Crestinismul si evolutia spirituala

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Toate cate le scrii, Crinuta, sunt adevarate, exista si la noi, doar ca noi folosim ''duhovnic'' in loc de ''confesor''
Insa indiferent de aceste lucruri, sa nu uitam ca
"13.Si acum raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea."

Sa ne aducem aminte despre ''Dragostea si bunurile ei"
Capitolul 13 Epistola I catre Corinteni a Sf. Apostol Pavel

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Asa este Iasmin, dar duhovnic, confesor este acelasi lucru, cum ai spus si tu, deci termenii nu sunt o problema.
Noi mai spunem si director spiritual, parinte spiritual, ma rog, nu conteaza. Important este sa il avem, si eu nu il am, dar promit sa il gasesc, cand si daca vrea Dumnezeu.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui patou

neata fetelor,
va citesc cu drag, ca scrieti tare frumos

Crinuta vroiam sa-ti spun ca mie mi se intampla sistematic ca dupa o perioada in care ma simt aproape de Dumnezeu sa urmeze o perioada, asa cum spuneai tu de intuneric spiritual. Si din pacate perioada dureaza si cateva saptamani, dupa care trece de le sine. As intreba-o eu pe Katya mai multe, dar cred ca o sa ma trimita la biserica ortodoxa

www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu

mihaela

Acest intuneric spiritual este ceva ce au experimentat toti sfintii, si nu numai, este o etapa necesara purificarii.
Promit cand voi avea timp, poate diseara, sa va citez din ce scrie Faustina legat de aceasta perioada, pe care ea a resimtit-o ca pe ceva ingrozitor, desi a fost avertizata ca asa se va intampla.

Nu trebuie sa te sperii.

Inca ceva: inainte, eu ( si chiar si acum cateodata), cad in urmatoarea capcana: aoleu ce pacatoasa sunt, cum sa ma afisez eu inaintea lui Dumnezeu sa ma rog? Pai nu ma pot ruga, sunt varza, sunt o mizerabila, mi-e rusine, si uite asa il faceam fericit pe inamicul lui DUmnezeu, care, cu multa iscusime ( ca prost nu e si stie ce butoane sa apese), ma departe de Dumnezeu cu logica noastra.

Crinuta si Rayan

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Crinuta, eu numesc asta ''blocaj''. Eu il am numai cand ma gandesc la ziua Judecatii de Apoi cand Hristos ma va intreba de ce am facut pacatele mele si eu n-o sa am raspuns. Atunci intepenesc pur si simplu si imi ingheata sangele in vene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Iasmi, pentru ce iti ceri iertare ? Eu nu ma refeream la tine , de fapt la nimeni. Ma deranjeaza cind cineva se simte vizat in mesajele mele.Te-am citit de multe ori , tu esti un om bun si cu siguranta esti pozitiva, ca toate fetele de aici.
Ma credeti ca-n afara de Tatal nostru nu stiu alta rugaciune, cind ma rog , ma rog cu ce-mi vine mie-n gind.

Mergi la inceput

Amina, nu vreau sa duc pe nimeni in ispita, de aia mi-am cerut iertare. De cand am intrat pe forum traiesc cu groaza ca pot fi in permanenta inteleasa sau interpretata gresit. Ma feresc de asa ceva, dar tot se intampla zilnic.
Eu cred ca stii ceea ce este mai important, cateva rugaciuni simple le-am scris si noi. Ca de pilda : ''Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Prea Curatei Maicii Tale si a tuturor sfintilor, miluieste-ma pre mine pacatoasa (sau miluieste-ne pe noi).
Poti sa tai din ea, sfintii zic numai "Doamne miluieste". Avantajul este ca o poti zice si in tramvai si in metrou, si cand mergi, si cand stai jos, si cand speli, si cand faci mancare, si poti sa o si canti!!! Sfintii ajung sa o spuna si noaptea in somn..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Buna ziua fetelor!Am o cana mare de cafea si am facut mai multa,imi imaginez ca o beau cu Ica si cu Patou,ca ele-s mai aproape,dar virtual va dau la toate!

