Crestinismul si evolutia spirituala

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Buna dimineata fetelor
Eu vad altfel suferinta (prin prisma durerilor si suferintelor de care am avut parte din frageda pruncie, prin prisma multelor momente in care am fost atat de aproape de moarte ca puteam sa ii ating aripa)
Stiti toate mamicile de aici de pe site ce e o nastere: cata durere, cata suferinta pentru a da nastere unei minuni de copil. Tot asa vad suferinta: Dumnezeu ne ''naste" continuu, dureri si ale noastre, si ale Sale (si mama si copil sufera in procesul nasterii) pentru a deveni ''copilul'' din Rai.
Citeam undeva: ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru El.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Buna fetelor.

Sa nu uitam ca suferinta poate fi si plata pe pamant a pacatelor noastre, deci doar Dumnezeu stie ce reprezinta o anumita suferinta a noastra, ispasire pt noi/altii/omenire, purificare menita sa ne aduca mai aproape de Dumnezeu, sa ne schimbe inima, consecinta a pacatului, pentru ca orice fapta chiar si spovedita trebuie ispasita, aici sau dincolo, si e preferabo; sa fie aici.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Buna dimineata , fetelor!

Iasmin, multumesc mult pentru folderul cu "Camara Ta". Ascult (si cant) cu atata bucurie, versurile sunt atat de cuprinzatoare, ma fac sa-mi simt conditia de pacatoasa, dar si iubirea lui Hristos.

Katya, si eu consider ca exista si ortodocsi protestanti, care n-au nimic in comun cu ortodoxia, doar zapacesc mintile altora (mai caldicei), cand tin tot felul de prelegeri (aici includ , din nefericire, si clerici), nu ma refer la fetele de pe forum.

tuturor!

Mergi la inceput

Mamabear, cu mare placere. Ti-am trimis melodia pentru ca este cantata cu extraordinar de multa smerenie. Monahul respectiv este evident ca are voce (desi neprelucrata) dar ma inspira- asa cum ai spus, datorita smereniei cu care canta.
La polul opus (si aici o sa-mi iau ceva rosii in cap) mi se pare o mare doamna care canta cateodata (extrem de rar) la noi la strana. Doamna cred ca este soprana la noi la opera. Cand vine dansa, eu nu stiu cum sa ma ascund si unde sa ma ascund, imi vine sa ma dau cu capul de toti peretii (si sotul rade cu gura pana la urechi pe urma). Nu are pic de smerenie, este atat de evident cand incepe sa se dezlantuie (doamna soprana) ca e atat de mandra de vocea ei super prelucrata ca imi vine sa ma bag sub covor. Cel putin ultima oara cand am auzit-o a facut-o de oaie rau de tot (din punctul meu de vedere), caci canta ''Tatal nostru" exact cum ar canta o romanta. Toata biserica tacea si o asculta, mie personal mi-a facut impresia de sala de concert, nu de biserica, mi-a pierit si evlavia, si gandul la Dumnezeu si tot. Si ma cert cu hsbd-ul ca io zic asa- merg la biserica sa ma rog IO impreuna cu pacatosii ca mine, nu sa ascult un concert. Ca daca vreau sa o aplaud, merg dom'le si o ascult la opera...Daca era barem un instrument muzical, era ok, nu ma tulburam atat, dar fiind vorba de o voce tipatoare si sfredelitoare... parca am o bormasina in cap de cate ori canta pe tonalitati inalte.
Dar io pun asta pe baza neputintei mele omenesti...ca deh...daca eram io un crestin ''imbunatatit'' nu ma tulburam in halul asta

Mergi la inceput

http://www.youtube.com/watch?v=blAiX-evPaY&feature=related

Pentru iubitorii de muzica. Muzica este scrisa de marele compozitor/dirijor al Vaticanului, Marco Frisina, care este si preot.

A compus muzica pentru zeci de filme. Daca gasiti cumparatio Sf. Petru, eu plang la muzica din filmul acela...

Crinuta si Rayan

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Pacem in terris: http://www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc

Tot de Marco Frisina..

