Of, forumul asta....
Raspunsuri - Pagina 4
buli spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui accept92 ...deci acelasi user...felicita o femeie cu grave probleme la cap (n-am pus nici un diagnostic...ca nu sunt de specialitate...dar suntem cel putin 5 oameni pe forumul asta de parerea asta, si romanul are o vorba inteleapta cand e vorba de judecata colectiva), |
hahahaha ... cred ca ne putem gasi 5 persoane pe aici care sa avem o parere identica despre tine. ce zici, ai sa tii cont de ea?
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
balanta spune:
revin....hai sa ne declinam ADEVARATA identitate, cu profile reale si contacte, cu albume foto si franturi din viata noastra...asa cum altii au facut-o pe forum ( imi vine in cap exemplul lui Marius) si apoi hai sa vedem ce putem face fiecare pentru ceilalti din jurul nostru...pe forum si in viata reala...sa ne asumam adevarurile ADEVARATE...cred ca ar fi cam greu...si in viata reala lumea pozeaza in diverse ipostaze in care poate si tu esti da nu vrea neam sa recunoasca...asa ca in spatele unui pseudonim omul poate fi om sau orice altceva isi doreste
imi aduc aminte ca atunci cand m-am aflat intr-un impas am inceput si eu sa caut pe forumuri...vazand ca in viata reala nu gasesc corespondent pt ca lumea tacea chitic...chiar am crezut in naivitatea mea la un moment dat ca abia in spatele unor pseudonime oamenii pot fi cei "reali"...m-am inselat...cred ca nu voi uita cat voi trai...replica cuiva, habar nu am a cui de " a ma ocupa si de altceva decat de a-mi satisface libidoul de femeie matrura"...mi s-a parut dezgustator, m-a trmis cu gandul la o broasca raioasa
accept92 spune:
| citat din mesajul lui Fomalhauti Treci apoi la nebunia colectiva a unor femei fara ocupatie. Esti asa sigura ca femeile care au scris acolo altceva decat ce consideri tu a fi corect sunt femei fara ocupatie? Esti asa sigura ca au un gol de umplut? Esti asa sigura ca urmaresc telenovele? Ei, bine, in ceea ce ma priveste ma poti cataloga drept "fara ocupatie" in sensul de "fara servici". Ai putea insa sa ma crezi ca "fara servici" nu inseamna "fara ocupatie". Nu am niciun gol in viata, am o viata plina-ochi, crede-ma. Si nu urmaresc telenovele, nu am nici macar televizor (iata marele gol din viata mea, na ca l-ai gasit). Si nu vreau pe scena. In privinta mea te-ai inselat. Daca te inseli si in privinta Noideei? Sunt sigura ca ai putea gasi 5 useri care sunt de aceeasi parere cu tine in ceea ce ma priveste. Dar eu tot nu sunt asa. Sunt tot eu indiferent de parerea voastra. Tot asa e posibil ca Noideea sa nu fie nebuna chiar daca 5 useri sunt de aceasta parere. E atat de greu de ACCEPTat ca poti gresi? |
Da, da, da...si da. Evident ca sunt sigura, am intrat, am citit...mi-am format parerea si sunt foarte sigura de ea. Poti tu accepta ca vedem lucrurile diferit?
Sunt perfect deacord cu andacos cand spune ca ai impartit forumul in buni si rai, si aia buni sunteti tu si cei care gandesc ca tine. Si in plus de asta cauti solutii de cenzurare a celor 'rai'. Avem opinii diferite si moduri diferite de a le exprima. Solutia la problema ta ar fi un blog, acolo poti sa cenzurezi orice opinie care contravine convingerilor tale.
rrox3 spune:
Fomalhauti
Nu am citit subiectul cu pricina, nu stiu ce s-a scris acolo, asa ca raspunsurile mele sunt strict la intrebarea ta initiala.
