Of, forumul asta....
Raspunsuri - Pagina 7
mihuta spune:
Mie mi se pare ca subiectul respectiv devenise un fel de reality show interactiv la care publicul voteaza ce sa faca protagonista (lasa-l, pleaca, nu-ti lua masina, ba da ), si se frustreaza ca personajul a iesit din schema si a ramas gravida fara sa astepte votul publicului. Nici vorba sa se apese pe telecomanda sa schimbe canalul, publicul vrea sa-si dea cu parerea, citesti tot felul de clisee parintesti "nu o sa fi niciodata in stare sa ..." "vai de copiii tai, mai bine nu ii aveai", "o sa vezi tu ca ajungi la vorbele noastre", ba chiar si hilarul "dupa cate am facut pentru tine"...
buflea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mihuta Mie mi se pare ca subiectul respectiv devenise un fel de reality show interactiv la care publicul voteaza ce sa faca protagonista (lasa-l, pleaca, nu-ti lua masina, ba da ), si se frustreaza ca personajul a iesit din schema si a ramas gravida fara sa astepte votul publicului. Nici vorba sa se apese pe telecomanda sa schimbe canalul, publicul vrea sa-si dea cu parerea, citesti tot felul de clisee parintesti "nu o sa fi niciodata in stare sa ..." "vai de copiii tai, mai bine nu ii aveai", "o sa vezi tu ca ajungi la vorbele noastre", ba chiar si hilarul "dupa cate am facut pentru tine"... |
Cred ca viata ei o percepi ca pe un realty show dupa ce i-o citesti o perioada destul de lunga ca sa poti trai resemnarea.
Poate cele care au fost cu ea sase ani nici nu au mai intrat la subiectul ala ... eu am fost mai noua - am intrat in hora in primavara si am snapped in iarna. Si la TV este acelasi lucru, te uiti la un sezon, doua, trei ... daca nu se schimba nimic, mereu aceleasi drame, aceleasi lacrimi, aceleasi batai, aceleasi injuraturi, incepi si schimbi canalul.
In fine, este doar o alta posibilitate
Fomalhauti spune:
Buflea, imi cer scuze pentru postarea pe care ti-am adresat-o direct. Acum am inteles...
De asemenea vad ca multi sunt de parere ca fiecare are dreptul sa isi spuna parerea, indiferent cat de jignitoare ar fi. Atunci forumul poate continua asa cum e.
De fapt, eu personal nici nu m-am expus cand mi-a fost greu-greu. Si nici nu ma voi expune. Dar as fi dorit sa ma pot expune.
In vara am avut cateva zile urate rau. Am facut o boacana. Am imprumutat bani, am cumparat niste bilete de avion (cinci la numar), am platit cateva zile la Disneyland si am platit avansul pentru cateva zile la Paris. Si am ajuns acasa fara niciun ban. Si mi-am dat seama ca, dupa ce am platit mii de euro nu voi putea face excursia si voi pierde aproape toti banii. Biletele de avion erau nerambursabile, cazarea la Disneyland are niste conditii extrem de dure de returnare....Nu stiu cum am facut asta, nu am inteles nici eu, nu inteleg nici acum. Nu am spus cateva zile nimanui. As fi vrut sa spun cuiva. Nu am indraznit sa-i spun nici sotului, niciunei prietene - nu stiam cum sa explic. As fi vrut un grup de sprijin, o vorba buna pe care eu nu stiam sa mi-o spun. Stiam ca sunt vinovata, ca nu am solutii. Si noaptea, cand toata lumea dormea, ma duceam in baie, ma asezam pe capacul de la WC si plangeam in hohote. Atunci mi-as fi dorit un forum cu o zona "safe". Nu doream sa aud nicio critica, mi le spusesem eu pe toate, doream o consolare pe care nu o puteam gasi la mine...
Ei, bine, forumul nu e un "spatiu de terapie", asa spunea cineva...Este un spatiu de informare si voi incerca sa il tratez ca atare. Si totusi imi pare rau pentru cei care ar dori un "spatiu de terapie" si nu il pot gasi. Cum mi-a parut rau asta vara pentru mine....
Marox spune:
Mey, stii cum zicea profu' meu de rezistente sau de materiale (in fine, o chestie tehnologica): "in viata, spre deosebire de sah, exista intotdeauna o solutie".
mihuta spune:
Diferenta e ca dupa ce ti-ai facut plinul de "trairi emotionale" te poti intoarce la plaja sau in pat sau la birou sa-ti vezi de viata ta, asteptand pana ai iar chef (poate deveni chiar o adictie) de trairi, pe cand viata ei curge liniar si cuvintele o dor si cand tu sau ceilalti s-au racorit deja si mai ca le-ar lua inapoi.
Realitatea este ca e o persoana abuzatadin copilarie, care isi reconstruieste acest abuz in toate relatiile sale, cu ex-ul, cu forumul, cu tot ce prinde. Este setata "interior"*** astfel si zbaterea ei de a iesi din "sistem" rezulta intr- o reactie de agitatie perpetua, anxietate fulminanta, pentru ca se lupta ea cu ea. Nu cu voi, nu cu sotul, nu cu mama. Ea reuseste sa isi imparta lumea (pana si aici virtual) in abuzatori si sustinatori.
*** A nu se intelege ca lupta ei e inutila, e chiar viata in desfasurare. In afara unei terapii, doar credinta sau dragostea de mama te pot salva. Ea are parte de ultima.
inaioana spune:
Eu nu scriu la subiecte de la In unul sau in doi pentru ca pur si simplu mi se pare inutil. Asta pentru ca subiectele de acolo sunt povesti de viata, si dupa cum stim "viata bate filmul" si nu exista reteta potrivita pentru absolut nimeni si pentru nicio situatie.Practic eu simt ca nu as putea ajuta cu nimic, ba poate, doamne fereste, as putea face chiar vreun rau fara sa vreau cu vreo idee proasta in cazul respectiv pe care cineva ar aplica-o.Nu pentru ca nu am incredere in ratiunea mea, ci pentru ca stiu sigur ca tot ceea ce e dicolo de ratiune, cat si mediul si experientele fiecaruia sunt atat de diferite incat problemele sentimentale sau de suflet sunt imposibil de "judecat" de catre altii.
In schimb citesc multe dintre acele subiecte, mai putin cele care efectiv urmaresc viata cuiva (precum inteleg ca e cel al noideei), comparatia lor cu reality show sau telenovela mi se pare foarte buna.Si ca orice asemenea tip de show ele creeaza pasiuni. Cand oamenii sunt pasionati, emotionali..ies scantei. Oamenii se implica personal, au senzatia ca daca s-au implicat asa mult, sunt deja "parte" din poveste , asa ca opinia si sentimentele lor trebuie luate in considerare cu toata seriozitatea. ceea ce , fireste, nu se poate, cand e vorba de oameni reali la capatul celalalt.
Si de o parte si de cealalta e vorba despre nevoia de a varsa niste frustrari. Pe de o parte este cel care scrie, povesteste si de cealalta cei care simt ca trebuie luati in serios, ca stiu mai bine, ca pot cataloga si ca ar trebui chiar sa poata controla. Este destul de firesc si nu cred ca se poate opri fenomenul asta . si mai cred ca daca s-ar face, descarcarea celui care deschide subiectul ar deveni falsa cumva, stiind ca toata lumea il va mangaia pe cap duios. nu putem cere unor oameni necunoscuti, din cine stie ce medii si cu cine stie ce experiente de viata , sa ne mangaie toti pe cap indiferent ce.
Asta nu inseamna ca trebuie sa acceptam jigniri, dar asta e deja alta poveste si e treaba moderatorilor.
buflea spune:
| citat din mesajul lui mihuta Diferenta e ca dupa ce ti-ai facut plinul de "trairi emotionale" te poti intoarce la plaja sau in pat sau la birou sa-ti vezi de viata ta, asteptand pana ai iar chef (poate deveni chiar o adictie) de trairi, pe cand viata ei curge liniar si cuvintele o dor si cand tu sau ceilalti s-au racorit deja si mai ca le-ar lua inapoi. Realitatea este ca e o persoana abuzatadin copilarie, care isi reconstruieste acest abuz in toate relatiile sale, cu ex-ul, cu forumul, cu tot ce prinde. Este setata "interior"*** astfel si zbaterea ei de a iesi din "sistem" rezulta intr- o reactie de agitatie perpetua, anxietate fulminanta, pentru ca se lupta ea cu ea. Nu cu voi, nu cu sotul, nu cu mama. Ea reuseste sa isi imparta lumea (pana si aici virtual) in abuzatori si sustinatori. *** A nu se intelege ca lupta ei e inutila, e chiar viata in desfasurare. In afara unei terapii, doar credinta sau dragostea de mama te pot salva. Ea are parte de ultima. |
Nu inteleg ce vrei sa spui ... cred ca vorbele mele au durut-o pe ea dar habar n-ai cat m-a durut pe mine noua ei situatie dupa ce am trait secunda de secunda cu ea in vara ... asa cum eu ma pot intoarce la plaja dupa ce imi trece dezamagirea, asa se poate si ea intoarce la viata ei, slava Domnului super plina, dupa ce ii trece durerea vorbelor mele. Nu vreau acum sa facem o ierarhie - care a lovit mai tare si cine sangereaza mai rau. Desi reactia mea a fost indubitabil agresiva, nu ma vad mai puternica decat ea in ceea ce o priveste, ma vad efectiv manipulata - in spatele reactiei mele a stat neputinta de a vedea cazul ei rezolvat si revolta de a vedea un al doilea copil adus pe lume, cu intentie, in lumea si mediul prezentat pe forum ca le poate oferi fiintelor alea nevinovate.
Happy_in_TO spune:
Am incercat de citeva ori sa raspund dar cuvintele mele nu s-au legat deloc. Orice spuneam iesea pe dos. Apoi a scris Buflea mesajul ala lung si acolo ea a spus exact ce as fi vrut eu sa zic.
Sugestia mea ca ea sa vada un psiholog nu s-a vrut jignitoare. Eu merg la terapie de atunci, sint ani de zile si inca merg. La inceput am luat si tratament, asta nu a insemnat ca am fost sau ca sint nebuna, ci ca am fost intr-o perioada dificila si am avu nevoie de ajutor. Daca te doare maseaua te duci la dentist, daca te doare piciorul de tuci la chiropodist... daca ai probleme din care nu poti iesi singur atunci ai nevoie de cineva de specialitate care te poate ghida corect spre solutia optima pentru tine.
M-am implicat si eu nepermis de mult si asta a fost greseala mea. Nu am sa ma mai implic in nici un subiect asemanator, nu am sa mai dau nici un sfat. Pentru ca acum nu sint convinsa ca sfaturile mele au fost bune. Pentru ca m-am implicat cunoscind o mica parte din poveste si altele ar fi fost sfaturile mele daca stiam adevarul de la inceput.
Rautatea si intentia vadita de a rani nu au fost scopurile mele.
M-a depasit situatia ei si i-am recomandat un terapist, un ajutor specializat. Nu pentru ca este nebuna...
Imi pare rau pentru tot ce s-a intimplat, ii doresc tot binele din lume, sa aiba o sarcina usoara de acum incolo si o nastere fara probleme. Pina la urma fericirea nu are o formula aparte, fiecare si-o gaseste in alta forma...
Ramona J spune:
| citat din mesajul lui Fomalhauti Subiectul Noideei era un subiect prin care un om cauta sprijin. Si il primea. Eu sunt de parere ca Noideea a facut un pas urias de la deschiderea subiectului. Si nu sunt singura. Nu stiu daca l-ar fi facut si fara forum, in orice caz nu l-ar fi facut daca ar fi primit numai "dusuri reci", calificative de "nebuna", "mama denaturata".... De cand umblu pe forum tot nu am priceput cum este treaba cu moderatorii, daca mai devreme sau mai tarziu se citeste totul. Oricum, mi se pare o sugestie buna ca un user sa poata solicita ca unui alt user sa i se interzica accesul la subiectul lui. Nu arbitrar, ci cu o explicatie. |
Sriu doar pentru ca m-ai citat cu dusul rece.
Apreciez de fiecare data postarile tale, chiar si atunci cind se intimpla sa nu fiu de acord cu ele.
Noideea scrie aici de citiva ani, eu am dat acum de subiectul ei si cred ca am mai scris cu vreun an in urma, dar m-am lamurit si atunci foarte repede cam cum sta treaba cu ea.
Eu nu cred ca e intr-o situatie mai buna decit atunci cind a inceput sa scrie aici, dimpotriva. Periatul asta pe cap nu i-a adus nici un folos, ea v-a mintit si si-a vazut de treaba asa cum stie ea, apoi isi lua seva din mesajele binevoitoare, sa se poata minti inca o zi si inca una ca nu se amageste degeaba.
Asta-i parerea mea si consider ca am dreptul s-o spun in public daca asa vreau eu. Nu ca s-o jignesc pe Noideea, dar eu n-as amagi pe nimeni ca face bine ce face daca nu as crede cu adevarat ca-i bine.
E cum zice Buflea, fiecare vedem realitatea prin prisma experientelor noastre.
Userul are dreptul sa ignore mesajele, sa raspunda daca vrea, daca nu vrea raspunsuri atunci sa nu scrie!
Cit despre jigniri si discutii off-topic, aici cred ca-i rolul moderatorilor sa rezolve problema.
Eu nici nu m-am adresat lui Noideea pentru ca este inutil, ea alege exact ce vrea sa auda din toate postarile. M-am minunat doar ca dupa atitia ani mai rezistati s-o mingiiati desi ea continue sa se afunde in mocirla.
Imi pare rau pentru intimplarea ta si ca ai simtit ca nu poti sa te descarci aici pe forum. Nu exista nici o similitudine cu Noideea, decit daca alergi vreo cinci ani de acum inainte si cumperi bilete la Disney pe care mai apoi tot nu le folositi.

Ramona J spune:
Buflea, acum am citit mesajul tau lung de pe pagina anterioara.
Ai explicat foarte frumos. Exact ce descrii tu acolo am vazut eu cind am intrat si apoi am citit tot capitolul ala. Am vazut ca multa lume s-a implicat, a pus suflet, apoi toate sfaturile despre cum sa ajunga la ATM, cum sa rezolve toate problemele si nicicare nu erau solutii potrivite, apoi a iesit la suprafata adevarul si eu... am simtit empatie pentru voi, pentru cele care v-ati implicat atita.