carne de curcan

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

Buna tutror, am si eu o intrebare: este oare adevarat ca, carnea de curcan (scuze pt cacofonie) este mai sanatoasa decat cea de pui? nu mai spun fata de cea de porc. Am auzit ca nu se dau hormoni sau alte tampenii pt a crestere curcanilor pt ca pur si simplu mor daca ar fi hraniti cu asa ceva...Stiu ca puiul nu mai este prea sanatos si atunci curcanul ar fi o alternativa. Ce stiti?

Si eu cumpar cateodata carne refrigerata de curcan, am luat piept sau pulpe. Am gatit-o si la cuptor sau in tigaia Tefal, cu ff putin unt. Stiu ca mama face sarmalute din carne de curcan si ies absolut delicioase. Chiar acum, de Paste, de fapt pana la Paste vrem sa mergem sa cumparam curcan de la tara, de la o ruda care stim ca ii hraneste natural. Asa stiu sigur ca e safe, si pot sa ii dau si copilului.

Mami de Matei nazdravan si 26 s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dany26 spune:

buna ziua fetelor

si eu m-am hotarat sa cumpar de curand si as avea o intrebare: se fierbe la fel ca puiul sau ceva mai mult timp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Marylenac ,eu stiam ca nu creste colesterolul in singe.Nu stiu exact cum influenteaza ,dar stiu ca e recomandata persoanelor cu colesterol marit ,ca sa-l normalizeze.
Cit despre faptul ca ar fi crescuti echo,ma indoiesc.La Bacau se cresc industrial.Tot ce nu creste iute ca vintul ,nu e la fel de profitabil.De aceea banui ,ca trebuie sa fi gasit crescatorii o solutie.Nu am ideea daca curcanul e realmente o alternativa sanatoasa sau doar o iluzie.Pretul mai mare decit cel al unui kg de pui,teoretic asta ar trebui sa reflecte,insa nu stiu foarte sigur ca asta e fundamentul real.
Teoretic poti face toate mincarurile care le faceam pina acum cu pui.
Dany26 ,cred ca merge mai rapid la oala sub presiune.Nu stiu cit e timpul corect pentru ca oala mea e veche si nu mai gasesc prospectul, sa citesc timpul indicat de ei.Poate ne spun fetele.
Eu deocamdata am facut snitele.
In tot cazul ,se pare ca fiertul in prostie ,ca e carne,ca-s legume ,distruge toate proprietatile si mincarea devine numai incarcatura calorica.Totul trebuie fiert o anumita perioada, bine determinata, ca sa pastreze calitatile naturale,de genul vitaminelor.
Pentru legume ,marea lor parte am impresia ca e valabil 10 minute.Cit sa fie putin al dente.Evident ca la fasole nu se aplica,ca nu merita deranjul,doar pentru 10 minute....
Am vazut odata o emisiune ,dar n-am ramas in minte decit cu mesajul nu fierbeti mincarea aiurea.Era un maestru bucatar nordic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Eu am gatit prima oara ieri si am fost f incantata! Am luat 2 aripi si ceva piept proaspat si le-am pus la cuptor la punga unse cu sare, piper, ulei de masline si usturoi. Le-am facut la 180 grade cam 1.5 ore si a iesit delicios.

Eu fac numai chestii de astea rapide si necomplicate, ca n-am rabdare, chef si timp de mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Noi anul trecut in primavara am cumparat cativa curcani mici si i-am crescut pana toamna . Cand i-am taiat aveau cam 19 kg. I-am crescut cu mancare naturala.
Din ei fac friptura, ciorba, piftie, snitele.
La snitele ca sa fragezesc carnea o tin o noapte in bere.

E cam greu ca nu stam acolo si trebuia sa mergem zilnic sa le dam de mancare, apa dar merita.


Bazar general DC


Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Noi am achizitionat in decembrie doi curcani de la tara, i-am portionat, si i-am bagat la congelator. Pana acum cred ca am consumat deja unul. Am cumparat si bucati congelate si refrigerate din comert si eu am observat ca tot exista diferenta intre tipurile de carne. Cel de tara este mai tare.
Il prepar in toate formele si intr-adevar este foarte gustos.

Mergi la inceput