stop avort nu mai ucideti ingeri
Am o rugaminte pentru toti cititoari acestui forum vreau sa realizez un site de informare a tinerilor cu privire la avort.Ideia acestui site a a luat contur in mintea si in inima mea in urma cu aproape un an cand din pura intamplare am ajuns sa vad pe net procedura unui avort chirucical(strigatul mut)tin minte ca nu reuseam sa-mi stapanesc lacrimile .Este greu de descries in cuvinte ce sentimente te incearca in acele clipe.Nu credeam ca voi vedea vreodata un film asa de tulburator.Mentionez faptul ca nu judec pe nimeni,vreau sa incerc sa informez cat mai bine tineretul cu privire la acest lucru ingrozitor(sunt de religie ortodoxa)Daca vreti sa va alatirati mie in in acasta incercare va astept sa-mi scrieti.Va astept cu marturi si idei.Pe cele care au trecut prin acesata intamplare traumtizanta le astept sa imi scrie de ce au ajuns in aceasta situatie,daca ati fost gata sa faceti un avort ce va determinat sa va razganditi,pareri autorizate din partea preotilor si nu numai orice ideie este binevenita.Inchei acest mesaj cu o rugaminte pentru cei care vor citi acest mesj sa nu il ocoleasca...ajutati-ma in icercarea mea de a salva suflete nevinovate,faceti cunoscut acest mesaj cat mai multor persoane printr-un simplu copy paste...daca vom reusi cu acest site si cu ajutorul cititorilor acestui mesaj sa convingem macar o tanara ca nu intodeauna avortul este o solutie atunci a meritat tot efortul.Va doresc din suflet multa sanatate..Astept sa-mi scrieti pe adresa de email si impreuna poate vom salva un inger(stopavort_numaiucidetiingerii@yahoo.com)
Raspunsuri
columbiana spune:
Cred ca le-ai ajuta mult pe tinerele din Romania printr-o campanie de sensibilizare la adresa; sexului inceput prea curind, sexului neprotejat si la intimplare si consecintelor fizice si psihice (trauma psihologica) post-avort; fara sa implici prea mult religia pentru ca aici se vor ataca destui;
Religia noastra din pacate ar avea nevoie de o curatenie generala in propria ograda inainte sa vina cu orice sfaturi/solutii/implicatii; propriul exemplu este mai veridic decit orice teorie.
asta ti-o spun eu, sa vezi ce-o sa urmeze pe topicul asta:((
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Roxie spune:
Cea mai buna metoda de a scade rata avorturilor este o campanie intensa de informare asupra mijloacelor de contraceptie. Impartirea de prezervative si anticonceptionale si educarea oamenilor cu privire la importanta folosirii lor. Si subliniez educare, pentru ca in anumite medii, desi multi au auzit, putini inteleg de ce e bine sa le folosesti si putini aplica.
patou spune:
Citat: |
si impreuna poate vom salva un inger |
poate il vom salva dar ce se va intampla pe urma cu un copil nedorit? ce viitor va avea? ce se va intampla cu mama?
eu cred ca problema e extrem de complexa, si as acuza in primul rand societatea, care nu face nimic pentru a le sprijini pe mamele care decid sa aiba un copil chiar daca nu sunt pregatite.
p.s si eu am vazut un filmulet - de-a dreptul tulburator.
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
CorinaDani spune:
buna,
nu numai tinerii au nevoie de informatie ! sunt si femei cu varsta peste 30 de ani care apeleaza la aceasta metoda.
ideea unui site de informare este buna, dar ai facut o estimare ? in sensul cate dintre tinerele si femeile aflate in situatia de a avea o sarcina nedorita au calculator, acces la internet, etc. ?
asa cum au precizat si celelalte fete, este mai importanta o campanie de responsabilizare, prevenire si educatie.
cand "raul" s-a produs deja, sunt prea putine variante la care poate recurge persoana respectiva...daca societatea nu are grija de cetatenii ei, trebuie sa ne purtam singuri de grija...
foarte bine a subliniat patou, ce se intampla cu un copil nedorit, nascut de o tanara fara posibilitati materiale, fara ajutor din partea celor din jur, fara serviciu, alungata poate de parintii pe care i-a facut de rusine, parasita de tatal copilului, marginalizata, stigmatizata de gura lumii, etc. ?
dar in cazul sarcinilor nedorite, aparute in urma unui viol, incest, abuz ?!?
si, pentru mai multa credibilitate, chiar daca ai fost emotionata la postarea primului tau mesaj pe acest forum, ar trebui sa incerci sa corectezi textul inainte de a posta, sau il poti corecta ulterior, prin editare. stiu, regulamentul forumului spune ceva, eu iti atrag doar atentia, fara rautate sau ironie...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
anya spune:
Sunt multe de discutat.
