Discriminarea copiilor de catre stat!!!!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

da' cand eu ma trezesc sa plec la munca,ala care se intoarce pe partea cealalta sa-si continue somnul si se trezeste pe la ora 10 sa traga o prima dusca de bautura n-ar putea sa dea si el dovada de solidaritate sociala?

adica sa mearga si el la munca si sa-si castige traiul,in loc sa taie frunza la caini asteptand sa primeasca de la stat alocatii,ajutoare la intretinere,venitul minim garantat,alocatii complementare,etc?

poate ca in Canada or fi putini,habar n-am,dar in RO sunt muuulti care toata viata se ghideaza pe principiul ''sa mi se dea'',''statul sa-mi asigure''

problema e mult mai complexa,sunt multe aspecte aici si e prea simplist sa spui ''da' ce,tu stai in aia 40 RON/luna?''
poate ca nu stau,dar stim cu totii in ce bataie de joc sunt cheltuiti banii care se strang la buget ca apoi sa auzim ca ''nu sunt bani'' si mai trebuie taiat cate ceva (de la cei care muncesc) sau mai trebuie marite niste taxe si impozite (evident tot la cei care muncesc,ca cei care stau degeaba n-au ce taxe sa plateasca,ei au doar de primit).

e gresita formularea ''parinti bogati'',marea majoritate nu sunt ''bogati'',sunt oameni care muncesc pe salarii decente,spre deosebire de altii care trandavesc si asteapta sa fie ajutati de stat

prin astfel de masuri sunt incurajati sa se complaca in starea asta si mereu vor necesita ajutoare de la stat,practic toata viata lor vor fi asistati social

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lum0880 spune:

Da, eu sunt de acord cu aceasta hotarare si sper sa se aplice cat mai curand posibil...Nu mi se pare normal ca cei cu venituri mai mari, sa astepte de la stat cei 40 de lei. Stiu ca sunt copii defavorizati care au nevoie de acesti bani; copii care s-au nascut la tara si nu au nici pe departe aceleasi avantaje pe care le are un copil nascut la oras; sunt copii crescuti de un singur parinte ( uneori e greu si cu doua salarii, stim asta cu totii); nu mai vorbesc de copiii cu nevoi speciale, care au nevoie de sume foarte mari pentru a ajunge sa fie integrati in societate.
Eu nu cred ca statul va face economie cu aceasta noua decizie, ci va fi in avantajul celor care au intr-devar nevoie de banii care astazi ajung la mine..etc
Sper ca aceasta lege sa faca referire si la un numar maxim de copii pe familie, sa nu incurajam o anumita categorie...sa traiasca doar din alocatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmine

da' cand eu ma trezesc sa plec la munca,ala care se intoarce pe partea cealalta sa-si continue somnul si se trezeste pe la ora 10 sa traga o prima dusca de bautura n-ar putea sa dea si el dovada de solidaritate sociala?

adica sa mearga si el la munca si sa-si castige traiul,in loc sa taie frunza la caini asteptand sa primeasca de la stat alocatii,ajutoare la intretinere,venitul minim garantat,alocatii complementare,etc?

poate ca in Canada or fi putini,habar n-am,dar in RO sunt muuulti care toata viata se ghideaza pe principiul ''sa mi se dea'',''statul sa-mi asigure''

problema e mult mai complexa,sunt multe aspecte aici si e prea simplist sa spui ''da' ce,tu stai in aia 40 RON/luna?''
poate ca nu stau,dar stim cu totii in ce bataie de joc sunt cheltuiti banii care se strang la buget ca apoi sa auzim ca ''nu sunt bani'' si mai trebuie taiat cate ceva (de la cei care muncesc) sau mai trebuie marite niste taxe si impozite (evident tot la cei care muncesc,ca cei care stau degeaba n-au ce taxe sa plateasca,ei au doar de primit).

e gresita formularea ''parinti bogati'',marea majoritate nu sunt ''bogati'',sunt oameni care muncesc pe salarii decente,spre deosebire de altii care trandavesc si asteapta sa fie ajutati de stat

prin astfel de masuri sunt incurajati sa se complaca in starea asta si mereu vor necesita ajutoare de la stat,practic toata viata lor vor fi asistati social

