Crestinismul si evolutia spirituala
Raspunsuri - Pagina 6
Iasmin08 spune:
..si ca talharul pe cruce strig ''Pomeneste-ma Doamne, cand vei veni intru imparatia Ta"
Asta-i din rugaciunile inainte de Sfanta Impartasanie (rugaciunile particulare)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Despre ispita:
" In primul rand sa nu te lupti singura cu ispita, ci s-o dezvalui imediat confesorului tau; in al doilea rand sa nu-ti pierzi in aceste incercari linistea, ci sa traiesti in prezenta Mea, sa implori ajutorul Mamei Mele si al sfintilor; in al treilea rand, sa ai siguranta ca EU te privesc si te sustin; in al patruloea rand, sa nu te temi nici de luptele spirituale, nici de vreo ispita, caci Eu te sustin numai sa vrei oricat de putin sa lupti; sa stii ca victoria este intotdeauna de partea ta; in al cilcilea rand sa stii ca printr-o lupta curajoasa tu imi aduci o mare slava si ca aduni pentru tine merite, ispita iti da ocazia sa IMi arati fidelitatea ta."
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Toate cate le scrii, Crinuta, sunt adevarate, exista si la noi, doar ca noi folosim ''duhovnic'' in loc de ''confesor''
Insa indiferent de aceste lucruri, sa nu uitam ca
"13.Si acum raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea."
Sa ne aducem aminte despre ''Dragostea si bunurile ei"
Capitolul 13 Epistola I catre Corinteni a Sf. Apostol Pavel
crinuta spune:
Despre importanta orei 3 in rugaciune:
Iata ce spune Isus:
De fiecare data cand auzi ceasul batand ora 3, sa te cufunzi toata in milostivirea Mea, adorand-o, preaslavind-o; fa apel la atotputernicia sa pentru lumea intreaga si in mod special pentru sarmanii pacatosi, caci in acel moment ea este larg deschisa tuturor sufletelor. La aceasta ora, harul a fost dat lumii intregi, milostivirea a intrecut dreptatea. Fiica Mea, incearca la aceasta ora sa faci calea crucii pe cat iti ingaduie indatoririle tale; dar daca nu poti face calea crucii, intra macar pentru un moment in capela si cinsteste inima Mea care este plina de Milostivire in Preasfantul Sacrament; si daca nu poti intra in capela cufunda-te in rugaciune acolo unde te afli chiar si pentru un scurt moment. Cer de la orice creatura sa venereze milostivirea Mea, dar mai intai de la tine, caci ti-am dat sa cunosti cel mai profund acest mister."
Legat de mortificare, tot caut pasajul acela, dar am gasit altul in schimb:
Sf. Faustina primise in Postul Mare niste portocale, si se gandeste ca in loc sa faca mortificari si pocainta in Post ea mananca portocale? La care ii raspunde Isus:
" Fiica Mea, imi placi mai mult daca din ascultare si iubire pentru Mine mananci aceste portocale decat daca te mortifici si postesti din propria vointa. Un suflet care Ma iubeste mult trebuie si ar trebui sa traiasca din vointa Mea. Iti cunosc inima si stiu ca nimic n-ar putea s-o multumeasca in afara de iubirea Mea."
Practic mesajul este clar: orice facem, daca nu este insotit de iubire, mai bine nu-l facem.
Crinuta si Rayan
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Crinuta, zi bre si pentru noi ortodocsii ca mortificare inseamna ''jertfa''. Sau nu?
crinuta spune:
Asa este dar a trebuit sa reinstalez windows. Am ceva probleme la pc...
