Crestinismul si evolutia spirituala
Raspunsuri - Pagina 10
mamabear spune:
Crinuta, Iasmin, si sotul meu spune sa o las mai usor, ca daca ma imbolnavesc si-l las singur cateva zile cu gasca nu rezista.
Pe mine nu m-a incantat niciodata ideea de a avea o persoana straina care sa-mi faca treburile, dar acum nu as zice nu vreo cateva luni, pana mai creste un pic puiutul mic, mai ales ca acum, la clasa a treia , am de facut tot felul de referate de pe net. Daca voi castiga la loto (ceea ce ar fi cam greu, avand in vedere ca nu joc), si gasesc pe cineva care face curat si-n curte (dupa ce se joaca cei mici si cainele), s-a rezolvat.
Iasmin, daca ai un link cu "Camara Ta" te rog sa mi-l trimiti.
PS: in legatura cu "perioada aceea", multi duhovnici nu mai interzic intratul in biserica, doar impartasitul atunci.
Iasmin08 spune:
mamabear, n-am link. Am in folderul meu cu muzica bizantina iar de acolo nu pot sa-ti trimit decat atasat prin email.
Despre ''perioada aceea''. Eu stiu cu totul altceva. Nu ai voie sa te atingi de absolut nimic sfintit. Nici macar de Biblie!!! Nu ai voie sa aprinzi candela, nu ai voie sa saruti icoane, nu poti fi miruita, nu poti lua aghiazma si anafora... Poate ''cate bordeie atatea obiceie", stiu ca pot intra in Biserica pana in pridvor. Dar la noi pronaosul e despartit de naos printr-o usa care sta inchisa. Difuzor nu este, asa ca....Ata ete.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Fetelor, sunt cam intoarsa. Pe Rayan il doare burta, pe langa buric, si nu stiu ce are..., si sotul ( care e medic) nu e aici...
Nu are alte simptome, nici febra. Ce pisici poate fi? Sper sa nu fie apendicita...
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
N-am primit pm, of.
Acum vad ca e bine, se joaca. Nu mai inteleg nimic, dar bine ca e bine.
pup
Crinuta si Rayan
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Ica 1975 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 neatza tuturor Eu am venit in fuga din bucatarie sa vad ce mai faceti (ca deja am terminat de facut borsu si varza, urmeaza mancarica de ardei si ceapa si spaghetti cu sos). Abia am facut paturile, tre' sa schmb lenjeriile, sa dau cu aspiratoru' (praful l-a sters kinderul), sa sterg pe jos cu pronto si pe urma imi raman ''doar'' bucataria si baile. De obicei dupa 4 camere cand ajung la bucatarie deja e ora 6 . Pe la 7 seara ii vine randu baii mari. Ufffff si maine nu pot intra in biserica. Iar o sa ma simt aiurea. Deschid pe Trinitas si ma uit la slujba, dar se mai intampla sa ma ia valul si sa fac cruci peste cruci cand arata icoana Mantuitorului. Si pe urma ma loveste un gand (asa...cam ca acceleratul: ''Bey, esti nebuna? Te inchini la TV?") Dar duminica viitoareeeeeeeee acolo ma infiintez, la locusorul meu, in bisericuta mea. Mamabear, am vrut sa iti trimit ''Camara ta" pe care o am eu- cantata de un monah de la o manastire din Sfantul Munte. Ca sa vezi ce coincidenta, tu exact despre asta ai scris tocmai cand pe mine ma lovise gandul. Lasa, nu dispera, treaba e multa dar am si io o intrebare: ''Vine cineva de la Sanepid in control?" Daca nu, mai netezeste si tu rufele care nu sunt musai de calcat, le scuturi bine. Bine ca sunt curate. Chiar nu trebuie sa te zdrobesti asa, crede-ma. Mie mi-au luat multi ani pana am inteles. Mai ales cand am ramas anchilozata cu spatele si nu mai puteam misca. Si am vazut ca baietii mei au supravietuit fara maieu calcat (sau izmene calcate) Deocamdata nu ii controleaza nimeni pe dedesubt. Pana la urma ai tai au nevoie de tine intreaga, nu? Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Iasmin, eu stiu ca poti intra, stai mai in spate.
Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunile tale, pentru ca atunci cand Il vei uita, Domnul sa-si aduca aminte de tine. (Sfantul Marcu Ascetul)
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Iasmin08 spune:
Cum faceam eu curat si frecam de zor, mi s-a ars lumina in sufragerie. Si cum stateam ca un stalp sa tin lanterna la sotz sa schimbe pe la priza ce si cum pe-acolo si exact atunci au inceput sa sune telefoanele de nebune mi-am adus aminte de ceva.
Tot intr-o carte (la mine e cam inevitabil alt fel) am citit despre o femeie care s-a dus la parintele duhovnic plangand. Da' plangea de ii sarea camasa de pe ea (vorba romanului). Si o intreaba parintele plin de mila: "Ce ti s-a intamplat femeie?" ''Nimiiicc"" zice doamna. "Ti-a murit cineva? E cineva bolnav? A ramas vreunul de-a casei fara servici? Copiii ti-s bine? Cum nimic?" Si doamna " Parinte, nimic, toate is bune, avem bani, cu sotul parca in luna de miere, suntem toti sanatosi si fericiti". Si ii spune parintele : " Si atunci de ce plangi?" Si ii raspunde doamna: " Pentru ca nu ma mai ispiteste Dumnezeu, parinte. Inainte cand aveam probleme stiam ca Dumnezeu ma ispiteste pentru ca ma iubeste. Imi trimite aceste ispite ca sa ma indrept, sa devin mai buna luptand prin tot felul de situatii. Da' acuma m-a uitat"
Eu una cand mi-am amintit, am zis ''Slava Domnului ca mai patim si noi cate un mic necaz" Da' chiar ca doamna n-am ajuns
Povestea era spusa de parintele ca un exemplu pozitiv de credinciosi, de oameni cu credinta fierbinte. Voi cum vedeti aceasta situatie?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Katya spune:
Buna seara/ziua fetelor!
Dorothee,Mamabear,chiar m-era dor de voi,dar n-am mai vazut-o pe Maria,sper ca esti bine!
Patou,a plecat intunericul?Ai aprins lumina?Ce-ti mai face prietena din SUA?
Ica 1974-
Crinuta,pai suna-ti sotul!Sper ca e bine baietelul!
Draga Iasmin,in afara de faptul ca ma gindesc obsedant la mincarea ta de ardei(o fi cu ardei copti?),a propos de doamna care cere plingind ispite,ce sa zic,eu m-as lipsi,de aceea cind mi-e bine ma rog mai abitir,astfel ca Domnul sa vada ca ma duc la El nu doar sa cer...ce sa zic,tare mi-e bine cind mi-e bine,n-as cere ispite...
Despre cit de harnice sinteti,nu mai zic nimic,eu nici jumate nu fac din cite faceti voi,asa ca,mamabear,mai da-le-ncolo de rufe,stau si necalcate,vorba fetelor.
Despre intratul in biserica atunci cind sintem "necurate",eu inainte nu tineam cont,intram,de la mine putere,acuma am citit in parintele Argatu ca nu-i bine,asa ca mai bine nu ma duc...dar cred ca tb sa intrebam preotul,e cel mai bine.
Va pup,seara buna si duminica placuta,sa luam de la biserica har,am citit ca luam har pt 7 zile!!Si sa-i dam si lui Iasmin!
Va pup!
crinuta spune:
Hahaha Iasmin, buna povestea. Sa stii ca asa este. In acest caz eu ar trebui sa plang de bucurie, ca la cum imi merge sunt ispitita mereu.
Insa, nu Dumnezeu ne ispiteste si cel rau. Dumnezeu doar ii permite, pentru ca fara liberul arbitru nu se poate.
Katya, e bine fii-miu acum. Bine ca n-a durat mult.
Cum e in Canada? Va uitati la olimpiada?
Crinuta si Rayan