Crestinismul si evolutia spirituala
Dragele mele de la subiectul Conchitei, nu va enumar ca va stiti, va astept aici daca doriti, pentru a continua discutiile noastre.
Patou, de ieri vroiam sa te intreb, esti mai bine?
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=hcq4pnMzTRM&NR=1" target="_blank">Faustina's life"
Raspunsuri
Iasmin08 spune:
Io zic sa scriem si acolo si aici da' aici sa nu fim conditionate de un anumit topic.
Mihaela, Katya, mamabear, a inceput postu', ce rugaciuni faceti suplimentar?
Hai sa va zic: io am vazut ieri filmul Tsar.2009. Bey, nu e de vazut cu copiii. Io mi-am ascuns capu' sub plapoma juma din timp. Este despre Ivan cel Groaznic si cum poate sa devieze cineva cand interpreteaza de la sine o idee religioasa sau alta. Dar mi-a placut. Overall.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Io zic ca subiectul respectiv a ajuns deja la pagina 24 si nu stiu daca se va deschide un nou capitol, prin urmare, macar avem aici un subiect al nostru.
pup
Crinuta si Rayan
mamabear spune:
Crinuta , multumim de invitatie.
Daca nu deschideai tu un subiect nou, o faceam eu, ca sa putem discuta fara a fi off-topic.
Patou, te intreb si eu, esti mai bine? Sper din tot sufletul ca te-ai linistit.
Iasmin, la mine nici nu poate fi vorba de mare lucru suplimentar, ca-s toata ziua cu printul in brate, cand doarme de-abia reusesc sa strang in urma celor mai marisori si sa fac mancare cat mai variata, ca baietii cei mari vor sa posteasca tot postul si le trebuie tot felul de bunatati de post. Noi incercam sa facem impreuna, toata familia o rugaciune (acatist, paraclis, poate o utrenie, ce apucam).
Va pup pe toate!
PS : Crinuta, sa ne spui ideile pe care voiai sa le discutam la celalalt subiect.
Iasmin08 spune:
Dorothee, de cand ai iesit afara cu copii a venit soarele si pe strada mea. Zi drept: te-ai vapsit blonda?
patou spune:
tocmai am descoperit subiectul, am intrat doar sa va salult ca ma asteapta seful (6 ani)
Crinuta, Mamabear, sunt mai bine, multumesc de intrebare.
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
crinuta spune:
Hehe, vad ca numai sefi avem pe aici.
Cred ca trebuie sa le facem si lor un club, ca cel putin Rayan e curios, vrea sa stie ce tot scriu eu aici, cu cine vorbesc, etc :)
Crinuta si Rayan
mamabear spune:
Buna dimineata tuturor! (a mea e de cereale ca alaptez).
Crinuta. Si la mine sa vezi cum stateau in capul meu cand scriam, dar apoi le-am spus baietilor ca e personal, ca la ei cand vorbesc pe mes, asa ca ei ma lasa in pace, oarecum (dar ma tot intreaba :e gata, putem juca pe webkins?). Fata m-a pus sa-i schimb imaginea din majoreta in zana, iar bebe imi trage tastatura, imi scoate ochelarii, numai sa fiu atenta la el si numai la el. Asta da sef!
Astept ideile de discutie. Pana atunci, o zi buna tuturor!
Iasmin08 spune:
Neata fetele
Azi dimineata la cafea (adica la prima cafea- aia de acasa) am citit iarasi din Parintele Paisie Aghioratul o povestire atat de frumoasa ca nu se poate sa nu v-o impartasesc (relativ privitor la niste evenimente recente)
In manastire erau doi frati (monahi) care tineau enorm unul la celalalt. Dar cum cel rau nu iubeste prietenia si nici dragostea nu-i prieste, si-a bagat coada printr-un al treilea. Care a inceput sa ii ia deoparte pe cei doi calugari prieteni si sa le bage in cap zazanie. (''Ala a zis asa si asa de tine" -stiti voi cum). Cei doi prieteni au ajuns deci sa se certe de se auzea din afara manastirii, era tulburare mare, ce mai!
Se duce parintele sa incerce sa ii impace (''Mai lasa tu de la tine ca esti cel mai mic", celuilalt ''El e mai mic, tu ai mai multa minte"). La care nici unul nu dorea sa cedeze. Si ii spune unul "Parinte, nu cedez nimic, ma cert si cu dumneata!" si Parintele cu toata dragostea ii raspunde: " Hai sa ne certam Haralambie. NUmai lasa-mi timp sa ma pregatesc" Si iese Parintele si se duce la magazie de unde scoate un lemn de 5 metri pe care cu greu il putea trage dupa el (Parintele fiind batran si uscat de posturi). Si nu stiau ceilalti ce se intampla. Cu greu ajunge Parintele transpirat al usa celui care dorea cearta, si il striga sa iasa afara: ''Iesi Haralambie ca acu' is gata". Bineinteles cand a iesit monahul Haralambie si cand l-a vazut pe Parintele cu ditamai copacu dupa el, a inceput sa rada si a inteles mesajul. Chiar in aceeasi zi cei doi prieteni si-au cerut iertare si s-au impacat.
Mie mi-a placut exemplul Parintelui pentru ca a tratat lucrurile cu mult umor.
patou spune:
neata fetelor,
Iasmin,realista povestea.Se pare ca e imposibil sa nu existe probleme,certuri etc. insa, important este cum le rezolvam, cum trecem peste ele, devenind ori mai intelepti ori mai plini de amaraciune.
Katya, unde esti?
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela