Discriminarea copiilor de catre stat!!!!
Raspunsuri - Pagina 2
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tlaura Asta e ultima gaselnita a incopetentei guvernului: copii cu parinti care castiga mai mult, nu vor mai primii "imensa" suma de 40 lei! Mie asta mi se pare discriminatoriu fata de copii cu parinti cu salariu mai mare; ce treaba are copilul cu salariul parintelui; alocatia e un drept constitutional al copilului ! Mi se pare strigator la cer! Ma intreb ce mai urmeaza? Pana unde o sa mearaga acest guvern? De ce nu ies oamenii in strada? Cate o sa ma inghitim? Laura, mama lui Andrei Poze |
Ce zici de asta: In UK child benefit (alocatia pt copii)este mai mare pt primul copil decat pt urmatorii.
Deci cand voi avea bb nr 2 voi primi mai putin pt el/ea decat pt fiica mea mai mare.
Mi se apre si mai discriminatoriu desi nu stau eu in banii astia si nici diferenta nu e asa de mare.
Dar ideea ramane....
Lara w10+ si Huckleberry Errie
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
Eseea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lali
Ai fi surprinsa sa afli ca sunt si familii cu venituri bune care nu sunt revoltate decat de faptul ca banii nu ajuta real pe altcineva si nu ca nu ii vor mai primi. Apropo, tu din care categorie faci parte ? |
exact!! ia sa se duca banii la cazurile umanitare de aici de pe DC, la copilasii la care viata lor atarna de bani!!!!
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
Ada_74 spune:
Nu imi dau cu parerea in nici un fel, daca e bine sau nu, conteaza daca este constitutional sau nu. Si nu este.
Constitutia României, art. 49
"(2) Statul acorda alocatii pentru copii si ajutoare pentru îngrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protectie sociala a copiilor si a tinerilor se stabilesc prin lege. "
Curtea Constitutionala, DCC 277 din 21 martie 2006
"Norma constitutionala înscrisa în cap. II privind drepturile si libertatile fundamentale nu prevede si nu permite, în definirea subiectilor dreptului la alocatiile acordate de stat, nici o alta conditie în afara aceleia ca beneficiarii sa fie copii. Aceasta consacrare a dreptului copiilor la ocrotire speciala, sub forma alocatiilor acordate de stat fara nici o discriminare, corespunde principiilor generale care stau la baza statului român, prevazute în art.1 alin.(2) din Constitutia României, si prevederilor privind ocrotirea copiilor, cuprinse în Declaratia Universala a Drepturilor Omului, în Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si în alte pacte si tratate la care România este parte. "
Cricor spune:
Mie nu mi se pare discriminatoriu de loc. Alocatia copilor este o suma pe care parintii ar trebui s-o foloseasca pentru cresterea copiilor. Atunci cand parintii au venituri mari, cei 40 de lei ajung de regula bani de buzunar ai copiiilor (asa cum stiu nenumarate cazuri), ori rolul acelor bani nu este sa fie bani de buzunar.
Statul nu este 'mama si tata', ar trebuie sa-i ajute pe cei slabi/saraci/infirmi etc, etc. Ca nici asta nu face e o alta discutie...
Corina
muffin spune:
deci va fi un mars de protest al bogatilor - pentru 40 de lei? sa o vad si pe asta, pe Columbeanu protestand!
Eseea spune:
mai fetelor voi chiar credeti ca aici e vorba de bogati??? se va fixa un plafon gen : cine are salarii de 10 milioane sa zicem, nu mai ia alocatie.
vad ca luati subiectul in ras, dar eu nu cred ca e cazul. De ex, daca sunt venituri de 10 milioane ( dau ex, nu stiu cat va fi plafonul) voua vi se pare normal ca un bb sa nu mai pprimeasca cei 200 ron?
oricum plafonul sunt sigura ca nu va fi 200000 de euro, ci destul de jos, ceva de genul mediu pe economie sau asa ceva, ca si in cazul altor plafonari.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
discordia spune:
Si io sunt curioasa care va fi plafonul, adica sa stiu unde ma incadrez la bogati sau la saraci. Daca banii respectivi ar fi redirectionati catre copiii care provin din familii nevoiase ar fi foarte bine, dar asa...
