carne de curcan
Se stie ca cea de pui nu-i in regula ,de aceea m-am gindit sa trec pe carne de curcan.Deocamdata am luat piept de curcan dezosat refrigerat,care pare bun.Bineiteles pretul e mai mare ca la pui,dar calitatea e si ea msi buna sau tot acelasi regim de ingrasare fortata au ?
Curcani inghetati am vazut,adusi de prin Brazilia ,parca,dar am avut o rezerva din cauza ca-s mari si m-am gindit ca dezghetindu-i ar trebui preparati si nu vad cum am putea minca o asemenea cantitate.Sint suspecti astia inghetati de peste mari si tari?Cind luati ce mincare faceti din ei?
Raspunsuri
alessia2005 spune:
Eu fac daca iau piept de curcan proaspat...il fac pe gratar cu ierburi de provence...si daca-l cumpar intreg...il fac la cuptor umplut cu ceapa, praz, ciuperci, un ou si 1 lingura de faina..aceste ingrediente, in prealabil le fac in tigaie...adica , calesc ceapa, prazul, ciupercile, cand sunt gata, le iau de pe foc, le las la racit...si cand sunt destul de reci, caldute..foarte putin calduta...sa fie compozitia, adaug un ou batut cu lingura de faina...apoi umplu curcanul si-l bag la cuptor..dar..dureaza...cca trei ore...
Mami de doua printese: ALESSIA(10.08.2005) si SERENA(28.10.2008)
annablue spune:
Si noi am mai luat curcan, dar proaspat.
Am o macelarie in zona si aduc des, ii si transeaza si stiu ca e bun. Pediatra mi-a recomandat pt pitic mai ales, ca cica e mai safe decat puiul.
Noi mancam la cuptor facut pe incet. Iese o nebunie...
Am vazut si eu din aia congelati dar am zis ca nu stau sa pregatesc huiduma ca oricum nu stiu in cat timp as manca-o.
crista-s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcetica Cind luati ce mincare faceti din ei? dulcetica |
Pina acum am gatit de toate: dezosata si preparata ca o rulada ( cu sau fara umplutura), friptura la cuptor sau in oala sub presiune, tocanita sau alta mincare cu sos ( din carnea taiata cuburi), snitele, ciorba (bucata cu os, aici merg bine aripile), tocata ( de la musaca, umpluturi si pina la chiftele) chiar si piftie/racituri .
Daca m-ar intreba cineva ce prefer eu as spune pulpa de curcan mult mai gustoasa decit pieptul care desi are poate mai multa carne e mai fad ( dupa parerea mea proprie si personala la fel casi pieptul de pui) .
Am citit undeva pe internet, poate topt aici pe dc sau pe alt site !?! ca exista o macelarie in Bucuresti pe Ghencea la capatul lui 41 unde se gaseste carne de curcan. Poate va e de folos informatia ( neverificata de mine ).
ellinia spune:
Dulcetica, da o cautare pe internet si gaseste prin zona ta vreo ferma de curcani. Noi am gasit aici, la noi si luam frecvent. Stiam ca ii hraneste cat de cat natural. Anul trecut a avut o problema si nu au rezistat, asa ca nici nu am luat din alta parte. Ii transam si ii bagam la congelator. i faceam diverse: din piept faceam snitele sau taiat cubulete tot felul de salate, faceam ciorbe din partile care se pretau la asa ceva, din picioare si aripi faceam fripturi la cuptor. Un curcan cantarea 15 kg (cand erau mici) asa ca iti dai seama ca nu mai aveam treaba cu magazinele ceva vreme. Oricum eu nu prea cumpar, foarte rar, carne de pui din comert. Am surse la tara de unde imi iau cam tot ce-mi trebuie. Incearca sa-ti gasesti pe cineva la tara, nu se compara.
vickip spune:
Eu pipetul de curcan il fac umplut cu fructe de padure sau fructe uscate, sau il fac sub forma de rulada.
Pulpele in general le fac in tava la cupator.
Curcanul intreg fie il fac la cuptor asa simplu, fie il fac umplut (cu fructe, sau cu legume, sau cu organe macinate).
cosminiq spune:
OaaaaaaaaaaaCarnitza de curcan!!!E foarte gustoasa carnitza si dintr-un curcan de marime mai potrivita faci mancare de fff multe ori.O racitura (sau piftie cum vreti..)de curcanel e super !!!
Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
cosminiq spune:
Musai sa fie proaspat pt ca ala congelat nu se poate prepara odata la o masa(doar la cuptorcu legume daca avem invitati).Sau poate sa fie umplut cu ciupercute si legume tot la cuptor
ille spune:
si noi luam curcan si e muuult mai gustos decat puiul dar si mai moale. Piticul meu de 1 an si 5 luni il mananca mai usor decat pieptul de pui, il tai marunt, nu e nevoie de blender.
Pt noi, fac de toate: ciorba, pilaf, varza calita cu pulpe de curcan, snitele, fasole verde, friptua in vas de yena (tin la cuptor pana seaca sosul, ieste extraordinara, farabsa fie uscata).
DEci eu prepar lucruri obisnuite, nu am timp de prea multe experimente...
dulcetica spune:
Nu vreau sa fac ceva sofisticat,pentru ca Rares n-ar minca.Ma intrebam doar ce sa fac cu unul care-l dezghet ,ca nu se poate congela din nou.Clar trebuie sa fie o petrecere,ca altfel n-ar merita.Eu am luat de la Carrefour carnea refrigerata.In alta parte n-am vazut.
danat spune:
Eu mai fac pieptul de curcan taiat fasii cat un deget de groase, calite cu f putin ulei sau unt, inabusite apoi cu un pic de apa, cat sa se patrunda bine carnea, si apoi adaugata putina smintina si marar (si un piiic de curry daca va place ca si condiment).
Merge alaturi de orice garnitura. Noi mincam cu legume inabusite (amestecuri) sau doar cu brocoli.
Hobby
******************************************
www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank"> .... "Ok, everybody, that's a wrap!"