33+

EXACT asa , bine spus,,,
eu nu stau in alocatia copiilor si sa fereasca d-zeu sa fiu nevoita vreodata sa traiesc din ea,,,stiti cu totii ca este imposibil sa intretii un copil din alocatie,,,DAR sant socata de parerile unora care sant foarte oripilati ca bogatii nu vor sa renunte la alocatie
Cred ca e vorba de o neintelegere mare aici,,,de care bogati vorbim???? de cei care conduc si fura tot ,care isi aproba bugete ,salarii si isi unfla conturile? de cei gen Columbeanu,Tiriac,Udrea? de cei care vand si impart romania?
Sau de cei care se zbat sa nu isi inchida firmele,care sant la limita disperarii dupa MASURILE ANTICRIZA LUATE si care tin in spate zeci sau sute de angajati,care se trezesc la 6 dimineata si se culca la 2 noaptea,,,care nu stiu de unde sa mai ia bani sa plateasca taxe,impozite,si alte gaselnite gasite de guvern ptr a iesi din criza?
Despre cine vorbiti totusi????
Eu sant perfect de acord sa renunt la alocatie ,oricum in 7 ani nu am folosit-o niciodata,intra direct pe un card si apoi o dau la familiile care chiar au nevoie de ea,,,,dar ma socheaza ideea de a impovara si mai mult si a condamna oamenii care zbat sa faca ceva,,,sant direct incurajati trantori,romii si lenesii.
Daca tot se gandeste asa ,,hai fratilor sa distrugem si clasa de mijloc ramasa ,sa inchida toti patronii si micii inteprinzatori firmele si sa fie doar bogatii,bogati care traiesc la parlament sau au prieteni sau neamuri pe acolo si cei lenesi saraci care nu muncesc si fac cate 12-14 copii ca atatia le-a dat d-zeu.
Eu personal cred ca ar trebui sa ganditi de 2 or inainte de a da cu pietre,iar solidaritatea nu se vede in renuntarea la alocatie,,,ar trebui schimbat tot sistemul,incepand de la maternitate,alocatii si protectie sociala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

Citat:
citat din mesajul lui lum0880

Da, eu sunt de acord cu aceasta hotarare si sper sa se aplice cat mai curand posibil...Nu mi se pare normal ca cei cu venituri mai mari, sa astepte de la stat cei 40 de lei.
nu mai vorbesc de copiii cu nevoi speciale, care au nevoie de sume foarte mari pentru a ajunge sa fie integrati in societate.

Ca mama de copil cu nevoi speciale vreau sa iti spun ca asta e un vis,,,un vis imposibil,,,un copil cu nevoi speciale sa fie integrat si tratat din alocatia donata de ceilalti????
Ce se intampla cu pensionarii,cu cei grav bolnavi care au nevoie disperata de bani ptr a merge la tratament in strainatate,de toti ceilalti care chiar au nevoie de bani si statul intoarce spatele si aproba bani ptr vedete si nu stiu ce mai pile?
Ne-ar trebui alocatii cat salariile celor de la parlament la care sa renuntam ca sa se poata face ceva totusi... si nici asa nu am certitudinea ca banii nu merg dirijati intr-o directie de ei vruta,,,,ca cei nevoiasi tot nevoiasi sant si cu siguranta nu statul ii ajuta,,ci oamenii cu suflet mare care sant condamnati ca nu renunta la ENORMA SUMA DE 40 LEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Ha! Culmea ironiei e ca asta e o masura de stanga, nu are nimic in comun cu dreapta! Daca ar fi luat-o PSD ajuns la putere, mai ca as fi inteles, ca ei se ocupa cu protectia sociala, dar asa, mi se pare absurd si grotesc! Si, by the way, tema asta nu era in campania electorala - sau m-a lasat pe mine memoria???

