Cati bani pt cadourile prietenilor copiilor???

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikim spune:

Citat:
citat din mesajul lui hristina

Citat:
citat din mesajul lui mikim

Grupul nu este "exclusivist", restul mamicilor nu au cine stie ce venituri. Nu cred ca nu le sta bine in buzunar suma de bani ceruta, dar cred ca se gandesc ca nu am avea ce cumpara cu o suma mai mica...

Cum, ma , voi nu gasiti decat cadouri de milioane? pentru copii de varsta mica? Mi se pare, zau, imposibil!

Nu am discutat cu ele, s-ar parea ca barfesc daca as vorbi in particular cu fiecare dintre ele, iar cu toate in acelasi timp nu se pune problema. Oricum, ele sunt destul de apropiate, se cunosc mai demult.
Oricum, mamica a avut cred o zi proasta, mi-a parut rau de discutia iscata, cred ca a crezut si ca o invinuiesc pe ea de oarece etc.
Altfel, cred ca este unul dintre putinii oameni deosebiti pe care-i cunosc. Poate de asta m-a durat si asa de tare reactia ei.
Oricum, parca ma bucur acum de intamplare fiindaca de acum voi sti din start cum sa reactionez in astfel de situatii.
Adica voi spune "este foarte important copilul x, invatatoarea y, dar pentru acest eveniment nu sunt dispusa sa aloc mai mult decat suma zzz".
Stiti, atunci cu parintele care strangea bani pentru invatatoare, i-am spus ca mi se par multi si m-a intrebat "Dar tu ce cadou ai putea face cu mai putini bani??!!". De parca un cadou ar trebui sa fie neaparat ceva super-super!!! Eu cand eram copil si eu si pentru cei sin jur, si pentru cadre didactice s.a. cadourile erau mai mult decat simbolice.
Acum aceste cadouri le primim cand se intoarce un coleg din vacanta din strainatate!!!
Apropo, in vara am foat in vacanta si toate suvenirurile mi se parea asa de scumpe!!! Aveam o lista destul de lunga de prieteni, nasi, socriietc. Si sa vedeti ce a primit fata mea cand s-au intors unii copii din vacanta!

Acu, fara nicio suparare, dar pana la sfarsitul postului ajungi sa te cam contrazici singura!
Oricum, cadouri extra se pot face si cu bani putini, numai sa stii ce sa alegi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

nu stiu daca sunt off-topic, dar daca tot e vb de strans bani, eu as sensibiliza mamele sa mai taie din cadourile invatatoarelor (stiu caz concret, la mine in oras, in care invatatoarea si-a dorit un xerox!! - si nu, nu a ramas aparatu' in sala de clasa). Cu o parte din banii alocati aiurea pe cadouri scumpe as incerca sa "rezolv" o situatie absolut trista, care mi-a sarit in ochi:

sunt grupe de copii de clase mici inscrisi la afer-school, care merg la pranz la restaurantele cu care scoala a incheiat conventii de masa. Ei, nu toti copiii din grup au masa platita de parinti, ca nu isi permit cei 7 lei/zi sau cat or fi... Stiti unde sunt pusi copiii astia? Separat de colegii lor, la alta masa, unde isi mananca sendvisul cu margarina de acasa si isi privesc colegii la celelalte mese, mancand chestii mai gustoase. Nu sunt multi, 2-3-4, dar ti se rupe sufletul. Si cred ca nu ar fi un capat de tara sa fie ajutati de ceilalti parinti. Eu cred ca ar fi o directie mai buna imprimata banilor din chete.

Si acum, on topic: 100 ron/persoana, pentru cadou de grup e ENORM!!!
NU, mai mult, mi se pare de-a dreptul pararel cu realitatea. Ca si doamna care a stabilit si are tupeul sa ceara aceasta suma.

