Crestinismul si evolutia spirituala
Raspunsuri - Pagina 9
Iasmin08 spune:
Gata, ma duc la culcare. Noapte buna tuturor Crinuta, ascunde creioanele ca altfel nu te vad bine
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikole Crinutaeste mereu o placere sa te citesc, si link-urile de la semnatura ta, m-au emotionat profund. Am ajuns de putin timp aici, o tara majoritar catolica,si intr-una din zilele trecute(probabil si din cauza crizei de adaptare) am iesit efectiv in strada, cautand o biserica...cum una ortodoxa nu este prin zona(nici nu conteaza asta atat de mult) am intrat in biserica catolica. Femeia de la intrarea in biserica, care vindea carticele, lumanari, mi-a oferit la iesire tercul(nu stiu care ar fi traducerea in romaneste, imi cer scuze)Milei Divine! Atunci am citit pentru prima oara despre Sf Faustina, si de atunci am inceput sa fac tercul, zilnic la ora 3. Nu sunt omul acatistelor, sa spun asa, insa sunt omul care are nevoie in permanenta de rugaciune...aceea simpla , cu propriile cuvinte, acel dialog cu Divinitatea, cu cel mai intim prieten. Am ajuns acasa, i-am aratat soacra-mii ce cadou am primit...i-au dat ochii in lacrimi. Mi-a spus ca mama ei, toata viata, in fiecare zi la ora 3, oriunde s-ar fi aflat, ingenunchea si se ruga... in ziua in care aceasta a decedat(f tanara) a anuntat toata familia, le-a spus tuturor ca ea a primit "un mesaj" ca aceasta e ultima zi de viata...si asa a si fost....la ora 3, intr-o zi de vineri, a decedat in urma unui infarct, cu toata familia alaturi. Independent de aceasta situatie trista, poate e doar o coincidenta, ce m-a atras f mult, si m-a impresionat la aceasta rugaciune e...simplitatea ei. Imi aminteste de invatatura de acasa, cum bunicul meu, mereu imi spunea si imi repeta si astazi, ca tot ce avem nevoie in viata este mila Domnului, si pentru asta sa ne rugam zi si noapte... asadar, desi stiu ca am fost total off topic, am vrut sa-ti spun ca linku-ul de la semnatura ta, m-a emotionat profund, si...iti multumesc! A venit la fix A...as vrea sa intreb , pentru cine cunoaste...un crestin ortodox, se poate spovedi/comfesa in biserica catolica??? Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 34+cu...Albastrica/Luana "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
eu sunt ortodoxa si sfatul meu este sa cauti un preot ortodox. Eventual intreaba la sub-forumul "Diaspora" sunt fete din Brazilia si acolo si poate ele te pot indruma. Pe internet se gasesc indrumare de spovedanie care te ajuta sa te pregatesti. Eventul, ii spui preotului ca esti la inceput, sunt sigura ca te va ajuta.
Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunile tale, pentru ca atunci cand Il vei uita, Domnul sa-si aduca aminte de tine. (Sfantul Marcu Ascetul)
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
mamabear spune:
neata fetelor!
Mama, mi-a luat ceva timp sa citesc tot ce ati scris!
Eu nu reusesc sa ma trezesc de tot si sa ma apuc de treaba. Imi vine sa plang de oboseala si de dezamagire ca nu ma descurc asa cum as vrea. E sambata si ma uit in jur : un munte de haine de calcat, un munte de haine de pus la loc, jucarii aruncate, trebuie sa dau cu aspiratorul ,sa sterg praful, sa fac mancare (de mai multe feluri), bebe sta la mine in brate cand e treaz, simt ca nu ma descurc destul de bine.
Stiu ca asta e crucea mea de mama si sotie, de fapt chiar asta mi-am dorit de cand eram mica , dar mi-am imaginat ca voi face fata.