Ati scris si mult si stufos!Dar m-am pregatit cu raspuns doar pt primele 2 pagini deocamdata.

Mersi Iasmin ca mi-ai adus aminte de ce as mai putea cinta si eu,cu Domnul savaot si Iubi-Te-voi,Doamne,negresit am sa cint si eu.

Acuma iti raspund tie,draga Crinuta,intii la mesajul tau in legatura cu "ascunderea in spatele pacatului."

Uite cum comunic eu cu Dumnezeu:tot timpul si prin 2 moduri:

1-prin adresarea Lui prin cuvintele mele sau prin rugaciune(tb sa recunosc ca-mi plac la nebunie si rugaciunile "de-a gata")-si atunci imi vin lacrimi in ochi sau simt caldura in inima sau am pielea gainii sau simt o mingiiere sau mi s-a intimplat sa simt,ca-n filme,cum intreg corpul meu e protejat de un strat de ceva,de o linie protectoare,astfel ca stiu ca nimieni n-ar fi putut sa ma atinga sau vreo masina sa ma calce chiar de-as fi fost in fata ei

2.prin cercetarea sufletului si observarea si analizarea pacatelor astfel incit sa respect pe cit posibil poruncile si sa fiu tot timpul demna de iubirea Domnului pe care v-am aratat mai sus cum o simt.Daca fac o fapta buna,IL simt pe Domnul.Daca-mi vad greselile,Il simt pe Domnul,Il simt f clar,caci El imi vb intii prin mustrarea constiintei,apoi eu prin indreptare Il bucur si simt cum Se bucura cind ma indrept eu.

Deci din punctul meu de vedere,eu consider ca Domnul imi vorbeste,vorbim unul cu celalalt(deci nu ma astept la ceva si mai inalt de atit gen aparitie,voce,semn nu stiu de care)si in acelasi timp,tocmai din aceasta cauza,incerc sa-mi vad tot timpul greselile astfel incit El niciodata sa nu se indeparteze de la mine si mai ales sa ma primeasca si pe mine in loc cu verdeata in viata vesnica.

Fiindca imi dau seama cit de putin importanta e viata asta,cit de scurta,si cit de mare e vesnicia.Am realizat ca de-aia Domnul nu se grabeste sa dea dreptate unuia in fata altuia cind ar putea asa de usor :pt ca nu merita,pt ca pe lumea cealalta va veni dreptatea,atunci fiecare isi va primi locul.

Si am obs ca exact oamenii care comunica cu Domnul,exact aceia se simt pacatosi si lupta sa fie inca si mai buni.Dar nu inseamna nicidecum ca se simt fals umili sau pesimisti sau n-ar gusta din dulceata iubirii dumnezeiesti :de ex uita-te la noi de-aici :sintem o gramade f echilibrate si-n acelasi timp ne vedem si micimea.Pt ca sintem mici in comparatie cu iubirea Domnului(nu mici in fata oamenilor.),adica dam atita de putin ca s-o meritam,deci vrem sa dam si noi mai mult,adica ne copleseste atita iubire venita mai mult gratis.

Intelegi,Crinuta?ca eu am impresia ca e ceva nelamurit aici,adica nu prea intelegi cum e sa vrei sa-L ai pe Domnul si de ce consideri ca nu-L meriti.Uite,eu de ex am destul respect si iubire de sine,traiesc in deplina armonie cu mine insami,dar nu pot sa nu ma vad si cu pacatele care sint o gramada,fara niciun fel de falsa modestie iti spun.

Ex :citeam intr-o carte urmatoarele :

Cartea:-Pacatele noastre sint ca nisipul marii.
Gindul meu-Ei chiar asa,chiar asa de multe?
Cartea:sa fim convinsi ca gresim Domnului in fiecare ceas.
Gindul meu:-Ei,chiar in fiecare ceas?

Dar ia sa stam citeva minute cu gindurile,sa vedeti incotro se duc si din 10 macar unul e pacatos...Ex:am vazut in mesajul tau o contestare a unor credinte(si ale mele),asa ca m-am apucat sa scriu,cu gind de judecata,adica ia sa-i zic eu Crinutei ca n-are dreptate,deci judecata mea catre judecata ta,si uite-asa.