Mihaela, eu vad o problema la tine: ai opinii nobile, realiste, bine intentionate, dar iti lipseste taria sa ti le sustii. Nu mai anticipa consecintele, nu intotdeauna scenariile noastre se potrivesc realitatii. Cine stie, poate ca daca vei avea puterea sa fii altfel decat turma donatoare, te vor urma si altele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Sumele vehiculate aici sunt mari dar nu ma mira. E ceea ce aud de la familia si prietenii din Romania, si nici ei nu se invart in cercuri de superinstariti. Mie mi se pare enorm 100 lei si pentru un cadou la copil de 18 ani, cum spunea cineva aici, dar pretentiile sunt mari in Romania.
Aici la cresa/gradinita nu se dau cadouri copilasilor care sunt sarbatoriti, dar aduc ei cadouas pentru copilasii din grupa. Cel putin asa se face la noi. Asta inseamna ca inainte de fiecare zi de nastere de printesa eu impachetez acasa 8-9 cadouase, pentru fiecare pruncusor din grupa. Cheltuiesc in jur de 0.50-0.75 euro pentru un copilas si din ce aduc puiutele mele acasa cam asa cheltuiesc si ceilalti parinti(cadouasele pe care le-am oferit noi sunt, de exemplu: un animalut de plus + o mandarina, o carticica + o cutiuta cu stafide, un mar si un flacon pentru facut baloane de sapun, impachetate frumos in hartie transparenta si cu fundite, arata dragut si am primit mereu complimente pentru ele)... Cresa organizeaza ziua de nastere, ei confectioneaza coroana de printesa cu numele puiutei, varsta ei, canta, danseaza, fac poze, etc... Cam astea sunt cadouasele pana acum, la cresa sunt intre 0-4 anisori, dar nici cand cresc fetele nu am de gand sa cumpar cadouri costisitoare. (nici nu cred ca lumea aici asteapta cadouri costisitoare, la o zi de nastere de copilasi se cumpara cadouri de maximum 10-15 euro). La birou strangem cate €5,-- de persoana pentru ziua colegilor sau a conducerii.
Din pacate situatia din Ro o vad cam asa: e un cerc vicios, fiecare e indignat cand ii vine randul sa cotizeze dar nu indrazneste sa reactioneze de teama represaliilor, insa fiecare asteapta la randul sau cadouri scumpe, ca doar asa au si dat.
Pentru cei care nu isi permit in acel moment sa plateasca sumele acestea mult prea mari, eu as avea niste sugestii, care functioneaza cand e vorba despre aniversari ale prietenilor, familiei, etc: un bon scris de cel care ofera cadoul pentru: o dupa-amiaza, seara de avut grija de copilasii sarbatoritului(si astfel oferi timp in doi sarbatoritului si partenerului/partenerei de viata), o invitatie acasa la o cina speciala (masa aranjata cu lumanari, ceva mai deosebit de mancare), o iesire (mai incolo, cand e cald) la un picnic, BBQ, strand la care sa asiguri tot necesarul si sarbatoritul trebuie doar sa apara, o invitatie la un film (inclusif popcorn). Cred(sper sa nu gresesc) ca asa ceva nu ajunge sa coste un milion, insa e un cadou mai cald, mai personal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Am trecut deseori prin faze d'astea...
Stiu ca nu-ti vine sa te pui contra, e vorba de copilul tau, dar te asigur ca nu se intampla nimic nici daca dai mai putin, nici daca nu dai deloc. De fund, oricum o sa se gaseasca cineva sa te manance, daca nu cu asta, macar cu altceva, deci nu prea conteaza. Sportul copiilor este un lucru util, nu o noua sursa de stres pentru parinte. Iar snobii trebuie tratati cu flit.
Atunci cand copiii iti vor fi maricuti, iti vei da seama ca n-ai castigat nimic, nici pentru ei, nici pentru tine, ca ai facut pe plac unor maimutoi.
Da, 100 lei, in cazul de fata, e prea mult. Suma pentru un cadou dat din inima este exact atat cat iti poti permite, ca sa nu-l injuri pe sarbatorit ca te baga la cheltuieli.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikim spune:

Nici nu va dati seama ce mult ma bucur de discutia iscata!

De acum incolo nu o sa mai "sar" sub nici o forma cu mai mult de 50 lei indiferent de situatie!

Mi-a placut ce au scris mamicile din strainatate despre practicile de acolo. Repet, eu cred ca aceste cadouri nu trebuie se fie foarte costisitoare. De exemplu, o carte nu foarte scumpa, un tricou etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Mikim - cadourile trebuiesc oferite din suflet si cu placere, deci nu ar trebui sa reprezinte un efort financiar urias pentru cel ce-l ofera (decat daca-i face placere). Important este pana la urma sa oferi ceva ce-i va placea sarbatoritului, indiferent cat costa, mult, putin.

Nivelul de 100 RON eu il consider potrivit pentru petrecerile organizate la un loc de joaca (cam atat revin cheltuielile pentru un copil invitat). Sigur ca nici acolo nu este obligatoriu sa oferi un cadou la nivelul cheltuielilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Suma pentru un cadou dat din inima este exact atat cat iti poti permite, ca sa nu-l injuri pe sarbatorit ca te baga la cheltuieli.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus exact asta spune si sotul meu: dau cat pot da cu bucurie, daca e sa ma stranga inima mai bine stau acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Mikim

Nivelul de 100 RON eu il consider potrivit pentru petrecerile organizate la un loc de joaca (cam atat revin cheltuielile pentru un copil invitat). Sigur ca nici acolo nu este obligatoriu sa oferi un cadou la nivelul cheltuielilor.

Atunci n-ar fi mai bine sa fie petrecere cu dar dat in plic daca tot trebuie sa dai cadou de cit a costat "locul" pentru copil? Si parintii care nu-si permit caoduri de un milion nu-s invitati sau e de bun simt sa nu se duca? Mi se pare ca s-a ajuns la niste exagerari, ca lumea face eforturi sa dea cit nu poate doar pentru a fi in pas cu ceilalti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Mikim

Atunci n-ar fi mai bine sa fie petrecere cu dar dat in plic daca tot trebuie sa dai cadou de cit a costat "locul" pentru copil? Si parintii care nu-si permit caoduri de un milion nu-s invitati sau e de bun simt sa nu se duca? Mi se pare ca s-a ajuns la niste exagerari, ca lumea face eforturi sa dea cit nu poate doar pentru a fi in pas cu ceilalti...

Nu, dar de altfel eu am explicat in ce conditii vad un cadou de 100 RON rezonabil - daca tu intelegi altceva din postarea mea si ajungi la concluzie de bani in plic, asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ma bag si eu in discutzie ca nu prea intzeleg:cit inseamna 100 de roni!

la noi la munca(deci persoane adulte)se string cite 3 euro de persoana cind e ziua cuiva!

Deci cit inseamna 100 de ron?

Dana

Mergi la inceput