Crestinismul si evolutia spirituala

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Fetele, am o zi grea, si sunt franta, ca m-am culcat tarziu.

Mamabear, exact asa gandesc si eu legat de ce ai scris.

Isus a spus multor vizionari ca daca noi am vedea lupta pentru sufletul nostru, am muri...
Sa ne mai aducem aminte ca avem un inger de la botez, si sa ii cerem ajutorul.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Fetelor revin
Tocmai mi-a dat sotul o carte "De o mie de ori daca ma nasteam, tot calugar eram" scrisa de arhimandrit Gavriil Stoica. Primul capitol se refera exact la problema mea. Vreau sa spun ca scrie exact ce stiam si eu- femeia nu poate intra in zilele acelea in biserica, este legea din Vechiul Testament din Levitic unde in primele 18 versete ale capitolului 15 se refera la necuratia barbatului si restul 15 se refera la necuratia femeii. Iarasi este completata legea in capitolul 12 cu 8 versete. Legea e lege si spune parintele (spunea, Dumnezeu sa-l odihneasca):
" Legile omenesti pana sunt votate in parlament, suporta interpelari, amendamente, dar odata votate, ''legea se executa, nu se mai discuta" , sau "unde-i lege nu-i tocmeala". Dar legea poruncita de Dumnezeu -Stapanul Atotputernic-, cine cuteaza s ao clinteasca? A pune la indoiala presupune necredinta, caci stie Dumnezeu pentru ce a poruncit asa. Chiar Mantutorul nostru Iisus Hristos a spus: "Ca n-am venit sa stric legea sau proorocii, ci s-o implinesc"
O sa va convngeti din text ca la Dumnezeu nu este discriminare fata de femeie, deoarece nu-l ''curata'' nici pe barbat; si el este "diferit" -necurat uneori si supus acelorasi interdictii(...)"

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamabear
Dumnezeu ne incearca, pentru a ne masura credinta, dar de ispitit ne ispiteste diavolul (in masura in care ii este ingaduit). Parintii spun ca , daca ne-ar lasa Dumnezeu putin la mana celui rau, am face pacate pe care nici nu ni le inchipuim, de aceea trebuie sa staruim in rugaciune , ca sa fim ajutati in lupta cu cel rau.

faceti-ma sa inteleg, va rog frumos: de ce ne incearca de un milion de ori? ce masoara de un milion de ori? daca suntem niste prapaditi pacatosi si slabi si nu ne putem masura cu satana, de ce suntem lasati, totusi, sa ne masuram lui, dupa limitele noastre? daca scopul e rugaciunea, de ce nu e incercarea cu chipul fericirii? de ce trebuie sa suferim ca sa ne amintim de El prin rugaciune? de ce trebuie sa fim mereu infatisati lui satana ca sa ne amintim chipul Lui pe care oricum nu-l stim? a cui lupta o luptam, daca nu suntem echipati s-o castigam?

suntem pacatosi, pana si Dumnezeu o stie. de ce vrea s-o afle de la noi iarasi si iarasi si iarasi, prin boala si moarte si durere si deznadejde si cadere? la ce-i foloseste, daca tot ne-a izbavit prin jertfa lui Iisus? nu-l inteleg pe Dumnezeu. si nu inteleg de ce se lasa criptic in ochii nostri, de ce nu ni se desluseste, sa ne inlesneasca lupta cu pacatul si credinta? ce lectie e de invatat din aceeasi lectie invata de o mie de ori? ca pot sa iau un examen cu brio, dar daca ma pui sa-l repet zilnic pentru sa zicem 60-70 de ani, ultima oara il pic intr-un mare fel. deci?

e ca si cum i-ai spune unui copil: tu sufera acolo printre jucariile tale si-ti zic io cand e gata. in conditiile astea, cine vine sa-mi spuna ca credinta pacatosilor de noi nu e mareata si nu ne depaseste puterile in asa fel incat sa ne masuram clipa de clipa cu necuratul(il credem pe Dumnezeu cel nevazut fara sa-L cunoastem si sa-L intelegem), ii zic sa se duca la vecini, ca io nu cred balivernele astea.

daca e cum spuneti voi, ca Dumnezeu il opreste pe satana de la desfasurarea de forte totala cu noi, in timp ce noi credem peste puterile noastre si suntem mereu opusi numai nevazutului si necunoscutului, atunci noua ne da cu plus. ca noi avem actiune afirmativa, iar Dumnezeu, limitandu-l pe satana, are actiune negativa. de ce nu ni se arata? de ce nu ne ajuta in credinta trimitand batalioane de ingeri si ploi cu flori si armonie si pace si fericire pe pamant? ca sa vedem in ce credem. ca asa, chiar nu ar fi drept sa fie cineva tinut in pedeapsa pentru ca nu a crezut.