Sper ca m-am facut inteleasa:in concluzie,Domnul ma iubeste dar imi arata clar ca ma vrea si mai buna si eu ma bucur de fiecare pacat de care-mi aduc aminte sau pe care il constientizez cind ia contur.Chiar scriam pe aici la un subiect ca mi-am facut curat in inima,chiar parea ca ce curata sint!De unde?Stiti de cite mi-am adus aminte?Saptamina asta?De o gramada!Si nu pot decit sa-mi dau seama ca Domnul ma ajuta sa vad si mai mult in adincul meu,astfel incit eu sa marturisesc si sa ma debarasez de niste pacate vechi,deci chiar nu ma ascund in spatele lor,le vad si mai bine si le arunc si astfel Domnul e si mai prezent in mine,ziceti voi ca nu mi-a vorbit!

Ma duc sa citesc mai incolo,ca parca am vazut c-a scris Patou,ce-o zice?Ia sa vad!

va pup!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Am citit acum si restul si completez:

Amina Marina,ma bucur ca ai venit la noi aici si sa stii ca intimplator am scris la mesajul meu precedent ca-mi plac rugaciunile "de-a gata",nu citisem ce ai scris tu despre rugaciuni spuse cu cuvinte proprii,sa nu crezi ca am scris la adresa ta,bine?

Ati scris frumos despre ascultare,duhovnici/confesori,importanta orei 3,Maica Domnului,sfinti,despre metanii nu mai stiu cine zicea(Iasmin?)noua ne da parintele la canon dragul de el,dar ni le da asa cu indulgenta,sa nu cumva sa obosim prea tare...Altfel,e bine sa le facem,dar nu prea le facem...

Deznadejdea,draga Patou,scoate-ti-o din minte si inima,e doar un sentiment de esec care te perturba,n-are de-a face cu iubirea Domnului care ai vazut:ti s-a aratat.Nu exista pb in lumea asta pe care sa n-o poti rezolva daca te rogi Domnului.Intreaba-L ce sa faci,incotro s-o iei,de ce sa te-apuci,propune-i niste alternative si intreaba-L ce sa alegi si ai sa vezi ca-ti va raspunde:cind o sa fii mai atrasa de ceva mai degraba decit de altceva,inseamna ca Domnul ti-a aratat calea.Deznadeje e atunci cind tu singur nu stii ce sa faci,dar daca-ti aduci aminte ca de fapt nu esti singur,o sa fii inundata de bucurie,ca un copil care a visat ca nu mai avea mama si se trezeste si vede ca mama-i acolo.

(Ei,pai sigur ca te-as duce la Biserica.....cu doua miini!!!!!!!Doar sa zici cind si-am venit!).

Ei,cit am mai vorbit!Ia sa mai plec.Va las!(mai aveam de zis,tot la un mesaj de-al Crinutei,cu crestinismul in Ro,dar nu mai am timp,oricum,Romania e crestina,bisericile-s multe si-s pline tocmai datorita acelor oameni multi si poate simpli sau necajiti,dar ati vazut din ce-a postat Crinuta ce mult ii iubeste Domnul,caci ei nu s-au indepartat,ei se duc acolo la Domnul,sa ceara,sa spere,dragii de ei!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

raspund mai din urma, mai in limita timpului, ma intelegeti voi...
Amina Maria, vreau sa-ti spun ca si eu stiu doar Tatal Nostru, si ma rog cu ce-mi vine in gand. Din punctul meu de vedere nici nu simt nevoia de altceva, acum stiu ca fetele nu-s de acord, dar asta sunt

