Iresponsabili cu vaccinuri
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/886270/Zeci-de-bebelusi-imunizati-cu-vaccin-expirat/
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
Raspunsuri
moonchild spune:
Intamplator am o prietena care lucreaza la Cantacuzino la laboratorul care produce astfel de vaccinuri.
M-am intalnit cu ea acum o saptamana si era foarte suparata din cauza acestui articol. Mi-a zis ca nu l-au comercializat expirat ci fusese aprobata prelungirea termenului de valabilitate pentru vaccin si nu oricum si dupa ce au facut numeroase teste care au atestat ca vaccinul este in regula.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui moonchild Intamplator am o prietena care lucreaza la Cantacuzino la laboratorul care produce astfel de vaccinuri. M-am intalnit cu ea acum o saptamana si era foarte suparata din cauza acestui articol. Mi-a zis ca nu l-au comercializat expirat ci fusese aprobata prelungirea termenului de valabilitate pentru vaccin si nu oricum si dupa ce au facut numeroase teste care au atestat ca vaccinul este in regula. |
Citat din articol :
"""Potrivit sursei citate, acesti copii nu risca imbolnaviri ulterioare, singura problema fiind ca vaccinul nu isi face efectul, astfel incat va trebui administrat inca o data."""
In concluzie, prietena ta ar face bine sa fie suparata ca s-au vaccinat atatia nou-nascuti cu un vaccin ineficient, din cauza datei de valabilitate expirate.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
viviana spune:
Un vaccin expirat este un vaccin expirat. Si aici trebuie pus punct si gata fara comentarii.
Prelungirea valabilitatii unui vaccin, oricarui vaccin poate deveni un precdent periculos. Nu se face asa ceva indiferent cine si ce spune.
Problema aceasta cu vaccinul expirat dateaza de mai mult de o saptamna si se poate citi si pe site la romania Libera.
Fata mea s-a nascut la sfarsitul lunii martie in 1998. Si i s-a facut BCG-ul in spital ca oricarui nou-nascut. Dupa aproximativ 3 saptamani am fost anuntata de la circa ca vaccinul folosit a facut parte dintr-un lot depreciat si ca fetita mea, ca si alti bebelusi, este sub supraveghere si ca ulterior va trebui refacut vaccinul.
Sa va mai povestesc ce a putut fi in sufletul meu?
I-am refacut vaccinul abia pe la vreo 9 luni, dupa ce i-am facut cateva ture de IDR.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Gabi_K spune:
citat din mesajul lui moonchild Intamplator am o prietena care lucreaza la Cantacuzino la laboratorul care produce astfel de vaccinuri. M-am intalnit cu ea acum o saptamana si era foarte suparata din cauza acestui articol. Mi-a zis ca nu l-au comercializat expirat ci fusese aprobata prelungirea termenului de valabilitate pentru vaccin si nu oricum si dupa ce au facut numeroase teste care au atestat ca vaccinul este in regula. |
numeroase teste??? pe cine? pe broscute si soareci de laborator? si pentru ca a fost ok, i-au administrat si bebelusilor??? E mai ieftin sa prelungesti un termen, decat sa faci alt vaccin, si sa arunci ce a expirat.
Scuze, nu vreau sa iti jignesc prietena, dar ar fi bine ca sefii ei sa nu se simta jigniti si sa-si faca datoria pentru care au fost angajati la Cantacuzino.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
AysTea spune:
Stiti cumva daca exista un alt vaccin anti TBC, in afara de cel produs de Cantacuzino, si daca se gaseste in Romania?
psichoMom spune:
citat din mesajul lui AysTea Stiti cumva daca exista un alt vaccin anti TBC, in afara de cel produs de Cantacuzino, si daca se gaseste in Romania? Viitoare mamica cu voia lui Dumnezeu |
Din pacate nu exista... cel putin nu pe piata noastra. Prietena mea a nascut saptamana trecuta si este foarte suparata din cauza asta...
Se pare ca marile companii farmaceutice nu prea il mai produc pentru ca in alte tari este o boala deja eradicata... Ramane doar Cantacuzino pentru piata noastra...
Cristina_C spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui psichoMom
Din pacate nu exista... cel putin nu pe piata noastra. Prietena mea a nascut saptamana trecuta si este foarte suparata din cauza asta... Se pare ca marile companii farmaceutice nu prea il mai produc pentru ca in alte tari este o boala deja eradicata... Ramane doar Cantacuzino pentru piata noastra... |
Asa este, eu am vrut odata sa i-l fac copilului in Germania si nu l-am gasit.
Am auzit insa ca ar fi in Franta (nu stiu sigur).