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Sper ca nu va plictisesc, dar eu cand e vorba de muzica, ma dezlantui :)

V-am mai gasit ceva frumos, Tatal Nostru cantat, e superb:
http://www.youtube.com/watch?v=84nd7o1zjjA

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

La polul opus (si aici o sa-mi iau ceva rosii in cap) mi se pare o mare doamna care canta cateodata (extrem de rar) la noi la strana. Doamna cred ca este soprana la noi la opera. Cand vine dansa, eu nu stiu cum sa ma ascund si unde sa ma ascund, imi vine sa ma dau cu capul de toti peretii (si sotul rade cu gura pana la urechi pe urma). Nu are pic de smerenie, este atat de evident cand incepe sa se dezlantuie (doamna soprana) ca e atat de mandra de vocea ei super prelucrata ca imi vine sa ma bag sub covor. Cel putin ultima oara cand am auzit-o a facut-o de oaie rau de tot (din punctul meu de vedere), caci canta ''Tatal nostru" exact cum ar canta o romanta. Toata biserica tacea si o asculta, mie personal mi-a facut impresia de sala de concert, nu de biserica, mi-a pierit si evlavia, si gandul la Dumnezeu si tot. Si ma cert cu hsbd-ul ca io zic asa- merg la biserica sa ma rog IO impreuna cu pacatosii ca mine, nu sa ascult un concert. Ca daca vreau sa o aplaud, merg dom'le si o ascult la opera...Daca era barem un instrument muzical, era ok, nu ma tulburam atat, dar fiind vorba de o voce tipatoare si sfredelitoare... parca am o bormasina in cap de cate ori canta pe tonalitati inalte.
Dar io pun asta pe baza neputintei mele omenesti...ca deh...daca eram io un crestin ''imbunatatit'' nu ma tulburam in halul asta

Asta imi aminteste de sora mea , mai mica decat mine cu 11 ani. Ea avea vreo 3-4 ani, cand s-a nimerit sa mergem la liturghie la Falticeni, la bunici. La biserica la care am fost , canta un cor de batrani un fel de opera, nu cantau rau, dar noi eram obisnuiti cu voci blande si line. Surioara mea, care de obicei statea aproape nemiscata la slujba ,acasa la Suceava, s-a intors spre noi si a zis; "Hai sa plecam, ca astia urla cam tare si ma dor urechile!". Oamenii din jur s-au uitat la noi mirati, noi am izbucnit in ras, (noroc ca stateam in spate) si am iesit afara, ca acolo se auzea mai incet.
Mie tare imi plac liturghiile la care canta calugarii, fara cor , sau strana, formata din cativa oameni evlaviosi si smeriti, asa ca te inteleg foarte bine.

Mergi la inceput

Crinuta, multumim de linkuri.
Am pus si eu cateva , ca sa vezi cum se canta si la ortodocsi, din pacate nu peste tot, nu-i asa Iasmin?

http://www.youtube.com/watch?v=-hwc91M4VA0

http://www.youtube.com/watch?v=IJQO5oAOzPU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=v2WkS-x-8gU&feature=related

Mergi la inceput

Da, mamabear, bine ai zis- nu peste tot

Eu obisnuiam sa merg la catedrala mitropolitana cand eram studenta. Ani in sir am mers , intram inainte sa vina corul, sus pe scari in dreapta si stateam smirna pana la sfarsit (dupa ce venea corul nu mai puteai pleca). Si era cu adevarat dumnezeiesc, ma apuca si plansul, si evlavia, si tot. Tin minte ca odata am auzit ''Iubi-Te-voi Doamne" cantat de un parinte numit Andrei (mi se pare ca era de la biserica Barboi). Si cant a inceput dansul sa cante, am crezut ca am murit si am ajuns in rai. Rauri de lacrimi imi curgeau pe obraz, era ceva...

Si mie imi plac nespus corurile de monahi sau monahii (maicute)- imi merg la suflet. De aia m-a oripilat doamna cu pricina cu tonalitatile inalte

Mergi la inceput