PEDIATRA NOASTRA DR BORSOS;
Vreau sa consult si cabinetul de doctori maghiari din Sanmartin.
miereamara spune:
Parerea mea bazata pe ce am observat la fiul meu...si el atunci cand este in pozitie orizontala tuseste mai mult, secretiile nazale i se duc in gat si probabil ca ii provoca tusea. Este posibil si la micuta ta sa se intample la fel.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
Ramona J spune:
Codi, cel mai probabil fetita ta este alergica la caseina (proteina din lapte). Este cea mai des intilnita alergie la nou-nascuti.
Daca alaptezi este foarte important sa elimini lactatele din alimentatia ta. Din pacate asta nu-i suficient, vezi ca sint multe alimente care au caseina la ingrediente (inclusiv mezeluri), elimina-le pe toate. Renunta si la soia, un procent mare de bebelusi care sint alerici la caseina reactioneaza si la soia.
Formula pentru bebelusi care sa fie complet hipoalergenica este foarte scumpa. Eu stiu de Nutramigen AA, Neocate sau Elecare. Astea sint pur hipoalergenice, altele cum ar fi Alimentum sau Nutramigen contin si alte proteine din lapte, deci nu sint suta la suta hipoalergenice.
Trebuie sa ai rabdare, poate dura si vreo luna pina sa vezi vreo imbunatatire.
Apoi pe masura ce creste fetita va trebui sa fii atenta la tot felul de alergeni, probabil ca ea e mai sensibila. Multa atentie si cind incepi cu alte alimente, amina pe cit se poate si incearca sa introduci alimentele pe rind si sa urmaresti reactia ei la fiecare, inainte sa treci la urmatorul.
Multa sanatate, e greu, dar sint sanse mari sa treaca mai tirziu alergia asta.
Ca sa respire mai bine pune-i o perna sub saltea, incit sa fie capul mai ridicat decit restul corpului.