E adevarat ca cei cu venituri de nush cate mii de euro nu stau in cei 40 de roni ai copilului, dar mai stiu si cazuri cu parinti care au salarii de aprox 1000 euro lunar si chiar au nevoie de cei 40 de ron tot pt copil.
mamica de fetita si 27s+ cu
Iasmin08 spune:
Din cate stiu eu cei care sunt in Bucuresti au salarii in principiu mai mari decat cei din provincie (chiria e mai mare, alte produse etc). Chiar m-ar interesa cum anume se va stabili plafonul. Daca ptr Bucuresti va fi de 1000 ron, cat va fi deci pentru noi cei din provincie?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Letitia1 spune:
Asta e ultima gaselnita a incopetentei guvernului: copii cu parinti care castiga mai mult, nu vor mai primii "imensa" suma de 40 lei!
Mie asta mi se pare discriminatoriu fata de copii cu parinti cu salariu mai mare; ce treaba are copilul cu salariul parintelui; alocatia e un drept constitutional al copilului !
Mi se pare strigator la cer! Ma intreb ce mai urmeaza?
Pana unde o sa mearaga acest guvern? De ce nu ies oamenii in strada? Cate o sa ma inghitim?
Cu aceasta idee geniala au venit conservatorii nostri si vor sa o puna in practica daca vin la putere (sper sa nu). Ma intre: or fi furat aceasta idee de la romani? Si mie mi s-a parut o aberatie, si noi cistigam peste un anumit plafon, dar asta nu inseamna ca sintem bogati. Bogat este Elton John!
viviana spune:
Tocmai ce am urmarit si eu emisiunea despre alocatii.
1. Toti copiii trebuie sa fie egali in fata statului roman. Statul nu are voie sa fie garantul discriminarii copiilor in functie de veniturile parintilor. Ei trebuie sa primeasca aceeasi alocatie indiferent de venituri. Pentru copiii ai caror parinti au venituri mici se poate aorda o suma suplimentara sub forma de ajutor social.
2. Daca statul nostru este sarac ar trebui mai intai sa se uite la evazionistii fiscali si sa inceteze a mai fi girantul coruptiei.
3. Este scarbos sa privim aceasta problema prin prisma parinti bogati versus parinti saraci asa cum este la fel de scarbos sa privim problema in sens invers parinti saraci versus parinti bogati. Se isca discutii inutile fara nicio finalitate. Doar daca cineva nu are cumva samanta de scandal.
4. Solidaritate sociala. Da. Sunt de acord. In aceste vremuri tulburi ea nu numai ca trebuie sa existe dar, trebuie sa se si manifeste. Dar nu impusa de stat.
5. S-a spus ca inca nu s-a stabilit cuantumul de la care copiii nu vor primi alocatie si se are in vedere anul 2011.
6. Da, veniturile familiei mele sunt indestulatoare. Fara aceasta alocatie nu vom suferi. Nu sunt de acord cu taierea ei din motivele expuse mai sus.
7. Azi un parinte poate fi un manager cu un salariu indestulator iar maine somer. Ce va face el? Se duce cere alocatie iar apoi dupa an daca ajunge in aceeasi pozitie trebuie sa renunte la ea. Asta se numeste brambureala.
8. Constitutia trebuie respectata. Daca guvernul vrea sa contribuie la aceasta mascarada ar trebui mai intai sa schimbe constitutia sa taie alocatiile pentru absolut toti copiii si sa gaseasca alte formule. Si abia atunci ne putem uita ce se intampla in alte state si de ce.
9. Statul haiduc: ia de la bogati si da la saraci. Maine poimaine ma astept sa inceapa a umbla si la conturile din banca.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi