Crestinismul si evolutia spirituala
Raspunsuri - Pagina 18
crinuta spune:
Conchita draga, daca ai stii cat de uraste diavolul, ai paraliza de spaima. Cu masura cu care te iubeste Creatorul tau, cu aceeasi masura te uraste cel rau si nu va face nici un rabat in a te abate de la drumul ce rau.
Nu vei scapa de ispite, si cu cat te vei apropia de DUmnezeu mai mult, pentru ca faci parte din cei care I-au spus DA, vei avea si mai multe incercari, ispite, dar vestea buna este ca nu esti singura, si nu vei fi niciodata, chiar daca asta simti.
Crede-ma, prin ce treci tu, trec si eu.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Aha, acel nod in gat il stiu. E bine, e foarte bine. Dar cand faci treaba de exemplu, vorbeste-i, ca si cum i-ai vorbi unui prieten, chiar si cele mai marunte si neinsemnate chestii Il bucura.
Si da, pune-I intrebari, de ce nu? El iti raspunde, El ne raspunde tuturor, dar noi nu suntem inca pregatiti sa Il auzim.
La mine stiu de ce, imi umplu inima cu griji, nelinisti, in loc sa le las undeva si sa ma II fac loc doar LUI. Oricum, lucrez la asta :)
Crinuta si Rayan
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta Aha, acel nod in gat il stiu. E bine, e foarte bine. Dar cand faci treaba de exemplu, vorbeste-i, ca si cum i-ai vorbi unui prieten, chiar si cele mai marunte si neinsemnate chestii Il bucura. Si da, pune-I intrebari, de ce nu? El iti raspunde, El ne raspunde tuturor, dar noi nu suntem inca pregatiti sa Il auzim. La mine stiu de ce, imi umplu inima cu griji, nelinisti, in loc sa le las undeva si sa ma II fac loc doar LUI. Oricum, lucrez la asta :) Crinuta si Rayan Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life" www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy |
Ba mai bine: canta-I!! Vorbesc serios aici.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Iasmin08
Ba mai bine: canta-I!! Vorbesc serios aici. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
II cant in fiecare duminica. Ba m-am gandit sa II compun, doar pt El, ca nu intamplator mi-a dat talentul.
Eu intr-adevar, prin muzica ajung mult mai repede in comuniune cu EL decat fara muzica. Ma refer la muzica in momentul rugaciunii, adoratiei.
La noi se fac mereu adoratii Euharistice, iar la unele dintre ele se foloseste muzica in fundal, e extraordinar.
Crinuta si Rayan
conchita spune:
citat din mesajul lui crinuta Si da, pune-I intrebari, de ce nu? |
pentru ca e genul ala de indragosteala cand ti se moaie genunchii si n-ai nevoie de cuvinte. cand ti se planteaza un zambet pe fata instant, fara un motiv aparent. cand inchizi ochii si, desi singura, ii simti prezenta familiara si calda si iubitoare.
dar si pentru ca nu-mi place genul de dialog a la inchizitia spaniola nici intre oameni. prefer discutia libera si fiecare sa voluntarieze informatii cand se simte confortabil si in siguranta si pregatit. ca si daca-L rog eu si e prea devreme, mi-ar zice nu. caci daca ar fi timpul sa stiu ceva, as stii deja. :-))
ma rog si eu pentru tine, Crinuta. din ce spui tu, inteleg ceva, dar nu tot. o sa fie bine.
crinuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
pentru ca e genul ala de indragosteala cand ti se moaie genunchii si n-ai nevoie de cuvinte. cand ti se planteaza un zambet pe fata instant, fara un motiv aparent. cand inchizi ochii si, desi singura, ii simti prezenta familiara si calda si iubitoare. O cunosc, e extraordinara. In acel moment nu poti vorbi, stiu. dar si pentru ca nu-mi place genul de dialog a la inchizitia spaniola nici intre oameni. prefer discutia libera si fiecare sa voluntarieze informatii cand se simte confortabil si in siguranta si pregatit. ca si daca-L rog eu si e prea devreme, mi-ar zice nu. caci daca ar fi timpul sa stiu ceva, as stii deja. :-)) Hai mey Conchita, ce comparatie :)))), pai vorbesti cand simti tu, daca simti tu si in ce fel simti tu. Tu alegi momentul. ma rog si eu pentru tine, Crinuta. din ce spui tu, inteleg ceva, dar nu tot. o sa fie bine. Multumesc mult. Ma refeream la ispite in general, si la alte aspecte de ordin profesional, de alegeri gresite, de sentimentul ca nu sunt pe drumul meu inca..., Ba mai mult, intrebarile si nelamuririle tale le-am avut si eu.. nimic |
Crinuta si Rayan
Iasmin08 spune:
"Asigura-te, bre copilasule, in Dumnezeu. STii numai de asigurarea masinii? Asigurarea lui Dumnezeu n-o stii? Fa-ti cruce si, inainte de orice, spune: "Hrisotase al meu, Maica Domnului, ajuta-ma!" Exista asigurare mai amre decat increderea in Dumnezeu? ATunci cand omul se incredinteaza pe sine lui Dumnezeu, primeste de la Dumnezeu mereu benzina ''super" si automobilul lui duhovnicesc nu se opreste niciodata; alearga mereu. Cat poti, ia aminte, roaga-te si incredinteaza-te lui Dumnezeu si Acela te va ajuta in orice greutate. Simplifica-ti viata cu increderea desavarsita in Dumnezeu, ca sa te eliberezi de stres si de neliniste"
Parintele Paisie
Iasmin08 spune:
iarasi tot parintele (cine are urechi de auzit sa auda )
"Sa nu-ti pierzi niciodata increderea ta in Dumnezeu. Nu te limita la logica ta omeneasca si stramta, ca sa nu te chinuiesti si sa impiedici ajutorul dumnezeiesc"
crinuta spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 "Asigura-te, bre copilasule, in Dumnezeu. STii numai de asigurarea masinii? Asigurarea lui Dumnezeu n-o stii? Fa-ti cruce si, inainte de orice, spune: "Hrisotase al meu, Maica Domnului, ajuta-ma!" Exista asigurare mai amre decat increderea in Dumnezeu? ATunci cand omul se incredinteaza pe sine lui Dumnezeu, primeste de la Dumnezeu mereu benzina ''super" si automobilul lui duhovnicesc nu se opreste niciodata; alearga mereu. Cat poti, ia aminte, roaga-te si incredinteaza-te lui Dumnezeu si Acela te va ajuta in orice greutate. Simplifica-ti viata cu increderea desavarsita in Dumnezeu, ca sa te eliberezi de stres si de neliniste" Parintele Paisie Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Ca bine zici. Imi place umorul parintelui. Tare remarca cu asigurarea masinii, si foarte adevarata. Ne asiguram orice, mai putin ceea ce conteaza.
Crinuta si Rayan
mamabear spune:
Buna fetelor!
Conchita, indraznesc sa-ti mai scriu si eu referitor la incercarile noastre, desi fetele au explicat foarte frumos.
Uite, puiul meu mic, cand a implinit 7 luni, a primit "cadou" de la fratii lui o viroza urata , si am fost nevoita sa-i dau antibiotic, sirop de tuse si smecta , ca facuse diaree de la tratament. Mi se rupea inima cand trebuia sa-i dau pastilele, asa de tare plangea, si se uita la mine cu niste ochisori asa de tristi, nu intelegea de ce il chinui asa. As fi renuntat cu cea mai mare placere la pastile, daca puteam, dar riscam sa ajungem in spital, la injectii, deci mai rau.
Asa si Dumnezeu ne da "medicamente" pentru sufletul nostru imbolnavit de pacate, ne ajuta sa ne facem bine, si sufera pentru fiecare din noi.
De cate ori , n-am intrebat si eu de ce?, de cate ori n-am spus ca ma strduiesc si tot o "incasez", dar asta e, nu reusesc sa pricep motivul incercarilor de fiecare data (uneori e evident cu ce-am luat-o pe carari), dar incerc sa ma las in voia lui Dumnezeu si toate se rezolva mult mai repede.