Tin minte o anumita perioada din viata mea cand umblam pe la spital pt ca nu reuseam sa raman insarcinata si vedeam cozile la plata avorturilor. Am intrebat-o pe una din doctorite si mi-a povestit casunt femei care vin si cu 6 avorturi/an, ca ii e teama ca nu mai are cum sa chiureteze uterul de frica ca trece prin el...Putea sa fie nestiinta, dar unele sunt si abuzate acasa. In anumite medii sotul refuza prezervativul (iar daca vine baut de la carciuma...probabil ca nevasta nu indrazneste nici sa respire ca sa nu ia o bataie). Varianta ar fi anticonceptionalele, dar pentru asta ar trebui informare, mers la medic si nu in ultimul rand bani. In mod sigur femeile acestea nu umbla pe net.
Nu vreau sa te descurajez. O asemenea campanie e buna. Varianta "net" se adreseaza in special celor ce au acces la acest tip de informatie.
Cat despre cele care "au gresit" - in momentul de fata adoptia unui copil e o procedura extrem de greoaie. Cred ca multe persoane ar adopta un nou nascut (sau chiar ne-nascut) daca sistemul legislativ ar fi favorabil. Putine au curajul sa pastreze copilul si sa lupte cu prejudecatile, familia, lipsa banilor. In iarna, echipa din care fac parte a ajutat o asociatie dintr-un sat de langa Giurgiu. Asociatia ajuta femei care au curajul sa-si creasca copii singure in conditiile in care nu au nici-un venit. Daca va puteti imagina ca nu beneficiaza nici de alocatia de la stat!!! Deoarece nu au o locuinta, nu pot primi alocatie. Traiesc efectiv din mila celor din sat, din ce le face rost preotul (sotia lui se ocupa de ele) si din ce mai doneaza unii.
Ar fi multe de povestit...dar m-am intins prea mult.
bobocel_07 spune:
Citat: |
nu numai tinerii au nevoie de informatie ! sunt si femei cu varsta peste 30 de ani care apeleaza la aceasta metoda. |
Asa este, in urma cu aproape un an cand am ramas insarcinata si am avut probleme cu sarcina (sarcina oprita in evolutie) si am mers si la alt ginecolog decat la cel la care mergeam, era acolo o doamna la aproximativ 40 de ani care astepta sa avorteze.Si cineva o sfatuia sa foloseasca prezervativul sau sa ia anticonceptionale pentru a se proteja iar ea foarte senina a raspuns ca ea uita sa ia pastilele si ca decat sa ia pastile mai bine vine din cand in cand la medic pentru avort.Recunosc ca m-a socat si am fost foarte revoltata ca aceea femeie care putea aduce copilul pe lume nu vroia sa o faca si eu care mi l-am dorit nu puteam sa il am, si mai ales ca alegea de fiecare data avortul decat niste pastile de care nu putea sa isi aduca aminte.Foarte trist dupa parerea mea dar foarte adevarat.
alexia_07
Maria spune:
Marturia Giannei Jessen, supravietuitoare a unui avort
http://laurentiudumitru.ro/blog/2010/02/12/marturia-giannei-jessen-supravietuitoare-a-unui-avort/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+LaurentiuDumitru+%28Lauren%C5%A3iu+Dumitru+-+Blog%29
Andrada spune:
Foarte impresionante povestile persoanelor care cauta sa impresioneze pe altii cu impresionanta lor viata. Ma duc si eu sa ma pup pe umar ca tare ma iubesc.
beatrice75 spune:
Doamne, Maria socant site-ul dat de tine. Cum sa-l lasi sa moara de foame?N-as putea face asta nici macar unui pestisor.....Cum sa nu se supere Dumnezeu pe noi?!