Romania a ajuns raiul asistatilor social (cu riscul de a fi considerata rasista, afirm ca marea majoritate a beneficiarilor vor fi de o anumita etnie cu rr care, sunt incurajati sistematic sa fie plosnite pe spinarea altora).
Culmea e ca ii penalizeaza doar pe copiii ai caror parinti au venituri LEGALE peste un anumit plafon, deci nu si pe bisnitari, cersetori sau evazionisti, care poate au venituri mult mai mari decat noi, ca simpli salariati, dar, evident, venituri ilicite si nedeclarate. Asta da dreptate, ce sa zic!

Nu mi se pare normal sa se puna in discutie scopul in care sunt folosite aceste alocatii. Poate pentru unii sunt bani de buzunar pentru copii, e drept, dar asta e mai condamnabil oare decat sa fie bani de bautura sau tigari pentru o sumedenie de parinti? (lucrez la o fundatie umanitara si cunosc "n" cazuri in care copiii nici nu beneficiaza vreodata de ele).

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
dar in RO sunt muuulti care toata viata se ghideaza pe principiul ''sa mi se dea'',''statul sa-mi asigure''

Apropo de cei muuulti, tie "sa ti se dea" cei 40 de lei? Sa "ti-i asigure statul"?.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia spune:

Nu sunt deacord sa se ridice acest drept al copilului la alocatie doar pentru ca parintii lor au avut nesimtirea de a munci 14 ore pe azi un anumit numar de ani. Da imi este mila de cazurile sociale dar nu mi-e mila de lenesii si nesimtitii care populeaza la 8 dimineata barul din coltul strazii mele in timp ce ele duc copii la scoala si apoi fug la servici. SI nu mi-e mila nici de puturoasele care stau in curtea scolii la povesti doua ore si se vaita ca nu au bani de mancare dar la tigara si cafea nu renunta si nu ar sta cu un copil pe bani nici de frica.
Mi-e sila de toti acesti oameni care ii urasc pe cei cu bani pentru ca habar nu au cata munca si cate renuntari se ascund in spatele lor pentru ca invidia nu ii va ajuta sa ajunga mai bine dar cu siguranta le va da satisfactia de 10 secunde ca au facut si ei ceva inutil bineinteles .
cazurile atipice de hoti si parveniti sunt peste tot in lume ca si cele de lenesi care nu stiu decat sa se vaite.
Flavia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
dar in RO sunt muuulti care toata viata se ghideaza pe principiul ''sa mi se dea'',''statul sa-mi asigure''

Apropo de cei muuulti, tie "sa ti se dea" cei 40 de lei? Sa "ti-i asigure statul"?.

www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

ma refeream la cei multi care nu muncesc o zi in viata lor si asteapta sa le dea statul tot felul de ajutoare

eu muncesc de la 18 ani si am cotizat sume mari la asigurarile lu' peste,cred ca pot sa incasez fabuloasa suma de 10 euro/luna

ce anume n-ai inteles?

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmine

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:

ma refeream la cei multi care nu muncesc o zi in viata lor si asteapta sa le dea statul tot felul de ajutoare

eu muncesc de la 18 ani si am cotizat sume mari la asigurarile lu' peste,cred ca pot sa incasez fabuloasa suma de 10 euro/luna

ce anume n-ai inteles?

33+

Foarte bine ca ai muncesti, inseamna ca pensia si indemnizatia CIC vor fi pe masura (acum am vazut ca esti insarcinata)

N-am inteles cu ce-i ajuta pe copiii din familiile sarace sa stie ca parintii lor n-au contribuit la stat. Le tine cumva de cald sau de foame?

Interesant e ca desi recunoasteti ca aia 40 lei reprezinta o suma absolut modica, va luptati cu indarjire pentru ea. Din prinztipiu, se-ntelege.

Si daca tot nu va intereseaza alocatia ci va e frica sa nu ajunga banii in alta parte, sunt curioasa in caz ca legea ramane neschimbata, cate pachete lunare cu alimente in valoare de 40 lei vor pleca inspre copiii nevoiasi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Yo nu cred ca au suflet rau bogatasii care se lupta pentru cei 40 lei....sint 100% convins ca toti ar fi de acord sa doneze banii daca ar fi filmati de protv si sa apara in direct la ora 21.00

Mergi la inceput