colega mea fumeaza in birou
Raspunsuri - Pagina 2
popescudora spune:
Pai faza e ca la 2 pachete la birou, asta inseamna ca ea 4 ore cel putin din timp le fumeaza (insemnand 6 min per tigara, desi poate fi si mai mult). Iar in birou in timpul asta presupun ca si munceste, ceea ce afara nu poate...Naspa situatie...
ceela spune:
Munceste maxim 1 ora pe zi, in reprize de 30 de minute, atucni cand are ceva de facut trebuie sa face pe loc. asta inteleg, si sunt de acord sa o las sa fumeze. in rest doar fumeaza.
este foarte grasa si nu poate sa iasa pe hol ca o dor picioarele.
avem bancuta pe hol, dar e rusine sa o vada vechii colegi ca am venit eu noua si o scot pe ea la fumat pe hol.
pana acum incercam sa-i gasesc scuze. azi am realizat ca e un rau si egoist si singura mea solutie e sa fug cat mai repede. incerc sa-mi gasesc un coltisor in alt birou.
ceilalti doi sunt baieti, au 20 de ani, nu indraznesc sa spuna ceva. era un fum ca ceata, si ea ii intreaba: e fum aici? ei spun nu e mare.....Mai spun si ei sa deschidem geamul ca e foarte cald, asta asa sa fie subtili.
Luna1 spune:
Dar voi nu aveti birou de HR? Pai reclam-o acolo, ce e aia, ea a fost prima in birou, bla bla. E ilegal si gata. Si daca ati fi fost toate fumatoare ar fi trebuit sa iesiti afara sa fumati.
Tu stii la ce riscuri te expui din politete si bun simt? Pai riscul de a muri de cancer de plamani e mai mare la fumatorul pasiv. Plus ca tu mergi acasa cu mirosul de nicotina in haine si in par la copilul tau, si asta este daunator copilului.
Du-te la sefa ei si spune-i clar, ca atunci cand te-ai angajat nu ti s-a specificat in contract ca parte din indatoriri e sa inhalezi fum de tigara.
Am fost si eu fumatoare dar nici sa-i fumez in nas cuiva care ma roaga sa nu o fac.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
ceela spune:
Sefa stie, si singura solutie e sa-mi gaseasca mie alt birou. au trecut deja 2 luni de cand astept. am si lentile de contact, am inceput sa vad in ceata, aici se fumeaza in birouri, dar nu mai sunt nefumatori cu fumatori, si unii fumeaza si ei 5-10 tigari, nu 40-50
CorinaDani spune:
dar nu poate fi ea mutata intr-un birou cu alti fumatori si sa vina la voi un nefumator sau un fumator mai putin inrait sau cu mai mult bun-simt ? asa ar fi toata lumea impacata.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
bobocel_07 spune:
Dar de ce nu o muta pe ea ca voi sunteti 3 nefumatori contra o fumatoare?Nu ca as avea ceva cu fumatori dar chiar nu intelege ca voi aveti de suferit de pe urma ei?Si trebuie sa mute tot biroul pentru ea, nu e mai usor sa o mute pe ea intr-un birou cu fumatori si se rezolva.
alexia_07
desprecopii spune:
am sa aduc acest subiect la generale pentru ca este infiorator cat de multe persoane egoiste fumeaza in public in Romania.
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
eimotto spune:
Saptamanile trecute am luat contact cu tigara electronica... deci asta nu miroase si nu face fum (ci un fel de abur am inteles eu).
E mult mai "safe" cu ea si e acceptata in aeroport/avion.
Daca tot e dispusa sa dea atatia bani sa isi ia una d-asta si iese mai ieftin , nu va afuma nici pe voi si nici nu risca sa dea foc la firma, nu are de aruncat scrumiere (ca si alea negolite miros rauuuuu)
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei
AkaManah spune:
Urata problema. Daca fumeaza 3 pachete\zi e extrem de dependenta. Nu se va conforma nici in 1000 de ani. Si eu sunt fumator dar de categorie light. Nu mi-as permite sa fumez in birou niciodata. Am vazut dependenti de acest tip. Am vazut unul murind dupa ce a refuzat o medicatie care ii impunea sa renunte temporar la fumat.
Daca nu merge cu impunerea legala la sefi poti apela la alte autoritati. O plangere undeva. O sa ma informez si o sa iti spun. Daca nu gaseste ceva ce ii displace....Ideea e sa reziti mai mult decat ea. Eu am avut o colega nesuferita, genul "comandant razgaiat" si am descoperit ca nu suporta muzica clasica. Nici eu nu ma dau in vant dar, mi-am facut o cultura 3 luni.... Pfui...sunt expert in Rahmaninov. A plecat in cele din urma dar, armonia s-a reintalat in birou.
O sa vad unde poti face o plangere. Poate sefii directi sunt milosi ca e aproape de pensie sau poate are ceva relatiuni.
Juristul nostru spune ca numai sefii pot rezolva o atare situatie. Singura solutie este referatul, mai multe referate. Conducerea este obligata sa iti dea raspuns in scris. Ideea e sa nu te pui rau nici cu sefii.Succes. In rest tine cont de prima parte a semnaturii mele de aici. Poate te ajuta.
Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
UnPacatos spune:
Poate nu am inteles bine, dar nici voi nu sunteti prea hotarati.
Daca ea va intreaba si voi ii ziceti ca nu va deranjeaza chiar asa tare, nu mi se pare ca o puteti acuza de ceva.
Eu urasc fumatul, nu suport persoanele care imi fumeaza in nas si imi sustin punctul de vedere.
Nu trebuie sa fi subtila si, daca pe ea o dor picioarele sa iasa la fumat si pe tine te dor ochii, plamanii si capul de la fumul ei.
Macar poate fuma pe geam.
Si nu, nu e biroul ei fiindca ea a ajuns prima. E biroul vostru.
Daca ti-ai aduce in fiecare zi de mancare carnati usturoiati si ceapa, cat ar rezista?
Ca sa fac o gluma: ia spray cu miros urat (am inteles ca exista) si da pe sub birou. Spune-i ca fumul de tigara iti provoaca colonul iritabil si nu ai ce sa faci