In ce priveste pacatele, of cat de numeroase sunt...ganduri sau sentimente asupra carora n-am nici un control, pe care nu le vreau dar nu pot sa ma debarasez de ele. cand cred ca am scapat ma invadeaza din nou, si am impresia ca n-am scapare. ca de ex. am o prietena care locuieste in statele unite care avea mereu tendinta sa se lege de sistemul de sanatate din canada, sa-mi ridice in slavi medicina din statele unite, sa-i considere pe canadieni niste satrantoci fata de americani. Tocmai si-a pierdut asigurarea de sanatate, si a fosr refuzata deja de cateva companii de asigurare. Ce credeti ca am gandit? Asa iti trebuie! Si oricat as incerca sa ma debarasez de gandul asta nu pot

pentru incurajari si gandurile bune

www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu

mihaela

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Buna ziua fetelor!Am o cana mare de cafea si am facut mai multa,imi imaginez ca o beau cu Ica si cu Patou,ca ele-s mai aproape,dar virtual va dau la toate!

Ati scris si mult si stufos!Dar m-am pregatit cu raspuns doar pt primele 2 pagini deocamdata.

Mersi Iasmin ca mi-ai adus aminte de ce as mai putea cinta si eu,cu Domnul savaot si Iubi-Te-voi,Doamne,negresit am sa cint si eu.

Acuma iti raspund tie,draga Crinuta,intii la mesajul tau in legatura cu "ascunderea in spatele pacatului."

Uite cum comunic eu cu Dumnezeu:tot timpul si prin 2 moduri:

1-prin adresarea Lui prin cuvintele mele sau prin rugaciune(tb sa recunosc ca-mi plac la nebunie si rugaciunile "de-a gata")-si atunci imi vin lacrimi in ochi sau simt caldura in inima sau am pielea gainii sau simt o mingiiere sau mi s-a intimplat sa simt,ca-n filme,cum intreg corpul meu e protejat de un strat de ceva,de o linie protectoare,astfel ca stiu ca nimieni n-ar fi putut sa ma atinga sau vreo masina sa ma calce chiar de-as fi fost in fata ei

Tot ce e ingrosat, e ceva ce am experimentat la randul meu, atunci cand am acordat atentie lui Dumnezeu, timp pentru rugaciune. Nu am vrut sa spun pentru ca nu stiam daca a mai trecut cineva prin asta.
Mai precis, ti se face pielea de gaina, simti ca un aer care te invaluie, nu pot explica, ai explicat tu bine. Eu l-am perceput ca Duhul Sfant, nu stiu daca e asa, dar asta am simtit.

2.prin cercetarea sufletului si observarea si analizarea pacatelor astfel incit sa respect pe cit posibil poruncile si sa fiu tot timpul demna de iubirea Domnului pe care v-am aratat mai sus cum o simt.Daca fac o fapta buna,IL simt pe Domnul.Daca-mi vad greselile,Il simt pe Domnul,Il simt f clar,caci El imi vb intii prin mustrarea constiintei,apoi eu prin indreptare Il bucur si simt cum Se bucura cind ma indrept eu.

Deci din punctul meu de vedere,eu consider ca Domnul imi vorbeste,vorbim unul cu celalalt(deci nu ma astept la ceva si mai inalt de atit gen aparitie,voce,semn nu stiu de care)si in acelasi timp,tocmai din aceasta cauza,incerc sa-mi vad tot timpul greselile astfel incit El niciodata sa nu se indeparteze de la mine si mai ales sa ma primeasca si pe mine in loc cu verdeata in viata vesnica.

Fiindca imi dau seama cit de putin importanta e viata asta,cit de scurta,si cit de mare e vesnicia.Am realizat ca de-aia Domnul nu se grabeste sa dea dreptate unuia in fata altuia cind ar putea asa de usor :pt ca nu merita,pt ca pe lumea cealalta va veni dreptatea,atunci fiecare isi va primi locul.

Si am obs ca exact oamenii care comunica cu Domnul,exact aceia se simt pacatosi si lupta sa fie inca si mai buni.Dar nu inseamna nicidecum ca se simt fals umili sau pesimisti sau n-ar gusta din dulceata iubirii dumnezeiesti :de ex uita-te la noi de-aici :sintem o gramade f echilibrate si-n acelasi timp ne vedem si micimea.Pt ca sintem mici in comparatie cu iubirea Domnului(nu mici in fata oamenilor.),adica dam atita de putin ca s-o meritam,deci vrem sa dam si noi mai mult,adica ne copleseste atita iubire venita mai mult gratis.