Crinuta si Rayan
patou spune:
neata fetelor,
va citesc cu drag, ca scrieti tare frumos
Crinuta vroiam sa-ti spun ca mie mi se intampla sistematic ca dupa o perioada in care ma simt aproape de Dumnezeu sa urmeze o perioada, asa cum spuneai tu de intuneric spiritual. Si din pacate perioada dureaza si cateva saptamani, dupa care trece de le sine. As intreba-o eu pe Katya mai multe, dar cred ca o sa ma trimita la biserica ortodoxa
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
patou spune:
Citat: |
Asta e si parerea mea. Un om spiritual, care si-a predat viata lui Dumnezeu, care traieste in uniune perfecta cu EL, orice s-ar intampla in viata lui, el nu va fi tulburat, va avea acea pace pe care nu o putem gasi nicaeri. Exact acea stare o caut si eu, insa nu e usor de atins, nici de pastrat. |
si parerea mea. si totusi uneori, de ex. ieri mi s-a intamplat sa simt o stare de deznadejde aproape palpabila. E suficient sa ma uit in jurul meu si sa vad oameni care vorbesc fluent franceza sau engleza (eu nu sunt printre ei), oameni care au studii si o cariera care le aduce satisfactii (iarasi eu nu sunt printre ei), oameni care au o viata sociala (iar nu sunt printre ei) etc. Am avut senzatia unui vid care m-a inghitit cu totul...totusi, in disperarea mea l-am intrebat pe Domnul DE CE? si in mod surprinzator in momentul ala am avut brusc senzatia ca rugaciunea mea este ascultata, ca Domnul imi spune "ma ai pe mine si asta iti e suficient" si am simtit dintr-o data starea aceea de pace care intrece orice limita. Si chiar si acum inca simt acea stare de calm si liniste supranaturala. Stiu ca e doar un cadou, si ca nu va dura la nesfarsit, dar ce vroiam sa spun este ca in momentele astea simt dragostea lui Dumnezeu ca dragostea unui tata care ma iubeste, chiar daca eu mai cad si mai gresesc el ma ridica si ma ajuta sa continui.
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
crinuta spune:
Patou, esti pe drumul cel bun.
Ti-am spus ca eu sunt nu inteleg multe lucruri din viata mea, dar le accept, cu suferinte, nelinistile care le insotesc, si le predau LUI. Daca suferinta mea, a ta, a oricui foloseste planului Divin, so be it.
In privinta ta, ca si a mea de altfel ( tot probleme lumesti ma obsesdeaza), e atac. Te ataca uratul ala ca sa uiti de Dumnezeu, iti baga neliniste in suflet, iti ia pacea, ca sa nu te poti ruga, iti aduce 1 mil de motive pentru care viata ta nu e buna, te face busy cu asta, ma rog, incearca, ca sa uiti de Dumnezeu.
Eu cand simt ca nu mai pot, ma gandesc ca nimic nu este mai groaznic decat sa iti pierzi sufletul, si atunci zic ca orice s-ar intampla, vesnicia e cea mai importanta.
Si inca ceva: " cine vrea sa ma urmeze, sa isi ia crucea sa...", deci mantuire fara suferinte nu exista.
Eu vad zilele astea, am la piedici, incercari, normal as lua-o razna, dar ma resemnez, pentru ca stiu de unde vin, si stiu ca daca le irosesc, nu le ofer, degeaba le-am avut. Incerc sa ma controlez cu lamentatul, sa invat tacerea ( nu stau prea bine, de fapt nu am stat prea bine, acum un picut de tot zic eu ca e mai bine), sa fiu senina mereu, zambesc mereu, orice ar fi. Nu am insa pacea pe care o diresc, si din vina lancezelii mele spirituale.
Imi pare rau ca zilele astea am putin timp, dar mi s-a dublat treaba cu biserica, si asta e.
Crinuta si Rayan
Iasmin08 spune:
Mihaela, neatza.
Pai cred ca acela este si mesajul. Nu trebuie sa te compari cu oamenii pentru ca fiecare are ''crucea'' lui. Si apoi ''(...)voi nu sunteti din lumea aceasta"... Noi nu suntem de aici, cei ai lui Hristos. Si nici pentru lumea aceasta. Noi ne stabilim valorile diferit, traim diferit. Ne confundam si traim ''in ascuns'' ca sa primim si plata tot in ascuns.
Da, Crinuta, asa e, tocmai in perioada postului suntem atacati mai abitir. Eu am luat-o razna, dati-mi niste antihelmintice, ca nu stiu ce ma mananca de tot postez in parti in care chiar nu am treaba. Si de acolo scandal, gica-contra, samd