Sunt atat de suparata, simt ca ma cuprinde deznadejdea cand imi dau seama cat sunt de superficiala si la rugaciune, ca nu reusesc sa ma adun, ca citesc seara aproape o ora canonul, si uneori nici nu stiu ce am citit, uneori chiar adorm (mai ales cand stau in pat , asa m-a sfatuit parintele , din cauza ca seara nici nu ma mai pot misca de durere de spate). Si cand ma gandesc , ca in urma cu vreo 12 ani ma trezeam noaptea spunand rugaciuni prin somn...
Sa nu credeti ca ma plang, dar nu prea am cu cine sa vorbesc, asa ca v-am spus voua ce am pe suflet.
Ma ajuta sa cant , cand imi aduc aminte ; acum ca tot e post si aud toata ziua DOAMNE AL PUTERILOR si CAMARA TA MANTUITORULE, m-am molipsit si eu , si asta ma mai scoate din starea proasta .
Va pup pe toate .
Dorothee spune:
buna dimineata, fetelor
mamabear, tu ai patru puiuti, esti mai bogata, dar ai si griji mai multe.
crinuta spune:
Mamabear, wow, 4 puitui. Eu ma plang de muntele meu de calcat, dar al meu e sigur delusor fata de ce te asteapta pe tine.
Si eu sunt obosita, nu am chef de nimic, si am treaba, dar ce putem face?
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
neatza tuturor
Eu am venit in fuga din bucatarie sa vad ce mai faceti (ca deja am terminat de facut borsu si varza, urmeaza mancarica de ardei si ceapa si spaghetti cu sos). Abia am facut paturile, tre' sa schmb lenjeriile, sa dau cu aspiratoru' (praful l-a sters kinderul), sa sterg pe jos cu pronto si pe urma imi raman ''doar'' bucataria si baile. De obicei dupa 4 camere cand ajung la bucatarie deja e ora 6 . Pe la 7 seara ii vine randu baii mari. Ufffff si maine nu pot intra in biserica. Iar o sa ma simt aiurea. Deschid pe Trinitas si ma uit la slujba, dar se mai intampla sa ma ia valul si sa fac cruci peste cruci cand arata icoana Mantuitorului. Si pe urma ma loveste un gand (asa...cam ca acceleratul: ''Bey, esti nebuna? Te inchini la TV?") Dar duminica viitoareeeeeeeee acolo ma infiintez, la locusorul meu, in bisericuta mea.
Mamabear, am vrut sa iti trimit ''Camara ta" pe care o am eu- cantata de un monah de la o manastire din Sfantul Munte. Ca sa vezi ce coincidenta, tu exact despre asta ai scris tocmai cand pe mine ma lovise gandul. Lasa, nu dispera, treaba e multa dar am si io o intrebare: ''Vine cineva de la Sanepid in control?" Daca nu, mai netezeste si tu rufele care nu sunt musai de calcat, le scuturi bine. Bine ca sunt curate. Chiar nu trebuie sa te zdrobesti asa, crede-ma. Mie mi-au luat multi ani pana am inteles. Mai ales cand am ramas anchilozata cu spatele si nu mai puteam misca. Si am vazut ca baietii mei au supravietuit fara maieu calcat (sau izmene calcate) Deocamdata nu ii controleaza nimeni pe dedesubt. Pana la urma ai tai au nevoie de tine intreaga, nu?
crinuta spune:
De ce nu poti intra? Esti in perioada aia? Si eu, dar la noi nu exista restrictia asta.
Legat de treburi, si eu am expresia asta " da ce, vine cineva in control"?
Eu as vrea sa am femeie, ajutor, dar inca nu pot. Poate dupa ce castig la loterie :))
Crinuta si Rayan
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Crinuta Incrie-ma si pe mine la loterie Si io, si io, dati cate putin sa ajunga la toata lumea
Da', bre, din cauza aia nu poci intra, mare off pe capul meu.
crinuta spune:
Lasa Iasmine ca va dau eu, sa castig intai. Sunt cu capu', nu?
Crinuta si Rayan
Iasmin08 spune:
Crinuta, cica ''si tacerea-i un raspuns" :)). Nu scumpa mea, nu esti cu capul. Scuze de intarziere, am fost in bucatarie si am filmat ''Iasmin in bucatarie" partea a doua. Se lasa cu ''va urma'', of course