Uneori e nevoie sa-i spui cuiva si lucruri dureroase, fiindca le observi si stii (sau crezi) ca nu le-a vazut. I le spui cu cele mai bune intentii, fiindca exista o sansa sa poata schimba perspectiva, sa inteleaga ce ii spui si sa poata schimba ceva. Sau macar sa-i dea de gandit. Sa sadesti acolo o samanta de intrebare, careia i se va permite, poate, sa incolteasca la un moment dat, cand persoana respectiva va fi mai pregatita s-o accepte. Eu fac lucruri d-astea. Nu, nu jignesc, nu folosesc cuvinte urate, chiar sunt empatica. Asta in masura in care, nu pun semnul egal intre empatie si absenta criticii.
Si mai sunt si zilele cand sunt nervoasa, stresata, n-am rabdare, si fara sa-mi dau seama critic aiurea pe cineva. Mea culpa. De obicei imi cer scuze a doua zi.
Nu cred ca-i nimeni rau gratuit. Sunt frustrarile care vorbesc. Chiar si frustrarea de nu reusi sa faci pe cineva sa vada lucrurile din perspectiva ta. Sunt teme-trigger in care multi useri se implica extrem de personal si sunt animati de trairi puternice ce nu au neaparat legatura cu initiatorea topicului si problemele ei. Si atunci nu mai tin cont de celalalt, de drepturile lui. Merg inainte cu orice pret.
Nu cred ca asta poate sa dispara de pe forum. Dar cred ca ar trebui trasi de maneca cand li se intampla. Atentionati.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
accept92 spune:
| citat din mesajul lui buli hahahaha ... cred ca ne putem gasi 5 persoane pe aici care sa avem o parere identica despre tine. ce zici, ai sa tii cont de ea? |
Just.
buli spune:
| citat din mesajul lui accept92 romanul are o vorba inteleapta cand e vorba de judecata colectiva |
romanul are mai multe vorbe intelepte:
Daca taceai,filozof ramaneai!
Gura lumii, doar pamintul o astupa!
Gura lumii este precum gura sacului!
Adevarul trebuie rostit unori in gluma!
Apa, vântul si gura lumii nu o poti opri!
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!
Foaie verde loboda, gura lumii sloboda!
Vorba dulce mult aduce!
la care din ele te-ai gindit?
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
accept92 spune:
| citat din mesajul lui buli la care din ele te-ai gindit? |
Ai dat dovada ca ai inteles la care ma refeream. Dar si celelalte vorbe sunt intelepte.
anca74 spune:
Am citit si eu subiectul respectiv, insa, ca multi altii aici, nu am fost in stare sa spun nimic. O parte din mine este de parere ca biata fata este complet debusolata si incapabila sa actioneze rational, insa cealalta parte imi spune ca ea chiar ar avea nevoie de incurajare, o vorba buna, un umar pe care sa poata plange.
Ca o fosta "abuzata", in exact acelasi context ca si persoana de care discutati, as vrea sa subliniez ca este aproape imposibil, in situatia respctiva, sa gandesti rational si detasat. Nu mai zic de a lua decizii cu cap!... Daca nu ai parintii de partea ta, frati sau surori care sa te ajute cu un sfat si care sa-ti explice cum se vede situatia din exterior, esti terminata, iar soarta "pecetluita". Este complet deplasat sa-i cereti unei femei abuzate sa gandeasca "normal", sa dea de pamant cu dobitocul respectiv cand mintea ei inca nu este in stare sa vada realist toata nemernicia lui.
Ca sa pricepti treaba, trebuie sa faceti un efort nemaipomenit sa va transportati momentan in shoshonii unei femei careia i s-a spus ani de zile ca este proasta, cretina, curva, schizofrenica, etc.
Si sa continuati exercitiul asta mental imaginandu-va ca dobitocul care va plezneste constant sufletul si corpul a ajuns obsesia vietii voastre; nu mai exista alt barbat in afara de el. Totul se invarte in jurul lui. Fara el va pierdeti reperele.
Si chiar daca vocea proprie interioara va spune in permanenta ca el este nebun, ca trebuie sa va rupeti de el fiindca va va distruge intr-o buna zi, voi sa actionati exact contra, inchipuindu-va ca sunteti in stare, dragostea voastra enorma este in stare sa-l schimbe radical. Ca deh, deep down inside el este un om bun, insa viata grea l-a preschimbat in balaur cu 10 capete.
Nu-i asa ca nu-i greu? ![]()
Cand o sa reusiti macar o clipa sa va puneti in locul acelei femei, veti intelege ca ai nevoie de tot ajutorul din lume sa te smulgi din mizeria de viata pe care o traiesti.
De asta spun ca, biata fata, ar avea acum nevoie mai mult decat oricand de o vorba buna si multa intelegere din partea voastra, a femeilor "perfecte", care nu au trait nicio clipa pana acum un calvar asemanator.
Fara asta, o condamnati irevocabil.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura 
www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.
ruxij spune:
Daca intrebarea este chiar pe bune si nu asa ca hai sa dam inapoi in aia raii, va zic de ce mai dau EU cu bata in balta cateodata. La inceput, pe acest forum, dadeam cu bata in balta chiar mult mai des decat acum, acum doar ma mai "scap" din neatentie. Cand fac asta, o fac pt. ca imi spun parerea sincera, necenzurat, uitand ca e vorba de un alt om in spatele ecranului. Dc. l-as vedea pe omul ala in fata mea, mi-as tine gura, dar asa, devine mult mai impersonal. Cand am intrat prima data pe forum, acum 7 ani, spuneam fix ce imi trecea prin cap, nu prinsesem ideea cu ranitul altora, ma simteam super bine ca uite nene pot si eu sa spun chiar ce cred, cu toate ca soacrei si sefei nu pot sa le spun in fata parerea mea despre ele. Deci poate si alti "rai" si "rele" or face cam la fel.
Fomalhauti spune:
Accept, am si eu o intrebare. Sa zicem ca real sau virtual intalnesti o persoana. Observi niste lucruri la ea si esti sigura ca sufera de o boala, fizica sau psihica. Iti mai dai seama ca nu stie. Si consideri ca e important sa-i spui: "Ai nevoie de tratament, du-te la doctor." Sa presupunem ca persoana iti raspunde: "Nu, nu am nevoie, sunt sanatoasa. Si nu vreau sa-mi mai spui ca sunt bolnava. De fapt, vreau sa ma lasi in pace." Ei, bine, ce faci?
In legatura cu faptul ca nebunul spune "Nu, nu sunt nebun."...Si cel sanatos spune la fel...Asa ca nu ar fi un criteriu. Vorba lui Dali: "Diferenta dintre mine si un nebun este ca eu nu sunt nebun."
In legatura cu faptul ca am impartit forumul in doua, am vrut sa te contrazic, sa-ti spun ca eu STIU SIGUR ca toate caracteristicile umane se aseaza din punct de vedere cantitativ pe o curba Gauss. Dar apoi m-am gandit ca putem trage o linie verticala fix prin mijlocul curbei Gauss si atunci intr-o parte sunt bunii si intr-o parte sunt raii. Si, da, cred ca de felul meu sunt in partea bunilor. Nu neaparat foarte departe de linia de mijloc (aici m-a lasat matematica....). Totusi, nu obisnuiesc sa asez necunoscutii pe curba, nici macar cunoscutii.
Buli, nu stiu cui era adresata intrebarea aceea cu cele 5 persoane... Eu am inteles ca imi era adresata mie...Eu?! Sa tin seama de 5 persoane? Nici de 50. Draga mea, eu am 6 copii (doi facuti dupa 40 de ani), 4 caini si un pisoi (care nu mai vrea sa vina acasa). Eu m-am lasat de un servici "extraordinar". Casa imi cade in cap si eu am fost pentru a 10-a oara la Disneyland (nu, nu glumesc). Pai eu sunt nebuna rau de tot si nimeni nu ma poate convinge sa ma tratez. Fiindca eu sunt fericita cu nebunia mea. (Si inca nu v-am spus toate simptomele mele de nebunie, uite asa, ca nu vreau.)