Mergi la inceput

Conchita bine ai revenit printre noi.
Ne masoara mereu pentru ca mereu gresim. De o mie de ori Ii gresim pe zi si poate mai mult. Zice : "tu vii si-mi spui ca ma iubesti, ca ai nevoie de Mine, dar nu-mi arati nici dragoste, nci ascultare" Si iarasi ne trimite ispite, poate-poate ne vom arata statornici in dragoste.
Mai e o chestie. Atata timp cat esti indecis, ''necredincios" nu ti se arata, nu ti se dezvaluie. Rar se petrec minuni fata de ochii necredinciosi. Cand hotarasti ca ''da cred", cand hotarasti sa te predai, cand ai dragoste, iti cad mii de valuri de pe ochi si vezi ce ochii ratiunii nu vedeau inainte (oricat de inteligent se crede cineva), poti sa ii vezi minunile si.. DRAGOSTEA dupa care toti tanjim. Apoi totul decurge usor, in inima iti izvoraste dragoste, totul iti pare mai frumos. Si lumea dispare cand te incearca necredinta, cazi in deznadejde, nu vezi decat negru in fata ochilor.
E o chestie de optiune, toate sunt
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08
Mai e o chestie. Atata timp cat esti indecis, ''necredincios" nu ti se arata, nu ti se dezvaluie. Rar se petrec minuni fata de ochii necredinciosi. Cand hotarasti ca ''da cred", cand hotarasti sa te predai, cand ai dragoste, iti cad mii de valuri de pe ochi si vezi ce ochii ratiunii nu vedeau inainte (oricat de inteligent se crede cineva), poti sa ii vezi minunile si.. DRAGOSTEA dupa care toti tanjim. Apoi totul decurge usor, in inima iti izvoraste dragoste, totul iti pare mai frumos. Si lumea dispare cand te incearca necredinta, cazi in deznadejde, nu vezi decat negru in fata ochilor.
E o chestie de optiune, toate sunt
Doamne ajuta!

ar fi ok daca s-ar petrece lucrurile asa, dar realitatea e alta. sa zicem ca necredinciosului i se arata minunile si incepe sa creada. si se revarsa dragoste din toate partile si din el spre lume. si tine trei zile, ca dupa aia vine iar iadul peste el. si iar crede si iar cade si iar crede si iar cade, asimptotic cand la plus infinit spre extaz, cand la minus infinit spre agonie. intelegi? de ce nu s-a oprit timpul dupa prima incercare trecuta cu succes. ce nu-I ajunge? ca noi perfecti in dragoste nu vom putea fi nicicand. de ce e nevoie de un milion de incercari azi - le trecem pe majoritata-, si maine inca un zilion? multe se si repeta, de ce?

multumesc Iasmin.

Mergi la inceput

Conchita, dar asa ESTE deja. Crede-ma, odata ce ai ajuns acolo, stii. Nu iti mai trebuie altceva. Iti ajunge Dumnezeu. Gandeste-te ca cei care doreau mucenicia nu erau chiar asa..''nebuni" Sau era ''Nebuni intru Hristos". Era dragoste pura, zic sfintii parinti ca nici macar nu mai simteau tortura. Totul este sa traiesti lucrurile astea, care nu se descopera decat in anumit fel- si aici e pentru ca ''regulile jocului" sunt facute de Dumnezeu, este logica dumnezeiasca, nu a noastra.
Ia gandeste-te la pilda vamesului si a fariseului:
fariseul a facut toate - dupa regulile pe care le stia, vamesul nu. Iar de mantuit se pare ca s-a mantuit vamesul. Pentru ca avea pocainta, desi nu facuse toate dupa tipic. Cica Dumnezeu pretuieste mult mai mult sufletul celui care se intoarce la credinta, care dintr-odata il iubeste.
Toate chestia este ca pana nu traiesti cu adevarat aceasta stare...vorbesti si vorbesti si 5 milioane de vorbe nu te satura si nu iti aduc pacea. O sa fac o comparatie nelalocul ei: e ca si cum ai incerca sa explici cuiva orgasmul. Pana nu il traieste nu stie ce tot spui tu acolo, oricate cuvinte ai insira. Dar odata ce il va trai, va sti automat ce spui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Te rog sa ma ierti ,Iasmin, dar trebuie sa-ti spun ca idee ca "nu avem voie sa suflam nici in lumanare" ca sa nu pierdem Duhul Sfant de la botez, tine de credintele pagane dinainte de crestinarea noastra, de superstitii ca ar iesi sufletul din om cand sufla spre ceva. (nu pot sa cred ca ti-a spus asta un parinte cu experienta). Duhul Sfant nu ne paraseste daca suflam (acest lucru e chiar hilar, bietii copii, care sufla instinctiv spre degetelul lovit sau dupa ce alearga de numa-numa, ar pierde Duhul asa fara nici o vina), ne paraseste daca suntem necredinciosi, din cauza multelor pacate nepocaite, daca ne lepadam.

Si referitor la necuratie, asta a fost in Vechiul Testament, noi crestinii ortodocsi tinem invataturile din Noul, si invataturile Sfintilor Apostoli. Mantuitorul nu s-a suparat pe femeia cu scurgere de sange care s-a atins de El, nu a numit-o necurata,( a spus doar ca a simtit puterea care a plecat de la El),dimpotriva a vindecat-o zicand :"Credinta ta te-a mantuit!" asta o marturisesc si Sfintii Apostoli in Constitutii. Tot in Constititiile Apostolice se spune: "Asadar, nici curatirea naturala nu e uraciune la Dumnezeu, fiindca El a randuit ca ea sa se intample femeilor o data la trezeci de zile de dragul mentinerii sanatatii lor".
N-ai sa gasesti parinti in Sfantul Munte , in afara de unii romani (inchistati in vechile traditii) , care sa spuna ca femeia e necurata in perioada respectiva. Necuratie, dpdv crestin ar insemna lisa Duhului, caci "necurat e doar cel ce nu are pe Dumnezeu prin Duhul Sfant" .
In Bisrica primelor veacuri, crestinii se impartaseau zilnic, nu erau oprite femeile in zilele curatirii lor (asa numeau acea perioada), nici sotii care aveau legaturi intime, nici barbatii care aveau scurgeri de noapte.

Mergi la inceput

mamabear, nu e vorba ca ne paraseste Duhul, ci e acelasi lucru ca atunci cand nu ai voie sa saruti pe nimeni dupa ce te-ai impartasit Stiu ca multe lucruri nu ne vine sa credem, nici mie nu-mi vine sa cred mii de lucruri din Filocalie sau Paterice... Dar aleg sa cred.
Cat despre Legea lui Dumnezeu aleg sa o respect asa cum zic parintii mei, si prin ascultare nu o sa cad sub greseala.

Mergi la inceput

o fi pentru tine, Iasmin. eu simt ca e altfel - acum Il cunosc, acum nu-L mai inteleg deloc. aproape ca imi vine sa cred ca Dumnezeu e mai degraba ca in filmul Razboiul Stelelor, decat ca in Biblie - Biblia fiind un mesaj cifrat rezervat lu jedi masters. si ca oamenii sunt mici soldatei arondati pamantului sa-l recucereasca de la satana, pentru ca le sta in putinta cu adevarat. daca ar intelege corect mesajul. nu cred ca Dumnezeu ne da premeditat voie sa suferim asa la infinit, nu se pupa cu nici o logica, ba contrazice natura buna a divinitatii - cum ar putea El sa dea voie la suferinta, sa ingaduie Raul? vrea sa-l starpeasca, da' e in alta dimensiune. Raul ne e accesibil numai noua, ca-l avem in suflete. si de aceea cred ca Iisus s-a incarnat in om, ca sa ne arate calea umana, pentru ca numai oamenii pot invinge in lumea asta. manati de credinta si de Sfantul Duh, desigur.

Mergi la inceput

Conchi asta imi aduce aminte de un eretic care incerca sa imi spuna ca Dumnezeu e bun, e ca un parinte si nu doreste ca sa sufere fii sai la nesfarsit (ca nici un parinte nu-si bate copii la nesfarsit) Adica nu ar exista Iadul (deloc cica). O fi la mine, ce sa mai zic, Dumnezeu ni se dezvaluie tuturor, trebuie numai sa credem. Aia cu azi cred, maine nu e ca si cum ai avea programare la dentist. Eu pururea zic: e o alegere pe care o facem. Sfintii au ales altfel- si ai vazut cum prin Vietile Sfintilor. Eu personal nu ma gasesc la o asemenea masura a credintei, dar o inteleg pentru ca inteleg ce e dragostea.

Mergi la inceput