fundulet iritat
Ceau fetele,
La Patricia (1 luna years old) i-au aparut intre bucutze niste bubitze rosii care au in mijloc ca o gaura rosie...saracutza mi-e tare mila de ea ca le are deja de o sapt si ceva. Pediatru mi-a dat travocort sa-i dau de 2 ori pe zi dar inca nu i-a trecut.In restul zilei o dadeam cu bepanthen unguent dar am mai incercat si o crema din farmacie, ii zice balsam de Peru (sper ca zic bine ). Dupa cum mi-a zis pediatru, am spalat-o cu apa cu bicarbonat. Incerc sa o las si deschisa la fundulet cam juma de ora pe zi sa o "bata" aerul....INca nu i-a trecut.Mai aveti vreun sfat pt o mama ingrijorata? :-)
Multumesc
Clau
Raspunsuri
Yvon spune:
Si puiucul meu este destul de sensibil la fundulet, de aceea de fiec data cand face caca il spal la robinet cu apa si sapunul lui, iar atunci cand are iritatii folosesc o crema din farmaciile naturiste , cicatrizin- sau praf de baneocin.
Sanatate !
''Daca poti, fii mai intelept decat altii, dar nu le spune''.
CorinaDani spune:
buna,
incearca si mustela stelatopia, crema pentru iritatii GRAVE de scutec, este excelenta. costa 45-50 ron. o gasesti in mai toate farmaciile mari (gen sensiblu, farmaplanet, helpnet, etc.). se aplica intr-un strat suficient de gros, deoarece o parte din crema se transfera pe scutec.
mai poti de asemenea sa folosesti alta marca de scutece, pentru o perioada, pana se vindeca iritatia. evita o perioada sa folosesti servetelele umede.
ce produse folosesti pentru curatarea zonei intime a fetitei ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
witeflower spune:
Si eu stiu ca se evita servetele umede in astfel de situatii, se spala fundicul cu apa si sapun de bebe, iar seara la baie se adauga ceai concentrat de musetel. Se schimba copilul des si mai ales dupa ce are scaun cat mai repede.
Stiu ca noi am folosit Nidoflor la primul copil - ca se irita mai usor - e o alifie antiseptica ce vindeca astfel de bubite. Mai poti incerca si cu pudra mentolata sau pudra pt bebe, dar in acest caz nu mai pui crema sau alifie de niciun fel - ideea e sa se usuce bubitele si sa dispara iritatia.
CorinaDani spune:
pudra nu prea se mai recomanda, in general. oricat de fina ar parea, in contact cu umezeala din zona, se aduna in granule, care mai rau irita pielea !
ar trebui s-o speli imediat dupa fiecare scaun, cu apa calduta (nu fierbinte) si cu sapun sau gel cu ph neutru, apoi stearsa usor prin tamponare, nu frecare, cu un prosopel foarte moale sau un scutecel de finet. de asemenea, inainte de a aplica unguentul, verifica sa nu fi ramas urme de kk la fundulet, in pliurile din zona anusului.
e adevarat ca se recomanda si aerisirea zonei cu iritatie, dar ai grija, sa fie suficient de cald in camera.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
witeflower spune:
Si inca ceva - e posibil sa nu fie iritatie, ci o micoza (noi am patit) - iar atunci nu trece cu niciun unguent pt iritatii, ci se poate chiar agrava. In acest caz trebuie un unguent antimicotic. Poate ar fi bine sa mai mergeti la un medic.
luminita2008 spune:
la noi in cazul iritatiilor la fundulet a mers cel mai bine SUDOCREM. in restul timpului, crema de galbenele. nici Bepanthen, nici cele din gama Mustela, nimic nu a functionat.
si spalat la fund dupa fiecare scaun, chiar daca nu e iritata.
vorbeste mai bine cu pediatrul, sa nu fie altceva.
aa, si mai e crema Pedrini, despre care am auzit ca ar fi f buna, e pe baza de reteta, poate sa ti-o prescrie pediatrul sau medicul de familie.
sanatate!
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"
claumaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Yvon Si puiucul meu este destul de sensibil la fundulet, de aceea de fiec data cand face caca il spal la robinet cu apa si sapunul lui, iar atunci cand are iritatii folosesc o crema din farmaciile naturiste , cicatrizin- sau praf de baneocin. Sanatate ! ''Daca poti, fii mai intelept decat altii, dar nu le spune''. |
Si eu o spal la funduletz la robinet dar o sa folosesc de acum si sapunul ei ( de la klorane )
Tnx
claumaria spune:
citat din mesajul lui CorinaDani pudra nu prea se mai recomanda, in general. oricat de fina ar parea, in contact cu umezeala din zona, se aduna in granule, care mai rau irita pielea ! ar trebui s-o speli imediat dupa fiecare scaun, cu apa calduta (nu fierbinte) si cu sapun sau gel cu ph neutru, apoi stearsa usor prin tamponare, nu frecare, cu un prosopel foarte moale sau un scutecel de finet. de asemenea, inainte de a aplica unguentul, verifica sa nu fi ramas urme de kk la fundulet, in pliurile din zona anusului. e adevarat ca se recomanda si aerisirea zonei cu iritatie, dar ai grija, sa fie suficient de cald in camera. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
de cand are bubitzele o spal si eu de fiecare data la robinet si o tamponez cu un prosopel moale sa nu-i ramana apa. nu foloseam sapun (ca nu mi-a venit ideea ) dar am un sapun de la klorane pt bebe cu ph neutru si o sa-l folosesc. de 2 ori pe zi o dadeam cu crema de la pediatra (travocort/dar care n-a avut nici un efect ) si in rest cu bepanthen. o sa incerc sa o las si mai mult dezvelita in camera...
tnx pt sfaturi
claumaria spune:
citat din mesajul lui witeflower Si inca ceva - e posibil sa nu fie iritatie, ci o micoza (noi am patit) - iar atunci nu trece cu niciun unguent pt iritatii, ci se poate chiar agrava. In acest caz trebuie un unguent antimicotic. Poate ar fi bine sa mai mergeti la un medic. "Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii" (A. Saint-Exupery, "Micul print") |
da, intr-adevar, mi-a zis pediatra sa nu folosesc acuma servetelele umedesi nu le-am mai folosit. am spalat-o direct la robinet.
stii cum arata bubitzele la micoza? sau cum arata "fizic" diferenta intre genul asta de bubitze?