Intelegi,Crinuta?ca eu am impresia ca e ceva nelamurit aici,adica nu prea intelegi cum e sa vrei sa-L ai pe Domnul si de ce consideri ca nu-L meriti.Uite,eu de ex am destul respect si iubire de sine,traiesc in deplina armonie cu mine insami,dar nu pot sa nu ma vad si cu pacatele care sint o gramada,fara niciun fel de falsa modestie iti spun.

Katya draga, din fericire nu am dese momente in care cad in ispita respectiva. Stiu si cred in milostivirea LUI mai mult decat in orice altceva.
Ex :citeam intr-o carte urmatoarele :

Cartea:-Pacatele noastre sint ca nisipul marii.
Gindul meu-Ei chiar asa,chiar asa de multe?
Cartea:sa fim convinsi ca gresim Domnului in fiecare ceas.
Gindul meu:-Ei,chiar in fiecare ceas?

Dar ia sa stam citeva minute cu gindurile,sa vedeti incotro se duc si din 10 macar unul e pacatos...Ex:am vazut in mesajul tau o contestare a unor credinte(si ale mele),asa ca m-am apucat sa scriu,cu gind de judecata,adica ia sa-i zic eu Crinutei ca n-are dreptate,deci judecata mea catre judecata ta,si uite-asa.

Sper ca m-am facut inteleasa:in concluzie,Domnul ma iubeste dar imi arata clar ca ma vrea si mai buna si eu ma bucur de fiecare pacat de care-mi aduc aminte sau pe care il constientizez cind ia contur.Chiar scriam pe aici la un subiect ca mi-am facut curat in inima,chiar parea ca ce curata sint!De unde?Stiti de cite mi-am adus aminte?Saptamina asta?De o gramada!Si nu pot decit sa-mi dau seama ca Domnul ma ajuta sa vad si mai mult in adincul meu,astfel incit eu sa marturisesc si sa ma debarasez de niste pacate vechi,deci chiar nu ma ascund in spatele lor,le vad si mai bine si le arunc si astfel Domnul e si mai prezent in mine,ziceti voi ca nu mi-a vorbit!

Ma duc sa citesc mai incolo,ca parca am vazut c-a scris Patou,ce-o zice?Ia sa vad!

va pup!!!!!!!!!!

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui patou

raspund mai din urma, mai in limita timpului, ma intelegeti voi...
Amina Maria, vreau sa-ti spun ca si eu stiu doar Tatal Nostru, si ma rog cu ce-mi vine in gand. Din punctul meu de vedere nici nu simt nevoia de altceva, acum stiu ca fetele nu-s de acord, dar asta sunt

mihaela

Scumpa noastra Mihaela, sa stii ca aici nu suntem nici la scoala si nu suntem nici fara de Dumnezeu sa te judecam in vreun fel. Nu ne judecam intre noi, nu avem voie sa fim de acord sau nu cu calea ta spre Dumnezeu. Daca atata se poate, cine sunt eu sa vin sa nu fiu de acord. Parerea mea (daca ar conta cumva) este ca Dumnezeu te iubeste atat de mult incat nimeni pe lumea asta nu poate ajunge la acea masura. Vezi tu, o mama isi iubeste bebelusul chiar daca acesta nu este capabil inca sa ii spuna ''te iubesc mami''. Cu atat mai mult Dumnezeu care ne cunoaste in detaliu, este INDELUNG RABDATOR si va astepta, El este tot timpul acolo si ne asteapta. Suntem cu toate pacatoase ca asa ne e firea, gresim tot timpu, de multe ori chiar din dragoste. Aici ne sprijinim una pe alta si ne-am adunat pentru ca simtim la fel. Hai nu te mai indoi de noi. Daca vrei te poti indoi de cei care citesc in umbra si ne judeca. Dar oare chiar conteaza??? Io zic ca NU

Mergi la inceput